Dodaj do ulubionych

Niedaleko Warszawy

30.04.06, 12:09
Szukam jakiegoś fajnego miejsca, niedaleko Warszawy (tak do 150 km) na 2-
dniowy wypad. Najlepiej żeby w jego okolicach był jakiś zamek i inne
atrakcje ;) Co polecacie???
Obserwuj wątek
    • kalinazkalinowa Re: Niedaleko Warszawy 03.05.06, 09:26
      nie zamek ale Twierdza Modlin polecam
    • Gość: aga Re: Niedaleko Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 09:08
      Proponuję Pułtusk 70 km. od warszawy. Jest zamek, wiele innych zabytków, oraz
      niezwykłe przyrodnicze otoczenie.
      • Gość: jedrzej Re: Niedaleko Warszawy IP: *.aster.pl 10.05.06, 17:48
        www.chotynia.pl
    • Gość: Anenia Re: Niedaleko Warszawy IP: *.pl / *.jmdi.pl 12.05.06, 15:45
      Wiele zabytków - to chyba ja nie mieszkałam w tym samym Pułtusku:) Co do
      otoczenia to nawet moge się zgodzic na patrzenie na rzekę i spacery - da radę.
      Pułtusk polecam ale na jednodniowy wypad albo z założeniem że mamy ochotę się
      totalnie wynudzić i przez to odpocząć - ja czasem stosuje te metodę:)
    • hawranek10 Re: Niedaleko Warszawy 30.05.06, 22:23
      witam nidzica nocleg w dąbrównie 10 km od grunwaldu i najwyższej góry w okolicy
      312 npm
      interpiast
      zacisze pensjonat
      droga na gdańsk szybko miło iprzyjemnie
      • Gość: Kaa Re: Niedaleko Warszawy IP: *.chello.pl 04.06.06, 21:57
        Zamku brak, ale za to klasztor i kilka innych ciekawych kosciołów, a przede
        wszystkim niezapomniany klimat...
        DROHICZYN
        • bmwariat Re: Niedaleko Warszawy 08.06.06, 07:34
          co prawda nie 150 ale około 200 km - Ujazd( zamek Krzyżtopór), niedaleko jest
          Opatów, Bałtów k. Ostrowca Świetokrzyskiego z Parkiem Jurajskim, Krzemionki
          Opatowskie z Muzeum Krzemienia Pasiastego, gdzie również jest trasa podziemna
          i również koło Ostrowca i przy drodze z Ostrowca na Bałtów, Sandomierz, Góry
          Świętokrzyskie( Nowa Słupia, Święty Krzyż- klasztor ten będzie obchodził
          milienium istnienia niedługo). Góry te są niezwykle urokliwym miejscem, nie są
          niestety rozreklamowane i wiele osób nie wie co traci. Po drodze z Warszawy
          jest Iłża ze swoimi ruinami zamku. Możesz też jechac troszkę dalej na Staszów i
          odbić na miejscowość KUROZWĘKI z urokliwym Dworkiem, hodowlą bizonów,
          wielbłądów, koni, strusi. Wracając od Kurozwęk w stronę Warszawy, jedz na
          Kielce przez Raków i możesz odpocząć nad jeziorem Chańcza. Wszystko to co
          wymieniłem wart jest obejrzenia i gwarantuje Ci, że nie bedziesz się nudzić i
          do tego są przecudowne okolice, które zwłaszcza teraz są przepiękne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka