Dodaj do ulubionych

Męski problem - oddawanie nasienia

19.07.07, 14:26
Babeczki,
mam pytanie i prośbę o radę. Mój maż (przejęty bardzo i zaangażowany
w "robienie dziecka")miał oddać nasienie do badania. Niestety gdy doszło co
do czego i wszedł do "czerwonego pokoiku" nic z tego nie wyszło - pojemniczek
pozostał sterylny winkKosztowało to go dużo nerwów i stresu. Jak wasi panowie
radza sobie z tą sytuacją? Czy są jakieś inne metody?
Obserwuj wątek
    • citri Re: Męski problem - oddawanie nasienia 19.07.07, 14:30
      Dla każdego to stres ale dzidzia najwarzniejsza....
    • gosia1705 Re: Męski problem - oddawanie nasienia 19.07.07, 14:44
      Najlepiej zapytaj czy nie mozna dowieżć wypełnionego pojemniczka . Wiem ze w
      Invimedzie Warszawskim jest taka możliwość tylko trzeba zachować pewiemn odstep
      czasu od "oddania" do przewiezienia. Wydaje mi się ze 30 minut więc trzeba miec
      blisko.Zadzwoń i dopytaj o szczegóły.
      Pozdrawiam
      • anulka59 Re: Męski problem - oddawanie nasienia 19.07.07, 15:06
        Nasienie do lab musi trafić w ciągu 30min więc zapytaj o możliwość dostarczenia
        słoiczka właśnie w takim czasie i zróbcie to razem.My tak właśnie zrobiliśmy no
        i nie było to też aż tak strasznym stresem dla m.Teraz jest lato więc nie
        będzie problemu ale nasienie nie może być narażone na działnie niskiej temp.(my
        robiliśmy w listopadzie)
        • dziejba2 Re: Męski problem - oddawanie nasienia 19.07.07, 15:21
          Już wiem, że tam gdzie sie lecze też mogę nasienie dostarczyć w ciągu 30 min.
          Przepraszam,że o to pytam, ale jak "technicznie" to powinno wyglądać? Czy może
          to byc stosunek przerywany czy tylko wynik stumulacji. Wybaczcie proszę tak
          szczegółowe pytania na tak intymne tematy. Sama czuję sie mocno skrępowana ;-(
          Wydaje mi się jednka, że lepiej zapytac niż zrobić cos nie tak.
          • zoska55 Re: Męski problem - oddawanie nasienia 19.07.07, 15:47
            A pytanie mam. Czy podczas oddawania nasienia ty jesteś wraz z mężem w tym
            pokoju, bo może poprostu czuje się on skrępowany i zamiast myśleć o tym co ma
            zrobić, wstydzi się. Mój mąż zawsze robi to sam. Tak ustaliliśmy na samym
            początku. potrafię się wczuć w jego sytuację i tez zawsze się denerwuje jak mu
            to dość długo czasu zabiera.,
            • dziejba2 Re: Męski problem - oddawanie nasienia 19.07.07, 16:16
              Zośka - mój też był sam. Ja w tym czasie byłam w klinice na swoich badanich.
              Myślę, że nerwy go zjadły i boję się, że może tak być znów, choć mam nadzieję,
              że w domu i z moją "pomocą" damy radę. Czytałam o sterylnych prezerwatywach,
              dzięki którym odbywa sie normalny stosunek, ale w Polsce chyba się ich nie
              stosuje.
          • netty2 Re: Męski problem - oddawanie nasienia 19.07.07, 15:58
            Nasienie musi byc"oddane" w jak najbardziej sterylny sposob (tzn, bez
            zawnetrznego zanieczyszczenia) wiec stosunek przerywany odpada.
            • sun32 Re: Męski problem - oddawanie nasienia 19.07.07, 16:31
              Mój M daje radę sam i na szczęście zawsze się udaje ale stres ogromny. Tak jak
              u Zośki, mój M też powiedział że nie potrzebuje mojej obecności wink a wręcz
              jeszcze bardziej by go to stresowało. Zawsze jak wychodzi z pokoju zwierzeń
              minę ma niespecjalną i wcale się nie dziwię. Przeszedł już z 10 takich badań.
              Dzielny jest smile
      • batutka smiesznie by bylo... 19.07.07, 18:22
        gosia1705 napisała:

> Najlepiej zapytaj czy nie mozna dowieżć wypełnionego pojemniczka . Wiem ze w
        > Invimedzie Warszawskim jest taka możliwość tylko trzeba zachować pewiemn odstep
        >
        > czasu od "oddania" do przewiezienia. Wydaje mi się ze 30 minut więc trzeba miec
        >
        > blisko.Zadzwoń i dopytaj o szczegóły.
        > Pozdrawiam

smiesznie by bylo jakby maz oddal w domu nasienie a potem jechal do kliniki- a
        tu korki, no to maz przekracza predkosc i policja go zatrzymuje
        ciekawe jak by sie tlumaczylsmile))))
    • anis30 Re: Męski problem - oddawanie nasienia 19.07.07, 16:28
      moj maz badal nasienie 3 razy za kazdym razem bylam z nim i nie mial
      problemu.nikt tez nas nie ponaglal.
    • aneta3021 Re: Męski problem - oddawanie nasienia 19.07.07, 16:37
      ja zawsze kupuję mężowi świerszczyki i one pomagają. Niech je włoży do plecaka
      i do dzieła.
      • dziejba2 Re: Męski problem - oddawanie nasienia 19.07.07, 16:47
        świerszczyki to on nawet miał na miejscu, ale to nic nie dało. Ja go rozumiem w
        100% - gdybym ja miała w takim pokoiku....łoo matko. Sun naprawdę dzielnego
        masz chłopa smile
        • anulka59 Re: Męski problem - oddawanie nasienia 19.07.07, 16:52
          Stosunek przerywany odpada.My pieściliśmy się a jak już M czuł ze nadchodzi ten
          moment to podstawiłam pojemnieczek i już Głowa do góry uda się twojemu M pobrać
          nasienie
    • sjena1 Re: Męski problem - oddawanie nasienia 19.07.07, 21:11
      możesz mu pomóc i iśc z nim razem do pokoiku i działac bez pośpiechu
      • beata334 Re: Męski problem - oddawanie nasienia 19.07.07, 21:27
        wejdz z mezem do pokoiku i pomoz mu w tym my robilismy tak juz kilka razy i zawsze sie udawalo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka