sagan2 01.09.03, 12:43 mam pytanie: jak lekarz sprawdza, czy jest sie w ciazy? tzn jakie badania robi i ile trzeba czekac na wyniki? (przy pozytywnym wyniku testu). wydaje mi sie, ze macie doswiadczenie z gory dziekuje za odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beemka1 Re: badanie u lekarza 01.09.03, 12:52 sagan2 napisała: > mam pytanie: jak lekarz sprawdza, czy jest sie w ciazy? > tzn jakie badania robi i ile trzeba czekac na wyniki? > (przy pozytywnym wyniku testu). > wydaje mi sie, ze macie doswiadczenie z gory > dziekuje za odpowiedz! Ginekolog moze podczas badanie palpacyjnego sprawdzic, czy macica jest rozpulchniona i powiekszona. Natomiast najlepiej jest pojsc na USG, ktore juz w 6. tygodniu ciazy powinno pokazac zarodek w macicy. Dodatkowo mozna robic badanie krwi na poziom hormonu beta HCG i sprawdzac co dwa dni, czy rosnie odpowiednio (o 66% co dwa dni). Pierwsze takie badanie mozna wykonac juz 10 dni po zaplodnieniu. Zycze pozytywnego wyniku Beemka. Odpowiedz Link Zgłoś
sagan2 Re: badanie u lekarza 01.09.03, 12:56 beemka1 napisała: > Ginekolog moze podczas badanie palpacyjnego sprawdzic, > czy macica jest rozpulchniona i powiekszona. Natomiast > najlepiej jest pojsc na USG, ktore juz w 6. tygodniu > ciazy powinno pokazac zarodek w macicy. Dodatkowo mozna > robic badanie krwi na poziom hormonu beta HCG i > sprawdzac co dwa dni, czy rosnie odpowiednio (o 66% co > dwa dni). Pierwsze takie badanie mozna wykonac juz 10 > dni po zaplodnieniu. dziekuje za odpowiedz czy te badania krwi na hormon robi lekarz? i ile sie czeka na wyniki? u mnie to co najwyzej 3 tydzien, czy cos mozna powiedziec na pewno? bardzo sie niecierpliwie > Zycze pozytywnego wyniku dziekuje i wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
beemka1 Re: badanie u lekarza 01.09.03, 13:01 sagan2 napisała: > dziekuje za odpowiedz > czy te badania krwi na hormon robi lekarz? i ile sie > czeka na wyniki? > u mnie to co najwyzej 3 tydzien, czy cos mozna powiedziec > na pewno? bardzo sie niecierpliwie Badanie krwi zrobi Ci chyba kazde labolatorium. kosztuje ok.30 zl, skierowania nie trzeba, na wyniki czeka sie kilka godzin lub jeden dzien. Jesli jestes z wawy, to takie badania robie np. Damian, a pielegnierka tam bardzo fachowo pobiera krew. > > > Zycze pozytywnego wyniku > > dziekuje i wzajemnie Tak, nie dziekuje, bo do tej pory dziekowalam wszystkim i jak na razie dupa blada. pa Odpowiedz Link Zgłoś
sagan2 Re: badanie u lekarza 01.09.03, 13:08 beemka1 napisała: > Badanie krwi zrobi Ci chyba kazde labolatorium. > kosztuje ok.30 zl, skierowania nie trzeba, na wyniki > czeka sie kilka godzin lub jeden dzien. Jesli jestes z > wawy, to takie badania robie np. Damian, a pielegnierka > tam bardzo fachowo pobiera krew. problem jest w tym, ze siedze w hamburgu i w dodatku slabo (bardzo) mowie po niemiecku... chyba po prostu zadzwonie zaraz do swojego lekarza. on na pewno moze to badanie zrobic, prawda? > Tak, nie dziekuje, bo do tej pory dziekowalam wszystkim > i jak na razie dupa blada. nie dziekuj, tylko miej 3mam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: badanie u lekarza 01.09.03, 13:04 Hej Saganku ))) Najpierw zrobiłam domowy test na mocz wynik wyszedł pozytywny, ale kiedy dwa dni póżniej poszłam do lekarza okazało się, że w macicy nic nie ma , doszukiwał się też ciąży pozamacicznej której na szczescie nie znalazł. Po tygodniu poszłam jeszcze raz na usg i... moja radość nie miała końca był malutki zarodeczek ok 6 milimetrowy. Wtedy jeszcze karty mi lekarz nie założył a kazał przyjść za miesiąc. No i sobie chodzę teraz co miesiąc. Życzę powodzenia i pozytywnego wyniku ) Odpowiedz Link Zgłoś
sagan2 do moich doradcow - Beemki i Lastki :) 05.09.03, 09:04 czesc Lastka I Beemka wczoraj dostalismy wyniki badan... ... bedziemy mamusia i tatusiem na usg jeszcze nic nie widac, ale mamy wizyte za 2 tygodnie na ogladanie malucha! juz sie nie mozemy doczekac! pozadrawiam serdecznie i zdrowia zycze Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: badanie u lekarza 01.09.03, 16:24 Ja miałam USG dopochwowe, żeby sprawdzić czy fasolka jest na właściwym miejcu i juz było widać. Na szczęście lekarka ma USG w gabinecie. Zleciłam ni mocz, morfologię, betę. Odpowiedz Link Zgłoś