Dodaj do ulubionych

Kozłówka - dojazd

22.03.12, 21:27
Chciałem dojechać do Kozłówki od strony Lubartowa autobusem, ale wyszukiwarki wykazują bardzo mało kursów. Wie ktoś, czy tam jest jeszcze jakaś komunikacja prywatna, czy rzeczywiście tak mało pojazdów tam dojeżdża i jako niezmotoryzowany (a do tego miłośnik komunikacji publicznej) mogę mieć kłopot?
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Kozłówka - dojazd 23.03.12, 08:12
      Jest sporo prywatnych busów; wprawdzie byłam tam prawie dwa lata temu, ale nie sądzę, żeby się bardzo zmieniło. Ja też jestem miłośniczką komunikacji publicznej (i chodzenia piechotą), na komunikację w okolicach Lublina nie narzekałam.
      • marcin-1978 Re: Kozłówka - dojazd 09.07.12, 09:46
        Dziękuję, informacja sprawdziła się. Dla wygody kolejnych turystów podam, że za 6 zł można dojechać także bezpośrednio z Lublina m.in. o 8.55 i 10.10 (trasa Lublin - Michów), jak podaje informacja dworcowa powroty są o 14.47 i 17.32. W samej Kozłówce firmy prywatne nie zamieściły rozkładu na przystanku, ale metoda "poczekaj, kiedyś przyjedzie" sprawdziła się - czekałem ok. 10 min. na bus do Lubartowa. Miasto to także jest warte zwiedzenia, jak opiszę je na prywatnej stronie, to zamieszczę link.
        Na odcinkach Lublin - Lubartów także stale coś jeździ, więc nie warto byłoby męczyć się tam pół Polski samochodem (nawet jeśli ktoś go ma). Kalisz - Lublin: 7 godzin koleją, czytanie książek. Uwielbiam to! Kozłówkę zaliczyłem dwa dni później, w Lublinie miałem noclegi.
        • marcin-1978 Re: Kozłówka - dojazd 26.10.12, 20:41
          Zapowiadany link
          www.geografia-mg.cba.pl/lubartow.htm
          • horpyna4 Re: Kozłówka - dojazd 27.10.12, 09:14
            Fajnie, że zamieściłeś zdjęcie, na którym widać to piękne ogrodzenie kościoła. Ono jest wyjątkowej urody, rzadko się coś podobnego spotyka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka