Dodaj do ulubionych

Karpacz pierwszy raz

31.07.11, 16:45
Wybieram się do Karpacza po raz pierwszy ok. 15 października 2011, chcę pochodzić, pozwiedzać, popatrzeć na ludzi, zjeść i wypić coś dobrego i może wejść na Śnieżkę jak zdrowie i pogoda pozwoli. Poradźcie jaki pensjonat/kwatery/hotel wybrać który spełnia takie warunki:
jest blisko centrum, ale w cichym miejscu,
jest czysto, pokój jest z łazienką,
jest miejsce do parkowania samochodu,
są posiłki - (chociaż śniadania) ten punkt jest mniej ważny jeżeli jest czajnik czy dostęp do kuchni - to też super,
i to wszystko za rozsądną cenę! dla mnie rozsądna cena to 70-120 zł. z HB od osoby za dzień.
Dziękuje wszystkim, którzy pomogą mi w wyborze.
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Karpacz pierwszy raz 31.07.11, 17:40
      myślę, że większość tych warunków spełnia Perła Sudetów...
      My tam nocowaliśmy i chwalę sobie pobyt. Nocowaliśmy w tej lepszej willi 1. Ta druga to miejsca bardziej schroniskowe...
      Dla mnie minusem jest jedynie brak sauny i basenu :-)
      zajrzyj na ich stronę:
      www.perlasudetow.com
      • nchyb Re: Karpacz pierwszy raz 31.07.11, 17:44
        aha, my mieliśmy wersję z 2 posiłkami i z tego co widzę na ich stronie to cennikowo łapią się w twoje wymagania. O ile w ciągu ostatnich 2 lat nic się nie zmieniło, to ja polecam.
        • spacerowa18 Re: Karpacz pierwszy raz 01.08.11, 14:42
          Dziękuje , nchyb, weszłam na ich stronę i wygląda to bardzo dobrze, właśnie czegoś takiego szukam.
          Może ktoś jeszcze coś zaproponuje?
          • Gość: Beti Re: Karpacz pierwszy raz IP: *.internetia.net.pl 03.08.11, 14:39
            My byliśmy w Konradówce, cenowo to raczej ta górna granica, choć czasami mają fajne last minute albo inne oferty. Super mają tam jedzenie, śniadania bufet - duży wybór, smaczne obiadokolacje serwowane, były 3 rodzaje dań do wyboru. Jest basen, sauny i możliwość różnych zabiegów. Korzystaliśmy tylko z basenu i saun, bilarda - w cenie noclegów. Bardzo blisko centrum ale nie przy głównej ulicy, cicho.
    • spacerowa18 Re: Karpacz pierwszy raz 03.08.11, 21:59
      dziękuje beti, hotel wygląda na zadbany, jest ładnie wyposażony jednak trochę drogo. W terminie, który mnie interesuje nie ma żadnych promocji, czyli za dobę z HB ok. 150,-zł.
    • Gość: Maryśka67 Re: Karpacz pierwszy raz IP: *.adsl.net.t-com.hr 06.08.11, 19:47
      W Karpaczu na dłużej jeszcze nie byłam ale dobrym portalem hotelowym jest booking.com

Pozdrawiam
      --------------
      www.hotelbb.pl/
      • anuleczka007 Re: Karpacz pierwszy raz 26.08.11, 14:31
        Niedawno wróciłam z pensjonatu L&B. Jest zlokalizowany w górnym Karpaczu, zaraz za Kościołem Wang, dość daleko od centrum, ale dla mnie to jest akurat zaleta. Jestem pod wrażeniem gospodarzy, którzy bardzo starają się o to, żeby goście mieli pełny komfort pobytu. Wszystkie pokoje z duzymi balkonami/tarasami z pięknym widokiem, przepyszne śniadania (niesamowity wybór, smażone na świeżo naleśniki z jabłkami), w pokoju wszystkie potrzebne rzeczy (czajnik, talerze, szklanki), sat tv, internet, na korytarzu mikrofala z naczyniami. Pensjonat w pełni zasługuje na ceny, jak na ten komfort wcale nie najwyższe. Bardzo polecam!
      • nat-ka50 Re: Karpacz pierwszy raz 01.12.15, 20:06
        Maryśka, wiesz co to jest SPAM to spadaj, każdy zna te stronki i nie o to chodzi!
    • Gość: bohaterka Re: Karpacz pierwszy raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 14:24
      PENSJONAT KASIA Świerkowa 2, NIDY nie WYBIERAJ TEGO miejsca zimno, wilgoć, awanturujący alkoholik włąściciel. DRAMAT
    • Gość: Bajan Re: Karpacz pierwszy raz IP: *.mofnet.gov.pl 14.09.11, 15:12
      Byliśmy już dwa razy w Pensjonacie Kasia i było ok. Standard średni ale czysto. Fajne śniadania, jak zamówisz. Innych posiłków nie robią. Na około las, cichutko i nie trzeba jechać samochodem do wyciągu. Do centrum pieszo 10 minut spacerkiem, samochodem minuta. Mieliśmy pokój z balkonem i łazienką i tv. Parking jest.
      • nat-ka50 Re: Karpacz pierwszy raz 12.10.13, 22:18
        zatrzymałam się w ośrodku/hostelu "Piecuch'. t.j.w Karpaczu Górnym, blisko do wyciągu na Kopę i Hotelu Gołębiewski. Pokoje dla nie wymagających, standard polski**i, z widokiem na Śnieżkę, cisza i spokój. Polecam!
    • bozena.1965 Re: Karpacz pierwszy raz 24.10.14, 10:10
      Nigdy nie byłam w Karpaczu, może ktoś się orientuje jak jest w tym pensjonacie?
      www.tripbook.pl/noclegi/pokaz/id/1165
      Na zdjęciach wygląda bardzo fajnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka