Dodaj do ulubionych

Co byscie zrobili majac 20k na wyprawe zycia

IP: *.upc-c.chello.nl 08.05.13, 23:02
bez lezenia plackiem na plazy.
chcemy jechac na 3 tyg do USA i Kandady. Park Yellowstone, Brytyjska Kolumbia, kamper. warto?

Obserwuj wątek
    • Gość: samochodor Re: Co byscie zrobili majac 20k na wyprawe zycia IP: *.upc-c.chello.nl 08.05.13, 23:05
      Wiem ze zasbrzmialo infantylnie.
      Wyprawa zycia to moze za duze slowo. Mielismy juz kilka wypraw zycia. Ale to moze bc nasza ostatnia- dziecko itp.//
      • voyager747 Re: Co byscie zrobili majac 20k na wyprawe zycia 08.05.13, 23:10
        a byliście już w Arizonie ? Grand Canyon, Monument Valley, Antelope Canyon, Lake Powell itp. ?
        • Gość: samochodor Re: Co byscie zrobili majac 20k na wyprawe zycia IP: *.upc-c.chello.nl 08.05.13, 23:24
          bardzo dziekuje za odp!
          nie bylismy. fascynuje nas Ameryka Pn, przyroda glownie. Do miejsc wymienionych przez Ciebie nie dotarlismy.
          generalne to zwiedzilismy Kalifornie, Hawaje i poludniowo-wschodnia Kanade...
          nie pisze by sie pochwalic, bo wiem ze sa tu Podroznicy z duzego P :) nie to co my.
          • voyager747 Re: Co byscie zrobili majac 20k na wyprawe zycia 08.05.13, 23:36
            Jeśli nie byliście to polecam, tamte rejony są piękne, to co wymieniłem plus Dolina Śmierci, Bryce Canyon, Zion,Arches. Da się to zaplanować i objechać, kasy powinno wystarczyć.
            Można zacząć od lotu do Los Angeles, potem do Las Vegas i dalej samochodem. Arizona, Utah, Kalifornia są super. My tam byliśmy 3 razy w tamtych okolicach i wspominam bardzo miło.
            • voyager747 Re: Co byscie zrobili majac 20k na wyprawe zycia 08.05.13, 23:37
              przy okazji można zobaczyć też Red Rock Canyon i Valley Of Fire, też są fajne.
              • pietnacha40 Voyager 15.05.13, 14:40
                Czy masz jakieś notatki z tej podróży? Konkretniej to by mnie interesowała sama trasa z noclegami. Jeśli to możliwe, to bardzo bym prosiła o podzielenie się.
                • voyager747 Re: Voyager 15.05.13, 15:38
                  nie mam, ale pamiętam mniej więcej co i jak, wieczorem mogę napisać.
                  • pietnacha40 Re: Voyager 16.05.13, 00:40
                    Bardzo Ci dziękuję :) jak tylko będziesz miał czas, to może na pocztę gazetową?
                    • voyager747 Re: Voyager 16.05.13, 01:07
                      napisałem, odpisz
    • brasilka2 Re: Co byscie zrobili majac 20k na wyprawe zycia 10.05.13, 11:36
      No ja powiem mało oryginalnie (jak na mnie): do Brazylii bym pojechała :)
      20 tys. spokojnie wystarczy na 3-4 tygodnie bez szaleństw.
      • Gość: samochodor Re: Co byscie zrobili majac 20k na wyprawe zycia IP: *.upc-c.chello.nl 11.05.13, 20:25
        dziekuje za opinie.
        zdecydowalismy sie na wynajecie kampera z Calgary, podroz do Yellowstone (bardzo mnie fascynuja dzieje osadnikow w Ameryce Pn - wiec teraz planujemy szczegoly)
        co do Brazylii- och jakze bysmy chceli :) ale zadne z nas nie mowi po portugalsku, a lubimy zboczyc w odosobnione miejsca wiec to odpada... choc predzej czy pozniej namowie meza na wyprawe do Peru
        sugestia voyagera jest fantastyczna, predzej czy pozniej tam dojedziemy:)
        achh tyle jest miejsc do zwiedzenia....
      • Gość: Sylvie Re: Co byscie zrobili majac 20k na wyprawe zycia IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.05.13, 22:04
        A może Cabo Verde ? Może nie za bardzo oryginalnie i nie bardzo drogo a naprawdę bardzo fany klimat tam panuje :)
        • dziewczyna.briana Re: Co byscie zrobili majac 20k na wyprawe zycia 15.05.13, 18:15
          Najpiekniejsza czesc USA to Midwest, mieszkalam tam przez 13 lat do przeprowadzki okolo rok temu. Widzialam mnostwo parkow narodowych w USA ale moj numer 1 to chyba jednak Yellowstone. Grand Canyon jest ladny ale szczerze mowiacj wole niektore miejsca w Utah takie jak np. Canyonlands National Park lub Dead Horse State Park. Nie musisz miec dokladnego planu podrozy typu rezerwacia w hotelach itp. Wszedzie po drodze jest mnostwo hoteli, moteli i generalnie bardzo latwo mozna znalezc nocleg. Jesli Yellowstone to oczywiscie koniecznie Jackson Hole i najlepsze na swiecie steki i hamburgery z buffalo. Fajnie byloby zaczac lub skonczyc w Denver zaliczajac w Colorado pare fenomenalnych miejsc takich jak np. Rocky Mountain National Park. W Kalifornii goraco polecam niewyobrazalnie fantastyczny Sequoia National Park i Yosemite. W zasadzie bedac w Utah, New Mexico, Colorado czy Wyoming, to wszedzie jest niesamowicie pieknie. Nie moge sie doczekac kiedy znowu wsiade w samochod i bede jechac przed siebie. Po prostu jechac. Ktos kto tego nie doswiadczyl, nie zrozumie.
          • brasilka2 Re: Co byscie zrobili majac 20k na wyprawe zycia 17.05.13, 10:58
            dziewczyna.briana napisała:

Bardzo ładnie napisane i aż chce się tam jechać :)
          • starypierdola Hmm... Midwest, powiadasz? 18.07.13, 15:31
            Chyba cos nie tak:

en.wikipedia.org/wiki/Midwestern_United_States
            Korektor forumowy SP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka