27.10.23, 22:28
Na forum "Świątynie i nekropolie" jest wątek Cerkwie

Przypuszczam, ze cerkiew w Turzańsku z postu
forum.gazeta.pl/forum/w,275690,176695915,176695915,Nowe_zagadki_Edycja_23.html?p=176770206
najlepiej wstawić w nowej gałęzi.
Ale jak ten post zatytułować, bo to będzie jak mi się wydaje, coś nowego?
Prawie wcale nie interesowałem się tym tematem na Fotoforum.
Cerkwie drewniane, cerkwie w Bieszczadach i Beskidzie Niskim, z listy UNESCO czy jeszcze inaczej?
Obserwuj wątek
    • baga Re: Pytania. 30.10.23, 10:16
      adam.eu napisał:

> Na forum "Świątynie i nekropolie" jest wątek Cerkwie

Wątek z cerkwiami traktowaliśmy zawsze jako wątek zbiorczy. Tym bardziej na tym forum, bo na poprzednim bardziej bawiliśmy się w podziały wewnątrz wątku (np sklepienia były podzielone na ich rodzaje). Teraz już, ze względu na mniejsze zainteresowanie, tego nie robimy. Ale jeśli masz więcej zdjęć np z Bieszczad abo jakiegoś regionu, możesz pierwszy post zatytułować tak, jak zaproponowałeś (np "cerkwie bieszczadzkie") i pod tym wstawiać kolejne posty ze zdjęciami kolejnych cerkwi. A jeśli nie, to po prostu każdą z nich wklejać jako osobny post, zatytułowany jej nazwą. Ja mam w zwyczaju dopisywać tylko do tytułu wątku nazwę (np. "Cerkwie - Zagórz"), ale to jest przyzwyczajenie z poprzedniego FF, gdzie nie można było stwierdzić do jakiego wątku należy zdjęcie, więc się zostawiało przynajmniej początek jego nazwy. Tutaj chyba to nie jest konieczne, bo i tak po zdjęciach nie da się wyszukiwać.
      • kot.peter Adamie 30.10.23, 11:14
        Miło, że spytałeś.
        Zgadzam się z Bagą. Dodam tylko uwagi techniczne.
        Jeśli chcesz mieć nową gałąź (np. Cerkwie bieszczadzkie), zakładasz ją, odpowiadając na pierwszy post w wątku. Żeby potem gałąź ciągnąć, dodając kolejne cerkiewki, odpowiadasz na post poprzedni. W obu przypadkach musisz kliknąć "cytuj", bo inaczej nie zmienisz tematu postu. Wyjdzie ci "Re: coś tam".
        Jeśli coś poplączesz / nie będziesz z czegoś zadowolony, zacznij od nowa, nieudane posty skasujemy bez śladu. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka