aaaaaaa37 07.01.07, 15:55 Ktore badanie polecacie? Czy HyCoSo daje takie same efekty lecznicze jak HSG? Gdzie ewentualnie mozna wykonac w warszawie HyCoSy?Doradzcie mi prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaaaaaa37 Re: HyCoSo czy HSG?? 09.01.07, 13:38 czy mozecie sie wypowiedziec na zadane przeze mnie pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
mysza1006 Re: HyCoSo czy HSG?? 09.01.07, 13:41 A co to jest to HyCoSo? Nie słyszałam o takim badaniu? Napisz coś. Odpowiedz Link Zgłoś
anik771 Re: HyCoSo czy HSG?? 09.01.07, 13:45 Witam ja miałam hycosy - podobno mniej bolesne niż hsg, lekarz powiedział mi jednak po badaniu ze właściwie ani hsg ani hycosy nie daja 100% pewności co do wyniku, bo najwiarygodniejsza jest laparoskopia. Hycosy są podobno mniej bolesne ja robilam w Warszawie na Jana Pawła za 280 pln. Polecam. Pozdrawiam Anik Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 anik 09.01.07, 16:38 czy mozesz mi podac dokladne namiary na jana pawla? czy dlugo oczekiwalas na termin? rozumiem ze to idzie sie do gabinetu, robia i wychodzisz? I kto tam wykonuje to badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
blankak1 Re: HyCoSo czy HSG?? 10.01.07, 15:46 Witam, Ja mialam dzisiaj robione badanie HyCoSo. Nie wiem czemu większość uważa , że jest to bolesne badanie? Jest to prawie takie samo badanie jak zwykle ginekologiczne. Trwa okolo 10 minut. Pobolewa tylko delikatnie brzuch przez moment jak przy okresie i to wszystko. Nie mialam żadnego znieczulenia.Też sie bardzo bałam bo naczytalam sie ze boli i takie tam historie, a nie bylo czego sie bać. Ja robilam w prywatnej klinice za 250 zl. nie ma sie czego bać dziewczyny naprawde. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: HyCoSo czy HSG?? 10.01.07, 17:21 a gzdie robilas to badanie? w jakim miescie? Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: HyCoSo czy HSG?? 10.01.07, 17:51 aaaaaaa37 Kociaczek robiła hycosy w Warszawie. ale to było kilka miesićy temu. ona tu na forum podawała namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: HyCoSo czy HSG?? 10.01.07, 17:52 dziekuje Ci asiunia555, poszukam wiec. Pozdrawiam Cie cieplo, trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
56at Re: HyCoSo czy HSG?? 10.01.07, 18:00 ksara tez robiła na Jana Pawła hycosy i w cyklu po zaszła w ciaze pisała o tym na nieplodności,poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: HyCoSo czy HSG?? 10.01.07, 18:02 spoko ja też pozdrawiam. na razie nadal mam zakaz starań ale wiesz...byle do przodu powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: HyCoSo czy HSG?? 12.01.07, 07:51 to sa 2 badania diagnostyczne na zbadanie droznosci jajowodow pod kontrola usg (hycosy)lub rtg (HSG)wstrzykuja kontrast do macicy i do jajowodow i widac wnetrze oraz czy sa drozne, jesli sa jakies zrosty to jest bardziej bolesne zanim sie tek kontrast przedostanie , ogolnie hycosy jest mniej bolesne (moze dlatego ze inny rodzaj kontrastu) ale zdarza sie ze badanie takie "przepycha "jajowody i potem komorka jajowa ma szersza droge i łatwiej zaciazyc buziak Odpowiedz Link Zgłoś