brasilka2 22.09.04, 20:09 Ktoś trenował, trenuje, przymierza się? Ja skrycie o tym marzę, ale jestem przekonana, że moje ciało odmówi wykonywania tych karkołomnych ewolucji, toteż mogę tylko podziwiać z ukrycia... A jest co podziwiać, oj jest... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kraksa2 Re: Capoeira 23.09.04, 15:59 E-e, nigdy nie jest sie za starym. Moja kolezanka z Hiszpanii zaczela dopiero co, a ma 28 lat. I jest zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
pinesca2002 Re: Capoeira 21.09.05, 09:53 kraksa2 napisała: > E-e, nigdy nie jest sie za starym. Moja kolezanka z Hiszpanii zaczela dopiero > co, a ma 28 lat. I jest zachwycona. A mozna wiedziec w jakim miescie w Hiszpanii jest Twoja kolezanka? Ja tez bym chciala potrenowac Capoeire, ale tutaj w Madrycie chyba niewiele jest mozliwosci...;-( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kraksa2 Re: Capoeira 28.10.04, 20:41 Sluchajcie no, milosnicy Brazylii. Tak splycilismy ten watek, ze az przykro patrzec. Przeciez tu sie powinno roic od postow! Temat niewatpliwe ustrzelony w dziesiatke, nie wierze, zebyscie NIC na ten temat nie wiedzieli... Dawajcie no tutaj cokolwiek. Brasilka, bywalas na wykladach, zastrzel nas swoja wiedza!!! Opowiedz jak bylo, czego sie dowiedzialas, jak Ci sie fajnie tanczylo-walczylo z gwiazdami capoeiry, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: Capoeira 10.11.04, 20:28 Czy jest u Was jeszcze Andre Reis, czy odleciał na zimę do ciepłych krajów? :-) Pamiętam, że 2 lata temu był tygodniowy kongres capoeiry na UW - wykłady, potem roda w Parku Saskim. Był tam jeden mestre, a potem znalazłam jego zdjęcie na stronce z najsłynniejszymi capoeiristas w Brazylii - mestre Lua się zowie. Ech, to były czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
jojo23 Re: Capoeira 03.12.04, 12:38 1. Na trenowanie capoeria nigdy nie jest za późno. Jak mówił jeden z najwiekszych mestre capoeira ...capoeira jest dla wszystkich, jedynymi, którzy nie powinni jej trenować są ci którzy po prostu nie chcą.... 2. Andre Reis mieszkała przez kilka lat w Warszawie, gdzie uczył w grupie Beribazu. Później przeniósł sie do Anglii-Bristol, gdzie stworzył nową grupę. Obecnie wrócił do Brasilia, gdzie mieszka i pracuje. Chwilowo nie uczy capoeira. Odpowiedz Link Zgłoś
szahedebetryszko Re: Capoeira 14.01.05, 14:59 a mowiąc scislej Andre nie prowadzi swojej grupy bo naucza capo jak najbardziej. prowadzi nieregularnie zajecia na UnB. co do jego historii to najpierw byl w anglii, potem w polsce, a po obronie pracy doktorskiej wrocil do siebie. dokladnie tak, na rozpoczecie capo nigdy nie jest za pozno. capoeira to przede wszystkim zabawa, a na zabawe kazdy wiek jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: Capoeira 14.01.05, 20:24 Ha! Ładna mi zabawa - a jak ktoś nie potrafi tych wszystkich połamańców wykonywać to też się świetnie bawi? Raczej jest wkurzony, że mu nie idzie... Wolę popatrzeć :) Odpowiedz Link Zgłoś
gerente Re: Capoeira 20.01.05, 11:20 brasilka2 napisała: > Ha! Ładna mi zabawa - a jak ktoś nie potrafi tych wszystkich połamańców > wykonywać to też się świetnie bawi? Raczej jest wkurzony, że mu nie idzie... > Wolę popatrzeć :) Nie, raczej nie jest wkurzony... każdy, kto zaczął trenować i "złapał bakcyla" wie, że elementy akrobatyczne to tylko jedna, i wcale nie najważniejsza część capoeiry... Potwierdzić mogą ci to osoby, które trenują w Beribazu w Warszawie. Z tego co wiem, Mestre Jorge Luiz kładzie duży nacisk na wszechstronność i poznawanie wszystkich elementów capoeiry - samby, maculele, angoli, candomble, itd. Co do wieku... nigdy nie jest za późno na rozpoczęcie... oczywiście osobom koło trzydziestki nie wszystkie elementy będą wychodziły na początku tak płynnie, jak nastolatkom, ale z czasem można dojść do wprawy... Zamiast patrzeć - spróbuj... Pozdrowienia z Wrocławia Aluno Gerente Aldeia Capoeira Polonia ------------------------------ "Em cada som, em cada toque em cada ginga, tem um estilo de jogo" Odpowiedz Link Zgłoś
szahedebetryszko Re: Capoeira 14.01.05, 15:01 oprocz mestre lua byli tam jeszcze mestre renato i mestre falcao (+andre i mestre jorge). te czasy nie byly tylko sa caly czas. capoeira ma sie bardzo dobrze w wawie i co raz zapraszani sa goscie z europy i brazylii Odpowiedz Link Zgłoś
szahedebetryszko Re: Capoeira 21.01.05, 14:58 Grupa Capoeira Beribazu Polska zaprasza do nowej grupy dla początkujących w Warszawie. Treningi będą odbywały się we wtorki i czwartki, godz.18:00-19:30, w SP nr 120, ul.Międzyborska 70 (Grochów) oraz w piątki, godz.19:00-21:00 w hali szermierczej klubu "Warszawianka" (wejście od ul.Piaseczyńskiej). Początek zajęć - luty 2005. Dodatkowe informacje: jakub@beribazu.org lub (0)660484453 Odpowiedz Link Zgłoś
gerente Re: Capoeira 21.01.05, 15:39 szahedebetryszko napisał: > Grupa Capoeira Beribazu Polska zaprasza do nowej grupy dla początkujących w Warszawie. Treningi będą odbywały się we wtorki i czwartki, godz.18:00-19:30, w SP nr 120, ul.Międzyborska 70 (Grochów) oraz w piątki, godz.19:00-21:00 w hali szermierczej klubu "Warszawianka" (wejście od ul.Piaseczyńskiej). Początek zajęć - luty 2005. Dodatkowe informacje: jakub@beribazu.org lub (0)660484453 Salve, Szahedebetryszko, a jak się będzie w Warszawie, to można do was wpaść na trening, czy raczej nie praktykujecie tego? Od czasu do czasu zdarza mi się jakaś służbowa czy prywatna wizyta w Wa-wie, chętnie bym wpadł, jesli to nie problem. Jeśli ktoś od was byłby we Wro, u nas jest zawsze mile widziany. Pozdrawiam Aluno Gerente Aldeia Capoeira Polonia ------------------------ "Em cada som, em cada toque em cada ginga, tem um estilo de jogo" Odpowiedz Link Zgłoś
szahedebetryszko Re: Capoeira 21.01.05, 16:10 nie ma problemu. daj wczesniej znac i wpadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
agrestowa1 Re: Capoeira 07.02.05, 19:02 siema!ja trenuje w Artes Das Gerais w Warszawie. zapraszamy na treningi!! www.adg.tivi.pl Odpowiedz Link Zgłoś
szahedebetryszko Re: Capoeira 03.03.05, 22:57 Grupa Capoeira Beribazu zaprasza wszystkich chetnych do nowej grupy dla poczatkujacych. Zajecia rozpoczynają się 15 marca 2005 r. Treningi beda odbywaly sie we wtorki i czwartki w godzinach 17:30-19:00 w SP nr 120, ul.Miedzyborska 70. Dodatkowe informacje: (0) 660 484 453 lub jakub@beribazu.org Odpowiedz Link Zgłoś
metrluba Capoeira dla 7-latka, W-wa 16.06.05, 19:39 Jak w tytule - czy moglibyście mi coś polecić, zwłaszcza na Dolnym Mokotowie? Odpowiedz Link Zgłoś
pippilotta Re: Capoeira dla 7-latka, W-wa 16.06.05, 22:42 polecam beribazu:www.beribazu.prv.pl/ grupa dla dzieci jest - niestety nie na mokotowie Odpowiedz Link Zgłoś
metrluba Re: Capoeira dla 7-latka, W-wa 17.07.05, 23:19 Oj, a nie ma czegoś fajnego gdzieś bliżej Mokotowa, tzn. nie na drugim końcu Warszawy przynajmniej? :( Odpowiedz Link Zgłoś
pippilotta Beribazu - treningi od września 25.09.05, 19:10 Grafik Treningów od września 2005 (20.9.2005) MESTRE JORGE - GRUPA POCZĄTKUJĄCA Poniedziałki, Środy - 18:00-19:30 - LO im. Limanowskiego, ul. Felińskiego 15 MESTRE JORGE - GRUPA ZAAWANSOWANA Poniedziałki, Środy - 20:30-22:00 - LO im. Reytana, ul. Wiktorkska 30/32 MESTRE JORGE - GRUPA DZIECI Wtorki, Czwartki - 18:00-19:30 - Klub Domino, ul.Bogusławskiego 6a INSTRUTORA JU - GRUPA POCZĄTKUJĄCA Poniedziałki, Środy - 19:30-21:00 - LO im. Limanowskiego, ul. Felińskiego 15 INSTRUTORA JU - GRUPA POCZĄTKUJĄCA Poniedziałki, Środy - 18:00-19:00 - Academia de la Lengua, ul. Nowy Świat 21a INSTRUTORA JU - GRUPA ZAAWANSOWANA Wtorki, Czwartki - 19:30-21:00 - LO im. Limanowskiego, ul. Felińskiego 15 ESTAGIARIO JAKUB Wotrki, Czwartki - 18:00-19:30 - SP nr 120, ul. Międzyborska 70 ESTAGIARIO KAMIL Wtorki, Czwartki - 18:00-19:30 - Zespół szkół, ul. Sempołowskiej 4 ADAM - GRUPA POCZĄTKUJĄCA Wtorki, Czwartki - 16:30-18:00 - Happy Center, ul. Conrada 7 ADAM - GRUPA ZAAWANSOWANA Poniedziałki, Środy - 17:00-18:30 - Happy Center, ul. Conrada 7 DOMINIKA Wtorki, Czwartki - 17:00-18:30 - LO im. Reytana, ul. Wiktorska 30/32 DOMINIKA Wtorki, Czwartki - 19:00-20:30 - Klub Proxima, ul.Żwirki i Wigury 99a TETEU - GRUPA POCZĄTKUJĄCA Wtorki, Czwartki - 18:00-19:30 - Akademia Tańca i Teatru, Al. Niepodległości 80 TETEU - GRUPA DZIECI Wtorki - 17:00-18:00 - Akademia Tańca i Teatru, Al. Niepodległości 80 WSPÓLNY TRENING DLA WSZYSTKICH SEKCJI Soboty - 18:00-20:00 - Academia de la Lengua, ul. Nowy Świat 21a Odpowiedz Link Zgłoś