Dodaj do ulubionych

PYTANIE O PRZELOT SAMOLOTEM???

IP: *.paczkow.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 09:02
MOŻE TO ZABRZMI GŁUPIO, ALE MAM PYTANIE....(PIERWSZY RAZ BĘDĘ LECIAŁA
SAMOLOTEM)
1) JAK JEST Z POSIŁKAMI I NAPOJAMI W SAMOLOCIE - CZY JEST TO JUŻ WLICZONE W
CENĘ, CZY DODATKOWO PŁATNE??
2)CO Z BAGAŻEM: CZY CZEPIAJĄ SIĘ, JEŻELI PRZEKROCZU UMOWNE 20 KG?
PROSZE O POMOC....
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: PYTANIE O PRZELOT SAMOLOTEM??? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.04.04, 09:16
      wszystko zalezy od wielu czeynnikow:
      1. jesli lecisz tanimi laniami takimi jak np. Raynair czy Easy Jet to jedzonka
      nie dostaniesz w cenie biletu tylko za dodatkowa opłatą.
      2. na niektórycjh krótkich trasach "normalnymi" liniami (np. LOt na trasie
      Warszawa-Wiedeń), teżnie dostaniesz jesć w cenie biletu.
      3. na dłuższych trasach zawsze jest jedzenie. ilosc posilkow zalezy od dlugosci
      trasy i linii lotniczej (np. Austraian Airlines na 11-godzinnej trasie Wieden-
      Kuala Lumpur są 2 ciepłe posiłki + napoje non stop + jakies przekąski)
      4. limit bagażu musisz sprawdzić w biurze linii ktorymi leciesz. generalnie
      jest to 20kg + 5kg na podręczny (na usa limity są wyższe). to czy ktoś się
      przyczepi do większej wagi twojego bagażu zależy tak naprawde od człowieka
      który Cię odprawai. na okęciu są okropni. już 2 razy mi się zdażało, że ostro
      negocjowałam abuy pozowlona mi wziąść dodatkowe 5kg. jednak na portach
      lotniczych za granicą jest dużo przyjemniej. raz miałam 10 kg nabagażu, ale
      puścili mmnie bezmrużenia oka.
      generalnie jeśli przekroczysz limit o 10-15% to nic nie powiedzą.
      pozdrawiam
      magda
      • Gość: kika Re: PYTANIE O PRZELOT SAMOLOTEM??? IP: *.paczkow.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 10:13
        DZIĘKI MADZIU, JA LECĘ DO EGIPTU AIR POLONIĄ Z KATOWIC. POZDRAWIAM PA PA
        • Gość: m-ka Re: PYTANIE O PRZELOT SAMOLOTEM??? IP: *.proxy.aol.com 17.04.04, 23:08
          W Air Polonia trzeba za posilki placic,niestety:(
          • aswywiadu007 Re: PYTANIE O PRZELOT SAMOLOTEM??? 17.04.04, 23:34
            mam nadzieje ze ktos Cie podrzuci, bo tam nieciekawie z dojazdem (mimo ze sa autobusy). ale samo lotnisko jest ok. niezbyt wielkie, ale w srodku czysto i sprawia wrazenie raczej nowoczesnego (chodzi mi o terminal). nie ma szans sie zgubic:) milego lotu i tyle ladowan ile startow!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka