Gość: Foxy IP: *.chello.pl 07.07.10, 20:59 Był ktos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bob1111 Re: Si Phan Don-Laos 08.07.10, 10:51 Byłem Dokładnie w 2009 spałem na Don Deth Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Re: Si Phan Don-Laos IP: *.chello.pl 10.07.10, 10:59 Czesc i dzieki, znalazlem info ze nie ma tam wlasciwie co robic- wiec pytanie czy warto?Czy jechales tam z od "góry" powiedzmy z Vietiane?Ja chce przejechac tam z Kambodzy.Czy jest to jeszcze region gdzie turystow jest zdecydowanie mniej niz np. w Luan Prabang? Jakie sa koszty domkow nad rzeka i jaki standard?Jesli jest cos czym chcesz sie podzielic a nie pytalem - bede wdzieczny za kazde info.Czy spales moze w Vientine- slyszlem ze nie jest to miasto cenowo przyjazdne dla backpakersow? Odpowiedz Link Zgłoś
bob1111 Re: Si Phan Don-Laos 12.07.10, 10:34 Jechałem z południa na północ ale wjeżdżałem z Tajlandii. Co do wjazdu od strony Kambodży (w tej okolicy) to słyszałem że nie ma możliwości wjazdu ale nie jest to potwierdzona wiadomość, mówiła mi to dziewczyna która jechała z Laosu do Kambodży. Czterech tysięcy wysp mi się podobało, jest tam klimatycznie bardzo proste domki prąd z generatorów do 22 bodajże świetny wodospad na Don Khong. Raczej jest to miejsce gdzie się niewiele robi fajne jest to że nie jest to typowy kurort domki dla turystów są nad rzeką a dalej mieszkają miejscowi i z jednej strony masz ładny widok a z drugie świnki np :). Ceny domku w zależności od miejsca ja za domek na tańsza i cichszej stronie zapłaciłem 75 tyś kipów za 2 noce ale w tym miałem pranie i kolacje jedną i może wynajem łódki to miałem co było w cenie a co gratis ciężko było się dogadać Vientiane jakoś nie jest szczególnie urocze miasto ale co do cen pokoi to jakoś szczególnie nie odbiegał mam zanotowane 50 tys kipów z pokój bez łazienki. Z miejsc w których byłem fajne wodospady są na południa płaskowyż Bolovan www.bolaven.com/index.php Północ jest interesująca,ja płynąłem z Luang Prabang do Nong Khiew i dalej do Muang Khua jest tam mniej turystów fajne widoczki w zależności co kto lubi. W Luang Nam Tha jest dobrym punktem na wypad na treking. Jest jeszcze Phonsovan i dolina dzbanów byłem ale mam mieszane uczucia pojechałem na taka typową wycieczkę po trzech stanowiskach archeologicznych dla mnie było to za dużo, ale zależy kto co lubi Odpowiedz Link Zgłoś