Dodaj do ulubionych

Lazurowe Wybrzeże

IP: *.dial.teleton.pl 30.06.01, 23:54
Wybieram się w sierpniu autem na jakiś Camping.Gdzie się zatrzymać,co warto
zobaczyć,na co należy uważać?
Obserwuj wątek
    • Gość: dryeti Re: Lazurowe Wybrzeże IP: *.teleton.pl 04.07.01, 14:18
      O Boże czy tam naprawde nie ma po co jechać!!! Niech ktoś się odezwie !!!
    • Gość: HONEST Re: Lazurowe Wybrzeże IP: *.computerland.pl 12.07.01, 14:30
      Co do campingów, to nie mam pojęcia. Z rzeczy do zobaczenia polecam: Oceanarium
      (min. 3 godzinki) i Ogród Egzotyczny (olbrzymi kaktusowy ogród) w Monte Carlo,
      jak i samo państwewko. Warto mieć ze sobą ISIC-a. Miasteczko Eze (jeśli dobrze
      pamiętam nazwę)również jest warte zobaczenia. To chyba tyle.
      • janusz1941 Re: Lazurowe Wybrzeże 12.07.01, 21:59
        Gość portalu: HONEST napisał(a):

> Co do campingów, to nie mam pojęcia. Z rzeczy do zobaczenia polecam: Oceanarium
        >
        > (min. 3 godzinki) i Ogród Egzotyczny (olbrzymi kaktusowy ogród) w Monte Carlo,
        > jak i samo państwewko. Warto mieć ze sobą ISIC-a. Miasteczko Eze (jeśli dobrze
        > pamiętam nazwę)również jest warte zobaczenia. To chyba tyle.

Ach nie, Lazurowe Wybrzeze to o wiele wiecej niz tylko Monte Carlo. Najlepiej jak
        kupisz sobie ksiazke z opisem Francji dla turystow. Polecam, bo tam naprawde jest
        co ogladac. Nie jest tam tanio, trzeba miec troche luznej mamony - mam na mysli
        forse, ktora mozna wydac bez drzenia rak. Wlasciwie wszystkie miasta i miasteczka
        warte sa odwiedzenia, miedzy Menton a St-Tropez, ograniczajac sie tylko do tego
        odcinka z przyleglym nadmorskim odcinkiem Alp, zwanym Alpes-Maritimes gdzie
        polecam szczegolnie miasteczka takie jak Vence i Grasse oraz w niedalekiej
        odleglosci jedna z najwiekszych atrakcji w Europie, Grand Canyon, miejscami do
        700 metrow glebokosci.
        Przyjemnych wakacji.

• Gość: Sylwia Re: Lazurowe Wybrzeże IP: 194.204.164.* 17.07.01, 15:21
      Cześć,
      na Lazurowe trzeba jechać, tam jest po prostu super! W zeszłym roku byłam w
      Mondelie la Napoule, które graniczy z Cannes. Z campingiem możesz mieć problem,
      zwłaszcza jadąc w stronę St. Tropez. Im dalej od Cannes tym drożej i bardziej
      tłoczno. Chociaż sierpniu jest taniej i nieco mniej turystów. W lipcu za 2
      osoby, namiot i samochód płaciłam 88 franków. Do tego żeton na ciepłą wodę 2
      fr. Ale tam jest tak gorąco, że odechciewa się kapieli w ciepłej wodzie.
      Jedzenie kosztuje niewiele drożej niż w Polsce, a nawet niektóre artykuły są
      tańsze. Pod warunkiem, że zakupy robi się w hipermarketach i sklepach Lider
      Price. Nie polecam drogi wzdłuż wybrzeża, zwłaszcza powrotnej. Lepiej wybrać
      autostradę. Do Monte Carlo jechałam 2,5 godziny w palącym słońcu(z Cannes).
      Jezeli potrzebujesz jeszcze jakiś informacji napisz: sylwia@wshe.lodz.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka