Gość: len28 IP: *.zgierz.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 18:53 Dziewczyny! Czy możecie polecić jakiś dobrych lekarzy w Łodzi? Na przykład z Matki Polki? A może była już o tym mowa- jestem na forum od niedawna. Z góry dziękuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylvie79 Re: Lekarze w Łodzi 10.09.03, 20:16 ja chodze do dr Szalczynskiego, przyjmuje prywatnie na ul. Tansmana 9/9 (Widzew) tel. 673 92 73. Jestem bardzo zadowolona. Ma swietnie wyposazony gabinet - wlacznie z USG dopochwowym i ogolnie badanie przebiega komfortowo. jako jedyny jak do tej pory lekarz wyslal mnie na badania hormonalne i zaczal leczenie i monitorowanie cyklu. Nareszcie wiem jakie mam problemy - brak owulacji. I walcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka2ma Re: Lekarze w Łodzi IP: *.p.lodz.pl / *.p.lodz.pl 10.09.03, 22:10 sylvie79 powiedz prosze ile kosztuje Cie wizyta u dr Szalczynskiego, jest to dla mnie wazny czynnik, ja u swojego lekaza place 50zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_kajetana Re: Lekarze w Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 23:32 Witaj, czy wiesz, że Szelczyński pracował kiedyś w Szterlingu i niestety za błąd w sztuce wyleciał z pracy? Skazany na banicję wyjechał do Niemiec i tam zarobił na ten super gabinet (rzeczywiście jest świetny). Niestety Szelczyński ma jeszcze jedną wadę. Oprócz praktyki prywatnej, nie pracuje w żadnym szpitalu i raczej nie ma kolegów, którzy zaopekowaliby się jego pacjentkami. Jeśli będzie prowadził Twoją ciążę to i tak rodzić będziesz sama. W razie jakichś komplikacji i konieczności hospitalizacji też Ci nie pomoże. Poza tym jest dostępny tylko od 8 do 20. Wiem bo prowadził ciąże moich koleżanek. Ja polecam Bogumiła Jaczewskiego p.o. Ordynatora Perinatologii w ICZMP. Przyjmuje raz w tygodniu w czwartki na Piotrkowskiej na przeciw Magdy. Jeśli będziesz zainteresowana to poszukam dokładnych namiarów. Gabinet jest kiepski za to lekarz super. Prawdziwy medyk z powołania całkowicie oddany temu co robi. Prowadził moją ciążę po IVF ICSI i był dosłownie na każde zawołanie (np. 01 stycznia o godz. 23.30 - zaczęłam krwawić a on odebrał telefon!). pozdrawiam mama Kajetana Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie79 Re: Lekarze w Łodzi 11.09.03, 11:02 Nie, nie wiedzialam. Wiem za to, ze pracowal w Niemczech. W kazdym razie sama rodzic na pewno nie bede, bo mam znajomego ordynatora w Matce Polce, wiec to mi nie grozi. Chwilowo nie jestem w ciazy, tylko w trakcie staran, wiec nie mam powodow do zastanawiania sie kiedy i gdzie przyjmuje moj lekarz. Prowadzona jestm prawidlowo, mam komfortowe warunki, nie siedze w kolejkach, nie drocze sie z innymi babami, nie musze sie umawiac z tygodniowym wyprzedzeniem, ani wloczyc po szpitalach zebrzac o usg. Bardzo mi odpowiada taki uklad, w dodatku nie place duzo, bo za standardowa wizyte w czasie ktorej mam monitorowana owulacje daje 30zl. Szczerze powiedziawszy gotowa jestem przebolec plotki (czy fakty, nie wiem?) o bledzie w sztuce i banicji, bo w tym momencie jest to jedyny lekarz, ktoremu ufam i ktory rzeczywiscie stara mi sie pomoc. A gdzie bede rodzic....niestety obawiam sie, ze przede mna jeszcze baaaardzo dluga droga Dzieki za polecenie innego lekarza - w tym momencie nie mam jednak podstaw, zeby skorzystac z uslug kogo innego. Moze jak bedzie dzidzia, zastanowie sie...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie79 Re: Lekarze w Łodzi 11.09.03, 11:06 aha, zastanowilo mnie to co napisalas z jeszcze jednej przyczyny. skoro "wylecial", to na jakiej podstawie jego pacjentki kierowane sa na rodzenie w Sterlingu? I dlaczego Twoj Styl przyznaje mu nagrode za doskonale podejscie do pacjentek i wyroznienie za podejscie do regularnej kontroli piersi? Przeciez gdyby mial nieczyste konto, prestizowe pisma z pewnoscia by to wywachaly? Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie79 Re: Lekarze w Łodzi 11.09.03, 11:16 nie moge sie oprzec jeszcze jednemu pytaniu; w jaki sposob lekarz, ktory popelnil blad w sztuce moze praktykowac dalej? przeciez to nie jest tak, ze jest usuwany z jednego szpitala i moze sie przeniesc, prawda? Zostaje pozbawiony mozliwosci wykonywania zawodu. Tym bardziej nurtuje mnie wiec mozliwosc praktykowania w Niemczech. Przeciez tamtejsze przepisy z pewnoscia wymagaja potwierdzenia kwalifikacji, zarowno jesli prowadzisz wlasny gabinet, a NA PEWNO jesli chcesz pracowac w tamtejszym szpitalu. Wiec chyba dopatrzyliby sie jego niekompetencji? Wiem, ze piszesz z dobrej woli (a przynajmniej mam taka nadzieje), ale zastanawiam sie skad to wiesz i czy to nie jest aby glupia plotka majaca zdyskredytowac uczciwego czlowieka, ktoremu dzieki pracy na Zachodzie powodzi sie lepiej niz innym i ktory swoim pacjentkom oferuje wiekszy komfort niz inne gabinety. Gdyby byl nieuczciwy, moglby zostac w Niemczech i nigdy tu nie wracac, bo balby sie, ze ktos moze wyjawic jego niechlubna przeszlosc, prawda? A jednak wrocil, do tego samego miasta, otworzyl wlasny gabinet, zainwestowal (a nie przehulal) swoje pieniadze...No sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_kajetana Re: Lekarze w Łodzi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 12:37 Witaj, wiedziałam, że mój post wzbudzi kontrowersje . Pisząc go nie chciałam broń Boże nikogo urazić, jedynie podzielić się swoją wiedzą. Mam trochę wspólnego ze środowiskiem medycznym, więc moje informacje nie są wyssane z palca. Jeśli chodzi o wyrzucenie go ze Szterlinga, to sama chcyba wiesz, że oskarżenie lekarza o błąd w sztuce i pozbawienie go prawa wykonywania zawodu w praktyce w zasadzie się nie zdarza. Tym bardziej, że było to wiele lat temu. Po prostu facet złożył wymówienie i zniknął, a sprawa rozeszła się po kościach... Jeśli chodzi o jego obecną praktykę to mogę się wypowiedzieć o nim jako położniku. Moje trzy koleżanki prowadziły u niego ciąże i z ich opowieści wyciągnęłam wniosek, że jest raczej średnim położnikiem. Ja bym mu nie zaufała. Natomiast gabinet, podejście do pacjentki, komfort badania itp. rzeczywiście bez zarzutu! Sama byłam raz u niego z błachą kobiecą przypadłością i zrobiło to na mnie wrażenie! Leczenie oczywiście z pozytywnym skutkiem. Nic niestety nie wiem o efektach leczenia przez niego niepłodności. pozdrawiam, życzę powodzenia i przepraszam za złe emocje mama Kajetana Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie79 Re: Lekarze w Łodzi 11.09.03, 15:45 nie nie, nie ma za co przepraszac...zawsze warto wiedziec jak najwiecej o lekarzach, to sa wazne sprawy. Przepraszam za sceptycyzm, ale wiesz, nasluchalam sie wczesniej wiele dobrego o tym lekarzu i stad moje wahanie... Natomiast co do prowadzenia ciazy - podziel sie prosze ze mna spostrzezeniami kolezanek. Bardzo chcialabym wiedziec czemu zostal oceniony srednio, tzn. na jakiej podstawie, jakie byly zarzuty. O dobrego lekarza jest ciezko, a ja do tej pory bylam przekonana, ze wlasnie wreszcie takiego znalazlam, dlatego jestem zaniepokojona Twoja informacja. Tym bardziej, ze poczulam sie tak dobrze, po tych wszystkich badaniach, lekach, mam wrazenie, ze ktos mnie traktuje serio, ze z jego pomoca zaciaze szybciej...wyslal na badania takze mojego meza, wiesz, jakos tak kompleksowo podchodzi do sprawy... poza tym ja tez leczylam u niego kobiece dolegliwosci - grzybice i zapalenie szyjki macicy. Wymrazanie mialam robione na miejscu, fachowo, bezbolesnie i bez komplikacji...Infekcje tez mi wyleczyl sprawnie. No i jestem skolowana... a nie wiesz o co chodzilo w tej historii ze Sterlingiem? Odpowiedz Link Zgłoś