Gość: pawel IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 13:09 Interesujš mnie ceny olejków do wytwarzania perfum . Głównie chodzi mi z fabryki perfum z Kairu . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Perfumy z Egiptu IP: *.tzf.com.pl 04.03.02, 13:32 Duża butelka (nie pamietam objętości) ale na prawde duża 250 $, cena najmniejszej ("rozmiar studencki") 15$, jesli kupi się 4, zestaw w pudełeczku, płaci się za 3, 4 gratis. oczywiście zapaczy do wyboru. miłych zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymek Re: Perfumy z Egiptu IP: 217.29.140.* 04.03.02, 14:01 Sorry ale podane ceny sa z ksiezyca! wiem, ze tyle placa turysci w Kairze, ale w Hurghadzie bez laski kupisz diowolny zapach w cenie 1EGP za 1 gram. W Kairze za to tansze sa szisze...ok 45 EGP. Udanych zakupow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Perfumy z Egiptu IP: *.tzf.com.pl 04.03.02, 14:48 napisała, jakie są ceny w instytucie perfum, gdzie wszystkie olejki sa oryginalne i bardzo wysokiej jakości. oczywiście olejki rozcieńczone i o małej trwałości można kupić na bazarach, wtedy cena do uzgodnienia, o ile dobrze sie targujesz, to wyjdzie na prawdo tanio, ale ich jakośc i przede wszsystkim trwałość jest dużo mniesza. kwestia wyboru i zasobności portfela. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amra Re: Perfumy z Egiptu IP: 192.168.2.* 04.03.02, 19:13 Perfumy,tzn,ich koncentraty,mozna kupic na bazarach lub ulicznych sklepikach juz od 1 funta egipskiego za 1 gram.Ale to prawie nic.W sprzedazy dostepne sa buteleczki 15,45 i w zwyz gramowe.Kupilam pare razy,ale nie sa one zbyt trwale.Mozna sprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Perfumy z Egiptu IP: *.tzf.com.pl 04.03.02, 14:50 a i jeszcze mi się przypomniało, że oczywiście wszystko jest tańsze w Kairze niż w Hurghadzie, a możliwości utragowania sa ogromne, a dodatku targuje się bardzo przyjemnie. w przeciewieństwie do znudzonych brakiem turystów, niemiłych sprzedawców W hurghadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymek Re: Perfumy z Egiptu IP: 217.29.140.* 04.03.02, 16:22 to prawda, ze w Kairze przyjemniej ale nie ludz sie, ze cokolwiek z tego, co kupilas jest lepsze niz rzeczy w Hurghadzie. Olejki sa takie same, papirusy tez niczym sie nie roznia, a roznica w cenie wynika z ilosci osob, ktorym trzeba odpalic prowizje, kierowca, przewodnik, biuro z ktorego przybylas do Kairu tec. Jesli masz jakies "malachitowe" albo "bazaltowe" kotki i inne figurki to lepiej nie dawaj ich do obejrzenia znawcom, moglabys sie rozczarowac. W Egipcie cie nie okradna ale oszwabia na kazdym kroku. Tym sie tamci chlopcy trudnia, ale polskie kobiety nie dla zakupow tam jezdza 3 razy w roku, nieprawdaz?!.... Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Perfumy z Egiptu 04.03.02, 18:30 Zależy gdzie się kupuje te olejki. Np. w Luksorze ceny są znacznie niższe niż w Kairze. W kairze tez są znaczne róznice pomiędzy np. Khan-Al_Khalili a czymś szumnie nazwanym Instytutem. Poza tym cena zależy też od tego czy kupuje sie olejek z ozdobna buteleczką czy w zwykłej fiolce. Odpowiedz Link Zgłoś