Dodaj do ulubionych

moje wyniki - zerkniecie, Kochaniutkie? b.proszę

14.05.07, 22:27
Bardzo proszę, powiedzcie mi, jakie to są wyniki? Już sama zgłupiałam. Pani w
laboratorium powiedziałą mi, ze dobrze nie jest, ze toxoplazmoza
zaawansowana. Przeraziłam sie, zadzwoniłam do mojego dr i on orzekł, ze wynik
toxo jest dobry. O resztę tej laborantki nie pytałąm, bo sie boję. Tak szybko
przedyktowałąm te wyniki ( nie wszystkie oczywiscie) mojemu dr (temu, który
prowadził pierwszą ciażę i mam nadzieję, ze będzie prowadził drugą) i
powiedział, że estradiol za niski troche, ale jak na niestymulowany cykl, to
moze być. A oto moje wyniki. Co o nich sądzicie? :

toxo IgG 87 IU/ml
toxo IgM ujemny

antygenu HBS nie stwierdzono

FSH 5,61 mIU/mL ( faza folikularna od 2,5 do 10,2
faza owulacyjna od 3,4 do 33,4
faza lutealna od 1,5 do 9,1)

Różyczka IgG 112,8 IU/mL (wynik ujemny do <5
wynik wątpliwy od : >5 do: <10
wynik dodatni do: >10)

Estradiol 48,95 pg/ml (ujemny) ( faza folikularna od 12,5 do 165
faza owulacyjna od 85,8 do 498
faza lutealna od 43,8 do 211)

HIV, HCV ujemny

Cytomegalowirus IgM met. IFA <1:100 (wynik ujemny -miano <1:100
wynik dodatni-miano = 1:100
wynik dodatni-miano >1:100)

cytomegalowirus IgG met. IFA 1:100 (wynik uemny -iano >1:100
wynik dodatni-miano = 1:100
wynik dodatni-miano >1:100)

Nie wiem, co myśleć o różyczce, bo na wyniku jest podkreślona komputerowo.
Błagam, napiszcie co sądzicie o tych wynikach.
Obserwuj wątek
    • aaaaaaa37 Re: moje wyniki - zerkniecie, Kochaniutkie? b.pr 14.05.07, 22:42
      to chyba pani z labu cos sie pomylilo, IgM swiadczy o swierzym zakazeniu, a ty
      masz ujemne, wiec nie jestes chora w tej chwili na toksoplazmoze.FSH -OK,
      Rozyczka-ok tzn ze przechorowalas najprawdopodobniej. Na cytomegalie nie
      chorowalas, ani nie chorujesz w tej chwili. A z ktorego dnia cyklu te badania?
      chodzi mi o estadiol
      • szklanapulapka2 Re: moje wyniki - zerkniecie, Kochaniutkie? b.pr 14.05.07, 22:51
        @ dostałam we wtorek o 17.30, a badania robiłam w środę o 19 i zaraz potem
        zaczęłam brać antyki. czyli to był drugi dzień cyklu. Takie dostałam wytyczne
        co do terminu zrobienia badań.
        • aaaaaaa37 Re: moje wyniki - zerkniecie, Kochaniutkie? b.pr 14.05.07, 22:52
          to estaradiol nie jest taki zly jak na ta faze cylu. Ale fsh to zazwyczaj
          oznacza sie pomiedzy 2-4d.c,(najlepiej 3 d.c) no ale powiedzmy ze u Ciebie byl
          juz 2gi dzien. Wiec badania masz ok, nie ma nic niepokojacego
          • szklanapulapka2 Re: moje wyniki - zerkniecie, Kochaniutkie? b.pr 14.05.07, 22:56
            O matko,d zięki serdeczne. Wiesz, ze Tobie i TYLKO TOBIE zawdzieczam dzis
            spokojną noc???? Całuję bardzo, bardzo mocno!!
            • aaaaaaa37 Re: moje wyniki - zerkniecie, Kochaniutkie? b.pr 15.05.07, 10:56
              alez nie ma sprawysmile cala przyjemnosc po mojej stronie. Polecam sie na przyszloscsmile
              • szklanapulapka2 Re: moje wyniki - zerkniecie, Kochaniutkie? b.pr 15.05.07, 15:33
                A to jeszcze zapytamsmile. Lekarz powiedział mi, ze po wysokości FSH będzie mógł
                określić mniej więcej, jak będę sie stymulować. No i ja myślicie przy wartości
                5,61? Dużo leków zużyję?
                • zxcvb503 Re: moje wyniki - zerkniecie, Kochaniutkie? b.pr 15.05.07, 15:42
                  a dlaczego przy FSH ,długa stymulacja (ja mam 6,42)i to mieści sie w normie
                  przecież i mi nic nie mówił że przy stymulacji dużo leków zużyje.(stymulacja
                  będzie trwać jakieś 2 tygodnie na razie jestem na anykoncepcji?
                  • szklanapulapka2 Re: moje wyniki - zerkniecie, Kochaniutkie? b.pr 15.05.07, 16:18
                    No to już sama nie wiem. mnie dr kazał przywieźć 6.700 28 maja. Powiedział, ze
                    to będzie koszt leków i duzej części zabiegu. Co do leków, to stwierdził, że
                    zobaczy poziom FSH, to będzie mu łatwiej powiedzieć, jak będzie przebiegać
                    stymulacja. Boze... a moze to ja coś pokręciłąm, no nie wiem(:.
    • pszczolaasia Re: moje wyniki - zerkniecie, Kochaniutkie? b.pr 15.05.07, 17:16
      masz przeciwciala na toxoplazmoze i rozyczke.
      • szklanapulapka2 Re: moje wyniki - zerkniecie, Kochaniutkie? b.pr 15.05.07, 17:22
        a to dobrze, czy źle? (przepraszam, ale kompletnie sie na tym nie znam).
        • kaka154 Re: moje wyniki - zerkniecie, Kochaniutkie? b.pr 15.05.07, 17:28
          dobrze
          tzn że chorowalaś
          pozdrawiam
          • szklanapulapka2 Re: moje wyniki - zerkniecie, Kochaniutkie? b.pr 15.05.07, 17:33
            dzięki!!! Serduszka moje kochane. Co ja bym bez was zrobiła????? Nie wiem, ale
            dzidziusia to na pewno by sie nie udałosmile
        • pszczolaasia Re: moje wyniki - zerkniecie, Kochaniutkie? b.pr 15.05.07, 18:37
          to dobrzesmile) to znaczy, ze juz przechodzilas/bylas szczepiona i twoj organizm
          posiada przeciwciala, co oznacza, ze masz szaaaaaaalenie male szanse zachorowac
          na te grozne choroby w ciazy. w zasadzie mozna powiedziec, ze zerowe szansesmile)
          powodzenia.
          • aaaaaaa37 szklanapulapko 15.05.07, 18:41
            rd mowil Ci o fsh w stymulacji. Chodzi o to ze w zaleznosci od poziomu tego
            hormonu, moze Ci w przyblizeniu powiedziec jakie masz szanse w procentach na
            powodzenie stymulacji. Nie chodzi tutaj o dlugosc stymulacji tylko o to z jakim
            efektem bedziesz odpowiadala na lecznie,ile jajeczek wychodujesz. Przy takim fsh
            masz szanse po 60 % wiec bardzo dobre( najwieksze w tej skali)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka