Gość: xcz IP: *.kul.lublin.pl 23.06.02, 13:37 jak to jest z ta wiza , Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: wiza do rosji 24.06.02, 10:11 Aby wjechać do Rosji musisz mieć albo voucher (do kupienia w biurach podróży np. w Intourist w Wwie)albo zaproszenie, albo pieczątkę AB (potw. wyjazd służbowy). Na razie nie ma obowiazku wizowego. Dokumenty sa potrzebne bo pytają o to na granicy. Na miejscu KONIECZNIE dopełnić wszelkich obowiązków meldunkowych, żądać pieczątek itp. bo inaczej czepiają się na wyjeździe. Info najświeższe bo w sobotę właśnie wróciłam z Moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rfa Re: wiza do rosji IP: *.kul.lublin.pl 26.06.02, 14:49 dzieki za wiadomosci powiedz ile kosztuje vouczer i co z noclegami,jak jechalas i czy jak kupie vaucher do moskwy to bede mogl pojechac do petersburga Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: wiza do rosji 26.06.02, 17:29 Nie wiem jakie są ceny voucherów, bo ja jechałam na zaproszenie. Nie umiem powiedziec jak wygląda sprawa z przemieszczaniem się bo u mnie wyglądało to tak, że ponieważ nie zameldowałysmy się z matka na milicji w Moskwie (Swietka nam powiedziała że nie potrzeba, a my dyraki uwierzyłyśmy) - czyli niet było riegistracjii i sztampy to nam się na powrocie (jechałam pociągiem) Bialorusy sie do tego przy ..ły i "budut sierioznyje probliemy w buduszcziem" gdybym sie wybierała w tym kierunku w przyszłości. Więc się pewnie rychło nie wybiorę. W ogóle ostrzegam przed pociągami w tym kierunku. Syf taki że kosmos (i to w poskich wagonach). Może w kierunku Petersburga jest inaczej bo mozna uniknąć przeprawy przez Białoruski Raj. Odpowiedz Link Zgłoś