Dodaj do ulubionych

Nepal. Trekking w Himalajach

IP: 10.136.128.* 17.01.11, 15:21
Czy zauważyliście, że drugi Jak ma namalowaną swastykę?
Dzisiaj jest na okładce wkładki "Turystyka"
Obserwuj wątek
    • Gość: alegosc Re: Nepal. Trekking w Himalajach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.11, 23:13
      no ładne rzeczy GW propaguje nazizm:) tegom siem nie spodziewoł
      • Gość: marcinika Re: Nepal. Trekking w Himalajach IP: 82.177.111.* 18.01.11, 13:05
        Mylicie się, bo w religiach wschodu (nie pamiętam dokładnie w której) swastyka to symbol religijny. To Hitler "pożyczył" go sobie i niestety ma teraz takie złe skojarzenia.
    • Gość: Gosia Nepal. Trekking w Himalajach IP: *.acn.waw.pl 26.01.11, 11:32
      Niestety od kwietnia tego roku TIMS wyrabiamy odpłatnie. Kosztuje około 1,500 rupii nepalskich czyli koszt około 20 $
      • Gość: wojtek Re: Nepal. Trekking w Himalajach IP: *.motorola-solutions.com 26.01.11, 13:00
        Potwierdzam, kapke nieaktualny tekst.
        No i mocno gazetowy - wszystko jest piekne i bezproblemowe. Szkoda ze braklo wrazen z samej aklimatyzacji. Mysle, ze powinno sie pisac nie tylko o jasnych stronach ale rowniez o tych, ktore powoduja ze wyjazd nie jest pasmem sukcesow. No chyba ze problemow i bardziej negatywnych spostrzezen nie bylo, to gratulacje :)
        No i poltorej godziny na Gokyo Ri.... jesli to prawda to rispekt.
        • Gość: morek Re: Nepal. Trekking w Himalajach IP: *.ipt.aol.com 26.01.11, 14:18
          Faktycznie- pieknie bo pieknie, ale o brodzeniu w blocie po kolana to tez byloby warto wspomniec, albo o tym, ze czesto ichnie jedzonko powoduje u spacerowiczow, delikatnie mowiac, zaburzenia zoladkowe, ha ha ha.... Na ogol tez jest bardzo tloczno, bo wszyscy teraz sie pchaja, zeby Everest zobaczyc, a sam Base Camp to jak wysypisko smieci niestety.
          • Gość: wojtek Re: Nepal. Trekking w Himalajach IP: *.motorola-solutions.com 26.01.11, 15:26
            albo 4 dni czekania w Lukli bo pogoda nie puszcza samolotow => stracone bilety do Polski lub inne tego typu przyjemnosci
            tym bardziej jesli leci sie tak jak autor we wrzesniu, wtedy obsuwa w Lukli na 50%
            Base Camp w listopadzie smieci nie mial zadnych, ale na sciezkach w niektorych miejscach jest ich masa (glownie smieca lokalni niestety)
            • skawel Re: Nepal. Trekking w Himalajach 01.02.11, 16:40
              A warto połazić po górach zachodniego Nepalu - np. Dolpo i jeszcze dalej na zachód. Mało turystów, bardziej dziko, mniej komercji, fajni, nie zepsuci turystyka tubylcy. Nie trzeba od razu lecieć pod Everest :))
        • wkrainieteczy Re: Nepal. Trekking w Himalajach 28.02.14, 09:16
          Bylam i problemow wiekszych z aklimatyzacja nie bylo. Nudnosci w obozie Lobuche, gdy wrocilam z Base Camp Trek, nic wiecej.
          Zdjecia a trekingu ponizej :-)
          wkrainieteczy.wordpress.com/galerie/nepal/#jp-carousel-3355
    • cat_1 Nepal. Trekking w Himalajach 26.01.11, 12:49
      Ehhh , byłem tam , widziałem , cudnie ....

pojechał bym jeszcze raz

• Gość: Syla Nepal. Trekking w Himalajach IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 14:26
      Ah,
      zastanawiam się czego mi brakuje ,że nie mogę się zebrać na taką podróż i tylko czytam a konkrety odkładam ciągle na póżniej.Napiszcie jak wam się udało to sfinalizować , czy to po prosty trzeba się zmobilizować i tyle ( pomijam kwestie finansowe bo to dla mnie może nie pestka ale do przejścia).
      Zazdroszczę wszystkim, którzy byli tam-daleko i wysoko :))
      • Gość: wojtek Re: Nepal. Trekking w Himalajach IP: *.motorola-solutions.com 26.01.11, 15:23
        Mozna tak: czesc z oszczednosci, a reszta (polowa) z karty kredytowej - odda sie z czasem jak sie zarobi.... :) jak nie ma dlugu to i pieniadze sie nie znajduja, jak jest dlug to jakos czlowiek je z czasem wykombinuje. A zycie ucieka.....
      • Gość: Abra Re: Nepal. Trekking w Himalajach IP: *.swidnica.mm.pl 26.01.11, 16:44
        Po prostu trzeba poczytać kiedy najlepiej jechać, kupić bilety i zacząć się przygotowywać. Nie ma co odkładać na później bo życie ucieka. W zeszłym roku byłem w Andach, w kwietniu wybieram się w Himalaje. Podróże są niesamowite. Trzeba czasem znosić trudy, zawłaszcza jeśli wyjazd jest związany z górską wspinaczką, ale doświadczeń i wspomnień nie zamieniłbym na nic innego.
    • Gość: sveglio Nepal. Trekking w Himalajach - relacja i galeria IP: *.centertel.pl 31.01.11, 21:45
      Tekst linka
      relacja i galeria zdjęć z trekkingu w Nepalu, gorąco polecam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka