Dodaj do ulubionych

Probslemy przy wjezdzie

03.06.06, 09:46
W moich grupach byli turyści którzy mieli wizy Syryjskie, Omańaskie, Libańskie i Libijskie a nawet
Sudańczyk mieszkajacy w Polsce i nie było problemu poza standardowym sprawdzeniem. WIZA
SYRYJSKA
NIE JEST PODSTAWĄ DO ODMOWY WJAZDU DO IZRAELA
Podstawą do odmówienia wjazdu do Izraela może być, agresywne zachowanie wobec osób
pracujących
na przejściu, odnotowane nielegalne przedłużenie pobytu, brak funduszy na pobyt (zgodnie z
prawem
50$ na dzień ale nie jest to sprawdzane przy wyjazdach grupowych), nadużywanie alkoholu, przewóz
materiałów nie bezpiecznych i inne wykroczenia przeciw prawu Izraela. Kontrola na przejściu jest
prowadzona dla waszego bezpieczeństwa a nie z powodu złośliwości służb granicznych.
Pozdrawiam
David
Obserwuj wątek
    • sasza199 Re: Probslemy przy wjezdzie 29.06.06, 00:21
      Dzień dorby,
      wybieram sie do przyjaciol w Izraelu - wlasnie na stronie Ambasady
      przeczytalam, ze musze mieć 100 $ na dzień - to zupełnie nie momozliwe (jadę na
      miesiąc), mam juz kupione bilety w obie strony, co robić?
      • izraelczykejlat Re: Probslemy przy wjezdzie 30.06.06, 00:28
        Najlepiej powolac sie na znajomych podac ich namiary w razie jakiegokolwiek ytania o nich, jesli
        potwierdza ze jedziesz do nich nie powinno byc najmniejszego klopotu. Co do 100 $ na dzien nie musisz
        miec tego w gotowce wystarczy ze posiadasz karte visa i to zalatwia wiekszosc problemow
      • tut_ets Re: Probslemy przy wjezdzie 09.12.06, 14:15
        zazwyczaj nie pytaja sie o takie rzeczy.. Do polski tez trzeba miec ok 100 PLN
        na dzien - przynajmniej, ale ktos sie pyta?? :))
    • sawka78 Re: Probslemy przy wjezdzie 25.07.06, 08:52
      Witam, w połowie września wybieram sie na wycieczke objazdowa do Izraela, Twoja
      wypowiedz bardzo mnie uspokoiła, gdyz biuro podrozy z ktorym sie wybieram
      (Triada), zamiescilo na swojej stronie internetowej informacje, ze osoby
      posiadajace wize libijska nie sa wpuszczane na terytorium Izraela! Ja taka wize
      posiadam, gdyz w zeszłym roku, z tym samym biurem ! byłam w Libii. Nie wiem na
      jakiej podstawie umieszczaja takie informacje?! W każdym razie dzieki za info.
      Fajnie, ze takie forum juz istnieje, tylko szkoda, ze nikt nie pisze....:( Po
      powrocie podziele sie wrazeniami.
      Pozdrawiam
      • izraelczykejlat Re: Probslemy przy wjezdzie 25.07.06, 17:38
        Dziekuje bardzo za zainteresowanie moim forum i zapraszam ponownie
      • tut_ets Re: Probslemy przy wjezdzie 10.12.06, 08:39
        I jak wrazenia?? ;)
    • tut_ets Re: Probslemy przy wjezdzie 10.12.06, 08:53
      Tutaj jest ciekawa dyskusja:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=43372785&a=45997858
      • powroty.do Re: Probslemy przy wjezdzie 12.02.18, 10:44
        My też mielismy sporo przygód: powroty.do/izrael/przylot-do-izraela-uciazliwe-procedury
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka