Dodaj do ulubionych

Piaski ciągle dzikie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:31
Boże ile nieścisłości w tym artykuliku. Po pierwsze to w dalszym ciągu Nowa Karczma a nie żadne Piaski. Tak chcieliby mieszkańcy i z uporem zamalowują szyldy i tablice drogowe. Pani musi być bardzo nieuwaśnym kierowcą, skoro nawet nie widzi do jakiej miejscowości wjeżdża. Nazwa przyjęła się lecz jest tylko zwyczajową niekiedy podawaną w nawiasach po Nowej Karczmie. Nie nazywała się również Piaskami od 1825 r. - wystarczy spojrzeć na jakąkolwiek mapę niemiecką sprzed wojny. Po drugie ta miejscowość nie jest żadną wsią i z taką nie ma nic wspólnego. Najwyżej osadą, chociaż oficjalnie jest ostatnio dzielnicą pogardzanej Krynicy Morskiej. Troche przesady jest również z ilością gazików. Owszem jest ich tam kilka, ale żeby przed niemal każdym domem to gruba przesada. Nawiasem mówiąc większość znich nie posiada rejestracji co absolutnie nie przeszkadza właścicielom w ich użytkowaniu głównie polegającym na bezkarnym rozjeżdżaniu wydm i rajdach po plaży. Raczej tym bezprawiem winna się zająć Gazeta a nie domysłami skąd te samochody się tam wzięły.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pawełek Re: Piaski ciągle dzikie IP: 129.35.231.* 03.08.06, 11:48
      Co do gazików to się z Tobą zgodzę, też czytałem to spostrzeżenie ze
      zdumieniem, bo od czasu do czasu jakiś gazik tam przejedzie, ale na każdym
      podwórku...?
      Dla mnie Piaski to Piaski, a nie Nowa Karczma. Tak też jest dla mieszkańców
      Piasków i myślę, że wypada to uszanować. Administracyjnie i formalnie Piaski to
      taka autonomia ;-) wobec Krynicy Morskiej.
      Jak by nie patrzeć, dla mnie w Piaski są cudowne, szerokie, czyste, piękne
      plaże i ta sielanka :-)
      Ponadto w Piaskach są i pola namiotowe i ośrodek wczasowy i coś na wzór hotelu
      (od zeszłego roku), ale i tak to prowincja pełną gębą w jak najlepszym tego
      słowa znaczeniu :-)))
    • Gość: wasyl Re: Piaski ciągle dzikie IP: *.agora.pl 03.08.06, 12:39
      bywam w Piaskach od 5 lat i niestety bardzo sie zmieniły mozna
      powiedzieć "ucywilizowały", niestety wynik rozpowszechnienia tej miejscowości,
      ale i tak bedę tam bywać (miło mi jak mieszkańcy mówią "dzień dobry" i fajnie
      jest jak cieszą sie z naszego przyjazdu) mieszkam kolejny rok u tej samej
      gospodyni i kolejny rok jadam wspaniałe obiady u innej gosopodyni ale ciągle
      tej samej i nigdzie w Polsce nie ma tak świeżych i pysznie zrobionych ryb
      morskich,
      Autorka nie pisze, że jedną z ciekawostek tej osady jest to, że w pewnej porze
      roku przyjeżdza tam autorka wspaniałaych książek Joanna Chmielewska i pisze
      następne powieści, to jedna z atrakcji ale jest ich jeszcze więcej i muszę
      powiedzieć, że nigdy się tam nie nudziłam, atrakcja są tam tez dziki które
      chodzą swobodnie po uliczce w Piaskach a lasy są ostoja dzikich zwierząt (tam
      pierwszy raz widziałam na zywo borsuka).
      W ty roku tez tam bedę
      • Gość: aga Re: Piaski ciągle dzikie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 20:30
        czy mogę prosić o namiary sprawdzonej kwatery w piaskach i ocziwiście gdzie
        dobrze karmią ? dzięki wielkie
        czy koniec sierpnia to dobry czas na pobyt w tej miejscowości?
    • Gość: KUBA@GINALSKI.COM Re: Piaski ciągle dzikie IP: *.chello.pl 04.08.06, 09:09
      Kolejna nieścisłość - ślady szerokich opon nie świadczą o amatorach quadów, a o pojazdach wykorzystywanych przez Straż Graniczną do patrolowania granicy z Rosją.
    • Gość: kasia Re: Piaski ciągle dzikie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 15:14
      Boże jaki pan Ran jest egzaltowany i zdegustowany. Ja akurat zgadzam się z
      autorką. Osobiście widziałam gaziki przed niemal każdym domem w Piaskach a
      quady omało mnie nie przejechały na plaży. Zresztą wystarczy wejść na stronę
      www quadziarzy i zobaczyć gdzie sie umawiaja na szalone jazdy po plaży.
      A w ogóle ”Nieuwaśny” kierowca to jaki?
      I o Boże jaki pan mądry. Możnaby drukowac. Tylko najlepiej krytykować spoza
      kretyńskiego nicku.
      A bezprawiem to niech się zajmuje policja. Prosze donieść jak boli.
      I och, ale dziwo, na mojej mapie Polski z 2005 roku Piaski to Piaski a nie Nowa
      Karczma. I co teraz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka