Gość: Czarek IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 06:45 Lecac do Egiptu mam przesiadke w Budapeszcie (9 godzin) czy mozecie mi napisac czy lotnisko jest wystarczajaco blisko miasta zeby moc sobie poogladac Budapeszt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 6531134 Re: Budapeszt IP: *.shell.nl 21.03.02, 08:49 a, teraz już rozumiem o co Ci chodzi z tymi Węgrami (przed chwilą odpowiedziałem na Twój post o MALEVie). Ferihegy jest około 30-45 minut drogi od centrum. Uwaga: popołudniami bywają duże korki i trzeba liczyć godzinę. Airport taxi kosztują około 5000 HUF (z miasta na lotnisko trochę mniej, w sumie polecam, weźcie na lotnisku numer telefonu), ale mikrobusiki które dowożą do ważniejszych hoteli są znacznie tańsze. Tak w ogóle to oczywiście że trzeba zobaczyć, przecież nie będziecie kiblować na lotnisku 9 godzin. Godzina do miasta, godzina z powrotem, godzina na check- in, godzina margines bezpieczeństwa - ale i tak zostaje Wam 5 godzin na oglądanie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś