Dodaj do ulubionych

Triada Maroko 7+7

15.07.04, 08:58
Pilnie potrzebuję informacji o hotelach trzygwiazdkowych proponowanych przez
Triadę podczas wypoczynku w Agadirze (wylatujemy 9 sierpnia). Czy ktoś
mieszkał w Club Al Mogar (piszę nazwy z pamięci, więc może coś przekręciłam)
czy raczej się trafia do Sud Bahia (w katalogu wygląda gorzej)? Czy jest w
miarę czysto, jak wyglądają sanitariaty, itp.?
Obserwuj wątek
    • Gość: ceribella Re: Triada Maroko 7+7 IP: 212.160.172.* 15.07.04, 12:22
      Ja też mam tego typu pytanie, bo wylatuję na taki sam objazd, tylko 30.08.
      Może ktoś już był, i wie?doradzi?
      emicke, może jak wrócisz, to coś napiszesz?
    • ewe33 Re: Triada Maroko 7+7 24.07.04, 14:34
      Ja tez lece do Maroka 9/08 z Wawy, ale do hotelu 4* ale lepsze opinie slyszalam
      o hotelu Club niz Sud Bahia.Poczytaj na forum www.wakacje.pl wybierz Maroko.
      Tam sa opinie.
      • Gość: Kulka Re: Triada Maroko 7+7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 14:45
        My byliśmy na 7+7 :)))).
        Trafił się nam hotel Adrar - w sumie nie ma na co narzekać, hotelik dosyć
        przyjemny, czysty, trochę monotonne ale smaczne jeedzenie, tv, klima (chociaż
        przy specyficznym klimacie w Agadirze zupełnie nie jest potrzebna). Z kolei
        ostatniej nocy po objazdówce trafiliśmy do Sud Bahia - hotel jest starszy, bez
        klimy, bardziej brudny, jedzenie serwowane (mały wybór),tv, trochę dalej od
        oceanu, ale za to lepszy basen
        Na wycieczce ludzie strasznie narzekali na hotel **** Marhaba. Było mnóstwo
        skarg i triada chyba zrezygnowała z tego hotelu
        • Gość: Bea Re: Triada Maroko 7+7 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.04, 18:05
          Kulka, napisz coś prosze, o tym "swoistym klimacie Agadiru" , gdzie brak
          klimatyzacji w lipcu nie stanowi problemu. chyba , ze byłaś duuuuuuuuużo
          wczesniej......w maju np??? Ja wylatuję na stacjonarny pobyt do Agadiru -
          bladym switem w poniedziałek. Mam nadzieję na wycieczki fakultatywne - twoje
          wrażenia po ocjeździe - gdzie NA PEWNO trzeba pojechać.
          Pzdr
          • Gość: ralf Re: Triada Maroko 7+7 IP: 212.244.167.* 24.07.04, 22:54
            Swoisty klimat Agadiru polega na tym, że jest tam w niektóre dni zupełnie
            chłodno. Spowodowane jest to zimnym prądem oceanicznym u wybrzeży Maroka, tak
            więc bardzo często są dni, kiedy do godziny 12- 13 jest zachmurzenie całkowite,
            potem się rozpogadza, a wieczorem znowu pochmurno i chłodno. Lepiej weź ze sobą
            jakiś sweterek, może się przydać. Jeśli mieszkać będziesz na wyższym piętrze od
            strony morza to wiatr będzie na tyle zimny, że nie będzie potrzeba
            klimatyzacja. Ja byłem w końcówce czerwca i w samym Agadirze naprawdę nie było
            zbyt ciepło, natomiast kilkanaście km dalej w głąb lądu straszny skwar.
            • Gość: Kulka Re: Triada Maroko 7+7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 08:44
              Byłam teraz w lipcu. Jeśli chodzi o specyfike klimatu- to w zasadzie mogę
              podpisac sie pod ralfem :) Ja wiem że to groźnie brzmi, sama byłam przerażona
              jak wyjeżdżałam, ale naprawde nie ma czym się przejmować - napewno wrócicie
              opaleni. Mgła jest rano do około godz. 10, rzadko -12. Także za nim zjecie
              śniadanie, może nie być po niej śladu. Raz oprócz mgły przeżyliśmy chmury od
              około 14 do 17. Także nie macie czym sobie zawracać głowy ;) Sweter weźcie
              konieczne - bo wieczorem od oceanu wieje, a im skóra bardziej spieczona, tym
              dotkliwiej sie to odczuwa.

Co do wycieczek fakultatywnych się nie wypowiem, bo nie korzystaliśmy. Ale
              wybór jest spory, wieczór berberyjski, safari i polowanie na rekina ( ciekawie
              brzmi, ale niestety nie zawsze udaje się je wogóle spotkać , a co dopiero
              złowić ;) ale na tych pare turnusów komuś udało sie złapać żółwia). Rezydenci
              przestrzegają przed naciągaczami, oferują oni te same wyjazdy o wiele taniej (
              triada straszy ze czesto nie maja pozwoleń, policja zatrzymuje gdzies w
              trasie, przesłuchuje i trzeba wracac na własną rekę itp. Większość ludzi jednak
              korzysta i nie słyszałam żeby komuś coś sie przytrafiło.

Jeśli chodzi o objazd - jesteśmy bardzo zadowoleni. Program trochę napiety ale
              mimo wszystko zostaje niedosyt. Oprócz40€ płacilismy dodatkowo 10€ na napiwki.
              (przestrzegano nas żeby nie płacic, ale pilotka jest cwana i potrafi zakręcic
              tak ludźmi aby wszyscy grzecznie płacili ;) Dzięki temu jednak jest duże
              ułatwienie organizacyjne - na objeździe wszyscy śpią w jednym hotelu -
              zazwyczaj są to **** (jedzenie na objeździe jest gorsze - chyba tylko w jednym
              hotelu był szwedzki stół, a tak porcje są serwowane i dosyc małe - moj
              mężczyzna czasami po całodziennych wojażach się nie najadał ;)Po zapłaceniu
              napiwku nie przejmujesz sie zupelnie bagazem, po zakwaterowaniu piszesz tylko
              kredą nr pokoju, a bagaz sam wędruje do pokoju, a rano wystawiasz przed drzwi i
              wedruje do autobusu - duze ułatwienie, wszystko szło sprawnie i nie było
              żadnych opóźnień.
              na wyjeżdzie dodatkowo były płatne dla chętnych 2 wieczory folklorystyczne -
              jeden w Fezie drugi w marakeszu - ale nie polecam bo nic spejalnego. strata
              pieniedzy
              Objazd zostawia troszke niedosytu, bo w Maroku w sumie zabytków jest niewiele,
              a poza tym wiele miejsc nie jest udostępnionych zwiedzającym. Ale wrażeń
              napewno będziecie mieli wiele. Mnie raziło jedynie marnowanie czasu i jeżdzenie
              po slkepach, a to z ceramiką, a to dywanami, a to apteka berberyjska a to
              wyroby z drzewa tujowego. Gdzie wszystko jest trzykrotnie droższe niż w innym
              sklepie na rogu ( ale niestety tak jest wszędzie i chyba trzeba się do tego
              przyzwyczaić) Zawsze znalazł sie ktoś co cos kupil, zwlaszcza z tych którym
              trafił sie objazd w pierwszym tygodniu, i nie są zorientowani w cenach ;))))
              Mimo wszystko warto jest zobaczyć np. garbarnie skór czy tkalnie w medinie w
              fezie - robi wrażenie.
              jeszcze wskazówka praktyczna - uwaga na placu jemma- el Fna w Marakeszu.
              Zwłaszcza wieczorem. Zbiera się tam mnóstwo artystów ikiedy wszyscy otaczają go
              wokół zwlasza za dziewczynami od razu zbiera się grupka i szerzy się
              tzw. "ocieractwo" i obmacywanie - takze obstawa męska z tyłu wskazana ;)
              Chociaż na mężczyzn tez są amatorzy ;))))))
              • Gość: Morgiana Re: Triada Maroko 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 09:08
                Dzieki za obszerna relacje, ja jade juz wkrotce :) I mam jeszcze kilka pytan:
                - czy lot trwa 5 godzin ( jakies video jest w ramach zabicia czasu ? )
                - czy w Agadirze mozna sobie zafundowac tatuaz malowany henna ( taki
                dwutygodniowy ? )
                - a propos chlodnego wieczorem Agadiru - jaka jet wtedy odczuwalna temperatura,
                czy oprocz swetra warto wziac dlugie spodnie ?
                - jak z miejscami w autokarze - jest jakis przydzial czy raczej na chybil
                trafil ? Czy klima w autokarze jest dobra ?

Z gory dzieki za odpowiedzi :)
                • Gość: Kulka Re: Triada Maroko 7+7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 20:15
                  Służę pomocą :)))))))))

1) Lot trwa do Maroka 4,45 z powrotem 4,15. Nie ma żadnego video, także radzę
                  wziąć książkę ;)) Jedzenie słabiutkie( kanapka + wafelek + soki, kawa, herbata)
                  Możesz złożyć zamówienie w sklepie wolnocłowym (atrakcyjne ceny) na lot
                  powrotny - ale wiele zamówień nie zrealizowali tłumacząc się brakami w
                  magazynach.
                  2) Jeśli chodzi o tatuaże to będziecie wręcz zasypywani propozycjami -
                  zwłaszcza na plaży. Cena około 10 euro (ale się targujcie) Mnóstwo kobiet robi
                  tatuaż na placu Jemma el fna w Marakeszu. Uważajcie na dziewczyny ze
                  strzykawkami z żółtą henną (jest do niczego) smaruja na siłę brzydkie wzory na
                  rękach a potem krzyczą żeby im zapłacić bajońskie sumy.
                  3)Co do spodni niekoniecznie - tam naprawde jest ciepło, czasami wieje chłodny
                  wiatr od oceanu. Chyba że planujecie wieczorne spacery nad oceanem - wtedy się
                  przydadzą
                  4) Klima w autokarze działała bez zarzutu
                  ;))))))))) Miłego wypoczynku!!!!!!!!
                  • Gość: Kulka Re: Triada Maroko 7+7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 20:17
                    Acha co do miejsc w autobusie
                    Pilotka przed wyjazdem wyczytywała wszystkich i po kolei ludzie wsiadali (jak
                    bedziecie ostatni na liście - nie bedzie wyboru) Potem już każdy siadał na
                    swoje miejsce
                    • Gość: Morgiana Re: Triada Maroko 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 22:19
                      Dziekuje za wyczerpujace informacje :)
                      Pozdrawiam cieplutko :)
                      • Gość: kaja Re: Triada Maroko 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:26
                        co do klimatu w Agadirze; wróciłam w poniedziałek i miałam okazję "zapoznać
                        się" z wiejącym od pustynu wiatrem; jego podmuch mozna porównać do otwarcia
                        nagrzanego piekarnika prosto w nos (podobno w TVN Meteo mówili o tym wietrze i
                        podali max tem. 70 st C). Tak więc klima jest potrzebna, na swojej skórze
                        odczułam jej nieskuteczne działanie, mie polecam, niektórzy wyglądali jak
                        zombie bo nie byli w stanie wyspać się przez 4 noce. pozdrawiam
                        • Gość: Justa Re: Triada Maroko 7+7 IP: *.clubnet.pl 31.07.04, 17:38
                          Wiecie co, mieszkałam w Maroku prawie 2 lata i mam podobne skojarzenia jak Wy po
                          kilku tygodniach :)
                          Szczególnie podpisuję się żeby uważać na tłumy, jestem blondynką i byłam
                          zaczepiana kilka razy dziennie czasami bardzo nachalnie więc obstawa męska jak
                          najbardziej wskazana. Pierwszy raz słyszę o mglr w Maroku..., faktycznie czasami
                          od oceany morze wiać ale nie dajmy się zwariować! Zimowe kurtki zostawcie w domu :)
                          Ogólnie jest bardzo bezpiecznie, wszędzie mnóstwo żandarmerii ale trzeba uważać
                          na kieszonkowców i naciągaczy, jest ich tam cała plaga! I nie dajcie się namówić
                          żeby ktoś Wam wskazywał drogę bo kaze sobie za to słono zapłacić.
                          A tak z praktycznych informacji to przede wszystkim dobry krem do opalania,
                          owoce i warzywa są bardzo tanie na suku, blisko centrum ale jak ktoś leniwy to
                          można wziąć taxi, są petit taxi, pomarańczowe które jeżdzą na takich samych
                          zasadach jak u nas i kosztują grosze! Może do niej wejść max 3 osoby, są jeszcze
                          bg taxi, białe mercedesy ale nie polecam :)
                          Jest w Agadirze supermarket Marjene więc można tam spokojnie się zaopatrzyć.
                          jeśli chodzi jeszcze o suk, to ostrożnie bo łatwo się zgubić :)
                          A do zwiedzania szczerze polecam Marakesh, Casablanca, Esaouira piekne małe,
                          portowe miasteczko. Na mój gust w rabacie nie nic ciekawego do oglądania.
                          Niewiem o czym mogłabym Wam jeszcze napisać,
                          to jest mój email justyna20@hotmail.com jak ktoś ma jakieś konkretne pytania to
                          bardzo chętnie odpowiem.
                          I jeszcze coś, budki telefoniczne są na karty i monety. Karta pasuje tylko to
                          kilku budek w telebutiku w którym kupiliście kartę, w innych nie działają!!!
                          • Gość: kaja Re: Triada Maroko 7+7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 21:18
                            Mgły bywają nad Agadirem rano, ale to standard w klimatach morskich.
                            Ja miałam w Agadirze przewodnika za darmo, zaprowadził nas na suk. Nie wziął
                            pieniędzy wręcz się oburzył i powiedział "Jestem Berberem nie Arabem i zrobiłem
                            to z serca"
              • Gość: basik Re: Triada Maroko 7+7 IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.08.04, 20:09
                mam takie pytanko dotyczące objazdu - w katalogu podają sporo
                razy "fakultatywne zwiedzanie...." czy to jest jakoś dodatkowo płatne ?? ile ??
                bo słyszałam, że jest po prostu nieobowiązkowe, ale nic się nie dopłaca.....
                aha...jeszcze jedno...czy warto miec międzynarodową legitkę studencką ??
                z góry dzięki za odpowiedź :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka