Dodaj do ulubionych

clo leprze od luteiny?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 16:53
Witam was! mam pytanie moj gin zapisal mi luteine ktora zazywam 2 mie( mam ja
brac 3 m. )jezeli nie bedzie upragnionej ciazy przejsc na clo. zastanawiam
sie czy na wlasna reke odpuscic luteine w 3 cykl i zazyc clo (i 14 dnia
cyklu isc na monitoring)wydaje mi sie bardziej prawdopodobne zajsc po clo niz
luteinie . dodam ze po clo 8 mies temu zaszlamm w ciaze 2 mies. zazywania
leku.lecz poronilam po clo mialam polip. teraz niby wszystko jest ok. ale
jaka jaest wasza opinia zaryzykowac z clo ? juz sama nie wiem co mam robic
moze znajde troche zrozumienia na waszej stronie
Obserwuj wątek
    • Gość: kathrin78 Re: clo leprze od luteiny? IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.03, 19:40
      Clo służy do stymulacji owulacji, luteina natomiast pomaga utrzymać się
      zagnieżdzonemu dzidziusiowi. Jeżeli masz problemy z owulacją to clo jest
      wskazane. Jednak nie bierz go sama, tym bardziej, że przy clo monitoring od
      14dc to trochę za późno). Skonsultuj się z lekarzem i dostosuj do jego wskazań.
    • Gość: nawia 24 lata Re: clo leprze od luteiny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.03, 12:09
      teraz juz sama nie wiem co mam zrobic. wiem 14 dzien cyklu to zapozno na
      monitoring ale wten dzien akurat przyjmuje moj gin.i chyba innej mozliwosci nie
      ma .jeszczw chcialam zapytac bo przeczytalam w ulotce luteiny ze ulatwia
      owulacje?i teraz troche sie pogubilam .wiem ze zadaje moze za duzo pytan ale to
      jest na prawde wazne dla mnie.
      • Gość: kathrin78 Re: clo leprze od luteiny? IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.03, 14:03
        Nie ma wpływu na owulację w cyklu zarzywania, ponieważ zawiera tylko
        progesteron i bierze się ją dopiero po owulacji, ale przez to, iż druga faza
        jest wówczas lepsza, uznaje się, iż w następnym cyklu organizm lepiej będzie
        pracował od samego początku.
    • Gość: nawia 24 lata Re: clo leprze od luteiny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.03, 18:44
      dziekuje ci za odpowiedz
    • Gość: nawia24 lata Re: clo leprze od luteiny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 14:54
      musze sie wyzalic .zajzalam do archiwum forum i jestem zrospaczona po
      wypowiedziach kolezanek na temat clo obawiam sie ze clo moze mi znowu
      namieszac chodzi o torbiele boje sie dzisiaj mam zazyc pierwsza tabletke ale
      tak panicznie sie boje ze nie da sie tego opisac .
    • Gość: marsi Re: clo leprze od luteiny? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.01.04, 14:59
      mi wydawalo sie zawsze ze luteina powduje przyspieszenie okresu a co za tym
      idze aborcje,czyli wogole nie wplywa na zajscietylko przeciwnie
      • Gość: kathrin78 Re: clo leprze od luteiny? IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.04, 15:17
        W przypadku, gdy zależy na wywołaniu okresu, podaje się luteinę i okres
        następuje po jej odstawieniu. Natomiast podawana po owulacji zwiększa ilość
        progesteronu w organizmie, a tym samym pomaga utrzymać ciążę.
        • Gość: Paola Re: clo leprze od luteiny? IP: 82.139.13.* 01.01.04, 17:18
          Faktycznie clo jest ryzykowne...ale to zależy od organizmu. Widzisz ja biorę
          clo od 5 miesięcy-jest owulacja, żadnych polipów czy torbieli. Ale wiem, że są
          osoby, które mają po tym torbiele. Trudno więc doradzić. Też bałąm się brać
          clo, ale zaryzykowałam i nie żałuję.
          Kiedyś...jak miałam cykle bezowulacyjne musiałam brać Luteinę na wywołanie
          okresu. Teraz, gdy biorę clo @ przychodzi bez wywołujących ją leków-równo 16
          dni po owulacji.
          • Gość: kathrin78 Re: clo leprze od luteiny? IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.04, 15:33
            Tak Paolo, po owulacji miesiaczka przyjdzie naturalnie 12-16 dni później.
    • Gość: Zuzia44 Re: clo leprze od luteiny? IP: *.attu.pl / *.attu.pl 04.01.04, 20:30
      Dostałam Luteinę na trzy miesiące. Miałam brać od 16 dnia. Miała mi wyregulować
      cykl. Niestety, po dwóch, w miarę normalnych, trzeci zaczął się 15 dnia. A więc
      o ciąży nie ma mowy. Chyba raczej o poronieniu.
    • Gość: nawia 24 lata Re: clo leprze od luteiny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 13:53
      droga zuziu 44 ja w tym cyklu mialm cos podobnego .luteine bralam od 16 dna
      cyklu i podczas brania( to byl 26 dzien )mialm plamienie i po 2 dniach @.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka