Dodaj do ulubionych

Wiza na Sri Lankę

03.01.13, 07:40
Udało się komuś ostatnio tutaj www.eta.gov.lk/slvisa/ bezprzygodowo załatwić?
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: Wiza na Sri Lankę 03.01.13, 08:26
      Złożyłem wnioski po raz drugi, przeszło.
      Podejżuję, że między świętami a sylwestrem nie poszło bo od nowego roku żądają 30-ści dulary.
      • maryshaa Re: Wiza na Sri Lankę 05.01.13, 23:04
        Tak. Bez problemów. Tuż przed Nowym Rokiem czyli jeszcze po 20USD. Płatność visą.
        • zbyfauch Re: Wiza na Sri Lankę 05.01.13, 23:46
          Ja zapomniałem hasła "verified by visa", zablokowałem konto a kiedy odblokowałem to się ustrojstwo zawiesiło. Odczekałem kilka dni kontrolując stan konta. Miałem bowiem podobną przygodę z wizą kambodżańską, kiedy program przestał reagować a potem mi dwukrotnie skasowali tych 25 dolarów. Fakt, że oddali.
          • maryshaa Re: Wiza na Sri Lankę 08.01.13, 14:04
            A kiedy jedziesz?
            • zbyfauch Re: Wiza na Sri Lankę 08.01.13, 15:38
              maryshaa napisała:
              > A kiedy jedziesz?

4-go lutego, powrót 23-go.
              • chloeg Re: Wiza na Sri Lankę 14.01.13, 18:16
                zbyfauch czy twój termin wyjazdu jest nadal potwierdzony? czy może zmienili Ci termin na inny wolne miejsca jeszcze były ale rainbow zakończył sprzedaż tego terminu albo go zamknął jak i kilka innych terminów
                • zbyfauch Re: Wiza na Sri Lankę 14.01.13, 18:38
                  chloeg napisał(a):
                  > zbyfauch czy twój termin wyjazdu jest nadal potwierdzony? czy może zmienili Ci
                  > termin na inny wolne miejsca jeszcze były ale rainbow zakończył sprzedaż teg
                  > o terminu albo go zamknął jak i kilka innych terminów

Nic mi nie wiadomo o zmianie terminu.
                  Ale ja nie jadę z rejnbołem.
                  • maryshaa Re: Wiza na Sri Lankę 16.01.13, 09:58
                    Ja będę od 16.02 do 9.03 też nie korzystam z usług żadnego biura.
                    • zbyfauch Re: Wiza na Sri Lankę 16.01.13, 10:10
                      maryshaa napisała:
                      > Ja będę od 16.02 do 9.03 też nie korzystam z usług żadnego biura.

Ja korzystam, za pośrednictwem biura kupiłem rejsowy lot (rail & fly), transfer (oczywiście w obie strony) oraz pobyt w hotelu.
                      Mogłem oczywiście sam załatwić ale biuro robi to szybciej i wbrew pozorom taniej.

W Kalutarze nie będziesz? :)
                      • maryshaa Re: Wiza na Sri Lankę 16.01.13, 14:45
                        Głownie dlatego nie korzystam z biura, bo nie wiem gdzie będę i w jakiej kolejności, raczej chcemy się poprzemieszczac jak zwykle, ale plan nadal nie powstał :-) Kalutara - może :-) ale pewnie już drodze powrotnej, że tak powiem, w stronę Colombo, bo wybrzeże zostawiamy na deser :-) Ile kosztował Cię bilet i przez co lecisz? Możesz odpisać na mail gazetowy mój, jak nie chcesz na forum.
                        • zbyfauch Re: Wiza na Sri Lankę 16.01.13, 19:52
                          maryshaa napisała:
                          >(...) Możesz odpisać na mail gazetowy mój, jak nie chcesz na forum.

Poszło
                          • margits Re: Wiza na Sri Lankę 11.02.14, 10:02
                            Kochani, mam pytanie ile trwa wyrabianie wiz przez tę oficjalną stronę?
                            • Gość: icek Re: Wiza na Sri Lankę IP: *.slt.lk 12.02.14, 09:38
                              Hej,
                              dajcie sobie spokój z załatwianiem wizy przez internet. Przyleciałem do Colombo w poniedziałek rano, wizę załatwiłem "od ręki" w okienku na lotnisku. Wszystko sprowadza się do skasowania opłaty, w naszym przypadku było to 70$ za trzy osoby. Później idziesz z kartą wjazdową, która dostajesz na pokładzie samolotu albo na lotnisku, do odprawy i jesteś na Sri Lance. Temperatura w cieniu wynosi 30C, woda w oceanie ciepła jak zupa. Pozdrawiam !
                              • asiurkaa Re: Wiza na Sri Lankę 13.02.14, 20:55
                                Czekałam na wize może godzinę. Zaraz po wysłaniu formularza otrzymuje sie mailowe potwierdzenie, a za niecałą godzine wize. Oczywiscie należy ja wydrukować.
                                Czy ktoś wybiera sie w tym tygodniu na Sri Lanke?? Wylatujemy w sobote 15.02 z Frankfurtu i szukamy chętnych do zabrania sie na poludnie Sri Lanki (transport z lotniska zalatwiony).
                                • Gość: anetta. Re: Wiza na Sri Lankę IP: *.dynamic.kabel-deutschland.de 24.01.15, 21:42
                                  Hej. My wylatujemy 16 lutego z Berlina na 14 dni. Nocleg mamy zapewniony w miejscowości Beruwela. Ale wyspę chcemy zwiedzać na własną rękę. Jesteśmy w trakcie poszukiwan przewodnika z samochodem. Jakie są wasze plany na zwiedzanie wyspy? Anetta&Piotr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka