Dodaj do ulubionych

pogoda na Kubie w maju

IP: 217.17.46.* 15.02.05, 15:21
Przymierzam się do wyjazdu na Kubę w pierwszej połowie maja. To początek pory
deszczowej. Czy ktoś z Was był tam w tym okresie i może powiedzieć jak często
padało, czy intensywnie, długo, czy pogoda nie utrudniała zwiedzania lub
plażowania? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania67 Re: pogoda na Kubie w maju IP: *.net.external.hp.com 17.02.05, 11:43
      Ja bylam na Zanzibar w zeszlym roku w kwietniu, tez pora deszczowa. Wiem, ze to
      nie to samo :-)
      Padalo owszem, ale nie caly dzien. Po prostu godzine intensywnie, a potem
      sloneczko.
      Moze troche pomoglam..
      • Gość: Juan Re: pogoda na Kubie w maju IP: 217.204.97.* 17.02.05, 17:44
        Jak pada to wez ze soba parasol i kalosze, jaki problem ?
    • Gość: marian Re: pogoda na Kubie w maju IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.02.05, 01:11
      Pogoda gwarantowana.
      Bardzo cieplo ale nie bardzo goraco.
      Jeli nawet bedzie padac to 5 min.i znowu slonce.Gwarantuje.
      Gdzie chcesz leciec? Moze moge pomoc bylem na Kubie ponad 20 razy.
      • Gość: Jarek Re:towarzyszu marian IP: 217.204.97.* 20.02.05, 16:19
        To chyba z milosci do wielkiego wodza tak czesto tam jezdzisz komunistyczna
        szmato
        • vivalavita do... 20.02.05, 21:55
          Ale sie wysililes. Masz kompleksy czy horyzonty myslowe tak Ci sie zawezily,
          ze nie odrozniasz szmaty od czlowieka?
          Chyba dorastasz Marianowi zaledwie do piet, jak wyzej nie widzisz.

Nie bylam jeszcze na Kubie i marze o tym, by tam pojechac.
          Moze wlasnie w tym roku w maju.
          Marian, chetnie skorzystalabym z rady gdzie pojechac i jak sie poruszac,
          zeby jak najwiecej zobaczyc.
          V.
          • Gość: Jarek [...] IP: 217.204.97.* 21.02.05, 13:13
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: vivalavita Re: do...Jarka IP: *.puchaczy.waw.pl / *.puchaczy.waw.pl 21.02.05, 21:52
              Hej, Ty
              - czy biedni Kubanczycy cos ci zrobili, ze ich tak nie cierpisz ?
              - czy oceniasz caly narod przez pryzmat jednego czlowieka ?
              - czy jedyne odzywki jakie znasz, to wyzwiska ?
              - chorujesz na cos, czy co?
              • irkal Re: do...Jarka 22.02.05, 21:55
                Jeśli wolno mi coś ci doradzić vivalavita - nigdy nie wdawaj się nawet w
                najmniejszą wymianę zdań z prymitywem na forum. Tu chołota dociera rzadko, ale
                jednak czasem się to zdarza. Wtedy należy totalnie olać - są powietrzem, tyle,
                że w staropolskim znaczeniu tego słowa - czyli smrodem - jedyny sposób to zatkać
                sobie nos. Przez net niestety trudno dać w mordę, ale w miarę postępu
                informatyki .. kiedyś :-)))

Pozdrawiam
                • vivalavita w sprawie... 22.02.05, 22:54
                  Irkal, masz racje, ale ja jestem takie ufne stworzenie i tak wierze w ludzi,
                  ze mam nadzieje, ze nawet matoł kiedys cos zrozumie, jak mu sie powie...
                  • cfany4 W sprawie matola :). 22.02.05, 23:04
                    Hi Vivalavito, podzielam zdanie Irkala. Matol nie zrozumie nawet
                    jak mu zwrocisz uwage. Jest przeciez matolem :))).
                    • vivalavita Re: W sprawie matola :). 23.02.05, 00:01
                      Nie dołujcie mnie. Przecież matoł sie wykazał, że jest matołem,
                      a więc coś potrafi...Jak się potrafił wykazać w tej sprawie, to może....
                      Eee, tam... znów powiecie, że podzielacie zdanie Irkala.:-)
                      • cfany4 Re: W sprawie matola :). 23.02.05, 00:06
                        Nie masz racji V. :))). Matolem mozna byc bez wysilku.
                        • vivalavita Re: W sprawie matola :). 23.02.05, 00:11
                          No to dół i załamka. Ide spac.
                          Pozdrowienia dla wszystkich - no, oprocz matołow.
                          V.
                          • vivalavita Re: W sprawie matola :). 23.02.05, 07:40
                            Po niezle przespanej nocy, budzi sie czlowiek pelen sil i checi do...
                            Ja bym jednak nie dawala za wygrana.
                            Nalezy okreslic gdzie lezy problem, jaki jest jego zakres, czym sie
                            przejawia ...itd.
                            Wniosek 1.
                            Matolstwo wystepuje wsrod rodzaju ludzkiego, bo w swiecie zwierzecym nie
                            spotkalam sie z takim przypadkiem. Tak wiec matol musi byc jednak czlowiekiem.
                            Wniosek 2.
                            Matolstwo moze byc: edukacyjne, chorobowe... lub nieograniczone
                            Wniosek 3:
                            Okreslenie poziomu edukacyjnego lub stanu chorobowego powinno dawac szanse na
                            wyedukowanie lub wyleczenie.... chyba, ze poziom jest nieograniczony...

Eh, nic tu po mnie. Nalezaloby sciagnac z innego watku Ewe i blendynke.
                            Te 2 kobitki dalyby sobie rade z kazdym przypadkiem :-)))
                            • vivalavita Re: W sprawie matola :). 23.02.05, 07:58
                              Acha, Ewa jak pamietam jest chyba lekarzem, a blendynka tez jest niezle
                              wyedukowana, bo elokwentna jest bardzo. Pomozcie dziewczyny....
                              U podstawy lezy Kuba...
                              1. Kuba, wyspa jak wulkan goraca...o, jeh; o, jah...
                              2. Kuba....? A kto mowi...? (znany kabarecik)
                              3. itp...

Wracam wiec do meritum, czyli do rozumienia rzeczy i spraw przez matolow,
                              bo Kuba jak widac niejedno ma imie...
                              Ja sie wcale nie czepiam... bron boze.... :-)))
                              • irkal Re: W sprawie matola :). 23.02.05, 17:49
                                Aha, czyli że jeśli ktoś jest lekarzem to a priori jest dobrze wyedukowany jak
                                na ten przykład Ewa - czy tak - rozbawiłaś mnie Pominąwszy to że się z tym nie
                                zgadzam chciałbym ci powiedzieć, że tak jak mówił cfany, a właściwie jak dał do
                                zrozumienia na prymitywa skutkuje tylko bat.
                                • vivalavita Re: W sprawie matola :). 23.02.05, 18:10
                                  Zartowalam sobie... :-)))
                                  V.
                                  • irkal Re: W sprawie matola :). 24.02.05, 09:23
                                    Tak się składa, że ja też jestem lekarzem :-))

Pozdrawiam
      • Gość: petra Re: pogoda na Kubie w maju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 19:39
        Wielkie dzięki. Mam zamiar jechać na objazd Kuby + parę dni wypoczynku na plaży
        ale z biurem więc dzięki za pomoc. Na wyjazd indywidualny do tego kraju nie
        udało mi się niestety namówić partnera:( Początkowo planowaliśmy wyjazd w lutym
        czyli w samym środku pory suchej więc nie miałam żadnych wątpliwości co do
        terminu. Niestety byliśmy zmuszeni zmienić plany i najbliższy możliwy termin to
        maj czyli niby początek pory deszczowej - stąd moje wahania. Ale mam nadzieję,
        że będzie tak, jak piszesz. Pzdr
        • Gość: Jarek Witajcie towarzysze IP: 217.204.97.* 24.02.05, 11:51
          Oj cos ciezko wam rozstac sie z przeszloscia
          • vivalavita Re: Witajcie towarzysze 24.02.05, 23:29
            Co ma piernik do wiatraka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka