Dodaj do ulubionych

pcos pomocy

03.03.07, 13:49
cześć dziewczyny i chlopaki pewnie też.
do tej pory przygladala się waszym problemom. Ja mam podobne do niektórych z
was. Mam PCOS. Czekam teraz na wyniki hormonów z Polnej.W sierpniu FSH i PRL
były bardzo OK. Leczę się od sierpnia 2006r. Czy któraś z Was może mi
powiedzoeć jakieś dobre slowo. Pęcherzyki po MENOPURZE urosly do 14mm. CLO i
MENOPUR nic nie zdziałały.teraz bez niczego tylko po wywołaniu @ przez
Duphaston zrobiła się torbiel 30mm, czy to znaczy że pęcherzyk nie pękl. Ale
czy to dobrze właściwie że rośnie, że sie ruszył.po 18 dniach od @ miałam
znowu o@.Teraz jest 13 dc i brzuch mnie okropnie boli.czy to dobrze.pomocy.
Obserwuj wątek
    • edytka45 Re: pcos pomocy 03.03.07, 14:09
      Ja troche nie na temat. A u kogo się leczysz, bo rozumiem ze jestes z Poznania?
    • betka262 Re: pcos pomocy 03.03.07, 14:37
      u Dr. R . Spaczyńskiego. A ty też z Polnej?
      A u kogo sieleczysz?
      • edytka45 Re: pcos pomocy 03.03.07, 14:45
        A ja szukam wlasnie lekarza z Poznania wink A co sadzisz o Twoim i dlaczego masz
        watpliwosci.
        • betka262 Re: pcos pomocy 03.03.07, 14:50
          Nigdy sie spotkałam bardziej konkretnego, sympatycznego lekarza jak wlaśnie ten.
          Jest naprawdę ok.A wątpliwości mam ponieważ zastanawiam się, czy z PCOS można
          wyjśc i zajść w ciaże. Ale doktora R>S. Polecam,. ja tez słyszalam o nim wiele
          dobrego. Jest drogi, ale ponoć wie co robi.
          Czy ty masz podobne problemy.? Możesz się nimi podzielic jeśli chcesz. Chętnie
          wysłycham.pa
          • edytka45 Re: pcos pomocy 03.03.07, 14:58
            Nie mam-PCOS, ale mam kolezanke która po 5 latach zaszla w ciaze i ma zdrowe
            dziecko a teraz urodzila bliźniaki! PCOS to nie zaden wyrok i mozna zajsc i
            donosić ciąże. Grunt to pozytywne nastawienie i lekarz który Ci w tym
            pomoze.Wiem,że ona prawie 2 lata zazywała CLO.
            • betka262 Re: pcos pomocy 03.03.07, 15:06
              dzięki za pozytywna energie. Bliźniaki - bardzo chetnie.
              A koleżnka też w Poznaniu sie leczyła?
              Dzięki edytka
              • edytka45 Re: pcos pomocy 03.03.07, 15:11
                tez w Poznaniu i z tego co wiem to byla prawie u wszystkich lekarzy bo prawie
                nikt jej szans nie dawal! ale byla zdeterminowana i w koncu sie udalo!
    • zabcia122 Re: pcos pomocy 03.03.07, 15:13
      Cześć, chciałam się podzielić tym, że ja mam PCOS i 20 stycznia 2007 r.
      urodziłam zdrowego, dużego chłopca. Wiktorek ważył 4250 i mierzył 58 cm.W
      listopadzie 2005 r. miałam laparoskopię a w ciążę zaszłam w kwietniu 2006 r. po
      CLo.Jak chcesz to mogę więcej szczegułów opisać. Pozdarwiam.
      • betka262 Re: pcos pomocy 03.03.07, 15:23
        Jeśli moge cię prosić?!!!!!!!!
        Gratuluę ci dzidziusia.Napisz prosze co tylko ci przychodzi do glowy.
        No proszę 1 dzień na forum a już zaczynam mysleć pozytywnie.
        dzięki
        • polpotworek Re: pcos pomocy 03.03.07, 16:43
          Jesli byla torbiel to znaczy ze pecherzyk rosnie ale nie peknąl w odpowiednim
          momencie ok 20mm(z odchyleniami), czy mialas podawany pregnyl? Ile dostalas
          tego menopuru? w jakich dniach? Napisz kiedy byl ten pecherzyk 14mm? i co dalej
          sie dzialo?
          Mam pcos. U mnie bylo tak ze po menopurze mialam pecherzyk w 9dc 12 mm a w 10dc
          byl 16mm, pecherzyki moga po tym leku niesamowicie wystrzelic bo ten lek ma
          okres poltrwania chyba 3 doby co znaczy ze uwalnia sie jakby w dwóch dawkach i
          w pewnym momencie nastepuje kumulacja... najwazniejsze by reakcja na niego
          nastapila we wlasciwym czasie, wg dlugosci twoich cykli. U mnie dopiero w 9dc
          zaczal dominowac jeden, potem dogonil go drugi...mialam podany pregnyl w 12dc
          wraz z ostatnia dawka menopuru gdyz to byla ostatnia szansa na ich prawidlowe
          dojrzewanie i pekniecie(cykle mam krótkie-27d) mimo ze mialy 16mm.
          U mnie przez rok probowano doprowadzic do normalnego cyklu i owulacji, dopiero
          pomogl mi wlasnie menopur i pregnyl... teraz jestem w 3(5)tc i caly czas drze
          czy wszystko bedzie dobrze ale nie dopuszczam do siebie zadnych zlych mysli smile.
          • betka262 Re: pcos pomocy 03.03.07, 17:15
            serdecznie ci gratuluje i pamietaj by byc dobrej myśli. Trzymam kciuki.

mnie było tak, w grudniu dostalam CLOSTICBEGYT+MENOPUR. UROSŁO DO 14MM WIĘC
            PREGNYLU NAWET MI NIE PODALA BO MÓWIŁA ŻE JEST ZA MAŁY.
            wYSŁALA MNIE DO DR. Z pOLNEJ. sTWIERDZIŁ pcos. Przepisal mi duphaston na
            wywołanie @. Dostałam 1 lutego. 9 lutego miałam robione badania w Poznaniu.
            A 18 lutego znów dostałam @.poszłam do mojej byłej gin. z mojej miejscowośi.
            Zrobiła USG podczas @ i powiedziała,że jest torbiel 30mm i tak jak mówisz okres
            dostałam bo nie pękl pęcherzyk. sama juz nie wiem. jadę 14 do Poznania. Ale czy
            to w sumie dobry objaw, że chciało mu sie urosnąc. Chyba tak. Jak z trudem
            miałam 14mm a tu bez niczego...........tylko, że nie pękł. Co ty na to?
            • polpotworek Re: pcos pomocy 03.03.07, 18:30
              Betko a skąd jestes? Ja z Grodziska Wlkp.
              • polpotworek Re: pcos pomocy 03.03.07, 18:33
                Musi byc wiec jakies zaburzenie w dojrzewaniu i peknieciu, moim zdaniem nalezy
                porozmawiac dokladnie z dobrym lekarzem bo takie bieganie od jednego do
                drugiego gdzie raz podadza ci taki lek a za chwile inny bez scislej konroli to
                troche nie tak jak byc powinno.
                A rozmawialas o tym z ginem z twojej miejscowosci, dlaczego @ mialas tak
                wczesnie?
                • pkmk3 Re: pcos pomocy 03.03.07, 18:46
                  Witam.Ja mam pcos i jestem w 17 tygodniu ciąży i dziś już czuję jak moja
                  dzidzia baraszkuje mi brzuszku.Leczyłam sie 1,5 roku u lekarza do którego
                  miałam duże zaufanie ale niestety coś mu nie wychodziło.Dawał mi CLo, pregnyl i
                  luteinę.ja sama nie dostawałam @, brak owulacji a jak już urosły pęcherze to
                  nie pękały i robiły się torbiele i tak cały czas.Usłyszałam o dr Sobkiewiczu z
                  Salve bardzo dużo pozytywnych opinii i postanowiłam się do nie udać a miałam
                  takie szczęście że akurat przyjmował raz w tygodniu w Częstochowie tam gdzie
                  mieszkam i .......... w pierwszym miesiącu starania sie zaszłam w ciążę mając
                  torbiela na jednym i drugim jajniku.jeden miał 8 cm a drugi 9cm.Nie mogłam sie
                  ich pozbyc więc zaszłam w ciążę z nimi.Cuda się zdarzają tylko trzeba mocno w
                  nie wierzyć.
                • betka262 Re: pcos pomocy 03.03.07, 20:24
                  wiesz co. ja teraz chodze do spec. z Poznania. I tak będzie. Teraz wyjątkowo
                  poszłam do byłej bo do mojego dopiero jestem zapisana na 14 marca.
                  Strasznie się czułam i musiałam iść.
                  A jestem Z Wolsztyna. To całkiem niedaleko od ciebie.
                  A @ miałam niby tak wcześnie bo mi nię pęknąl ten pechęrzyk.
                  TO brzmiało jakbym biegała od 1 do 2 ale tak nie jest. Była wysłała mnie do
                  spec. który jest na polnej na niepłodności i endokrynologii rozrodu. Terz
                  czekam na te wyniki, ciekawe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka