Dodaj do ulubionych

weekend na Mazowszu!!!gdzie?

15.10.06, 18:33
hej
planuje mily kameralny weekend na poczatku listopada.szukam fajnego
miejsca,stosunkowo niedaleko od warszawy(ale nie kazimierz nad wisla)...
mam malo czasu,pomyslow tez zadnych...
bylabym wdzieczna za info o jakims milym pensjonacie w fajnej okolicy...
dodam,ze pensjonat ma byc fajniejszy nawet niz okolica ;)
wielkie dzieki za pomoc;)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Syrena Re: weekend na Mazowszu!!!gdzie? IP: *.chello.pl 15.10.06, 23:21
      A moze w Zamku ok. 60 km od Warszawy??? Polecam Dom Polonii w Pułtusku!!!
      Pozdrawiam
      Syrena
      • Gość: Anenia Re: weekend na Mazowszu!!!gdzie? IP: *.jmdi.pl 19.10.06, 09:10
        Widzę ze Syrena bardzo lubi Pultusk:)A ja nadmienie ze noclegi w Domu Polonii
        sa bardzo drogie jak na poziom atrakcyjnosci miasta. W "promocji" nocleg w
        pokoju dwuosobowym kosztuje 240 zł..normalnie kosztuje chyba za 350.. Za taką
        cenę to mozna spokojnie przenocować w Krakowie..Nadal trzymam się opinii że
        Pułtusk jest bardzo zaniedbany pod wzgledem turystycznym choć niezwykle uroczym
        i naprawdę dobrze się tam odpoczywa... bo wieje nudą:)- mieszkalam tam 5 lat
        wiem cos o tym.
    • Gość: do Aneni Re: weekend na Mazowszu!!!gdzie? IP: *.chello.pl 19.10.06, 18:31
      Pewnie, że w Domu Polonii/Zamku Biskupów w Pułtusku nie jest najtaniej, ale nie
      koniecznie trzeba mieszkać na zamku. Mozna np. wynając sobie bardzo romantyczny
      pokoik z kominkiem w Stanicy. Co do cen w Krakowie, to i owszem można taniej,
      można i drożej, ale póki co to chodziło o weekend na Mazowszu, a nie w
      Małopolsce. A swoją drogą to ja ogromnie lubię ten zapyziały, leniwy, ale
      bardzo uroczy Pułtusk.
      Pozdrawiam
      Syrena
      • Gość: Anenia Re: weekend na Mazowszu!!!gdzie? IP: *.jmdi.pl 20.10.06, 09:08
        Pokoik w Stanicy tez nie jest najtańszy...W Pułtusku brakuje właśnie jeszcze
        jakiegoś małego hoteliku, pensjonatu o niższych cenach a w miarę normalnym
        standardzie. Wiem wiem co powiesz że jest jeszcze Baltazar - ok ale tez uważam
        że jak na Pułtusk to ceny nie za bardzo - zwłaszcza że pokóje 2 os. bez własnej
        łazienki tylko łączone. Jest tez Zalewski...ktos chyba się zapędził z tymi 2
        gwiazdkami na afiszu...myszy łażą po pokoju, wystrój jak za gierka i łóżka
        pozarywane..
        Ja tez uwielbiam Pułtusk ale tych którzy się tam wybierają skuszeni gadaniem o
        Domu Polonii, najdłuższym rynku w Europie itp po prostu 2 knajpy na krzyż +
        parking + miejsce do targowania.
        Co można robić w Pułtusku jak juz się zobaczy Bazylikę, muzeu i przespaceruje
        kilka razy po mieście? NIC - siedzieć w Magdalece przy piwie i totalnie
        wypoczywać - to jest właśnie fajne ale trzeba wiedzieć czego się spodziewać:)
        ozdrawiam PS. Skończyli w końcu fontannę?
    • Gość: komp 5 Re: weekend na Mazowszu!!!gdzie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 12:04
      Z tego co mi wiadomo to mile pensjonaty znajduja się w okolicy XXXXXXXXX
      POLECAM !
    • nocuje Re: weekend na Mazowszu!!!gdzie? 20.10.06, 17:39
      Ja proponuje kurklanki na mazurasz tez stosunkowo nie daleko od stolicy obierkt
      zacisze sie nazywa na stronie nocuje.pl zobacz. Pozdrawiam
    • Gość: Syrena Re: weekend na Mazowszu!!!gdzie? IP: *.chello.pl 20.10.06, 18:33
      Ja tak ad vocem do poprzedniej wypoowiedzi,. Chodzi Ci chyba o KRUKLANKI, ale
      to też dalej niż 60 km i na pewno nie na Mazowszu. Jeśli nie mój ulubiony
      Pułtusk (cały Tusk), to tak na szybko polecam nieco dalej Dwór Chotynia
      nieopodal Garwolina (jeszcze drożej, ale w pobliżu Kozłówka, Kazimierz Dolny),
      ewentualnie Dom Pracy Twórczej w Radziejowicach, Płock lub okolice Łącka.
      Pozdrawiam
      Syrena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka