Gość: Artur Domaszewicz Re: ZAKWATEROWANIE KTÓREGO NIE POLECAM IP: 213.77.64.* 10.02.05, 15:12 Jako Prezes Polskiego Towarzystwa Ochrony Przyrody, wielokrotnie gościłem upani Agnieszki turystów z Polski i zagranicy. I jest to, delikatnie mówiąc nieprawdą, aby kiedykolwiek żle obsłużyła grupę. Bywały przypadki, że gościła u siebie osoby po mniejszej cenie. Wielokrotnie tam nocowałem i nie zdarzyło mi się zapachu stęchlizny. Domek jest zadbany, cały w kwiatach. Nikt się jeszcze nie skarżył na złą obsługę lub też warunki higieniczne. Goście pani Agnieszki przyjeżdżają ponownie wiele razy i bardzo chwaa pobyt w Białowieży. Odpowiedz Link Zgłoś
bpeme Nie podszywaj sie! 24.02.05, 13:01 1. Nie jestes prezesem Polskiego Towarzystwa Ochrony Przyrody 2. Prezesem Polskiego Towarzystwa Ochrony Przyrody "Salamandra" jest Andrzej Kepel 3. Siedziba Zarzadu (lacznie z prezesem) znajduje sie w Poznaniu! 4. Piszesz z Hajnowki 5. A miejsce to, jak na ironie, lezy zupelnie niedaleko miejsca, ktore jest krytykowane. Przypadek? 6. Zdecyduj sie czy sa to Twoi goście czy pani Agnieszki? Odpowiedz Link Zgłoś
bbb13 Re: Jarosławiec 15.02.05, 23:17 Jarosławiec ul. Nadmorska 29.Ten adres będę długo pamiętać.Całą wiosnę zbierają od wszystkich zaliczki ,kto tylko nie zadzwoni -to maja jeszcze miejsca.Wraz z pierwszymi gośćmi odsyłają nadliczbowych wczasowiczów.Niby uczciwie ,bo oddają pieniądze.Tylko ,że nie zawsze powiadomią ,że rezerwacja jest nieaktualna (pieniądze wracają np. na konto i można przeoczyć wpłatę na 1 tydzień przed wyjazdem).Jadąc np. całą noc z malutkim dzieckiem zajeżdża się na miejsce a tam mówią ,że oni przecież oddali zaliczkę i z "dobrego serca" pomagają znależć jakieś noclegi.Ten proceder ciągną już dość długo. Mają poprostu darmowy kredyt na około 4 miesiące.Myślę,że ktoś powinien im to w końcu udaremnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: ZAKWATEROWANIE KTÓREGO NIE POLECAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 16:55 Klaszztor oo. Bernardynów w Kalwarii Zebrzydowskiej - grzyb na ścianach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek ZAKOPANE-ul. Modrzejewskiej 8 Soboń IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.05, 20:31 Ostrzegam wszystkich nigdy ale to nigdy nie wybierajcie sie do domu Anny Biedrzyckiej Soboń na ul. Modrzejewskiej 8. Kobieta jest autentycznie chora psychicznie, klamie przy rezerwacji pokoju,ze apartamenty (tak ona je nazwala) sa z lazienkami, nie pozwala sie przeniesc do innych pokoi mimo ze sa puste (wymysla ze ktos ma przyjechac nastepnego dnia) a do domu dostaniecie plik kluczy:do furtki, drzwi wejsciowych, drzwi nastepnych i wreszcie do pokoju (paranoja). Kobieta autentycznie siedzi w oknie 24 godziny na dobe i patrzy kto wchodzi i wychodzi z domu. Pani saboń ostatniego dnia o godzinie 9 rano kazala nam sie wynosic bo ktos ma przyjechac do tego pokoju (mimo ze nikogo w calym domu nie bylowiec miala pelno pustych pokoi)a ona musi posprzatac. Kiedy zapytalismy sie czy mozemy bagaze u niej zostawic przez pare godzin to stwierdzila cytuję:"Zapomnialam powiedziec ze ide na tomografie mozgu!! i mnie nie bedzie"! Az boje sie myslec o tych ktorzy przyjezdzaja do niej na dluzsze pobyty. Przestrzegam przed tym adresem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacjowiec Re: ZAKOPANE-ul. Modrzejewskiej 8 Soboń IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 00:01 akurat co do kluczy, to myślę, że to dobry pomysł - ja w ostatnie wakacje dostałam klucze tylko do pokoju, więc wracając o 2, 3 rano do domku (ach te spotkania po latach i śpiewy przy ognisku:)) musiałam dzwonić i budzić właścicielkę, żeby otworzyła bramkę i wejście do domku. Ale babka była niesamowita i nie robiła nam wyrzutów - wręcz powiedziała, że ona dobrze wie, że młodzi muszą się wyszaleć:] Powiedziała tylko, żeby na przyszłość... głośno dzwonić, bo ma twardy sen:) Poza kluczami - rzeczywiście tragedia:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Pobierowo- Perła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:40 Jeżeli nie płacicie w euro i nie macie samochodu z nalepką inną niż PL, unikajcie tego "gościnnego" pensjonatu!!!!!!! Przy rezerwacji pani właścicielka kłamliwie powiedziała że pokój ma 20 metrów, a okazał się małą , ciemną norą. W ktorej śmierdziało od wilgoci. Żeby w dzień przeczytać książkę trzeba zaświecić światło. Są większe pokoje ale ...cytat..."Ja w nich Niemców przyjmuję!!!!" Po awanturze z wyzwiskami po opuściłam "DIE PERLE" nie otrzymawszy zaliczki. Nie jedżcie tam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doroota Re:pensjonat feniks SZCZYRK 01.03.05, 15:34 Przestrzegam przed popełnieniem błędu którego mi niestety nie dało się uniknąć. a mianowicie pensjonat feniks, którego ofertę znalazłam w internecie i czerpałam informacje o tym miejscu całkowicie różniły się od tego co zastałam na miejscu.pokój miał być przestronny a okazał się klitką, gdzie tapeta odłaziła od ściany było jedno krzesło ale siadanie na nim mogło skończyć się upadkiem. pościel była poprzecierana do rego stopnia,że było widać kołdrę ale z czego była ta kołdra to też nie wiem ale grzać to ona nie grzała.Na wyraźne nasze niezadowolenie gospodyni przeniosła nas do innego pokoju, który lepszy okazał się tylko tym że na ścianie były deski. Szafa była tak mała ,że można tylko powiesić ubrania wierzchnie szafki z półkami brak. w ofercie było podane ,że jest tv satelitarna a w rzeczywistości to odbierał tylko 1 program a czasem 2. miał być stół bilardowy i do tenisa stołowego ale nie było. o posiłkach to też lepiej zapomnieć. na 6 dni które tam spędziłam to 4 razy był kotlet schabowy(wydaje mi się ,że nasza kuchnia jest bardziej urozmaicona). Jednego razu dostaliśmy zupę w której wylądowały parówki ze śniadania z dnia wcześniejszego i doprawiona taką ilością oregano ,że nie sposób było to przełknąć. Gospodyni to też niezła aparatka do wszystkiego się wtrącała ,nie można nawet było w spokoju zjeść obiadu bo stawała nad stolikiem i cały czas zamęczała rozmową. wieczorami jak siadaliśmy ze znajomymi w psełdo salonie aby pogadać, to też nie byliśmy w stanie gdyż ciągle wcinała się w naszą konwersację i opowiadała historie i wygłaszała opinie których nie mieliśmy ochoty wysłuchiwać. W pokojach raczej było zimno dopiero na wieczór puszczali ciepło. Gospodyni ma gadanego i jak rezerwowaliśmy pokój to tak to wszystko ubrała w słowa,że wydawało nam się ,że jedziemy w super miejsce a ona po prostu sprzedawała i oferowała klientom dużo więcej niż faktycznie było. naprawdę nie polecam i moja noga więcej tam nie postanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALA Re: Pobierowo- Perła IP: *.um.wroc.pl / 82.160.112.* 15.03.05, 15:12 POLECAM WAM JUSTYNKE TEŻ W POBIEROWIE CZYSTO LADNIE I NIE DROGO I CUDOWNA GOSPODYNI WWW.GULIVER.PL Odpowiedz Link Zgłoś
habudzik Re: ZAKWATEROWANIE KTÓREGO NIE POLECAM 03.03.05, 01:33 Dębki , pensjonat "U Mirka" . Brud , smród i ubóstwo . Cena tak jak w całych Dębkach 45 PLN . Nie dajcie sie zwieść dostępem do internetu czy czajnikiem b/p. Radze przed przyjazdem do p. Mirka zaopatrzyć sie w Domestos , Kret , odkurzacz , kubeł farby , pedzel i szczote do pajęczyn. Do łazienki radze wchodzić w klapkach. Cały pensjonat wczesny Gomółka pózny Gierek. Bardziej szczegółowe info na maila. Chetnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja KORBIELÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 14:15 bardzo dobre warunki narciarskie, ale... nikomu nie polecam spana u gospodyni...jakiejs tam w kazdym razie na ulicy beskidzkiej 81. kobieta naciagara i oszukanica zreszta cala rodzina taka sama :/ gazdzina, gazda i najstarsza corka. Pokoje ktore oferuja malutkie i syfne a kasy chca za nie duzo. w kazdym razie za duzo jak na takie warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: ZAKWATEROWANIE KTÓREGO NIE POLECAM IP: *.um.wroc.pl / 82.160.112.* 15.03.05, 15:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: ZAKWATEROWANIE KTÓREGO NIE POLECAM IP: *.um.wroc.pl / 82.160.112.* 15.03.05, 15:05 dw SZCZYT KARPACZ UL. NA ŚNIĘŻKE ZA TO CHODZ TO NIE NA TEMAT POLECZM NOCLEG W POBIEROWIE W PAESJONACIE JUSTYNKA CZYSTO MILO CZULISMY SIE JAK W DOMU 100M DO PLAZY I NIE DROGO WRZESIEN 20ZL SEZON 40 A POKOJE Z LAZIENKAMI TV ,LODÓWKA, GRILE W OGRODKU POPROSTU SUPER WWW.GULLIVER.PL TAM SZUKAJCIE JUSTYNKI Odpowiedz Link Zgłoś
otawszczyk Re: ZAKWATEROWANIE KTÓREGO NIE POLECAM 20.03.05, 17:00 Hotel/pensjonat "Honoratka" w Swinoujsciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.k. Re: ZAKWATEROWANIE KTÓREGO NIE POLECAM IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 18:51 Schronisko "Szwajcarka" w Rudawach Janowickich - brud, brak pryszniców, szkło na podłodze, pełne kosZe na śmieci, w dodatku imprezowy właściciel (ajent?) - larmo całą noc. Tanio, ale to autentyczny chlew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.k. Re: ZAKWATEROWANIE KTÓREGO NIE POLECAM IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 18:55 acha - jeszcze dodatkowa atrakcja - wielkie psy, które biegają "samopas". Kiedyś przechodziłem tam wieczorem i się "puściły" za mną. Odpowiedz Link Zgłoś
kwaterodawca Zupełnie ALTERNATYWNIE 22.03.05, 11:44 Sygnaturka :) ______________________________ Na turystykę z drugiej strony patrząc... forum WYŁĄCZNIE DLA KWATERODAWCÓW ♫♫♫ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: ZAKWATEROWANIE KTÓREGO NIE POLECAM IP: 195.94.193.* 11.05.05, 12:06 Nie polecam, "Feliks" Pensjonat 33-380 Krynica-Zdrój, ul. Kościuszki 32 - woj. małopolskie tel. (018) 4715516, fax (018) 4715516 Warunki takie sobie, pokoj wprawdzie duzy ale meble rozlatujace sie. Najwieksze problemy to ciepla woda i lazienka w bardzo zlym stanie, w zasadzie nienadajaca sie do uzytku. Wziecie prysznica wymagalo duzo szczescia i samozaparcia. Kuchnia do dyspozycji ( w rozmowie przez telefon ) okazala sie jednym wielkim syfem, w ktorym dodatkowo gospodyni ( jak sama powiedziala ) nie pozwala gotowac - tylko ew jakas herbata lub parowki. Dostepne garnki byly oczywiscie brudne i wygladaly prawie jak garnki, w ktorym sie daje jedzenie psom na wsiach. Oczywiscie zimno, choc byl piecyk do dyspozycji to gospodyni wylaczala go po naszym wyjsciu, zeby za duzo nie naciagnelo. Pozdrawiam PS. Cenna inicjatywa z tym watkiem - trzeba go podciagac, zeby nie zginal Odpowiedz Link Zgłoś
bolz Firlej ośrodek GOSiR 03.06.05, 14:07 W nocy z 28 na 29 maja w ośrodku GOSiR koledzy dzierżawcy ośrodka urządzili sobie "kawalerskie". W czasie całonocnej zabawy hałas, krzyki, odgłosy bijatyki były tak głośne że bardzo ciężko było zasnąć. Kulminacją zabawy było wrzucenie węgla z grilla na dach stojącego przy sąsiednim domku malucha (miał warszawską rejestracją). Samochód się spalił, a towarzystwo śpiewało że "stadion Legii pali się". Inną sprawą jest przestrzeganie ciszy nocnej od 22:00 do 7:00 we wszystkich ośrodkach. Tej samej nocy np. w ośrodku "Polesie" była impreza firmowa, gdzie pokaz fajerwerków zaczął się ok 22:00, a muzykę dochodząca stamtąd było słychać w Firleju jeszcze bardzo długo po 22:00. Oczywiście dzierżawca GOSiR także nie przeszkadzał kolegom w zabawie i hałas był dla niego mało istotny. Może lepiej się nie wygłupiać i nie umieszczać informacji ociszy nocnej w widocznych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: ZAKWATEROWANIE KTÓREGO NIE POLECAM IP: 217.17.38.* 13.06.05, 11:38 Zdecydowanie nie polecam pensjonatu "Magdalenka" koło Ogrodzieńca, w Jurze Krak- Częst.Syf i ogólnie złe warunki. Gospodyni chora psychicznie, włazi do pokojów podczas nieobecności gości, codziennie sprawdza czystość, dzieciaki bije i wyzywa wulgarnym językiem. Po prostu horror. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: ZAKWATEROWANIE KTÓREGO NIE POLECAM IP: *.mediatv.com.pl / *.crowley.pl 05.07.05, 11:22 nie polecam również w Białowieży UNIKATu - śniadanie (4 plasterki wędliny, pokrojone na pół, zeby było 8, to samo z żółtym serem, brak możliwości wyboru ciepłego dania - byliśmy 2 dni i 2 razy były nalesniki - 2 na 2 osoby), łazienka wilgotna, mimo wentylacji, no i mogliby być sympatyczniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: ZAKWATEROWANIE KTÓREGO NIE POLECAM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.09.05, 19:49 no to po tegorocznych wakacjach przykladow beznadziejnych gospodarzy powinno przybyc calkiem sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OIN Re: ZAKWATEROWANIE KTÓREGO NIE POLECAM IP: *.cmkp.edu.pl 14.09.05, 14:19 KOSZMAR W RABCE-OSRODEK ZEFIR BRUD I SYF , BRAK CIEPLEJ WODY, BRAK BASENU Z REKLAMY INTERNETOWEJ, POSCIEL I WYPOSAZENIE ODBIEGAJACE OD NORM CZYSTOSCI KUCHNIA WYDAJACA POSILKI FUNKCJONUJACA POMIMO ZAKAZU SANEPIDU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: SZKLARSKA PORĘBA-"PENSJONAT IWONA" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 14:47 Pojechałam tam po obejrzeniu zdjęć w internecie; ok, czysto, schludnie ogólnie sympatycznie,nigdzie nie było wolnych pokoi więc się zdecydowaliśmy; jak tam pojechaliśmy to po nie przespanej nocy "wialiśmy" stamtąd czym prędzej; i taK- pokój śmierdzący, brudny, na ścianie rozduszony karaluch, śmród z kanalizy, odrażający, pokój taki "wielki" że nawet nóg nie można było rozprostować, pająki, śmierdząca wersalka, śmierdząca wykładzina, a o widoku panoramy miasta etc. o której jest napisane na stronie internetowej zapomnij człowieku; po prostu syf totalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: ZAKWATEROWANIE KTÓREGO NIE POLECAM IP: *.toya.net.pl 28.09.05, 22:55 Hotel Panorama w Szczyrku, okres gomułki, rozpadajacę się meble a stołówka jak z filmów Barei. Odpowiedz Link Zgłoś
niklosss Krynica Zdrój - ZIAJA 01.12.05, 15:09 ul. Słotwińska 13A Pensjonat, a właściwie dom z pokojami na wynajem, prowadzony przez ludzi, którzy z turystami nie powinni mieć nic wspólnego! Agresywni, kłótliwi, czepialscy, potrafią doskonale zepsuć wypoczynek, w moim przypadku tygodniowy Sylwester 2004/05. To samo się tyczy ich rodziny, również wynajmującej kwatery dwa domy w dół ulicy, nad sklepem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga8207 Ośrodek Mewa w Niechorzu 05.12.05, 22:44 Ośrodek kolonijno wypoczynkowy "MEWA" w Niechorzu!!! Włamano się nam do pokoju. Jedzenie ochydne i w małych ilościach. Kucharki nakładały makaron na talerze ręką (bez żadnych rękawiczek z miski takiej jak do prania). W pokojach brudno, trzeba się było prosić i przypominać żeby posprzątali. Ośrodek podobno chroniony 24h na dobę ale ochroniaża nie widać. Jak się wraca w nocy trzeba przechhodzić przez płot jak złodziej i nikogo to nie zainteresuje. Okradziono nas w pokoju (drzwi zostały wywarzone a na odszkodowanie od właścicieli czekamy do dzisiaj (od lata). Wogóle nie czuli się winni, że nas w ich ośrodku okradli. Byli bardzo niemili. Po kradzieży stwierdzili z "że przecież nie wstawią pancernych drzwi" !!! Okropieństwo Odpowiedz Link Zgłoś
stachdemolka Re: Ośrodek Mewa w Niechorzu 21.06.16, 13:49 Wróciliśmy z ośrodka wczasowego Mewa w Niechorzu. My ludzie dorośli, słusznego wzrostu, dostaliśmy pokoje przeznaczone dla dzieci kolonijnych, spanie na antresoli, schody kręte, wąziutkie, sufit bezpośrednio nad głową, pokoik maleńki, ale uczciwie trzeba przyznać bardzo czysty. Wyżywienie "szwedzki stół", dobre, ale panie kelnerki obiad wydzielały, same nakładały potrawy na talerze. Pani właścicielka bardzo niemiła. Ogólnie obiekt zadbany, bardzo czysto. Odpowiedz Link Zgłoś