rzepolx 03.05.10, 12:47 Hej Wszystkim!Nigdy nie bylem w Bieszczadach!Czy ktos moze mi poleciec jakies miejsce zebym totalnie sie zakochal w tym podobno pieknym Polskim zakatku ;)pzdr Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Bieszczady!!! 03.05.10, 19:07 To zależy, co lubisz. Bieszczady są dość urozmaicone; jedni wolą okolice Zalewu Solińskiego, inni połoniny. Dla mnie najpiękniejsze są połoniny, dlatego polecam Ustrzyki Górne jako punkt wypadowy. I uważam, że najładniej jest tam pod koniec lata, kiedy na połoninach dość obficie kwitnie goryczka trojeściowa, nadając im niepowtarzalny koloryt. Ale, jak już napisałam, wszystko jest kwestią upodobań. Odpowiedz Link Zgłoś
mariten Re: Bieszczady!!! 05.05.10, 01:22 Oprócz połonin, polecam wycieczkę do źródeł Sanu. Poza ciekawą przyrodą i pięknymi widokami można też zobaczyć pozostałości po nieistniejących już wioskach, zlikwidowanych w ramach akcji "Wisła", cmentarze, kapliczki, cerkwiska, zasypane studnie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
rzepolx Re: Bieszczady!!! 05.05.10, 10:51 Mariten ,ale konkretnie podaj mi prosze nazwe miejscowosci w ktorej warto zostawic bagaze i sie osiedlic na pare dni...;D Odpowiedz Link Zgłoś
mariten Re: Bieszczady!!! 05.05.10, 18:03 A wybierasz się własnym środkiem lokomocji? Odpowiedz Link Zgłoś
mariten Re: Bieszczady!!! 06.05.10, 20:25 No to radziłbym zakwaterować się w Ustrzykach Górnych, w Wetlinie, lub gdzieś w tamtym rejonie. Chodzi o to, żeby mieć bezpośredni dostęp do szlaków turystycznych prowadzących na połoniny. Polecane przez kogoś poniżej Ustrzyki Dolne, mogą być bardzo dobrą bazą wypadową, ale dla kogoś kto ma samochód. Poruszanie się autobusem, lub busikami po Bieszczadach, jest moim zdaniem dość kłopotliwe i starałbym się ograniczyć je do niezbędnego minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
marduk82 Re: Bieszczady!!! 05.05.10, 12:33 Ja polecam Cisną. Noclegi w cisnej: www.nocowanie.pl/noclegi/cisna/ piosenka Jacka Kaczmarskiego o Bieszczadach: www.youtube.com/watch?v=xBWH4-QSlsE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazinka Re: Bieszczady!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.10, 16:58 Jeśli chodzi nocleg, to polecam pensjonat w Ustrzykach Dolnych "Villa Neve" - elegancki, zadbany, ze śniadaniami. I w przyzwoitej cenie. Byliśmy tam 2 lata temu i bardzo nam się podobał. To dobre miejsce wypadowe na wycieczki po Bieszczadach. Masz 2 w 1 - mieszkasz w cywilizacji, a pozwiedzać i się zachwycać wyjeżdżasz, gdzie chcesz. Moim skromnym zdaniem w Bieszczadach można się zakochać i to od pierwszego wejrzenia :) warto zobaczyć Solinę, Cisną, kolejkę w Majdanie - zabawa fajna nawet dla dorosłych, pojechać na Przysłup, powędrować po połoninach w ciszy i spokoju. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku, Mazinka polskadladzieci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rzepolx Re: Bieszczady!!! 06.05.10, 10:32 Dziekuje bardzo wszystkim za odzew ;]Przynajmniej wiem gdzie moge sie wybrac;]A czy ktos moze wie ,jakim pociagiem dostane sie w tamtym kierunku?Wyjazd z Poznania;) Sorry za takie glupie pytania ale naprawde nigdy mnie nie wywialo w tamte okolice;)pzdr... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Bieszczady!!! 06.05.10, 11:24 Teoretycznie to możesz dojechać pociągiem do Ustrzyk Dolnych, ale nie polecam. Lepiej do, Przemyśla, Zagórza, czy nawet Rzeszowa - a dalej autobusem. Zwłaszcza jeżeli zechcesz zatrzymać się w miejscowości oddalonej od kolei, jak Cisna, Ustrzyki Górne, czy Polańczyk. Poszukaj sobie najbardziej korzystnego dojazdu: rozklad-pkp.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
damian1771 Re: Bieszczady!!! 12.08.18, 13:07 Jak udajecie się w bieszczady to warto zapoznać się z przewodnikiem po atrakcjach: bieszczady.land/5-miejsc-w-bieszczadach-ktore-warto-odwiedzic-latem-z-cala-rodzina/ Odpowiedz Link Zgłoś
magda_podroze Re: Bieszczady!!! 25.09.18, 14:00 Bieszczady same w sobie są piękne. Pojedziesz, zakochasz się na zabój Jeśli szukasz miejsc wartych zobaczenia, zajrzyj tutaj: www.soshe.pl/2018/06/top-10-miejsca-w-bieszczadach-ktorych.html A tu fajne miejsce do spania: www.soshe.pl/2017/09/miejsca-z-klimatem-bieszczady-dom.html Odpowiedz Link Zgłoś