Dodaj do ulubionych

jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy?

IP: *.to / 213.25.169.* 06.02.04, 12:45
słuchajcie, jak moge najłatwiej dojechać do Kaczej Dupy z Karczewa? jehał
ktoś a może byl ktoś?
i - jesli samolotem - to czy jest w cenie biletu opcia all exklusive?
i na koniec najwazniejsze, czy na noc poślubną proponujecie Karczew czy może
jednak Kozią Dupę i jaki hotel byście polecali? A wogóle to może byście
zaproponowali mi coś na podróz poślubnom?
gdzie mam jechać i jaki hotel?
a już zupełnie super bybyło jakbyście mi jeszcze powiedzieli gdzie spędzić
sylwestra z narzeczonym i jaki hotel?
dziękuje z gory!!

Obserwuj wątek
    • Gość: miguel Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 12:56
      Oczywiście, że samolotem najlepiej. Ja byłem w zeszłym roku i jestem bardzo
      zadowolony. Tylko na śniadanie było codziennie to samo. To zależy też z jakiego
      biura. Z tego co ja byłem to rezydenci byli do dupy i mieliśmy oddać sprawę do
      sądu, ale to biuro już upadło i nie zdążyliśmy (czy może ma upaść w tym roku?!?)
      Hotel to tylko exkluziwe trzeba brać i przy samej plaży. Możesz poczekać na
      last minutę, to będzie taniej. Na sylwestra to raczej Karczew, Kozia Dupa tylko
      na wakacje.
      • Gość: Voy Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.teleartom.com.pl 12.02.04, 17:39
        na last minete? nigdy w zyciu, tak sa jeszcze gorsze plaze!
        • Gość: iza Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 22:40
          Dzięki, wiem już dokładnie jak dojechać i co zwiedzać.Chciałabym jednak się z
          nimi porozumieć, czy ktoś wie gdzie kupić słownik polsko-koziodupski
          • Gość: tłÓmacz Słownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 06:16
            Suownik morzna kópić w karzdej wienkszej kśengarni, ja jestem jego aótorem i
            mószem pszyznać rze jego napisańe zabrauo mi dórzo czasu.
            • Gość: klementyna Re: Słownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 16:51
              Umpa klapa od sedesa
              • Gość: Cwol Re: Słownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 23:22
                mupy to som psy po kozicku
      • Gość: Buny To w koncu do KOZIEJ ..czy KACZEJ Dupy zmiezrasz?? IP: *.d303.pl 18.04.04, 23:41
        ZDECYDUJ SIĘ!
    • Gość: Mika Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 12:59
      Najlepsza opcja dla ciebie, to wsiąść na miotłę i odlecieć na sabat!
      • Gość: basiakasiamisia139 Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.to / 213.25.169.* 06.02.04, 14:10
        miguel, dzieki wielkie, jaki miły jesteś!! jeszcze raz dzięki za odpowiedź
        równierz w imieniu Narzeczonego!
        Mika - gdybyś mogła powiedzieć jeszcze, jakie warunki w tym sabacie? byłaś tam
        z biurem czy sama? i koniecznie powiedz jaki hotel? i czy można tam z
        Narzeczonym na noc poślubnom??

• Gość: acton Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.net.pl 06.02.04, 19:17
          Do Koziej Dupy nie lećcie tylko czarterem, bo tam nie dają szampana na
          pokładzie, w ogóle jakaś niemiła obsługa. Wiecie jaka jest pogoda w Koziej
          Dupie? Hmmi słyszałem, że na plaży jest piasek bardziej ziarnisty niż
          drobnoziarnisty. No i czy to bezpiecznie tak tam jechać skoro szaleje SARS i
          kury mają czkawkę? Aaaa, czy aby dobre jedzenie w ogóle dają, bo się
          zastanawiam czy kiełbasy z sobą nie wziąć. All inkluziw? Co to, te bambusy po
          polsku nie umieją???
          • Gość: karczewiak Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.toya.net.pl 06.02.04, 19:58
            poza tym z Koziej Dupy nie latają tanie linie z Gatwick a do Karczewa jednak
            dolatują. Wprawdzie z międzylądowaniem w Pierdziszewie, ale zawsze. A w
            Pierdziszewie noc poślubna i sylwester zadowolą każdą z was.
            Poza tym w Karczewie są pierwszorzędne kible = tak więc nie musicie już
            zakładać wątków typu "jak mi sie zachce siusiu, to gdzie mam zrobić - zna ktoś
            jakiś fajny kibel na Mazowszu?"
            od razu walcie do Pierdziszewa czy to sylwester czy podróż poślubna!
            • Gość: zenek Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.lodz.mm.pl 07.02.04, 01:10
              nie daj sie wpuscic w maliny - karczewiak klamie i to w sposob perfidny!!
              wszystkie kible w Karczewie sa na narciarza!!
              poza tym Kozia Dupa ma bezposrednie polaczenie TGV z Paryzem ,o czym Karczewiak
              zapomnial ( wcale nie zapomnial - celowo pominal ten watek )
              jak pojedziesz do Koziej Dupy i bedziesz miala troche szczescia to dowiesz sie
              co to znaczy "z Koziej Dupy trabka" , a tego w Karczewie nikt ci nie powie.
              Pozdrawiam.
              Jak wrocisz to napisz jak bylo.
              • Gość: Sołtys Koziej Dupy up :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 21:28
                Do góry!!!
                • Gość: up Re: up :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 07:29
                  up
                  • Gość: łup Re: up :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 11:44
                    łup
    • Gość: skandal Re: OSZUKALI NAS! SKANDAL! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.04, 13:44
      Właśnie wróciłem z urlopu w Koziej Dupie. Niestety nie był to udany urlop.
      Biuro, z którego usług skorzystaliśmy, Gross Blau Reisen (sezon wcześniej
      Gross Blau), oszukało nas! Zaczęło się do tego, że rezydent, który miał czekać
      na nas na lotnisku, czekał nie w tym miejscu, w którym miał czekać, tylko
      trochę dalej i musieliśmy do niego dłużej iść. Czuć było od niego alkohol, ale
      on tłumaczył, że to krople nasercowe i że łyka, żeby zapomnieć o chłopaku,
      który go rzucił. Co nas to obchodzi?!? Autobus, którym jechaliśmy do hotelu
      prowadził jakiś brudny Arab czy inny czarnuch, który nie mówił po polsku, jak
      zapewniała pani w biurze (na nią złożę skargę, bo niedouczona była! Skandal!).
      Ale nawet gdyby mówił po polsku, to o czym z nim gadać. No, może by powiedział,
      w którym sklepie najtańszy alkohol. Kierowca też łykał krople nasercowe, bo się
      później okazało, że to ten chłopak naszego rezydenta, którego rzucił i wcale mu
      się nie dziwię. Hotel nie wyglądał wcale tak ładnie jak w prospekcie. Ten z
      prospektu był obok. Okazało się, że jak fotograf robił to zdjęcie do prospektu,
      to ktoś go szturchnął w ramię i zrobił zdjęcie tego hotelu co był obok.
      Narodowa Izba Turystyczna akceptuje rzekomo takie drobne nieścisłości. Bagaży
      nikt nam oczywiście nie zaniósł z brudnej i ciemnej recepcji do pokoju. Ale
      prawdziwy skandal zaczął się po przekroczeniu jego progu: syf z gilem krótko
      mówiąc; karaluchy ścigały się z pająkami - kto pierwszy do grzyba na ścianie,
      zepsuta klimatyzacja, zapadnięte łóżka, zatkana muszla. Widok na śmietnik i
      ruchliwą ulicę Od razu rzecz jasna zrobiliśmy awanturę. Bambus na recepcji
      oczywiście nie mówił po polsku, ale jak usłyszał "K...a mać!", to domyślił się,
      że coś jest nie tak. Bo takie pojedyncze słówka z naszej mowy to już się
      nauczyli sierściuchy. Turyści z innych państw mieli oczywiście pokoje takie jak
      trzeba. Ale inni nasi dostali jeszcze gorsze niż my kwaterunki. Na wieczór
      umówiliśmy się w naszym pokoju z takimi jednymi, co też spore zakupy na
      bezcłowym robili, bo wiadomo, że z rodakami najlepiej się urlopuje. I wtedy
      postanowiliśmy, że po powrocie pozew do sądu złożymy i dokopiemy tym ćwokom!
      Niech oddają pieniądze! Za darmo tam nie byliśmy w tej Koziej Dupie! Po tysiąc
      od pary, oni myślą, że podarujemy? O nie! Pomóżcie! Może jeszcze kogoś oszukali.
      • Gość: piotrek Re: OSZUKALI NAS! SKANDAL! IP: *.to / 213.25.169.* 09.02.04, 14:11
        :)

w sumie, jakby to wydać, mógłbyś parę groszy ładnych zarobić..heh
      • Gość: klientkawanadoo.fr Re: OSZUKALI NAS! SKANDAL! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 14:12
        Sobie pozwolę na maleńkie parafraziątko! A co!?!

Dzieki nieprofesjonajnej biurwrze z biura turystycznego spedzilam
        okropny urlop w Koziej Dupie(tak, tak sie pisze wlasciwie), bo hotel ktory
        rzekomo mial miec 40 pokoi, mial ich 400. A ja wyraznie zaznaczylam ze szukam
        malego, przytulnego hoteliku. Biurwa "pomylila sie"; Nigdy wiecej urlopu
        przez biuro podrozy z powodu nieprofesjonalizmu biurew i biurwow!!!!!!
        A Kozia Dupa z naciskiem na Dupa wyraźnie przez "U", a nie "ó"!
        • Gość: staraznajoma Re: OSZUKALI NAS! SKANDAL! IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 12.02.04, 19:37
          he he he, dobre to !
          Pozwole sobie tylko dorzucic , ze "u"
          z Koziej Dupy wymawia sie otwierajac szeroko
          usta, jak to czynia ludzie na kresach wschodnich.
          Pozdro
    • Gość: stefan Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 14:48
      w wiadomościach podali że w Koziej Dupie panuje odwilż tak więc na narty
      lepiej tam nie jechać, latem jest ciekawiej. Już zarezerwowałem sobie kwaterę
      na lipiec (oferta first minet)
      pozdrowienia
      • baba53 Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? 09.02.04, 15:02
        przez środek dupy tylko nalezy uważać na dziurę z nieokreslonym asfaltem
        gdyż grozi to ptasią grypą
        • Gość: oburzona Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 09.02.04, 18:57
          To skandal ze ludzie skarza sie na wakacje w Koziej Dupie.Ja bylam i slowo daje
          bylo duzo lepiej niz z tym Klubmed czy jak mu tam. Kasia mi polecila , ona
          wszystko zna , byla nawet z Orbisem prawie wszedzie gdzie mozna.Rano byla
          gimnastka poranna dla wszytkich , na gwizdek. Potem bieglismy do stolow gdzie
          bylo amerykanskie sniadanie. Wszystko prosto z Ameryki-bekon, jaja i jaja na
          bekonie, nawet jajecznica byla i kornflaki czy jak im tam.Soki mozna bylo pic,
          ale byly w karafkach, bo pudelka amerykanskie to powyrzucali , ale przepyszne
          one byly te amerykanskie soki.Potem mielismy rozne rozrywki-niektorzy szli na
          tajlandzki masaz, inni razem skakali do rockowej muzyki-to sie nazywalo "zabawa
          w kanary", mozna bylo isc na lodke albo na wycieczke autobusowa do pobliskich
          ruin zamku nieznanego zolnierza.Byli tacy co to szli na plaze i wcale nie
          wiedzieli ze mozna sie bawic. Ale ich taki pan od animacji zaraz przeganial i
          musieli skakac te kanary.Potem byl bufetowy obiad. Mozna bylo wybierac do woli
          z takich wielkich pojemnikow co byly ustawione na podgrzewaczach. Dobrze ze za
          kazdym razem bylo wypisane manu, bo nie wiadomo co w tych podgrzewanych
          pojemnikach bylo. Ale bylo duzo i najesc mozna bylo sie do woli, nawet dobrac
          ile sie chcialo. No i byly tez do woli trunki, najwiecej takich co przypominaly
          ocet, ale to nic ,najwazniejsze ze do woli, ile kto chcial.Po obiedzie byly
          takie same rozrywki jak przed obiadem i potem byla taka sama kolacja jak obiad.
          W miedzyczasie caly czas byly trunki do woli i dla dzieci lody tez do woli.Po
          kolacji byla znowu gimnastyka na gwizdek, a potem wszyscy szli do dyskoteki i
          tanczyli do rana i pili znowu te trunki co to byly do woli.Wrocilam bardzo
          zadowolona, po dwoch tygodniach nigdy tak sie nie bawilam , wypoczelam i
          najadlam sie jak w Koziej Dupie. I nawet wcale nie przytylam, mimo ze sie
          obzeralam, no bo jak bylo do woli, to trzeba bylo jesc, co nie?
          • Gość: kudłaty Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.lodz.mm.pl 09.02.04, 21:48
            a ja sie chciałem zapytać czy w tej Koziej Dupie to wchodzi w rachubę turystyka
            seksualna ( tzn . no wiecie - teges ) , i jeżeli wchodzi w rachube to jakie są
            ceny .
            A jak ktoś zna ceny tego typu usług w Karczewie to też niech napisze , bo jakby
            było taniej w Karczewie to może tam pojadę.
            Aha , i czy to prawda że w Koziej Dupie są tężnie ( wiecie , takie co można
            sobie powdychać jodu nie jadąc nad morze )?
            • Gość: oburzona Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 09.02.04, 22:55
              na te turystyke co to sie pytasz to duzo ludzi jezdzilo z Koziej Dupy
              do Karczewa , bo o polowe taniej. Ja niestety cen nie znam
              bo jestem aseks ale z tego co slyszalam to darmocha i podobno
              balans cena-usluga jest b. pozytywny.
              W Koziej Dupie teznie sa , tylko trzeba uwazac zeby nie przedawkowac
              (to do pci menskiej).
              W Karczewie sa tez fajne pamiatki, lepiej kupic niz w Koziej Dupie.
              Te pamiatki z Karczewa nawiazuja no do tej turystyki co sie pytasz.
      • Gość: Jasmina Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.mapster / *.mapster-net.com.pl 13.02.04, 14:45
        MINET (z fr. mina) to ty mozesz mieć w TV jak cie pokażą w 997, bo niewróciłas
        z Koziej..
        • Gość: koziodupianka Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 13.02.04, 19:49
          niczjewo nie ponimaju. Minet po francusku znaczy po polsku-kotek, koteczek.
          Mina - po francusku takie slowo nie istnieje, moze byc ewentualnie -mine- zo
          znaczy po polsku albo wyraz twarzy, mina, lub kopalnia.
          Z koziej istotnie nie wyjechalam. Co to jest 997??, bo TV to ja nie ogladam.
          • Gość: Maciuhowej kuzyn Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 08:00
            A dyć to plum zparaszamy do łodwiedźn naśa ofełta jest aktółalna
    • Gość: stefan plan koziej dupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 11:30
      Pilne, czy ktoś ma plan Koziej Dupy, bo wykupilem wczasy z dojazdem własnym i
      nie wiem jak znaleźć hotel. Czy w K.D są kafejki internetowe?
      • Gość: bronek Re: plan koziej dupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.04, 11:43
        Najlepiej wejdź na:
        www.kozia-dupa.com/citynews
        www.ziege-arsch.de/stadtplan
        • Gość: jurek Re: plan koziej dupy IP: *.lodz.mm.pl 12.02.04, 18:25
          to nie wszystkie adresy , mozecie jeszcze wejsc na strony:
          www.goat-bottom.uk
          www.koza-zhopa.com.ru/kartagoroda
    • Gość: mm a szczepienia?? IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 13:56
      czy przed wyjazdem do Kaczej Dupy nalezy się zaszczepić na jakieś egzotyczne
      choroby? i czy ktos może mi podać najlepsze lekarstwo (bądź środek
      zapobiegawczy) na Pomstę Kaczej Sraki?
      • Gość: doktor Re: a szczepienia?? IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 10.02.04, 14:43
        owszem, w rejonie Kaczej Dupy szaleje wirus Ebola. Szczepienie jak
        najbardziej wskazane. Najlepszym srodkiem na Pomste Kaczej Sraki
        jest pomsta(jak powiedzial wieszcz "gwalt niech sie gwaltem odbija")
    • Gość: stefan Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 15:15
      słyszałem że Kozia Dupa stała się ostatnio bardzo popularna wśród niemieckich
      turystów, czy ktoś potrafi zweryfikować tę informację
      • Gość: mm Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 15:20
        fakt istnienia niemieckojęzycznej strony z mapą Kaczej Dupy (www.ziege-
        arsch.de/stadtplan) dowodzi chyba tego nader dobitnie!!??
        • Gość: koziodupianka Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 10.02.04, 15:40
          no i jak zwykle w sprawach turystyki desinformacja.
          W.wym. strona dotyczy Koziej, a nie Kaczej Dupy.
          • Gość: mm przeprosiny IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 15:49
            oczywiście miałam na myśli Kozią Dupę, to przez te wszystkie biura podróży i
            ich katalogi - tyle sie juz ich naczytałam a każdy - jak wiadomo - pisze co
            innego. człowiek się gubi!!!
            • Gość: koziodupianka Re: przeprosiny IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 10.02.04, 16:32
              wcale sie nie gniewam , bo wiem ze biura podrozy
              bija sie o dostep ich ofert w Koziej Dupie.
              Wyslali przedstawicieli z aparatami fotograficznymi
              i nawet wygodke Antosiowej jako zabytek umiescili w katalogu.
              • Gość: helmut Re: przeprosiny IP: *.lodz.mm.pl 11.02.04, 01:02
                a czy ktos wie kiedy w Koziej Dupie beda zawody formuly 1 , bo na telegazecie
                podaja inaczej niz w prasie i na internecie?
              • Gość: mm Re: przeprosiny IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 09:41
                Widziałam! w programie zwiedzania jednego biura napisano, ze za dodatkową
                opłata jest możliwość zrobienia zdjęcia pod wygodką Antosiowej!- jako
                wytłumaczenie napisali, ze to jest zabytek wciągnięty na listę UNESCO i
                obowiązują bilety na aparat / kamerę! W uwagach dla klientów napisano też, że
                dobrze jest mieć jakieś drobne albo nawet papierosy żeby dac miejscowym
                jako "baksiś"
                • Gość: koziodupianka Re: przeprosiny IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 11.02.04, 12:48
                  A z tymi zawodami formuly 1 to sie narobilo!
                  Wszystko przez te media ! Zawody beda, ale nie
                  w Koziej Dupie , tylko w Karczewie. Ale to nic , bo
                  biuro podrozy zorganizowalo wycieczki do Karczewa.
                  Sa trzy opcje: 1-sza : Kozia Dupa, zabytek UNESCO, fotografia
                  a potem nawetka do Karczewa. Obiad na pokladzie nawetki. Zawody formuly 1.
                  2-ga; Kozia Dupa bez fotografowania zabytku UNESCO( do zabytku lepiej nie
                  wchodzic), nawetka bez obiadu(ale z klimatyzacja). Karczewo, formula 1.
                  3-cia: Kozia Dupa, rozmowa z Antosiowa, nawetka bez obiadu i bez klimatyzacji.
                  Karczewo, formula 1.Ceny od 120 do 100 USD
                  • Gość: HELMUT Re: przeprosiny IP: *.lodz.mm.pl 11.02.04, 23:44
                    ale kiedy te zawody , bo sam juz nie wiem?
                    • Gość: mm Formuła 1 IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 09:35
                      Wg doniesień gazety codziennej FAKT zawody Formuły 1 odbędą się właśnie w
                      Koziej Dupie. I mają się odbyc się 30 lutego tego roku! Ja bym tam takim
                      szmatławcom jak telegazeta i internet nie wierzyła... ufaj tylko "żetelnym i
                      godnym zaófania" FAKTOM!
                      A jeśli chcesz to zobaczyć to leć po bilety, bo podobno są już same końcówki!
                      Ewentualnie pozostają koniki...
                      • Gość: mm Re: Formuła 1 IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 09:40
                        mówię oczywiście i biletach PKP :-)
                  • Gość: Voy Re: przeprosiny IP: *.teleartom.com.pl 12.02.04, 17:44
                    A czy wy wieci ze Kozia Dupa ubiega sie o organizacje olimpiady w 2020 roku?
                    Stadion juz jest (co wszyscy doskonal;e wiedza) a reszte zrobi sie w Kozim
                    Poddupku.
                    • Gość: jurek Re: przeprosiny IP: *.lodz.mm.pl 12.02.04, 19:17
                      z ta olimpiada to chyba cos jest , bo ostatnio duzo w Koziej Dupie inwestuja -
                      buduja obwodnice , szybka kolej z lotniska do miasta , nowe wysokosciowce.
                      czesc z tych inwestycji z pewnoscia powstaje z mysla o szczycie G8 + Rosja ,
                      ktory bedzie w Koziej Dupie za rok , ale jak juz bedzie dobra infrastruktura to
                      o olimpiade latwiej.
                      • Gość: Voy Re: przeprosiny IP: *.teleartom.com.pl 12.02.04, 19:24
                        przynajmniej po olimpiadzie bedzie gdzie mieszkac (mysle o budynkach po wiosce
                        olimpijskiej) bo sheraton, hilton i te dwa kiepsciutkie meridiany nie
                        wytrzymuja tego natloku turystow....
                  • Gość: Voy Re: przeprosiny IP: *.teleartom.com.pl 12.02.04, 19:42
                    podobno lokalne biura podrozy oferuja to samo tyle ze bez obiadu, furmanka i ze
                    zwiedzaniem muzeum ziemi koziodupianskiej (z zakupami) za 60 USD!
    • turystka_zagraniczna Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? 12.02.04, 19:54
      Nie rozumiem dlaczego do tej pory nikt nie poruszyl problemu wiz. Dlaczego do
      Koziej Dupy nadal trzeba miec wizy, jezeli do Karczewa jezdzi sie bezwizowo? No
      i ja kategorycznie protestuje przeciwko braniu odciskow palcow w Koziej Dupie
      na lotniskach. Ja nie zaden terrorysta. Ja mam tam ciotke i chyba mi sie nalezy
      czasami tam popracowac na czarno, nie? A tak apropos, czy ktos sie orientuje co
      nalezy mowic konsulowi Koziej Dupy zeby ta wize dostac. Bardzo prosze
      wszystkich ktorzy sie juz o taka wize wystarali o informacje. Z gory dziekuje i
      pozdrawiam. Acha, no i rowniez slyszalam ze mozna sie dostac do Koziej Dupy na
      last minute wolami bez odprawy celnej. Czy to prawda, czy tez dalam sie nabrac
      jakiejs wrednej plotce. Czekam odpowiedzi.

Yours Truly,
      Turystka Zagraniczna.
      • Gość: Voy Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.teleartom.com.pl 12.02.04, 20:00
        Plota, straszna plota!

Bez wiz wpuszczani sa obywatele EU (pod warunkiem posiadania butow rozmiarow 38-
        42), oraz panstw stowarzyszonych pod warunkiem przedstawienia wołczera na pobyt
        na lotnisku miedzynarodowym Kozia Dupa International dostaja wize gratis!!!
        jako jedyni problemy moga miec obywatele brytyjscy (mam nadzieje ze takowym nie
        jestes) ktorym Wolne Miasto kozia Dupa w ramach protestu przeciw traktowaniu
        ich w Dover funduje kontrole osobiste.

Z wolami prawda: ale na lotnisku sa tylko trzy furmanki.

• turystka_zagraniczna A wiec powracam 13.02.04, 01:19
          aby Was powiadomic, ze dostalam wize do Koziej Dupy. Huraaaaaaaaaa!!!!!!!! Jak
          konsula flasznelam to mi odrazu na kupe lat dal. Zaciagnelam mojego dlugiego
          jezyka na forum Polonia i wywiedzialam sie sporo ciekawych rzeczy o tej Koziej
          Dupie. Mianowicie ze kontrole nie ograniczaja sie tylko do obywateli
          brytyjskich ale do kazdego kto trafi na zly humor straznika granicznego. Ponoc
          oni to tam robia dla zabawy. No ale nic, robota prawie jak w banku radzieckim,
          a o to mi przeciez chodzi jako prawdziwej turystce. Takze zaprzegajcie woly bo
          jade. Kozia Dupa here I come!!!
          • Gość: Jasmina Re: A wiec powracam IP: *.mapster / *.mapster-net.com.pl 13.02.04, 14:54
            A co z zieloną kartą??
      • Gość: mm Re: wizy IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 10:07
        A ja ostatnim razem jak byłam na lotnisku Kozia Dupa International (na chwilę,
        bo miałam tam przesiadkę transferową na przelot transatlantycki) to
        zaobserwowałam coś ciekawego. Gdy przylatuje charter z któregoś z krajów
        arabskich, to (chyba żeby nie robić bałaganu) ichni rezydent zbiera grupę na
        boku i wydaje znaczki wizowe. podobno zdziera o 5 dolców więcej niż sie
        normalnie płaci w okienkach wizowych, ale widziałam własnie obywateli UK (oraz
        kilku innych nacji, których normalnie "dogłębnie" sprawdzają) którzy podłączali
        sie pod te grupy, dostawali wizę i przechodzili odprawę w ten sposób!!!
        jedyny trick to zastosowanie "chust maskujących" typu arafatka. najlepiej
        zaopatrzyć się w nie wcześniej, ale dla tych co zapomnieli Marcyś spod 5
        handluje nimi pod wejściem do 2 terminala. U niego są trochę droższe niż na
        bazarze w centrum Koziej Dupy, kosztują 20 dolców, ale na hasło "Kozia Dupa
        Kings" Marcyś opuszcza 5 dolców, więc krajanie mogą chuste kupic za jedyne 15
        baksów!!
        Polecam tę metodę wszystkim tym, którym "imigrejszyn oficery" na lotnisku w
        Koziej Dupie robią problemy!
    • Gość: iza Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 22:42
      Wiem jak dojechać i co zwiedzać. Mam jednak problem z nabyciem słownika
      polsko-koziodupskiego. Może ktoś mógłby mi pomóc
    • Gość: napalony Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.acn.waw.pl 14.02.04, 00:39
      A czy tam w tej Koziej Dupie to som ruskie, zanczy tego, kobitki? bo slyszalem
      ze one strasznie na chlopow lecom, szczegolnie takich czarniawych a ja po
      dziadku spod sandomierza jestem to i gemba u mnie jak czarne złoto. No i
      zadupcył bym se ruskom na wakacjach i bezplacenia, znaczy wodke mogie jej
      posatwic ale nie zeby tak zaraz za kwadrans 10 dolarów bo kurna juz finansowo
      nie wydalam. Nasze zresztom kobitki tez mogom byc tylko zeby nie ode mnie z
      parafii bo sie nimi juz znudzilem moze mnie ktos pomoc bo w potrzebie jestem ?
      • turystka_zagraniczna Daje dupy na obrzezach Koziej Dupy 15.02.04, 06:47
        Ja jestem szanujaca sie turystka, ale oczywiscie zadnej pracy sie nie boje.
        Slyszalam ze w centrum Koziej Dupy o prace ciezko bo pimpy wszystkie lepsze
        ulice majom zajete. Ale sobie mysle moze na obrzezach Koziej Dupy sie jakas
        lampa znajdzie. Tylko teraz czy ktos sie orientuje czy Kozia Dupa ma obrzeza?
        Bo ja slyszalam rowniez ze Kozia Dupa to jedno wielkie obrzeze. No w kazdym
        razie interesuje mnie tfoja oferta napalony. Moze zrobmy tu mala publiczna
        aukcje. Kto da wiecej. Mam oczywiscie nadzieje ze znajdzie sie wiecej
        zainteresowanych mojom osobom. Acha no i te slowniki mnie bardzo interesujom.
        Znaczy moze bardziej rozmowki. Jakies takie pickup lines na klienta. Czy ktos
        ma odstompic? Place rowniez w naturze. Oczekuje tylko powaznych odpowiedzi.

Yours Truly,

Turystka Zagraniczna.
    • Gość: ella Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: 157.25.152.* 14.02.04, 14:11
      Słownik polsko-koziodupski został wydany w roku 1989 nakładem WSIP. Jest
      wznawiany co rok. Mozna nabyc w Empikach za 40 złotych. Mam! Polecam!
      • klaryska wypozyczenie samochodu w K.D 18.02.04, 11:51
        wybieram sie tam w srodku lata i chcialam zapytac czy ktos znalazl jakas
        niedroga wypozyczalnie?, czy moje prawo jazdy -robione na szynszylach bedzie
        tam respektowane. Czy samochody sa z klimatyzacja. Czy sa tam drogi
        przejadne...czy sa tam wogole jakies drogi?
        bede wdzieczna za odpowiedz.
        • Gość: emel2x Re: wypozyczenie samochodu w K.D IP: *.jypoly.fi 18.02.04, 12:35
          Z prawem jazdy z Szynszyl to mozesz bryczke wypozyczyc i dwa konie albo jednego
          mula. Jesli marzy Ci sie samochod to potrzebujesz Koziodupne prawko, albowiem
          gmina ta nie przyjela Miedzynarodowych Standardow dot. Praw Jazdy (Genewa
          1995). Ale bryczki sa tam niezle, i klimatyzowane. W czasie deszczu
          leasingodawca moze zaopatrzyc Cie w peleryne albo parasol. Ludzie sa tam
          naprawde przemili
          • Gość: Voy Re: wypozyczenie samochodu w K.D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 17:12
            najlepsze bryczki z calkiem wypasionymi mulami wynajmuja kolo hiltona. Niestety
            nie wiem ile pasz wliczonej jest w cene wynajmu. Ubezpieczenia ok, limit
            kilometrow: 10. Maja Bryczki kombi i w stylu van.
    • Gość: pawel Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.telepac.pt 20.02.04, 19:11
      Nigdzie nie moge dostac slownika polsko-koziodupskiego. Ale bylem tam raz i
      zapamietalem pare zwrotow po ichniemu:

Jak najszybciej dostac sie do centrum? - Kturo miedzo tudo chauup?
      Gdzie jest najblizszy pieciogwiazdkowy hotel? - Jetu dzie jaka stodoua ze
      swierzem sianem?
      Gdzie jest najblizszy czterogwiadkowy hotel? - Jetu dzie jaka stodoua ze
      zeszuorocznem sianem?
      Gdzie jest najblizszy trzygwiazdkowy hotel? - Jetu dzie jaka stodoua ze zgniuem
      sianem?
      Gdzie tu jest najblizsze schronisko mlodziezowe? - Jetu dzie jakie klepisko?

Moze ktos jeszcze byl w Koziej Dupie i nauczyl sie innych zwrotow...
      • Gość: Voy Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.polkos.com.pl 23.02.04, 17:48
        Pawle, dzieki za trud, ale dialekt ktory nam zaserwowales jest odmiana juz
        prawie starokoziodupianska. Jakkolwiek: dogadasz sie i w tym dialekcie.
    • katahdin Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? 22.02.04, 14:01
      Parodia swietna, ale czy dotrze ? jak na razie HOLIDAY gora
    • Gość: iza Re: Pogoda w Koziej Dupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 20:00
      Wybieram się w przyszłym tygodniu do Koziej Dupy na urlop i nie wiem na jaką
      pogodę mogę liczyć. Może ktoś własnie wrócił ? Dziękuję za wszelkie informacje
      • Gość: obsikany Re: Pogoda w Koziej Dupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 23:05
        Pogoda jest taka jaka jest, najgorszy ten wiatr, jak lałem pod wiatr to całe
        spodnie sobie obsikałem.
    • Gość: Karolina Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: 157.25.152.* 28.02.04, 14:15
      Widocznie wygódki Antosiowej nie znalazłeś, biedaku!
    • Gość: gosia Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.02.04, 20:01
      jedzcie tylko za posrednictwem biura ecco holiday
      • Gość: ts Ecco Holiday i KD IP: 195.116.249.* 29.02.04, 20:12
        Czy ktoś był z Ecco w Koziej Dupie ? Nie wiem czy warto ? Czy zapewnia polsko
        języcznego pilota ? Czy może załatwić nurkowania ? Jakie są wycieczki
        fakultatywne ?
        • Gość: Jasio_Wedrowniczek Polecam Ogrod Botaniczny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 08:42
          W Koziej Dupie otwarto wspanialy ogrod botaniczny gdzie mozna spotkac takie
          unikaty jak chujoswierk, wiezbocipy i wspanialy pnacy penisokrzew.
          POLECAM
          • Gość: mm Re: Polecam Ogrod Botaniczny!!! IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 16:34
            podobno po ostatnich odwiedzinach delegacji Greenpeace ogłoszono, że roślinki
            które bujnie rosną za Antosiową wygódką to wcale nie są chwasty, tylko gatunek
            zagrożony wyginięciem, nazywany potocznie szczawką podścienną (orginalna nazwa
            łacińska Odlejus Gracjus Sciannus odmiana Polonus). Zostały one wciągnięte na
            światową listę roślin chronionych i zagrożonych wyginięciem!!!!
        • Gość: A.Mickiewicz Nurkowanie z Ecco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 07:04
          Nurkowanie nawet fajne, tylko pod wodą nurek nic nie opowiadał, to skandal!
    • Gość: murcek LIPA W TEJ KOZIEJ DUPIE.... IP: *.dialup.vol.cz 06.03.04, 22:43
      tak zachwalali, ze pojechalem. no i czym sie tu podniecac??? Dupa jak dupa,
      tyle ze Kozia....
      • katahdin Re: madry Polak po szkodzie, ot co...n/t 07.03.04, 14:16
      • Gość: mm Re: LIPA W TEJ KOZIEJ DUPIE.... IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 10:00
        O następny Polaczek Turysta się znalazł. Jakbyś poczytał trochę opinie na forum
        i parę przewodników oraz sprawdził strony www.holidejplejsys.com (gdzie opisane
        są wszystkie miejsca na wakacje na całym świecie) to byś o Koziej Dupie
        wiedział wszystko i nie czuł byś się zawiedziony! jaka Kozia Dupa jest - każy
        widzi!
        • Gość: ania Re: LIPA W TEJ KOZIEJ DUPIE.... IP: *.smrw.lodz.pl 22.03.04, 18:49
          Dokładnie przeczytałam ten wątek i inne, ale nie znalazłam żadnej informacji na
          interesujące mnie tematy:
          1. Ile pieniędzy zabrać na dwutygodniowy pobyt?
          2. Jakie kupić pamiątki?
          3. Co sądzicie o wycieczce objazdowej i z jakim biurem najlepiej?
          3. A co powiecie o rejsie po... właśnie, jak nazywa się ta rzeka?
          • Gość: koziodupianka Re: LIPA W TEJ KOZIEJ DUPIE.... IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 22.03.04, 19:29
            1/ Na 2-tygodniowy pobyt wystarczy 500£ . £ wymienisz na ziepie.
            1ZE=0,000065780 £.Lepiej wymieniac na czarno. Dostaniesz 10 razy wiecej
            ziepii.
            2/ bardzo ladne jest rzemioslo artystyczne w Koziej Dupie.
            Poza symbolicznymi statuetkami nawiazujacymi do Koziej Dupy
            piekne sa miniaturki wygodki Antosiowej-polecam!
            3/ Wycieczka objazdowa jaknajbardziej zalecana/ nie zasmarujesz butow blotem i
            g*****/. Biur jest duzo , najlepsze-Odjazdowa Tecza.
            4/ Rejsem nie musisz sobie zawracac glowy , bo rzeka wyschla
            • Gość: Voy Re: LIPA W TEJ KOZIEJ DUPIE.... IP: *.polkos.com.pl 23.03.04, 18:26
              Ciekawe sa tez tradycje sportow ekstremalnych: strzelanie z mozdziezy do
              balonow, rzut granatem w przechodnia. taaaak, nie za drogo, a i atrakcyjnie...
              Podobno na tej olompiadzie co maja robic, to beda juz dyscypliny medalowe!
            • Gość: mm pamiątki i kieszonkowe IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 10:57
              oj, widzę ze byłes w Koziej na wyjeździe All inclusive! jeśli osoba ma
              wykupione tylko HB w hotelu to 500Ł to zdecydowanie za mało. sugeruję co
              najmniej 700Ł na taki pobyt.
              Dobra rada - kupując większe rzeczy bierzcie specjalne rachunki "ziepie fri for
              turysty" - wtedy na wyjeździe otrzymacie zwrot podatku. niestety wypłacany
              równiez w ziepiach - więc sugeruję od razu te zwrócone ziepie wydać w sklepie
              wolnocłowym na Kozia Dupa international airport. jest tam cały dom
              handlowy "djuti fri" - najwspanialsze miejsce jakie widziałam w ciągu moich
              licznych podróży!
              Co do pamiątek - warto poszukać miniaturek Antosiowej Wygódki z taką
              naklejką "new!!!" te modele mają wbudowany specjalny guziczek ?(jest z tyłu
              więc sie nie rzuca w oczy) którego naciśniecie powoduje uwolnienie niewielkiej
              ilości "zapachów z Dupy". działa na zasadzie odświeżaczy powitrza breeze :-)
              wrażenia niezapomniane. Jak tak sobie tydzień po powrocie psiknęłam to mi od
              razu wszystkie wspomnienia powróciły! bardzo polecam!
    • Gość: smok Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 09:13
      A ja zjadam kozy z nosa
      • zolza2003 Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? 01.04.04, 11:20
        czy ktos mi może powiedzieć z jakim biurem najlepiej jechać?
        chodzi mi o to aby to było biuro, które ma najlepsze pokoje, najlepsze jedzenie
        i żeby gwarantowało dobrą pogodę
        będę bardzo wdzięczna za wiarygodne informacje - ale nie od pracowników biur
        • Gość: Ewa Re: jak dojechać z Karczewa do Koziej Dupy? IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 01.04.04, 12:02
          w sprawie najlepszej pogody proponuje zwrocic sie
          do Stato della Città del Vaticano .Oni maja wiarygodne
          linki.
          • Gość: bizon SWIETNA WIADOMOSC.... IP: *.net81-65-27.noos.fr 01.04.04, 14:27
            ...dla koziodupskich sportowcow i kibicow ! Otoz przed chwila MKOl w Lozannie
            przychylil sie do prosby niejakiego Stacha i zgodzil sie aby w czasie Igrzysk
            Olimpijskich w 2020 byly rozgrywane zawody w 2 koziodupskich specjalnosciach:
            skok o taczce i skok wszerz. Ale uwaga ! Lobby z Karczewia nie spi i tez domaga
            sie przyznania Igrzysk antyszambrujac w Lozannie, natomiast w Brukseli staraja
            sie o bezposrednie polaczenie tunelem wyposazonym w linie TGV do Londynu via
            Amsterdam. Soltys Karczewia ze szwagrem argumentuja, ze Kozia Dupa nie nadaje
            sie na organizatora IO bo w wygodce Antosiowej tak smierdzi z odleglej o 100
            metrow hotelowej kuchni, ze nie idzie wytrzymac...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka