20.01.05, 19:32
kto mi powie, gdzie w katowicach jest osiedle paderewskiego? znam tylko
katowice sprzed 30 lat:((((
Obserwuj wątek
    • qchara Re: katowice 20.01.05, 20:27
      osiedle paderewskiego jest na przeciwko Geanta, zaraz za zjazdemz autostrady A4
      od strony Krakowa. Mozna do niego tez prosto dojechac od Warszawy i Sosnowca.
      • basia553 Re: katowice 20.01.05, 20:46
        qrde, nic mi to nie möwi:(((( opowiedz mi inaczej: znam rynek w Katowicach,
        rondo to co w drodze na Koszutke. Ulice Warszawska. To by bylo na tyle. Czy
        mozesz napisac gdzie to lezy w odniesieniu do ktöregos z tych trzech punktöw?
        • qchara Re: katowice 21.01.05, 00:13
          to moze napisz z jakiego punktu miasta lub z ktorej strony chces zise na to
          osiedle dostac (i czym). Moze Ci troche pomoze mapa na stronie
          www.um.katowice.pl, choc nie jest zbyt dobra, ale jakis obraz tego gdzie jest
          to osiedle Ci da:) Jesli Koszutka jest od rynku na polnoc, to paderewskiego
          jest na poludniowy wschod. Jadac Warszawska od centrum (rynku) w strone
          Zawodzia (czyli na wschod), trzeba skrecic za kosciolem Mariackim w ul. Damrota
          i ta ulica dojechac do konca mijajc po drodze Biblioteke Slaska i cmentarz. Na
          koncu tej ulicy bedzie widac bloki - to juz jest paderewskiego
          • basia553 Re: katowice 21.01.05, 12:25
            Dzieki wielkie! Przypomnialas mi ulice Damrota, a wiec wiem juz gdzie to jest:
            w kierunku starego (bylego) lotniska i jeziorka zwanego Grünfeldem! Jeszcze raz
            dzieki.
            A jechac bedziemy autem z lotniska w Pyrzowicach.
            • Gość: 1 Re: katowice IP: 213.227.80.* 16.02.05, 14:22
              pojedziecie z lotniska trasą do Katowic i nie zjeżdżajcie do Centrum przez
              Rondo czy Warszawską tylko jeźdzcie dalej na Tychy i zaraz macie zjazd na A4
              kierunek Wrocław, wtedy pierwszy zjazd w prawo (Praktiker, Mc Donald) i te
              bloki po prawej to Paderewa

znasz Grunfeld... mieszkałem blisko jako dziecko... pamiętasz stare klinkierowe
              domy gdzie mieszkali Cyganie ? za nimi była 'papuciarnia' i zakład stolarski...
              dawne dzieje, teraz z papuciarni zrobili super biurowiec siedzibę ma tam Plus
              GSM,na przeciw są biurowce Telekomunikacji a Górnośląska z dwóch pasów w każdą
              stronę urosła do 4 ... nie poznasz tych miejsc, ale Grunfeld ciągle taki sam
              chociaż - prywatny, serio - należy do ludzi mieszkających w tej wielkiej willi
              nad brzegiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka