vanilia21 30.04.06, 12:09 Szukam jakiegoś fajnego miejsca, niedaleko Warszawy (tak do 150 km) na 2- dniowy wypad. Najlepiej żeby w jego okolicach był jakiś zamek i inne atrakcje ;) Co polecacie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinazkalinowa Re: Niedaleko Warszawy 03.05.06, 09:26 nie zamek ale Twierdza Modlin polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Niedaleko Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 09:08 Proponuję Pułtusk 70 km. od warszawy. Jest zamek, wiele innych zabytków, oraz niezwykłe przyrodnicze otoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrzej Re: Niedaleko Warszawy IP: *.aster.pl 10.05.06, 17:48 www.chotynia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anenia Re: Niedaleko Warszawy IP: *.pl / *.jmdi.pl 12.05.06, 15:45 Wiele zabytków - to chyba ja nie mieszkałam w tym samym Pułtusku:) Co do otoczenia to nawet moge się zgodzic na patrzenie na rzekę i spacery - da radę. Pułtusk polecam ale na jednodniowy wypad albo z założeniem że mamy ochotę się totalnie wynudzić i przez to odpocząć - ja czasem stosuje te metodę:) Odpowiedz Link Zgłoś
hawranek10 Re: Niedaleko Warszawy 30.05.06, 22:23 witam nidzica nocleg w dąbrównie 10 km od grunwaldu i najwyższej góry w okolicy 312 npm interpiast zacisze pensjonat droga na gdańsk szybko miło iprzyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaa Re: Niedaleko Warszawy IP: *.chello.pl 04.06.06, 21:57 Zamku brak, ale za to klasztor i kilka innych ciekawych kosciołów, a przede wszystkim niezapomniany klimat... DROHICZYN Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Niedaleko Warszawy 08.06.06, 07:34 co prawda nie 150 ale około 200 km - Ujazd( zamek Krzyżtopór), niedaleko jest Opatów, Bałtów k. Ostrowca Świetokrzyskiego z Parkiem Jurajskim, Krzemionki Opatowskie z Muzeum Krzemienia Pasiastego, gdzie również jest trasa podziemna i również koło Ostrowca i przy drodze z Ostrowca na Bałtów, Sandomierz, Góry Świętokrzyskie( Nowa Słupia, Święty Krzyż- klasztor ten będzie obchodził milienium istnienia niedługo). Góry te są niezwykle urokliwym miejscem, nie są niestety rozreklamowane i wiele osób nie wie co traci. Po drodze z Warszawy jest Iłża ze swoimi ruinami zamku. Możesz też jechac troszkę dalej na Staszów i odbić na miejscowość KUROZWĘKI z urokliwym Dworkiem, hodowlą bizonów, wielbłądów, koni, strusi. Wracając od Kurozwęk w stronę Warszawy, jedz na Kielce przez Raków i możesz odpocząć nad jeziorem Chańcza. Wszystko to co wymieniłem wart jest obejrzenia i gwarantuje Ci, że nie bedziesz się nudzić i do tego są przecudowne okolice, które zwłaszcza teraz są przepiękne. Odpowiedz Link Zgłoś