madzik70 23.04.07, 21:23 Witam. Czy ktoś może jechał do Grecji z biurem podrózy Grecos Holiday? Mają w swojej ofercie dwie wyspy Krete i Rodos. Zupełnie nie znam tego biura, a mają ciekawą ofertę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wbmac Re: GRECOS HOLIDAY 24.04.07, 20:07 Też interesowalam się wakacjami z tym biurem podróży,naprawdę mają fajne oferty ,szukałam informacji o nich na forum i niestety opinie nie były dobre więc zrezygnowałam.Jestem ciekawa co teraz napiszą.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mirtos Re: GRECOS HOLIDAY 05.07.07, 22:38 Nie wiem czy moja opinia jeszcze się Wam przyda, ale może komuś innemu... Właśnie wróciłam z Krety z hotelu Mistral. Wyjazd był organizowany przez Grecos Holiday. Wszystko było w porządku. Kontakt z biurem bardzo dobry. Rezerwację załatwiliśmy telefonicznie i drogą internetową. Miła obsługa. Rezydent sympatyczny. Nie mieliśmy potrzeby korzystania z jego pomocy, więc na temat kompetencji nie będę się wypowiadać. Towarzyszył nam zarówno podczas transferu do, jak i z hotelu na lotnisko. Hotel zgodny z opisem. Pokoje nawet ładniejsze niż na zdjęciach na stronie GH. Nie było żadnych opóźnień, ani zmian. Wszystko odbyło się zgodnie z planem. Byłam mile zaskoczona. Polecam to biuro. Odpowiedz Link
maciej_szym Re: GRECOS HOLIDAY 09.10.09, 08:58 Słusznie zrobiłaś to Grecos Holiday najgorsze biuro z jakim spędziliśmy wakacje.Człowiek tylko co i rusz się denerwuje że hotel brudny, że obsługa hotelu niegrzeczna i arogancka,że nie działa prysznic i klimatyzator w pokoju.Reklamacji wycieczki oczywiście nie uznali,nie mam czasu na sądy ale może się zdecyduje Odpowiedz Link
arletta122 Re: GRECOS HOLIDAY 03.08.12, 18:57 Właśnie wróciliśmy z Rodos. Grecos jest o.k. Bardzo zorganizowani, punktualni, obsługa rezydentów fachowa i miła. Szczególnie pani Ola!!!!!!! Animatorki się starały - nasze dziecko zachwycone.Hotel zgodny z opisem. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link
marocaine Re: GRECOS HOLIDAY 29.08.07, 20:32 hej, pracuję w biurze podróży w Poznaniu i sprzedaję ofertę Grecosa - na ok. 30 osób wysłanych w zeszłym roku nie było żadnych niezadowolonych klientów:) przyszły 2 pochwały (za organizację oraz dla rezydentów), a jedna rodzina pojechała drugi raz do innego hotelu (Kreta, Mistral a potem Forum Beach). W tym roku wyjechało z Grecosem już ponad 40 naszych klientów (w tym jedna para do tego samego hotelu co w zeszłym roku - Rodos, Illysion) i też nie ma żadnych reklamacji. jedni z klientów w Gouves Park stwierdzili, że klienci Grecosa mieli lepsze pokoje niż klienci np. Itaki. może przydadzą Ci się takie informacje:) Pozdrowienia Odpowiedz Link
chickeno Re: GRECOS HOLIDAY 07.10.07, 23:48 ogolnie biuro grecos holiday jest ok,wszystko zgodne z oferta.Biuro samo w sobie godne polecenia ALE przestrzegamy przed rezydentami- naciagaczami.Bylismy na rodos i wykupilismy dwie wycieczki fakultatywne z grecos.Piloci prowadzacy to zwykli naciagacze, zdobywaja nasze zaufanie(bo komu mamay ufac jak nie opiekunom z tego samego biura) a nastepnie prowadza do najdrozszych sklepow i restauracji(za przyprowadzenie turystow do tych miejsc oni dostaja kase).Taka sytuacja zdarzyla sie na wyspie Symi(wyspa piekna,ale zamiast 4 h czasu wolnego mielismy 1 h, poszlismy cos zjesc z pilotami a okazalo sie ze ludzie w barze byli na to przygotowani,jedzenie bylo niedobre i drogie a nasi piloci jedli za to za darmo).To sie nazywa oszustwo.Duzo ludzi bylo niezadowolonych- uwaga na wycieczke do turcji.Byly rowniez klotnie.PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH- NIE WYKUPUJCIE WYCIECZEK NA MIEJSCU U TYCH NACIAGACZY!!!! Odpowiedz Link
heniek40 Re: GRECOS HOLIDAY 08.04.08, 13:01 Witam!!!Podzielcie sie infomacjami jak spisuje sie to biuro??A moze byscie polecili jakis hotel w opcja HB,niechcemy brac opcji ALL gdyz nietylko chcemy pojechac poleniuchowac ale i rowniez zwiedzic:-) Odpowiedz Link
karolaz1 Re: GRECOS HOLIDAY 21.04.08, 23:42 Dokładnie, zgadzam się, tak samo pewnie jest jeśli chodzi o te sklepiki na Symi z gabkami, przyprawami...tylko tam i nigdzie indziej, a przeciez jest tyle róznych innych miejsc gdzie mozna kupic to samo! My akurat nie poszlismy na obiad razem z cała grupą, ale duzo osób poszło tam właśnie z rezydentami. Zjedlismy sami, spokojnie owoce morza w tawernie i było super;)) Więc zgadzam sie jeśli chodzi o rezydentów, ale taka juz ich praca. Samo biuro jak najbardziej OK i POLECAM! W tym roku, w lipcu lecimy z nimi na Kretę, ale juz nauczeni doświadczeniem z ubiegłego roku zdecydujemy się na wykupienie wyciczki fakultatywnej tylko w miejsca gdzie sami nie damy rady dotrzeć w miare łatwo (a nie mamy prawa jazdy wiec autobusami bedziemy zwiedzac). Naprawdę nie warto tracic kasy, bo ceny tych wycieczek sa naprawdę wysokie, i dużo czasu spędza sie w autokarze jezdzac po hotelach, itd.. Odpowiedz Link
t.szytom Re: GRECOS HOLIDAY 08.05.08, 22:59 wróciliśmy właśnie z krety jeśli ma ktoś pytania zapraszam Odpowiedz Link
kasperka1 Re: GRECOS HOLIDAY 22.05.08, 15:16 Witam!! Jak wygląda zgodność oferty w realu z katalogową(standard hotelu i jego otoczenie, posiłki, opieka rezydenta itp.) Czy musieliście ponosić jakieś dodatkowe opłaty?? I jake wrażenia całokształtu wycieczki.A i czy trzeba być przygotowanym na jakieś miłe czy nie miłe niespodzianki?? :)) Odpowiedz Link
maciej_szym Re: GRECOS HOLIDAY 09.10.09, 09:05 Jest duża niezgodnośc,hotel ten sam na zdjęciach ale brudny,opieka fatalna,rezydentka praktycznie nic nie zrobiła aby pomóc nam zmienic pokój ze sprawnym prysznicem i klimatyzatorem.Bardzo niemili greccy kelnerzy zabraniający dostępu do wysprzątanych stolików,jedliśmy w towarzystwie brudych ,pozostawionych naczyń.Przy dróżkach hotelowych plątanina kabli elektrycznych-niebezpieczne dla dzieci.Basen hotelowy brudny,drinki wodniste i bardzo marne.Odradzam Grecos Holiday Odpowiedz Link
leniuszek_vip Re: GRECOS HOLIDAY 08.02.15, 20:36 większość zarzutów masz do hotelu więc ... jedź po hotelu do jakiego nie jechać a nie po biurze bo ja oczekuję konkretnych info a tu szukam a tu wylewanie złości na wszystkich dookoła ok rezydentka minus że nie pomogła a reszta to hotel ... pewnie już go w ofercie nie ma... czy jest? Odpowiedz Link
bar5gaz5 Re: GRECOS HOLIDAY 11.03.10, 22:29 witam=wlaśnie chcemy polecieć na Kretę,kolega polecił mi to biuro.Mimo tego warto poczytać opinię kogos kto tam już był.Bylbym wdzięczny za garść informacji.Pozdrawiam Odpowiedz Link
kaska82 Re: GRECOS HOLIDAY 29.07.14, 17:05 Nie byłam na wycieczce z tym biurem. 3 lata temu byłam na Krecie z innym biurem (urlop na ostatnią chwilę), ale wszystkie wycieczki załatwialiśmy sobie "na mieście" sami, wystarczy tylko trochę fatygi i znajomość angielskiego, ceny średnio 1/3 niższe od tego co proponują rezydenci. Od tamtych wakacji organizujemy sobie wyjazdy sami od A do Z, trochę to zajmuje, ale jest o wiele taniej, jest "prawdziwiej", zobaczyć można więcej. Nie lubię się dostosowywać do grupy, nie lubię gdy ktoś mi mówi o której mam jeść i chodzić do toalety. Odpowiedz Link
hannah777 Re: GRECOS HOLIDAY 19.06.08, 10:26 dziwne te statystyki ciekawe kto je robi???? ja juz wiem ze conajmniej 6 osob ktore mialam okazje poznac w tym ja jest niezadowolonych z wyjazdu na Rodos Odpowiedz Link
hannah777 Re: GRECOS HOLIDAY 19.06.08, 10:19 Wlasnie wrocilam z Rodos Coralli Beach Pefki. No i czuje sie jak frajerka. Jak przegladalam oferty szczegolna uwage zwracalam na klime i basen. na miejscu okazalo sie ze klima jest owszem ale nie dziala jest wylaczona a jak chce sie skorzystac z takiego luksusu to trzeba sobie zaplacic 50 euro na tydz. Co wiecej greckie babsko z recepcji nie chcialo mi wystawic rachunku tlumaczac ze to strasznie skomplikowana sprawa biznes brata a nie jej itp itd. Skusilam sie z mezem na jednodniowa wycieczke do Turcji. W zachecajaco brzmacym planie bylo zwiedzanie fabryki zlota, fabryki skor, fabryki slodyczy z degustacja... co sie okazalo?? zakupy w turcji: sklep jubilerski sklep ze skorami i sklep ze slodyczami (zjadlam jednego kesa halwy) - a kosztowalo nas to 75 euro za osobe - gdybym wiedziala pojechalabym na wlasna reke i taniej. No wlasnie jesli chodzi o wynajecie samochodu to tez bron boze nie korzystac z oferty grecos holiday ktora zeruje na tych co nie mowia po angielsku. Oferowali cinqueciento 35 euro za dzien a my w budynku obok znalazlismy oferte 20 euro za dzien za nowa toyote. Znajomi wybrali sie na kurs windsurfingu i tez wrocili oburzeni i zawiedzeni .... nigdy wiecej z grecos na wakacje - naciagacze!! Odpowiedz Link
ellfik Re: GRECOS HOLIDAY 19.06.08, 16:13 witam.Wybieram się z Grecos 14 lipca na Rodos.Wybralismy hotel 4*.Mam więc przed soba ich katalog i jesli chodzi o hotel w którym Pani była to jest napisane,że klimatyzacja jest dodatkowo płatna 6,5 euro/dzień. Od zawsze wiadomo jest,że nie kupuje sie wycieczek fakultatywnych od biura podróży.Przeecież oni musza na tym zarobić.Dlatego ceny są większe niz w biurach na mieście.Lepiej wybierac samemu takie wycieczki na jakie mamy ochotę.Mam nadzieję,że nastepne Pani wakacje będą udane. Odpowiedz Link
margo_x Re: GRECOS HOLIDAY 15.07.08, 12:57 Byłyśmy w czerwcu z koleżanką na wakacjach z Grecosem - zwiedzanie antycznej Grecji + wczasy na wyspie Korfu. Objazd po Grecji był udany (z wyjątkiem hotelu w Atenach w slumsach), za to pobyt na Korfu obfitował w problemy. RADZĘ UNIKAĆ hotelu Corfu Garden Village w Acharavi - jest sprzedawany jako 4-gwiazdkowy, a na prawdę kwalifikuje się ledwie na 3 i to jak ma się szczęście i wykłuci o lepszy pokój (bez grzyba i mrowiska, z działającą klimatyzacją), w Niemczech jest oferowany jako 3-gwiazdkowy i taniej niż u nas (!). Woda z kranu leci ruda i farbuje ubrania, po wyjściu z basenu ma się na skórze tłusty niebieski osad – farba ze ścian basenu, All Inclusive poza głównymi posiłkami (jedzenie monotonne i niezbyt smaczne, praktycznie żadnych potraw greckich) to porażka, wszystko znikało w ciągu 5 minut, alkohol w barze kończył się ok. 10:15. Rezydent fatalny - nic nie wie, nic nie potrafi załatwić, w niczym nie pomoże, umie tylko sprzedawać wycieczki fakultatywne w chorych cenach (wycieczka do Korfu Town 25 euro - autokar zawozi Cię do miasta, rezydent opowiada pięć zdań, które można przeczytać w katalogu, potem masz czas wolny ok. 4 godz. i powrót, lokalny autobus w dwie strony kosztuje 6,60 euro). Samolot powrotny był o 4:35 rano, o 12:00 w południe musiałyśmy zwolnić pokój, siedziałyśmy na walizkach 13,5 godziny (o 1:30 w nocy przyjeżdżał po nas autokar). Oczywiście to wszystko dało się przeżyć, ale nie za takie warunki zapłaciłyśmy (niemałe) pieniądze. Więcej z tym biurem nigdzie się nie wybiorę i nie polecę go nikomu. Odpowiedz Link
edyta.plazuk Re: GRECOS HOLIDAY 10.08.08, 10:31 Witam czytając wypowiedzi jestem przerażona tym co moze mnie spotkać. Prosze o więcej informacji na temat Hotelu Corfu Garden Village. Czy faktycznie jest aż tak źle? Odpowiedz Link
edyta.plazuk Re: GRECOS HOLIDAY 20.08.08, 20:35 Witajcie przestroga dla wszystkich. Właśnie wróciłam z "wakacji" organizowanych przez Grecos Holiday. Korfu hotel Corfu Garden Village. To, co mają na folderach reklamowych czy na stronie internetowej odbiega daleko od rzeczywistości. Po pierwsze cztery gwiazdki dla tego hotelu to przesada. Ja bym nawet zastanawiała się czy zasługują na dwie. Warunki fatalne nie wspomnę już o jedzeniu i obsłudze. W pokojach brudno a łazienki bardzo małe i oczywiście też brudne. Jak zobaczyłam to zastanawiałam się w jaki sposób mam się umyć bo bałam sie ze złapię jakiegoś grzyba. A o umyciu dziecka można zapomnieć. Wg mnie jak na 4 gwiazdkowy pokój to pościel i ręczniki powinny być wymieniane codziennie tez tak nie było i nie było też do dyspozycji ręczników plażowych. Jednym słowem masakra. Jedzenie faktycznie jak już inni wspomnieli monotonne, mało urozmaicone (chyba w dużej mierze zależy to od humoru kucharza,) ciągle tylko jakieś mięso duszone i walka o jakieś lepsze kawałki. Owoców prawie w ogólne nie było a o cieście można zapomnieć, to jak komuś udało się dorwać kawałek to miał szczęście. To samo mięso mogło być jednego i drugiego dnia, ryba tez była chyba codziennie ta sama, bo każdego dnia coraz bardziej sucha Kelnerzy może i sympatyczni, ale to tez uzależnione od pory. Wszystko było wydzielana, nawet serwetki. Dużo opowiadać co się tam działo. Jak ktoś chce dowiedzieć się o szczegóły to pls. o kontakt z wielką chęcią opowiem. Klimatyzacja miała być sterowana indywidualnie tak nie było. W pokojach miała być telewizja satelitarna tez nie było tylko lokalna - cztery kanały. Plaża niby miała być piaszczysta była oczywiście kamienista. Mieliśmy pokój z dostawką i tu przestroga to nie jest normalne łóżko jednoosobowe o mniejszym standardzie - to rozpadająca się polówka. Łóżeczko dla dziecka niby za darmo, ale chyba przedpotopowe w wystającymi metalowymi elementami. A zapomniałabym o grzybie na ścianie –niby hotel odnowiony w 2007 roku – to śmieszne. Wszystko nastawiona jest na Niemców. A chcieliśmy tez dokonać zamiany pokoju, bo byliśmy z rocznym dzieckiem, a dali nam pokój na drugim piętrze bez windy – nie udało się nawet rezydent nie pomógł. To chyba tyle> Odpowiedz Link
kadzielawski Re: GRECOS HOLIDAY 03.02.09, 13:48 Hannah - w 95% obiektów i jeszcze klima jest odpłatna. Sam przeglądam oferty teraz i mam w Coralli Beach Pefki napisane w katalogu: klimatyzacja płatna ok 7euro / doba min 3 dni. Naprawdę w tej cenie noclegu klima w Grecji jest prawie wszędzie dodatkowo płatna. Co do wynajęcia samochodu to oczywiście masz rację, trzeba tylko uważać na ubezpieczenia bo te się różnią, najlepiej jest wynająć samochód via internet w Polsce z odbiorem na miejscu. Mamy wtedy wszystko ładnie opisane i ubezpieczenie OK. Cena niższa niż u rezydentów. Wycieczki fakultatywne to zawsze jest zmora, dlatego my jeździmy tylko tam gdzie już sami dojechać nie możemy. Warto naprawdę wcześniej rezydenta dopytać o szczegóły takiej wycieczki. Większość takich wycieczek można sobie też na miejscu wykupić - wychodzą średnio 30 % taniej niż u rezydenta, ale to dla tych, którzy są w miarę samodzielni i komunikatywni przynajmniej w anielskim lub niemieckim. Odpowiedz Link
gars70 Re: GRECOS HOLIDAY 27.08.08, 15:30 Byłem z Rodziną z Grecos na Rodos. Plusy: są w miarę tani, nie zmieniają cen w ostatniej chwili, sympatyczni i z dużą wiedzą rezydenci i mają bardzo fajną formułę 7+7 (naprawdę warto ją wziąść). Minusy: wycieczki tak skofigurowane, że przez 2h jeżdzi się i zbiera ludzi z hoteli, rezydenci dorabiają sobie poprzez zawiezienie do najlepszej bimbrowni, knajpy czy innych atrakcji z których mogą czerpać prowizje. Wycieczki ogólnie oceniam średnio. Wyspa Symi jest trochę przereklamowana i nie zdąży się dojść do twierdzy. Dookoła wyspy - nie dojeżdza się do Monolith, bo ważniejsza bimbrownia kilka km wcześniej. Lindos warto - zwiedzać z południa, pozostałe tylko z północy. Rodos lepiej zwiedzać samemu. Na wieczory greckie nie jeździć z południa. Co do jeszcze Grecos - rezydentom nie chce się przyjeżdzać po ludzi do hotelów (na wycieczki) ani pomagać im w meldunkach przy ich rozwożeniu, w czasie pożaru w Lardos wykazali się wg mnie niekompetencją. Królował brak informacji i chaos. Nie należę do ludzi nadzwyczajnie wybrednych i polecę to biuro, bo wcale nie jest złe w stosunku do konkurecji. A ma ciekawe ceny. Konkurencja też sobie dorabia i też jeździ po hotelach przed wycieczkami. Powiem szczerze, że nie wykluczam, że jeszcze kiedyś polecę z nimi na wczasy Odpowiedz Link
jolkajap Grecos jest super 13.09.08, 14:51 MOja siostra była z nimi na Krecie i na Rodos wszystko super, zgodnie z ofertą, bez zastrzeżeń. Ona poleca. i wybiera się z nimi w przyszłym roku. Odpowiedz Link
misiak74 Re: GRECOS HOLIDAY 16.09.08, 11:53 Przestrzegam przed korzystaniem z usług tego biura.Katalog to czysta manipulacja.Grecos ma wykupione miejsca w hotelach-gettach gdzie Polacy są traktowani jak klienci 3 kategorii. Innymi słowy nie spotkasz tam innej nacji niż nasi rodacy - najczęściej wściekli, że dali się nabrać na standard np. *** i plus itd. który jest tak naprawdę = garkuchnia,stołówka i pokoje jak z czasów FWP. Po 4 miesiącach walki grecos zaproponował mi 180 PLN zadośćuczynienia za wysłanie mnie na plac budowy = hotel Marmin Bay. Firma nastawiona jest na szybki zysk, nie na budowanie swojej marki i pozycji na rynku.Warto się zastanowić czy zaoszczędzienie 200-300 PLN w porównaniu z ofertami innego biura jest warte Państwa nerwów i zepsutego urlopu. Odpowiedz Link
kokuna Re: GRECOS HOLIDAY 16.07.09, 15:02 Witam wszystkich.Ja powiem tak-byłam z Grecosem w zeszłym roku na rodos w hotelu Montemar Main (3 i pół gwiazdki)......i naprawdę wszystko było w jak najlepszym porządku! Lot przebiegł spokojnie---a odrazu po opuszczeniu lotniska na Rodos wsiedliśmy do podstawionego autokaru który odwoził nas do hotelu.W autokarze rezydent odrazu rozpoczął opowiadania na temat wyspy i panujących tam zwyczajów--i umilał nam tym podróż do hotelu;-) Natomiast na miejscu w hotelu Pani rezydent zaprowadziła nas do recepcji gdzie dalej już sami poradziliśmy sobie z dopełnieniem reszty formalności........a pokoje.......powiem że my mieliśmy akurat fajny pokój z widokiem na ogródek i basen i klima była na szczęscie w cenie wakacji;-)tak więc nie mamy w żadnym wypadku na co narzekać;-) A na koniec parę słów ogólnie o hotelu--myślę że spokojnie zasługiwał na swoje 3 i pół gwiazdki----pokoje były czyste i schludne, ręczniki wymieniane codziennie,,,pokoje były również codziennie sprzątane przez miłe Panie......a jedzienie jak dla mnie bardzo wporządku;-)można powiedzieć że na kolację też był obiad(dużo mięs i frytki;-)) Więc podsumowując my jesteśmy bardzo zadowoleni z wczasów z Grecosem i myślę że je kiedyś ponowimy.............ah zapomniałabym w hotelu o którym piszę był również bardzo fajny program animacyjny;-)ciekawie zajmował nam czas i w ciagu dnia i wieczorami;-)pozdrawiam wszystkich i polecam hotel Montemar;-) Odpowiedz Link
kokuna Re: GRECOS HOLIDAY 16.07.09, 15:07 A jak ktoś ma więcej pytań na temat opisanego przezemnie hotelu-to proszę śmiało pytać-chętnie udzielę informacji i podziele się doświadczeniami Odpowiedz Link
part_two Re: GRECOS HOLIDAY 19.08.09, 12:01 Ja się bardzo zraziłam do biura, ponieważ nie tylko nie pomogli mi w załatwieniu sprawy z liniami lotniczymi, które zniszczyły mój bagaż, ale też nie raczyli ze mną rozmawiać, gdy dzwoniłam i nie odpowiadali na moje mejle (nawet wysyłane bezpośrednio do właścicieli). UWAGA: linie lotnicze, z którymi współpracują (np. Corendon do Turcji), w razie zniszczenia bagażu wymagają milonów dokumentów poza zaświadczeniem z lotniska: opini autoryzowanego eksperta (ale nie potrafią powiedzieć, który jest przez nich autoryzowany ;-) ) , zaświadczenie z biura podróży o cenie biletu w jedną strone (której biuro nie chciało mi podać). Po 2 miesiącach i dostarczeniu wszystkich bzdurnych papierków Corendon napisał, że zwóci mi połowę wartości, bo nie mam faktury (mimo wyceny ekspertów autoryzowanych przez PLL Lot). Tak mają w regulaminie. Więc z biura Grecos Holiday już z pewnością nie skorzystam. Odpowiedz Link
orfet Re: GRECOS HOLIDAY 18.09.09, 16:25 HOTEL VERA LINDITA TURCJA - NIEMIŁA OBSŁUGA NASTAWIONA NEGATYWNIE DO POLAKÓW -MOZNA TO ODCZUC NA KAZDYM KROKU, szeptali za plecami tak ze dało się słyszec -mysleli ze nie rozumiemy???POKOJE ŻENADA 3M2 POWIEZCHNI GORĄCO – KLIMA NIE DZAIŁAŁA WOGOLE - KLIMA TO ZWYKŁY WIATRAK! DANO NAM DLA DZIECKA ZEPSUTE ŁÓŻECZKO -OKAZAŁO SIĘ TO PIERWSZEJ NOCY JAK SIĘ POŁOZYŁO DZIECKO PODŁOZE UZECZKA ZAPADŁO SIĘ -DZIECKO 2 LETNIE 13 KILO! -PO ZGŁOSZENIU STWIERDZILI ZE POPSULISMY JE!!! KAZALI ZAPŁACIC 100EURO!!!! MELISA REZYDENTKA PRZYJECHALA NA 5 MINUT I TYLE POWIEDZIALA ZE SIE SPIESZY I NIE MA CZASU -MIELISMY PROBLEM - ODESŁAŁA NAS DO ANIMATORKI MONIKI-SAMA ZABRAŁA SIE I JUZ WIECEJ JEJ NIKT NIE WIDZIAŁ...NIE ODEBRAŁA NAS Z LOTNISKA NIE ODPRAWIŁA NAS NA LOTNISKO JAK TO NP. BYŁO W GRUPIE Z TRIADY ...NAPRAWDĘ GRECOS TO 0 !!! PROFESJONALIZMU – JEDYNE CO POTRAFI TO OBWOZIC PO ZAPRZYJAZNIONYCH SKLEPACH ZE ZŁOTEM I SKORAMI I NACIAGAC TURYSTÓW NA WYCIECZKI O 50% DROZEJ NIZ POZA HOTELOWYCH BIURACH....A CENY KOSMOS.TANDETA WSZECHOBECNA W TURCJI A CENY TO PO PROSTU MASAKRA, NIE POLECAM GRECOS NAPRAWDĘ TYLKO POTRAFIĄ SPRZEDAC WCZASY A RESZTA TO WIELKA NIEWIADOMA.NIGDY WIECEJ NIE POJADE Z TYM BIUREM. Odpowiedz Link
maciej_szym Re: GRECOS HOLIDAY 09.10.09, 08:52 Odradzam Grecos Holiday,byliśmy na 2 tyg wycieczce na Rodos z tego biura.Praktycznie codziennie wieczorem wysiadał klimatyzator(wielokrotnie zgłaszaliśmy ten fakt w recepcji i u naszej pilotki bez skutku),jedzenie było kiepskie-oszczędzają, basen w hotelu brudny,pokoje sprzątane niby codziennie ale naprawdę niedbale.Złożliśmy reklamację i w ramach rekompensaty otrzymaliśmy 5proc zniżki na następne wakacje wykupione oczywiście u Grecos.Odradzamy Odpowiedz Link
wakacjedobani Re: GRECOS HOLIDAY 09.10.09, 23:30 ODRADZAMY W 100% BIURO GRECOS HOLIDAY. Właśnie wróciliśmy z wycieczki gdzie wykupiliśmy sobie wczasy na dwa tygodnie w hotelu w samym centrum miasta, o wysokim standardzie hotelu a tuż po przylocie na miejsce na lotnisku okazuje się, że firma owszem zafundowała nam wakcje ale zupełnie w innym hotelu (beznadziejnym), na jakimś "zadupiu" 10 km od centrum miasta, mało z tego w okolicy brak żadnych tawern a my wykupiliśmy sobie tylko HB więc okołom 10 godzin byliśmy bez jedzenia, a do centrum można tylko było się dostać stopem, a średnia wiekowa ludzi w tymże hotelu wynosiła 70 lat. ODRADZAMY FIRMĘ GRECOS HOLIDAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
edeneye Re: GRECOS HOLIDAY 24.11.09, 11:57 Grecos Holiday specjalizuje się głównie w Grecji i każda podróż w tamten rejon Europy jest dobrze przygotowana od strony zarówno organizacyjnej jak i merytorycznej. Zawsze wybieram sprawdzone, wielogwiazdkowe hotele z dwoma posiłkami, żeby nie czuć się związanym - dlatego wakacje są udane. Rezydenta nie potrzebuję na miejscu - ale w kilku przypadkach, kiedy wymagana była jego pomoc innym uczestnikom sprawdzali się świetnie. Widzę, że w nowym katalogu nie ma już słynnego Miramare Resort; słabych opinii było bardzo wiele - chyba poszli po rozum do głowy... Genaralnie zero zarzutów - aczkolwiek radze uważnie czytać opisy w katalogu i sledzić GoogleMaps, zeby nie być rozczarowanym :) Ukłony, e. Odpowiedz Link
izunia3ch Re: GRECOS HOLIDAY 31.01.10, 20:34 Jadę latem na Kretę do hotelu Santa Marina Beach. Proszę o opinię lub kontakt osobę, która spędziła w tym hotelu wakacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link
agnieszka_gk Re: GRECOS HOLIDAY 03.03.10, 16:00 Też własnie zastanawiam się nad tym biurem, bo oferta dot. hotelu, który sobie wybtałam jest zdecydowanie niższa niż tego samego w innym renomowanym biurze. Nie mam wiec problemu z tym, że hotel okaże się inny niz w opisie, ale raczej z cała organizacją i logistyką obsługi tego biura i rezydentów, a na ten temat tutaj niewiele. Od dawna wiadomo, że wycieczki na miesjcu sa dużo tańsze z lokalnych biur niz przez rezydenta. Hotele, zwłaszcza 3* też moga być rózne - ja wybrałam dobry hotel, interesuje mnie tylko czy biuro wywiąże się ze swoich zobowiazań - nie podniesie ceny przed wylotem, zapewni sprawny trasport z i na lotnisko na wyspie, pomoże w sytuacjach, które będą leże w jego komeptencjach. Odpowiedz Link
1.rena Re: GRECOS HOLIDAY 06.04.10, 10:21 Witam, czy ktoś był w na KORFU w HOTELU ELLY BEACH? Proszę o opinie :) Odpowiedz Link
takisobiejac GRECOS HOLIDAY Pefkos Coralli Beach 23.06.10, 12:08 Witam. Właśnie wróciliśmy z żoną z podróży poślubnej. Byliśmy z Grecos na Rodos w miejscowości Pefkos (między Lardos a Lindos) w Coralli Beach. Sam pokój bardzo w porządku, bo nam trafił się taras na którym można było zjeść kolację czy posiedzieć wieczorem przy piwku lub coli (w dzień się nie dało - słońce + beton to fatalne połączenie). Niestety plagą są mrówki. Mimo, że ukraińska obsługa sprząta codziennie pokoje to jednak z mrówkami się nie wygra. Są wszędzie. Te zabite przez Autan, klapek czy inny "środek" zastępują hordy innych. Do tego koniki polne i pająki, ale to na szczęscie rzadziej. W czerwcu wykupywanie klimatyzacji nie jest konieczne o ile ma się pokój z tarasem. Nasi sąsiedzi takiego tarasu nie mieli i dusili się w pokojach. Rezydenci... była ich trójka: Bartek C. z uśmiechem przylepionym do ust, Tomasz Ł. - najbardziej profesjonalny i autentycznie miły oraz najgorsza w tym zestawieniu Joanna W. Pominę już fakt, że [pani Joasia w czasie ogromnego upału jako prawdopodobnie jedyna osoba na wyspie miała na nogach buty typu peep-toe (to jest jakaś chora polska moda, koszmar obuwniczy!), bardziej mi chodzi o lekceważący stosunek do wycieczkowiczów. Za to gdy patrzył na nią cały tłum albo rozmawiała z rezydentami innych firm pani Koasia przemieniała się w "gwiazdę". Rezydentka bardzo na minus. Wycieczki fakultatywne mozna sobie odpuścić. Simi to dwugodzinna nudna eskapada statkiem, potem arcydrogie pamiątki i jedzenie na wyspie, megaspeedowy rajd do świątynii i nazad 2h na statku. Polecam podróże miejscowymi autobusami. W każdym jest klima a bilet np. z Pefkos do Rodos kosztuje 5€. Co warto zobaczyć? Lindos - bo jest to cudowne miasteczko. Owszem masa turystów, ale można przyjechać wcześniej i jakoś ten tłum ominąć. Plaże Pefkos - bo są piaszczyste, na większosci panuje topless (nie wśród zakompleksionych Polek!) Faliraki Nudist Beach - jedyna plaża N na Rodos. No i samo miasto Rodos. Uwaga, w miejscowym drugoligowym klubie Diagoras występuje eks-Polonista B. Tarachulski. Więcej ciekawostek o Rodos na moim blogu: djamaladdin.blog.pl/komentarze/index.php?nid=14953643 Odpowiedz Link
parking-obok-lotniska.pl Re: GRECOS HOLIDAY Pefkos Coralli Beach 27.06.10, 23:56 Miło nam poinformować wszystkich śledzących fora internetowe, że biuro podróży Grecos Holiday zdecydowało się na współpracę z naszym parkingiem tym samym zagwarantowało swoim turystom rabat na świadczone przez nas usługi parkingowe . Zapraszamy turystów odlatujących z Okęcia. www.parking-obok-lotniska.pl Odpowiedz Link
jareqczerstwy Re: GRECOS HOLIDAY 15.09.10, 11:29 Byliśmy z tym biurem w Cretan Filoxenia w 2009 i wszystko było jak w ulotce. Żadnych problemów z hotelem, transportem wycieczkami. Biuro na tamten czas godne polecenia. Świetny rezydent. Jak jest teraz to nie wiem.... Odpowiedz Link
samotna_wedrowniczka Re: GRECOS HOLIDAY 16.12.10, 14:28 Jejku, jak czytam tutaj niektóre opinie, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Skoro piszecie negatywne opinie - moze chociaż jakieś konkrety, a nie "nie polecam" i już? A po drugie, skoro było aż tak tragicznie, to jakieś konsekwencję wyciągnąc nie wyzalać się na forum? Ręce opadają. Ja byłam w zeszłym roku na Krecie z Grecosem i byłam zadowolona. W następne wakacje też się z nimi wybieram - do Turcji. Jak ktoś potrzebuje szczegółowej opinii - chętnie się wrazeniami podzielę. Nie można mieć pretensji do biura, ze samolot był opóźniony, czy na wyspie są mrówki czy osy - pracownicy raczej nie mają na to za dużego wpływu. Sami zachowujemy się jak ostatnie buraki (wynosząc jedzenie w kieszeniach z restauracji, albo zamawiając 10 drinków na zapas), a potem mamy pretensję, że nas tak traktują! Ludzie, zastanówcie się! Odpowiedz Link
oliwencja Re: GRECOS HOLIDAY 17.12.10, 22:35 Święte słowa. Taka nasza narodowa natura - narzekać, marudzić i wymagać wyjątkowej obsługi w zamian za buractwo ... a imię jego 40 i 4. Polacy jako naród wybrany domagają się zawsze specjalnego traktowania. Czy mrówki mnie słyszą? A w jakim hotelu byłaś na Krecie? Planuję wakacje 2011 i czytam sobie opinie o różnych biurach na forach, ale wszędzie jest mniej więcej taki sam bełkot. Odpowiedz Link
samotna_wedrowniczka Re: GRECOS HOLIDAY 20.12.10, 10:00 Z mężem i dziećmi byliśmy w hotelu Aquis bella beach i naprawdę mogę go polecić! Fajne animacje dla dzieci, piękne widoki i obsługa bez zastrzeżeń! Widziałam już nową ofertę Grecosa na 2011 i ceny są naprawdę przystępne! I równie mocno polecam samą Kretę! Ja się zakochałam i na pewno tam wrócę! Pzdr Odpowiedz Link
niemarudzaca Re: GRECOS HOLIDAY 03.01.11, 13:37 Drodzy forumowicze! Byłam z Grecosem na wczasach w zeszłym roku i było ok. Byliśmy z mężem na Rodos, w hotelu Latino Bay - hotel dla dorosłych, bez dzieci. Generalnie cisza i spokój, wkoło zielono. Opcja AI godna polecenia - kosztuje tylko trochę więcej niż HB, a ma się drinki i napoje za darmo. W sumie spędziliśmy bardzo przyjemne wakacje pełne relaksu. Sam Grecos też w porządku - rezydentem był pan Tomasz. To tej pory nie wiedziałam nawet, że są hotele tylko dla dorosłych - można spotkać ciekawych ludzi bez obawy o płaczące i hałasujące dzieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link
only-maru Re: GRECOS HOLIDAY 04.01.11, 19:13 bylam z męzem w hotelu Atrium w Rethymonie. czysta plaża, cisza, spokój, w sam raz na podróż poślubna:) w hotelu profesjonalna, mila i nie nahalna obsługa, jest duzo czasu dla siebie.blisko też kluby,restauracje dla tych co chca troche poszalec. ogolnie swietna opcja dla dwojga zakochanych;) Odpowiedz Link
bombasticandfantastic Re: GRECOS HOLIDAY 11.01.11, 00:40 zupełnie nie czaje tych wpisów. byliśmy w ramira beach na kos i nie było na co sie skarżyc.rezydent odebrał z lotniska, był zawsze do dyspozycji,plaża pod nosem, super animacje... ludzie wyluzujcie! polecam szczerze grecosa,bo bylam juz drugi raz z nimi na wakacjach i zawsze bylo wszystko oki.pewnie konkurencja nie śpi:P Odpowiedz Link
mtkov Re: GRECOS HOLIDAY 20.02.12, 14:39 myślę o wycieczce z GH właśnie na Kos do hotelu Ramira Beach... czy możesz coś więcej napisać o tym hotelu? swoje spostrzeżenia, plusy i minusy... będę wdzięczny za wszelkie informacje... --- U r the only one who creates Your reality Odpowiedz Link
psia-kostka Re: GRECOS HOLIDAY 10.01.11, 16:54 Znam biuro i polecam. Fachowi, dbają o klientów, mają ciekawe i nie nudne animacje na miejscu i zapalonych rezydentów. Naprawdę ich polecam ;) Odpowiedz Link
1_tess Re: GRECOS HOLIDAY 09.04.11, 13:15 Byłąm z tym biurem na Rodos, wspaniałą organizacja, świetni rezydenci, w tym roku wybieram się na Kretę do hotelu Atrium, myślę że będzie podobnie, polecam Odpowiedz Link
blue_bear Re: GRECOS HOLIDAY 13.01.12, 14:31 ja też się wybieram do Atrium, a z grecosem to jeździemy już od jakiegos czasu i zawsze wszystko jest ok Odpowiedz Link
koralina5 Re: GRECOS HOLIDAY 29.06.13, 10:33 Jeśli chodzi o Grecję to są numer jeden w Polsce, nie ma lepszych specjalistów od tego kraju jak Grecos. Kto się wybiera do tego kraju zawsze znajdzie tam fajna ofertę i wszelkie informacje. Ja trafiłam niedawno na zachęcającą wyprzedaż na Lefkadę Odpowiedz Link
aknieszka44 Re: GRECOS HOLIDAY 09.11.12, 15:21 Jeden raz i o jeden za dużo! Na początku nie ten pokój za który zapłacono, potem bezradna rezydentka... Wycieczki z biura mają przebitę niesamowitą. Bilet autokarem kosztuje 2 euro plus wejscie 7 euro, a w biurze ta wycieczka kosztuje 27 euro bez wejścia!!!! W cenie tylko przewodnik i autokar, który pokonuje max 5 km w jedną stronę. Zdzierstwo!! Biuro jak i oferta bez rewelacji. Cena nieadekwatna do usługi. Więcej z nimi nie pojadę. Odpowiedz Link
anqach Re: GRECOS HOLIDAY 03.07.13, 21:58 Uważajcie na Grecos Holiday! Byliśmy w tym roku w maju z nimi i pierwszy raz biuro nam wycięło taki numer!!! Zmienili nam na dobę przed wylotem hotel informując nas o tym mailem(!)jakbym nie odebrała poczty przed wylotem, to ta informacja by mnie zaskoczyła na lotnisku. W dodatku kupiliśmy first minut w grudniu wylot na maj gdzie mieliśmy mnóstwo hoteli do wyboru i wybraliśmy jeden konkretny hotel (4*)z atrakcjami dla dzieci (bo o to nam chodziło przede wszystkim!) a stawiając nas przed faktem dokonanym dostaliśmy do wyboru jeden hotel. Dodatkowo na umowie mieliśmy że jest to hotel 4* i o tym samym standardzie i atrakcjach jak pierwotnie wybrany a na miejscu okazało się, że są to 3*!!!! I jeden rozwalający się placyk zabaw dla dzieci i ot całe atrakcje! Gdzie w poprzednim hotelu były (zamki dmuchane, gigantyczny plac zabaw, animacje, ścianki wspinaczkowe, kolejka, karuzele itp.) Napisaliśmy reklamację dołączyliśmy zdjęcia pokazujące warunki w jakich byliśmy i dostaliśmy pismo odmowne. Argument Grecosa na obniżony standard był następujący: Biuro może samo nadać kategorię hotelu!! Czyli nie zdziwcie się Państwo, jak kupicie 5* a wylądujecie w 3*...Niestety nie jestem w stanie wymienić wszystkich niedociągnięć ale czuję się w obowiązku przestrzec Państwa przed tym biurem. I zaznaczam, że nie jestem typem klienta, który czepia się grzyba na fudze w łazience hotelowej itp...ale niedociągnięcia jakie nastąpiły ze strony biura są nie do przyjęcia! I jak Grecja to NIGDY z GRECOSEM!!!! Odpowiedz Link
erivela Re: GRECOS HOLIDAY 25.07.13, 06:43 No to ja mam zupełnie odmienne zdanie. Byłam w Grecji już kilka razy i za każdym razem z Grecosem i słowa nie mogę powiedzieć. Zawsze wszystko było dopięte na ostatni guzik i wszystko się zgadzało z opisem. Odpowiedz Link
2mercury Re: GRECOS HOLIDAY 08.08.13, 16:06 jesli chodzi o grecosa to jestem z nich barduo zadowolony, podrozowalem z nimi kilkukrotnie i nigdy nie bylo problemu na wakacjach, poza tym maja bardzo ciekawa oferte jesli chodzi o wycieczki objazdowe. Odpowiedz Link
marion2503 Re: GRECOS HOLIDAY 10.08.13, 03:51 GRECOS-jedno wielkie oszustwo!!!Hotel Marmin Bay-Kreta:all-wyrzucili nas z plaży,bo nie wykupilismy lezaków, kto ma all+ musi rezerwowac leżaki o świcie, a i tak może zostać z leżaków usunięty, bo sprzedają je wielokrotnie!!!Pokoje superior,które miały być najwyżej położone, z najpiękniejszym widokiem-na miejscu okazuje się, że wszystkie inne, jak sobie paniska z recepcji życzą są superior!!!Całodniowa wycieczka-trzeba zamówić wczesne śniadanie, nie wiem po co, bo można ewentualnie napić się kawy z automatu-wczesne śniadanie:babka-nie ma nawet kromki chleba z masłem!!! Wczasy za tą cenę-wielkie nieporozumienie Odpowiedz Link
andi72 Re: GRECOS HOLIDAY 17.08.13, 19:32 Bardzo dobre biuro, bylimsy z nimi juz 3 razy, zawsze w na wyspach Greckich (Kos, Rodos i Korfu). Dobre hotele, porzadni rezydenci. Chyba nie ma lepszych biur specjalizujacych sie w Grecji. Polecam Odpowiedz Link
2mercury Re: GRECOS HOLIDAY 20.08.13, 18:54 popieram grecos to eksperci od grecji, maja lepsze oferty nizinne biura podrozy, poza tym to solidne i kompetentne biuro podrozy. Odpowiedz Link
pjjp Re: GRECOS HOLIDAY 24.05.14, 11:25 uwaga na ceny Grecos - Last Minute np. 22.05 ceny do hotelu Kormoranos Beach Korfu były tańsze od cen podanych 2 dni później czyli 24.05. Odpowiedz Link
loka_m Re: GRECOS HOLIDAY 21.06.14, 22:16 Wykupiliśmy (na 10 dni przed wylotem) w Grecosie wakacje na Attyce. W ofercie 7 noclegów. Następnego dnia po dokonaniu zakupu zmianie znacząco uległy godziny wylotu i powrotu, dodatkowo nastąpiła zmiana przewoźnika na LOT, z którym nie chcieliśmy lecieć!!! Po wprowadzeniu powyższych zmian okazuje się, że mamy 5 noclegów a nie 7, o których mowa w umowie!!! Nigdy więcej wakacji z tym biurem!!!! Mnóstwo stresu zamiast relaksu i wypoczynku!!! Odpowiedz Link
loriena3 Re: GRECOS HOLIDAY 27.06.14, 13:32 Potwierdzam i odradzam korzystanie z Grecosa! Skandaliczne terminy wylotu i przylotu z Warszawy do Aten! Grecos zabiera w rzeczywistości dwa dni, zapłaciłam za 7 dni tymczasem wylot z Warszawy 22.45, w Atenach 2.20, powrót 4.40 z Aten, w Warszawie 6.35. Konsultantka Grecosa mówi, że w "każdym roku jest ktoś poszkodowany, w ubiegłym osoby lecące na Rodos, a w tym do Aten" i poleca składanie reklamacji po powrocie... Oczywiście cała wina linii lotniczych, tak jakby Grecos przeloty dostawał za darmo i dlatego nie może niczego negocjować. Nigdy w życiu już nie skorzystam z Grecosa, to nieuczciwe w stosunku do klientów, oszczędzanie na posiłkach i na pobycie, czuję się okradziona przez te firmę. Odpowiedz Link
dydelf1973 Re: GRECOS HOLIDAY - superkombinatorzy 30.06.14, 14:42 Jadą z cenami na maksa. W weekend pojawiły się oferty Last Minute na 1.08.2014. Oferta LM do jednego z hoteli na Zakynthos jest nagle droższa w LM od ceny regularnej o 500 zł na głowę!!! Potem będzie oczywiście spadać, aby osiągnąć poziom wyjściowy. Może i to oszustwo nie jest, ale bezczelność 11/10. Odpowiedz Link
pjjp Re: GRECOS HOLIDAY - superkombinatorzy 01.07.14, 11:47 I jeszcze jedno dla tych co jeżdżą swoimi drogami - należy przyjrzeć się cenom na wyspie Lesbos apartamenty bez wyżywienia; bardzo atrakcyjne ceny np. 2tyg 3400zł dla 2os!. To jest b. dobra cena - w Polsce ta wyspa jeszcze nie jest popularna ale będzie a wtedy i ceny będą inne. Wg mnie należy korzystać z mniej popularnych kierunków jeżeli chce się mieć więcej na wydanie na miejscu a jak już pisałem wyspa warta odwiedzenia :-) Odpowiedz Link
pjjp Re: GRECOS HOLIDAY 01.07.14, 09:48 biuro jako biuro jest ok, rozwija się i specjalizuje się Grecją. Jeżdżę z nimi od 5 lat, ale na miejscu nie korzystam z ich usług ponieważ są - jak wszystkie biura podróży - nie konkurencyjni w stosunku do miejscowych biur. Zgadzam się z dydelf 1973, że szaleją z cenami w tym roku i dlatego wybrałem Lesbos, piękną wyspę, druga co do wielkości, piękne lasy pinjowe, wznosi się na wysokość prawie 1000m,dla miłośników ryb, cudowne stare termy gdzie można wymoczyć swoje "bolączki"; konieczny samochód żeby zwiedzać - to dla tych bez dzieci i z jakąś znajomością języka. Rodos jest droga i bardzo komercyjna, ale jeżeli jedzie się allin to pewnie ok. Ja traktuję biuro jako środek transportu, resztę załatwiam sam. Wynajem samochodu wyszukuję przed wyjazdem w internecie i negocuję - bardzo ważne - przy wynajmie samochodu negocjujcie ubezpieczenia CDW, FDW, PAI ma byći bez dodatkowych opłat. Co oznaczją skróty można sprawdzić w internecie. Im dłuższy wynajem tym lepsze pole do negocjacji. Kreta w sezonie bardzo zatłoczona, to już lepiej zieloną Korfu i Acharavi. Odpowiedz Link
stelladodo Re: GRECOS HOLIDAY 16.07.14, 00:22 WItam. Ludzie. Jeśli wybieracie tani hotel nie można mieć żalu do organizatora! Ja wybrałam z Grecosa hotel Aquamarina w Nea Makri, Mati to hotel niemiecki w Grecji. Rewelacja! All oczywiście klima, czyściutko, spa, blisko plaża, basen, blisko Aten itd. Oferta była całkowicie zgodna z tym czego oczekiwałam.. Jednakże jeśli chodzi o rezydentów Grecosa to jakaś totalna porażka.Zachowują sie jak akwizytorzy : uśmiech, sprzedać i skasować. Naciągacze niewyuczeni. Ceny wycieczek znali ś piewająco z zamniętymi oczami, ale jak zapytałam o metro , autobus czy auto do wynajęcia nie widziała rezydentka komplenie nic. Albo nie chciała. Postawiłam na dobry hotel i jestem bardzo zadowolona. Grecos świetnie też zorganizowal dostarczenie nas do hotelu. i na tym koniec komplementów. Rezdydentki do niczego'!! czy wybrala bym jeszcze raz Grecosa ? Tak. Zdecydowanie tak, ale nie liczcie na rezydentów. !!! to tylko naciągacze. Odpowiedz Link
leniuszek_vip Re: GRECOS HOLIDAY 08.02.15, 21:06 no właśnie też miałem kiepską rezydentkę ale zadzwoniłem do nich czy tam samo będzie w tym roku to okazało się, że zrobili nową rekrutację, bardzo rygorystyczne zasady i wieloetapowe przesłuchania i podobno będzie o wiele lepiej. Pani w biurze mnie przekonała i zaufam im w tym roku również ... oczywiście do jakiegoś dobrego hotelu ... piszcie z jakiego hotelu rezydenci są nie teges to będzie wiadomo gdzie nie jechać ;) Odpowiedz Link
koloforo Re: GRECOS HOLIDAY 05.09.14, 15:30 Mega oszustwo w ofercie Grecosa. Jak to się robi? > > > > > > > > > > > > > > > Prosty mechanizm: Atrakcyjna oferta przestaje być atrakcyjna dla klientów już w kilka godzin po wyprzedaży ostatnich miejsc! Następuje bowiem natychmiastowa i znacząca zmiana warunków umowy. > > > > > > > > > > > > > > Przykład: Lot z Warszawy do Aten - pobyt rodzinny (wczasy polecane rodzinom z dziećmi) > > > > > > > > > > > > > > > Oferta w momencie zakupu: Oferta idealna na pobyt i podróż z małymi dziećmi. Obejmuje ona 7 noclegów i bardzo dogodne godziny podróży. Wylot 26 czerwca o godz. 11:10 - 14:45 i powrót 2 lipca br. o godz. 8:45-10:25 > > > > > > > > > > > > > > > Nastepnego dnia po wykupieniu przez klientów ostatnich miejsc w samolocie następuje drastyczna i nieuprawniona zmiana oferty: z 7 gwarantowanych w umowie noclegów klientowi pozostaje jedynie 5 nocy. Daty wylotu pozostają bez zmian, jednak godziny wylotu ulegają znaczącej zmianie, oczywiście na niekorzyść klienta! Wylot zostaje opóźniony o 11 godzin a powrót przyspieszony o 4 godziny. > > > > > > > > > > > > > > Link do oferty poinizej, juz po obnizonej cenie: > > > > > > > > www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/Hotel-Golden-Coast.html?tripFrom=2&tripRoom=1&tripBoardDb=3 > > > > > > > > > > > > > > > > Wniosek: Finalnie Klient otrzymuje usługę diametralnie różniącą się od tej, którą zakupił. Grecos rząglując sprytnie godzinami wylotów sprawia, że z ofety z 7 noclegami Klientowi pozostaje jedynie 5 noclegów! Dodatkowo traci pierwszy dzień pobytu na uregulowanie prawidłowego rytmu funkcjonowania dzieci jak i swojego. Nie byłoby w tym nic złego i niestosownego, gdyby owe 11 godzin przesunięcia Grecos oddał wydłużając pobyt, a Grecos dodatkowo skraca go o kolejne 4 godziny!!" Odpowiedz Link
leniuszek_vip Re: GRECOS HOLIDAY 08.02.15, 21:01 to się weź zdecyduj ... mówisz, że ilość dni się nie zmienia a ilość nocy tak ... to co wyparowują? poza tym byłem na wyjeździe gdzie wylot był przesunięty o 6h i dłużej zostaliśmy a i wtedy pojawili się maruderzy że ich oszukano, że mieli już wracać ... nie dogodzisz ... człowieku .. sprawdź info, to zależy od przewoźnika a nie od biura, i to norma że jest to ruchome bo na lotniskach pierwszeństwo mają rejsowe a nie czartery :/ psujesz sobie wyjazd nerwami bo Ci 4h dali mniej lub 4 h wiecej czasu hahahaha warto? raczej nie Odpowiedz Link
koloforo Re: GRECOS HOLIDAY 09.02.15, 09:20 Proponowałbym nieco dokładniej czytać :) Skrocili mi pobyt o 15 godzin! Oznacza to,że miałem mieć 7 dniowy wyjazd a zrobił się 6 dniowy. Nie pozwolili mi odstąpić od umowy (złamali prawo) ani nie obniżyli ceny wyjazdu (złamali prawo). Sprawa trafiła do rzecznika konsumentów,który potwierdził moje stanowisko. Rozważam pójście do sądu bo inaczej w tym kraju nie można działać. Polecam również tak robić bo gdy istotnie zmieniają się warunki umowy to konsumentowi przysługują określone prawa. Umów trzeba dotrzymywac bo pacta sunt servanda musi być respektowane. Jeśli nie dochodzisz swoich roszczeń to psujesz rynek sobie i innym. pozdrawiam Odpowiedz Link
raven66 Re: GRECOS HOLIDAY 21.11.15, 20:12 Grecosa nie polecam nawet najgorszemu wrogowi. Być może kiedyś było lepiej, ale w 2015 roku to co sobą prezentują to jedna wielka kpina. Kłamstwa w ofertach, przeinaczenia, "urywanie" dni (jak już wcześniej inni tutaj pisali) pobytu, zero pomocy ze strony rezydentów - których notabene jedyną odpowiedzią na wszystko jest "można złożyć reklamację po powrocie". Ja również po powrocie z KOMPLETNIE NIEUDANCYH wakacji z Grecosem złożyłem reklamację (konieczny wymóg) od Grecosa dostałem propozycję zwrotu śmiesznej kwoty. Sprawa obecnie jest u Rzecznika Konsumentów, póki co czekam na odpowiedź - następnym krokiem jest sprawa w sądzie. Wystarczy zresztą poczytać opinie na temat tego pseudo biura na innych portalach, świeże, z bieżącego sezonu 2015 i nawet z ostatnich miesięcy - bardzo wiele osób decyduje się na oddanie sprawy do sądu, więc "coś jest na rzeczy": www.easygo.pl/opinie/biura/grecos.html www.oceniacz.pl/biuro-podrozy/grecos-holiday/opinie opinie-turystyczne.pl/biuro/grecos-holiday-biuro-podrozy Odpowiedz Link
grregg01 Re: GRECOS HOLIDAY 08.05.17, 20:09 Właśnie wróciłem z majówki na Rodos w Mitsis Faliraki Beach Hotel, doskonała organizacja, żadnych zastrzeżeń. Obsługa hotelowa tip top. Żarcie pyszne. Rezydent nie nachalny ( ja osobiście nie cierpię gdy ktoś za bardzo chce mi życie organizować), ale zawsze wiedzieliśmy gdzie jest dostępny. Za rok lecimy z żoną znowu Odpowiedz Link