Dodaj do ulubionych

Dziewczyny, proszę Was o pilna radę i opinię!!!

06.02.07, 18:40
Witam Was Kochane. Proszę, napiszcie mi co o tym sądzicie. @ miała przyjść 2
dni temu. A półtora tyg. wcześniej, jak zwykle, miałam już objawy jej
nadejścia: pobolewanie brzucha, piersi. A od 3-4 dni mam ataki nagłych bólów
brzucha, jakby ktoś wbijał mi coś w dół brzucha. Ataki te pojawiają się co
jakąś godzinkę i są naprawdę trudne do zniesienia...Ale podkusiło mnie dzis
kupić i zrobić test...I wiecie co??? Dwie krechy!!! Bardzo się cieszę, ryczę
ze sczęścia, ale też i z rozpaczy, bo nie wiem, o co chodzi z tymi bólami!!!
Boję się, że cos jest nie tak. Za chwilę biegnę po 2 testy, by sie upewnić,
ale naprawdę szczerze się martwię, a jesli szczerze, to nawet jeszcze się nie
cieszę... Skąd te bóle??? Boże, jak ja się boję!!!
Obserwuj wątek
    • julia56 Re: Dziewczyny, proszę Was o pilna radę i opinię! 06.02.07, 18:42
      Kochana, skąd bóle, nie wiem. Ale dziewczyny pisały czasami, że coś je
      pobolewało w ciąży.
      Serdecznie Ci gratuluję. Test na pamiątkę zachowaj. smile))
    • kinia_76 Re: Dziewczyny, proszę Was o pilna radę i opinię! 06.02.07, 18:45
      Zadzwon do swojego lekarza. Moze zaleci ci jakies leki-nospa,duphaston,czy
      inny. Moze to nic groznego,ale lepiej sie upewnic u lekarza,choc ciazy jeszcze
      nie moze potwierdzic,bo za wczesnie.Ja tez mialam na poczatku ciazy bole,ale
      nie tak intensywne.Bralam nospe.
      Zycze powodzenia!
    • nadia222 Re: Dziewczyny, proszę Was o pilna radę i opinię! 06.02.07, 19:57
      Dziekuję Wam Kochane za rady. Zrobiłam dodatkowe dwa testy - na obu blade
      drugie krechy. Jeden test zostawiłam sobie na rano. Zakupiłam też nospę.
      Zobaczymy jak będzie jutro. Chyba sie położę, przynajmniej szybciej doczekam
      ranasmilePozdrawiam i dziękuję za pocieszenie.
      Jutro rozejrzę się za dobrym ginem. Ostatnio miałam pół roku przerwy w
      wizytach, bo zniechęciłam się i rozczarowałam.
      Kurcze...
      Przecież powinnam się cieszyć, że mam dwie krechy!!!
      Jeszcze to do mnie nie dociera...trzy lata starań...
      • nadia222 Re: Dziewczyny, proszę Was o pilna radę i opinię! 07.02.07, 21:42
        Witam Was Kochane!
        I oto ciag dalszy. Rano zrobiłam test - druga blada krecha, ale była. Poszłam
        do pracy, a przy okazji obdzwoniłam lokalne laboratoria z pytaniem, czy robią B
        HCG. Nawet troche polepszył mi sie humor, bo w szpitalnym lab powiedzieli mi,
        że oni juz tego nie robią i w ogóle się już tego nie robi, bo przecież są testy
        w aptece...A inne nie wykonują tych badań...Cóż, mieszkam w niewielkim
        miasteczku i muszę chyba ruszyć się te 60 km, by zrobić betę. W każdym razie
        zadzwoniłam też to ginka i kazał mi natychmiast przyjechać. I teraz własnie
        najgorsze: pęcherzyka nie widział (wg mnie to dopiero 2-początek 3 tyg),
        znalazł cystę o śr. 5cm i mięśniaka 3 cm. Powiedział, że pozytywny test i brak
        @ może wskazywać albo na a)cystę, b) pozamaciczną, c) zbyt młodą ciążę, by było
        coś widać..A godzinę temu już po 1 min pojawiła się druga krecha, blada, bo
        blada, ale jest...Jutro pojadę na tą B HCG i będę umierać z niepewności. Bóle
        nadal bardzo uciążliwe i piersi też pobolewają. Testu juz nie kupię, bo
        zbankrutuję. Szczerze - baaaardzo się martwię. Z natury jestem niedowiarkiem i
        pesymistką. I jeszcze ta cysta...Nie wiem zupełnie, skąd się wzięła i co
        teraz..Raz się cieszę, a raz jestem załamana. A z Bety obiecali mi wynik na
        piątek, nie wczesniej...Martwię się bardzo...sad I buczę co jakiś czas,
        zwłaszcza wtedy, jak boli...sad
        • bravia1 Re: Dziewczyny, proszę Was o pilna radę i opinię! 07.02.07, 21:48
          Jezu! Nie umiem sobie wyobrazić jak się martwisz.Ten mięsniak i cysta do tego.
          Ale test pozytywny!!!! I do piątku już blisko! Cierpliwości, spokoju i
          powodzenia Nadiu! pozdrawiam!
    • mona255 Re: Dziewczyny, proszę Was o pilna radę i opinię! 07.02.07, 22:37
      Mam nadzieję że będzie ok. Ale ja z autopsji wiem że takie bóle mogą swiadczyć
      o ciąży pozamacicznej, którą sama przeszłam. Miesiączka się zatrzymała, tzn nie
      dostałam jej wcale, po 5 dniach od oczekiwanej miesiączki zrobiłam usg ale
      zarodka nie było w macicy . Powtórzyłam je po tygodniu i dalej go nie było a
      brzuch dziwnie mnie kół i bolał. Po 2 tyg od oczekiwanej miesiączki gin jest
      już zdolny okrślić czy to jest ciąża prawidłowa. Trzymam kciuki za piątek. Uszy
      do góry!!! Ciąża pozamaciczna jest żadkościa. I jeszcze.... mi test ciążowy
      wyszedł ujemny a B HCG rosło, tylko że nie tak jak powinno tylko wolniej.
      Odezwij się w piątek.Pozdrawiam
      • julia56 Re: Dziewczyny, proszę Was o pilna radę i opinię! 08.02.07, 08:50
        Nadia, wszytsko będzie dobrze. Zarodka jeszcze mogło nie być widać. I nie myśl
        o ciąży pozamacicznej. Mnie przy niej dla odmiany nic nie bolało, także żadnej
        reguły nie ma. Uszki do góry. Będzie dobrze.
    • sun32 Re: Dziewczyny, proszę Was o pilna radę i opinię! 08.02.07, 09:50
      Nadia tak jak mówi Julia nie myśl o żadnej pozamacicznej. Poza tym wg mnie ten
      lekarz ma dzwiną teorię jeśli chodzi o tą cystę. Ona może spowodować
      zatrzymanie @ ale nie dwie kreski uncertain Spróbuj nie myśleć tak pesymistycznie.
      Będzie dobrze. Trzymamy kciuki tutaj za Ciebie, koniecznie zrób tą betę smile
    • nadia222 Re: Dziewczyny, proszę Was o pilna radę i opinię! 09.02.07, 16:26
      Witam Was Kochane. Mam wynik z bety. 58,88.
      Na jutro jestem umówiona z ginem. Sama nie wiem. Według mnie to 2 tyg i 3-4
      dni. Czy jest możliwe zobaczyć pęcherzyk czy jeszcze za wcześnie??? A nadal
      boli, biorę nospę i duphaston... czy lekarz może stwierdzic, że to
      pozamaciczna? Może zadaję głupie pytanie, ale naprawdę nie wiem...
      Dziekuję Wam Kochane za wsparcie i słowa otuchy! To dla mnie bardzo ważne, bo
      nikt oprócz mojego M nie wie o naszych problemach i starsznie mi z tym
      ciężko...
      • mila_do_nieba Re: Dziewczyny, proszę Was o pilna radę i opinię! 09.02.07, 17:06
        a który to tydzień+dzień od ostatniej @? bo tak sie liczy tygodnie ciazy i tak
        mozna cos szacowac, ilu dniowe masz cykle i kiedy mniej wiecej ovu wypadła?

58 to niezły wynik jak na sam poczatek. Ja tez mialam tak ze 3 testy wyszła
        blada kreska na 4 dzień zrobiłam bete i była 86, wiec rząd wielkosci podobny!

Przy takiej becie nic nie widac na USG, pęcherzyk ciążowy widac dopiero gdy beta
        ok 1000. To wypada ok 5-6 tyg ciazy liczonej od ostatniej @. Pozamacicznej tez
        na usg nie widac za bardzo. Teraz ważne zebys oznaczała regulrnie beteHCG bo
        ważny jest jej przyrost w ciągu 48 (od 66%-100%). Jezeli beta bedzie dalej rosła
        a w obrazie usg nie bedzie dalej pecherzyka to wtedy moze byc ryzyko
        pozamacicznej. Na razie oznaczaj bete i uzbrój sie w cierpliwośc. Wiem ile to
        nerwow kosztuje, powodzenia!!!!
        • nadia222 Re: Dziewczyny, proszę Was o pilna radę i opinię! 09.02.07, 17:40
          Jeśli liczyć od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, to jest to 4,5 tyg. w
          poniedziałek znów zrobię betę i zobaczymy. Moje cykle są regularne, mniej
          więcej 28 dniowe, przytulanko było w 14,15 i 16 dniu. W tym cyklu oznaczałam
          owu poprzez testy owu. Zdziwiłam się, bo byłam święcie przekonana, że u mnie to
          około 10-11 (przynajmniej tak było wcześniej), a teraz testy pokazały na 14-15
          dzień. Sama już sie w tym gubię...Martwię się tą cysta, lekarz powiedział, że
          może ona powodować zmiany hormonalne i stąd dodatni wynik... A ja
          oczywiście "zauważam" wszelkie objawy ciąży, łącznie z małym wymiotowankiem
          rano...Nie wiem, czy to siła samosugestii czy nerwy..
          • mila_do_nieba Re: Dziewczyny, proszę Was o pilna radę i opinię! 09.02.07, 17:57
            Nie wierze ze cysta moze powodować ze wytwarza sie beta HCG!!! Bzdura totalna.
            Może opóźniać @ i tym samym sugerować ze jest ciąza ale przez cysty nie wychodza
            dodatnie testy ciążowe. Chyba że brałaś pregnyl na pekniecie pecherzyka i do
            testu nie minęło 10-12 dni!!! Bo ten lek opiera sie na w swoim składzie na tym
            hormonie i moze fałszować wynik testu.
            Ja nie raz miałam cyste i jakos nigy test nie wykazał 2 kresek. W trakcie
            stymulacji do ivf tez czseto robia sie cysty i pierwsze słysze zeby ktos
            podważał dodatni wynik bHCG z tego powodu.

Teraz tylko kwestia czy beta rośnie prawidłowo, 4 tydzien to krótko, trudno cos
            stwierdzic, a na pewno nie pozamaciczna!!!
      • mika805 Re: Dziewczyny, proszę Was o pilna radę i opinię! 09.02.07, 17:08
        hej.mam podobny problem.tylko test z moczu ujemny.a @ jak nie było tak nie ma!to
        juz 18 dzień po transferze.trzymam kciuki.nie martw się.mnie też boli brzuch ale
        gadałam z dziewczynami i to normalne na początku!bądz dobrej myśli!
        • mila_do_nieba Mika805 09.02.07, 17:17
          Ja w 18dpt mialam bete juz ok 1000 i widac bylo pecherzyk na 73mm w macicy.
          Byłaś na długim czy krótkim protokole? oznaczalas betahcg z krwi?
    • nadia222 Zobaczyłam pęcherzyk!!!:-) 10.02.07, 19:37
      Witam Was Kochane! Byłam dziś na usg i jest pęcherzyk!!! Malutki, tylko 5mm,
      ale jest!!! Nie wierzę jeszcze i boje się cieszyć..W poniedziałek mam iść
      jeszcze raz, by zobaczyć, czy się powiększa! No i zrobię bętę, zobaczymy...
      Postanowiłam się cieszyć, nie zamartwiać..Jeszcze nikt nie wie i na razie
      nikomu nie powiemy, dopóki nie zobaczymy serduszka, ale patrzę sobie na to
      zdjątko i nie mogę uwierzyć!!! Dziękuję Wam Kochane za wsparcie!!! Jesteście
      Kochane!!!
      • bravia1 Re: Zobaczyłam pęcherzyk!!!:-) 10.02.07, 20:03
        Nadiu-jakże się cieszę!!!!Będzie dobrze -zobaczysz!!! Tylko tak jak
        napisałaś-nie zamartwiaj się!!!Nie stresuj!No przecież musi być dobrze smile)))))))
        • e-dziunia Re: Zobaczyłam pęcherzyk!!!:-) 10.02.07, 20:10
          gratuluję i życzę powodzenia smile)))
    • nadia222 :-(:-(:-( 12.02.07, 19:03
      Witam Was Kochane ponownie. Mojej historii ciag dalszysad Dziś zrobiłam betę -
      163. W czwartek było 58, więc niby przyrost jest, ale wydaje mi się, że chyba
      za małay, co??? Poza tym byłam dziś u gina, i chyba to, co wydawało się
      pęcherzykiem, nie było nim...sadsad Dziś miało te same rozmiary, a skoro beta
      urosła, to on też musiał, prawda??? Chyba że się mylę...W każdym razie dziś
      pęcherzyka nie zauważono. Jestem załamana. W środę mam iść do kliniki na
      dokładne badania i dokładne usg. Co o tym wszytskim myślicie, proszę,
      napiszcie, bo oszaleję..... To moja pierwsza ciąża, jesli nią jest. Generalnie
      staramy się prawie 3 lata, wyniki niby są ok, ale Dzidzia się nie pojawiała.
      Teraz już prawie się cieszyłam, ale czuje, że coś jest nie tak. Nie znam się za
      bardzo na tym i tym bardziej się pogrążamsadsadsad Tak mi smutno...
    • nadia222 :-(:-(:-( 12.02.07, 20:19
      Witam Was Kochane ponownie. Mojej historii ciag dalszysad Dziś zrobiłam betę -
      163. W czwartek było 58, więc niby przyrost jest, ale wydaje mi się, że chyba
      za małay, co??? Poza tym byłam dziś u gina, i chyba to, co wydawało się
      pęcherzykiem, nie było nim...sadsad Dziś miało te same rozmiary, a skoro beta
      urosła, to on też musiał, prawda??? Chyba że się mylę...W każdym razie dziś
      pęcherzyka nie zauważono. Jestem załamana. W środę mam iść do kliniki na
      dokładne badania i dokładne usg. Co o tym wszytskim myślicie, proszę,
      napiszcie, bo oszaleję..... To moja pierwsza ciąża, jesli nią jest. Generalnie
      staramy się prawie 3 lata, wyniki niby są ok, ale Dzidzia się nie pojawiała.
      Teraz już prawie się cieszyłam, ale czuje, że coś jest nie tak. Nie znam się za
      bardzo na tym i tym bardziej się pogrążamsadsadsad Tak mi smutno...
      • julia56 Re: :-(:-(:-( 12.02.07, 20:58
        Nadja, kochanie, jeszcze nic nie jest przesądzone. Jakie są dalsze plany?
        • mona255 Re: :-(:-(:-( 12.02.07, 21:17
          nadia może warto sie zastanowić nad zmianą lekarza, bo ten do którego chodzisz
          to jakiś....dziwak. najpierw widzi pęcherzyk i ciążę a potem straszy cie cystą?
          Aaa B HCG rośnie, co prawda chyba nie w takim tempie jak powinno ale rośnie
          więc czymś to jest spowodowane. Gdzie się leczysz i skąd jestes to może Ci coś
          podpowiem.
          • nadia222 Re: :-(:-(:-( 12.02.07, 21:25
            Badalismy się w Provicie - piszę badaliśmy, bo stwierdzono, że wsio ok i w tym
            miesiącu miałam iść na monitoring, ale @ nie przyszła i testy pokazały 2
            krechy. Uderzyłam do cieszącego się bardzo dobrą opinią gina. Nie mam
            doświadczenia jeśli chodzo o lekarzy, ale ten wydaje mi się naprawdę ok i póki
            co nie mogę powiedzieć złego słowa jeśli chodzi o podejście i zaangażowanie.
            Nie rozumiem, o co chodzi z ta betą - niby przyrost powinien być ok 100% w
            ciagu 72h, i niby jest, ale wciąż ta beta taka mała... Za dużo tego
            wszystkiego...cysta, mięśniak, bóle brzucha, ranne wymiotowanko i niska
            beta...buuuuu...sad
            • mona255 Re: :-(:-(:-( 12.02.07, 21:30
              A co lekarz mówi o BHCG? Czy on prawidłowo rosnie? Mi się wydaje że nie? A ile
              nie masz już @? Brzuch Cię boli?
            • julia56 Re: :-(:-(:-( 12.02.07, 21:30
              Nadja, co dalej? Kiedy masz betę powtórzyć? Kiedy usg kolejne?
              • nadia222 Re: :-(:-(:-( 12.02.07, 21:34
                Kochane, tak się cieszę, że jesteście. W środę idę do szpitala na badania,
                pewnie mi zrobią też betę. Myślę, że jutro nie ma sensu, jeśli dziś ją
                robiłam??? Ostatnią @ miałam 8 sty. @ powinnam dostać 8-9 dni temu. I cisza.
                Bolą mnie piersi i brzuch - to kłucie ustąpiło w miarę, od czasu do czasu
                pobolewa mnie brzuch prawie jak na@, ale jednak lekko inaczej... Już sama nie
                wiem...
            • bravia1 Re: :-(:-(:-( 12.02.07, 21:35
              Nadia ! do lekarza! Zbadaj szybko co i jak ! No przecież chyba mogą powiedzieć
              jasno co i jak???
              • julia56 Re: :-(:-(:-( 12.02.07, 21:38
                Nadja, może rzeczywiście idż do jakiegos innego gina jutro. Niech zobacz co i
                jak. Beta rośnie z jakiegoś powodu. Trzeba go szybko zidentyfikować.
                • yskyerka Re: :-(:-(:-( 12.02.07, 22:17
                  Przy becie poniżej 1000 raczej żaden lekarz nie zobaczy pęcherzyka w macicy.
                  Coś się temu twojemu lekarzowi pomieszało. Poczekaj spokojnie do środy albo
                  czwartku, powtórz betę, a dopiero, kiedy będzie ponad 1000, idź na usg.
                  Szkoda nerwów na wcześniejsze badania i wpatrywanie się w monitor, który wcale
                  nie musi wszystkiego pokazać.
                  A na bóle i ciągnięcia - nospa, można do 6 tabletek dziennie albo 3 tabletki
                  nospy forte. Trzymam kciuki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka