Gość: milka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 10:59 mam pytanie po jakim czasie udalo wam sie zajsc w ciaze czy kazda z was starala sie miesiacami ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mamcia Re: po ilu wam sie udalo???? IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 13.10.03, 11:06 W pierwszą niestety nieudaną ciąże udało mi się zajść po 3 miesiącach. Z następnym podejściem było gorzej (10 miesięcy starań), ale zakończyło się powodzeniem. Tobie też się uda, czego gorąco ci życzę. Szczęśliwa mama córeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta1304 Re: po ilu wam sie udalo???? 13.10.03, 13:58 Ja staram się od czerwca.Czyli 4 m-ce.Teraz leczę sie antybiotykiem zatoki więc odłożyłam starania w tym miesiącu.Trochę się niepokoję, chociaż 4 m-ce to pewnie jeszcze nie powód do zmartwień. W każdym razie mam zamiar juz zacząć wykonywać jakieś badania zmierzające w kierunku określaenia czy wszystko z nami ok pod wzgl.płodności.A wy ile czekacie????Ewentualnie po kami czasie zaczeliscie szukać przyczyny niemożliwości zajścia w ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: po ilu wam sie udalo???? 13.10.03, 14:23 Ja się staram od 18 cykli (13 miesięcy) i jak na razie bez skutku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika52 Re: po ilu wam sie udalo???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 14:33 W pierwszą ciążę zakończoną poronieniem w 12 tyg. zaszłam od razu w pierwszym cyklu tak jak chciałam, a po poronieniu staram się od roku i cisza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: po ilu wam sie udalo???? IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 13.10.03, 15:13 Dziewczyny czy leczycie się w związku z tymi problemami?Czy macie diagnozę?Ja na razie nic niewiem co może byc problemem w moim przyp.Może to blokada psychiczna,tyle się nasłuchałam,naczytałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika52 Re: po ilu wam sie udalo???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 15:20 Od roku robię różne badania, konkretnej diagnozy jeszcze nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
larvva Re: po ilu wam sie udalo???? 13.10.03, 15:41 trzy lata temu pierwsza decyzja o dziecku od ponad roku leczenie, w tym od kwietnia - w novum ...licze na pomyslne zakonczenie w najblizszym cyklu ) diagnoza ja lekkie pco, maz slabe nasienie (niecale 3mln) Odpowiedz Link Zgłoś
larvva gwoli uzupelnienia 13.10.03, 15:44 rok staralismy sie pod okiem magika-ginekologa pozniej trafilam do endokrynologa i nowego ginekologa - tu okazalo sie ze prawie rok mi ucieka na leczenie ogolne - niejako przygotowanie do ciazy. no i wspomniane, ostatnie ponad 12mcy to juz dzialania dalece ukierunkowane na dziecko ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kratka trzy ciaze bez dziecka IP: *.ne.client2.attbi.com 13.10.03, 16:17 W pierwsza ciaze zaszlam po 2 miesiacach staran - poronienie, w druga za pierwszym razem - poronienie, w trzecia ciaze za pierwszym razem - pozamaciczna ))). Teraz jest pierwszy miesiac staran i czeakm, ale czuje ze nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.10.03, 18:43 7 lat staran, po 2 latach zaczelismy badania ciaza pozamaciczna w tym roku zostal jeden jajowod... teraz idziemy na ivf - dosyc tego czekania !!!! cmok dla wszystkich Ola Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiakrol Re: po ilu wam sie udalo???? 13.10.03, 18:47 Po 10 miesiącach bezowocnych starań zgłosiliśmy się z mężem do lekarza. Leczyliśmy się jeszcze 19 miesięcy zanim zaszłam. Także w sumie 29 miesięcy. Z tym ,że przez rok dochodzono dlaczego nie zachodzę.Później było właściwe leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
vikas Re: po ilu wam sie udalo???? 13.10.03, 20:01 pierwsz ciąża pozamaciczna.20 cykli starań, w tym 13 leczonych, a ten 21 mam nadzieję, że owocny po sobotniej i dzisiejszej IUI.Kasia powiedziała, że pażdziernik to dobry miesiąc i wierzę, że tak będzie dla wszystkich starających się dziewczyn!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwq Re: po ilu wam sie udalo???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 22:10 My się w sumie nie staraliśmy specjalnie. Nigdy nie używaliśmy żadnych środków antykoncepcyjnych a okazji do zajścia w ciąże było wiele i nic. Kilka razy mąż biegał po test do apteki bo byłam przekonana, że jestem w ciąży - I nic. Zaczęłam się denerwować, że 2 lata i nic. Tłumaczyłam sobie, tak jak słyszałam już nie raz, że to nie jest tak od razu. I pojechaliśmy na wakacje....... Wróciliśmy i po tygodniu zaczęły boleć mnie dziwnie piersi i wtedy już wiedziałam. Teraz jestem w 20 tygodniu i wiem że to nie jest tak jak my chcemy. Dlatego kobitki cierpliwości a niedługo będziecie szukać ciążowych ciuchów. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: po ilu wam sie udalo???? IP: *.tvn.pl 15.10.03, 19:41 Hej! Bardzo zinteresowały mnie wasze historie, chciałabym z Wami bardzo poważnie porozmawiać, dam numer telefonu, jak ktoś chce to niech zadzwoni, mam na imię Ewelina i myślę, tel. (012) 652 82 68. Czekam, dzwońcie. Pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś