Dodaj do ulubionych

Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.pl 17.07.02, 18:50
Byłam z nimi w Egipcie. Cos strasznego. Pogubili paszporty, hotele nie
odpowiadały tym z katalogu, rezydent nie miał pieniedzy na obstawę przez
pustynię (pozyczał od nas). Oczywiście zero reakcji biura, do którego
dzwonilismy. Składamy skargę.
Obserwuj wątek
    • Gość: KASIAb Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rybnik.net.pl / *.osiedle.rybnik.net.pl 18.07.02, 08:20
      kiedy byles???i w jakim hoelu miales rezerwacje,ja lece tam z nim jutro:)
      • Gość: mariusz Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.205.44.* 18.07.02, 17:18
        bylem z nimi w Tunezji zero negatywnych uwag
        milego urlopu
      • Gość: Karol Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl 18.07.02, 19:00
        W styczniu, a właściwie na imprezie z sylwestrem wiec od 31 grudnia.
        Hotel zmienilismy od razu bo jak zobaczyłem 3 to to była tragedia. Ale rezydent
        zabrał nam paszporty twierdząc, że mogą zginąć i zgubił dwa, ponadto nie miał
        pieniędzy na powrotny konwój z Asuanu (kiedy pojechalismy na rejs po Nilu).
        Statek miał miec 5 gwiazdek. Ja nie twierdzę, że był zły, ale przechodzilismy
        przez inne, bo one są ustawione obok siebie i widać było, który jest 5, a który
        4 tak jak nasz. Trzymali nas przez kilka godzin bez jedzenia w Asuanie pod
        komendą policji. Dopiero około 21 (o 12 mielismy wracac do Hurgady) przyjechał
        jakis ich generał i zadecydował, że wracamy na noc na statek. Tyle i
        przekleństw wtedy słyszałem to chyba przez całe życie nie miałem przyjemności.
        część osób była chora (biegunka), nie było sie gdzie załatwić, część osób z
        nudów sie popiła ratując sie przed biegunkami (Polak zawsze wymyśli, że
        spirytus oczyszcza organizm). Na komendzie był tak straszny smród w ubikacji,
        że każdy wchodził i wychjopdził.
        Cop jeszcze część grupy miała jechać do kauiru autokarem na dalsze zwiedzanie,
        okazało się, że autokaru nie ma i wracają obskurnym pociągiem.
        Nocleg w Kairze (to już druga wycieczka), inny rezydent, hotel nie 4 a 2
        gwiazdki, brudny, jedzenie tragedia.
        Kiedy mielismy lecieć okazało się, że brakuje miejsc w samolocie dla 4 osób.
        Zostali na nastepny samolot.
        Po przyjeździe kiedy zwróciłem sie do biura w tej sprawie, usłyszałem, że
        owszem mogę złożyć skargę, ale jeśli uzyskam cos to max 50 dolarów. Odpusciłerm
        sobie po dzikiej awanturze. Stwierdziłem, że gorszą karą bedzie jesli ogłoszę
        to wszem i wobec co niniejszym czynię.
        Nie wiem do jakiego hotelu lecisz, my mieszkalismy ostatecznie w Reginie w
        Hurgadzie (vis-a-vis McDonalda). Ci co mieszkali w Mariocie byli zadowoleni,
        ale tylko z hotelu. A sylwester tragedia.
        Po przyjeździe rodzina wysłała nas na tydzień urlopu zajmując sie naszym
        dzieckiem. Do Egiptu juz w nigdy nie pojadę, brudno, bieda - szczególnie w
        Luksorze poza główną ulicą. Przepiekna Dolina Królów, Piramidy (w środku
        nieprzyjemny zapach) O.K., fajne Muzeum Tutenhamona (chyba dobrze napisałem).
        Życze miłego urlopu.
        • Gość: Jacek Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 21:37
          Ja wróciłem z Hurghardy tydzień temu Byłem z selectouru,ale razem ze mną
          wracali ludzie z Exim Tour i nie narzekali.Fakt ,że w Egipcie
          hotele3gwiazdkowe=brud i jedzenie do kitu,
        • Gość: Jarek Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chabrowa.net 19.08.02, 21:02
          coz, przykro mi, ze rezydent nie wchodzil przed kazdym z was do kibla z
          domestosem

Jarek
    • Gość: Kicur Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsko.msk.pl 19.07.02, 22:53
      Z Exim'em byłem w Tunezji. Nic się złego nie stało, ale hotel był kanałowaty (a
      cena nie) i przede wszystkim rezydent olewał wszystkich: nie było go i nie
      interesowali turyści.
      W Egipcie byłem już ze ScanH. i było super! Rezydent interesował się gośćmi i
      przedstawiał, organizował różne propozycje spędzenia wolnego czasu. Statek na
      Nilu było OK. Żadnych scysji - jedne z najlepszych wakacji w życiu i to w
      styczniu. :))
      Pzdr.
      GG2823614
      • Gość: Aga Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.116.89.* 26.07.02, 12:15
        Ja byłam w zeszłym roku na Krecie ( z dziećmi). Zero problemów, rezydent
        pojawiał się codziennie
    • Gość: vd Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.waw.cdp.pl 22.07.02, 12:58
      bylem w 2000 roku z Eximem w Egipcie na objazdowej wycieczce, tez moglbym
      ponarzekac na brudny hotel w hurghadzie, luki w programie, (wiecej czasu w
      jakiejs perfumerii niz pod piramidami) aroganckiego miejscowego pilota itp, ale
      ilosc wrazen pozytywnych przerasta to wszystko, polecam kazdemu podobna
      wycieczke niezapomniane przezycia szczegolnie rejs po nilu
      pozdrawiam
      • Gość: Karol Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.stacje.agora.pl 22.07.02, 13:12
        My mieliśmy dokładnie to samo, w jakiejś durnej perfumerii siedzielismy 2
        godziny.
        • Gość: 100krotka Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chabrowa.net 19.08.02, 20:29
          My powiedzielismy, ze nie chcemy tam jechac, wiec nie jechalismy.
          Wszystko mozna zalatwic i ja bylam bardzo zadowolona z Exima.

100krotka
    • Gość: Karol Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl 13.08.02, 09:58
      Widzę, ze jednak sie nie myliłem w innych tematach tez pojawia się wątek złej
      organizacji EXIM TOUR. Dla mnie to banda złodzieji prowadzona przez jakiegoś
      Egipcjanina.
      • Gość: Jasio Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ksk.com.pl 13.08.02, 10:14
        W pełni potwierdzam twoje zdanie. Ja też maiłem nieszczęście być z nimi w
        Egipcie.
        • Gość: KASIAb Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rybnik.net.pl / *.osiedle.rybnik.net.pl 15.08.02, 12:24
          niedawno wrocilam i poza tym ze zamiast w 3* zakwaterowano nas w 4* nie bylo
          jakichkolwiek niespodzianek,dla mnie super:)
    • beciab Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.08.02, 12:34
      Ja z nimi w tym roku byłam w Tunezji i jestem bardzo zadowolona.
      Prócz "spowolnionego" rezydenta zero powodów do narzekania.

Trzeba poza tym pamiętać, że arabski hotel 3gwiazdkowy, to tak jak nasza
      turystyczna 1-2. 4 to taka nasza 2-3.
      • Gość: Karol Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl 16.08.02, 15:43
        Dziewczyno co Ty gadasz.Zmieniłem będąc z nimi hotel i wszystko było w
        porządku, to Exim Tour wybiera takie syfiaste hotelu, żeby było taniej a biorą
        kasę jak za normalny.
        • Gość: waldek Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.205.44.* 19.08.02, 09:43
          ja bylem z nimi w tunezji i hotel byl zgodny z katalogiem
          i bardzo przyzwoity zaden *** nie mial takich warunkow jak ten
          te hotele nie sa w prozni mozesz je sprawdzic kolego w internecie
    • Gość: 100krotka Re: Ostrzegam przed Excim Tour!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chabrowa.net 19.08.02, 20:24
      My bylismy w lipcu (2002) z nimi w Sharm El Sheikh w Egipcie (14 dni) i
      jestesmy bardzo zadowoleni. Hotelik Hiltom Waterfalls Resort pierwsza klasa,
      rezydent Abdalla OK. Gratisowa wycieczka do Kairu (dowiedzielismy sie na
      miejscu i mielismy 400zl dodatkowo na nury).Az zal bylo wracac do domu. Za rok
      jedziemy z nimi znowu w te samo miejsce.

Aha my Kair mielismy OK, a rownolegla do nas grupa z Alfa Star nie. Ich
      kierowca podjechal pod nasz hotel, wypuscil wczesniejsza grupe (tez z Kairu) i
      chcial z nowa jechac 560 km spowrotem. Bez jakiegokolwiek odpoczynku!!!!!!!!!!

nalezy takze pamietac, ze w krajach arabskich standart hoteli jest nizszy niz w
      Europie, wiec w 3* i nizszych moze byc syf, a to nie jest wina biura podrozy!!

pozdrawiam
      100krotka

PS Nie Excim Tour tylko EXIM TOURS!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Mirek Exim Tours w sierpniu IP: *.metronet.pl 21.08.02, 22:13

Jedziemy do Sharm El Sheikh 26.08 i bedziemy mieszkac w hotelu Turquoise. Kair
        tez mamy gratis.
        Mozesz dac jakies praktyczne rady dla kogos kto jedzie pierwszy raz pod te
        szerokosc geograficzna?

- co wziasc
        - jakie linie lotnicze i jak i ile sie leci
        - ile $ trzeba miec
        - co sie zwiedza w ramach wycieczki do Kairu
        - czy warto wybrac sie na Gore Mojzesza (jakies inne wycieczki warte polecenia)
        - jaka temp. w dzien i w nocy
        - inne rady, to co mi nie przychodzi do glowy, a Ty wiesz

Bede bardzo wdzieczny
        Pozdrawiam,
        Mirek

p.s. Jesli na priv to: mthx@poczta.onet.pl
        • Gość: dociak Re: Exim Tours w sierpniu IP: 212.69.68.* 22.08.02, 15:36
          przyłączam sie do prośby. Mnie tez bardzo interesują takie informacje.
          Pozdrawiam
          • Gość: Mirek&100krocia Re: Exim Tours w sierpniu IP: *.metronet.pl 22.08.02, 19:24
            Gość portalu: dociak napisał(a):

> przyłączam sie do prośby. Mnie tez bardzo interesują takie informacje.
            > Pozdrawiam

Mysle, ze 100krocia nie bedzie miala nic przeciwko, jesli ja zacytuje (dostalem
            na priva :-))

Na forum dziekuje 100krotnie 100kroci :-))) za odpowiedz

Cytuje:
            "Hotel Turquise?? To ten w zatoce niedaleko mariny..

Co wziac??
            Przede wszystkim krem do i po opalaniu, nakrycie glowy. Wazne tez sa leki: na
            przeziebienia (ta klima) i zatrucia pokarmowe (na wszelki wypadek, chociaz nam
            nic nie bylo).
            Pletwy, maska fajka to podstawa (nie oplaca sie wypozyczac, lepiej kupic) tam z
            brzegu jest rafa wiec nie trzeba daleko odplywac (a jakie bajeczne rybki ...).
            Jak chcecie jechac na Gore Moizesza to koniecznie jakis cieplu ciuch, bo
            podobno tam jest zimno.
            Tylko nie przesadzajcie z tymi cieplymi rzeczami, my wzielismy na "chlodne
            egipskie noce", ktore okazaly sie cieplejsze niz w Polsce dni :)) (lipec)

Linie lotnicze to LOT, maly samolocik Boeing 737 300 (czy jakos tam), lot trwa
            ok 4 h (koniecznie chciejcie miejsca przy oknie - Plw Synaj z samolotu wyglada
            cudownie - widac rafe)
            My mielismy jakies 120$ na osobe + na wycieczki, ale nie wydalismy wszystkiego.

W Kairze zwiedza sie najpierw muzeum starozytnosci, potem obiad, instytut
            papirusu, piramigy i bazar (jeszcze cos mielismy zwiedzac, ale tak bylismy
            zmeczeni, ze po piramidach chcielismy juz wracac)
            Uwaga: nie warto wchodzic do srodka piramid
            Masz wszystko oplacone oprocz wchodzenia do srodka piramid i wnoszenia aparatow
            (10 zl) i kamer (100zl) musicz zaplacic 10 $ za obiad (restauracja na Nilu).

Przede wszystkim nie kupujcie wycieczek u rezydentow (są o 30% drozsze niz na
            miescie, gdzie mozna sie niezle wytargowac).
            Czy Gora Moizesza sie oplaca to nie wiem, my nie bylismy, ale znajomi mowili,
            ze za te pieniadze nie zabardzo (choc piekny wschod slonca).

My nurkowalismy z aqualungiem na Ras Mohammed i bylo swietnie wiec polecam
            (widzielismy rekina!!)
            Bylismy tez na camel tripie (tym tanszym bez kolacji za 15 $ na miescie) i
            wszystko nas bolalo, ale trzeba tego sprobowac.
            Jeszcze nurkowalismy na Tiranie, ale Ras Mohammed lepiej.

Uwaga: w Nuweibie juz nie ma delfina!!!!! nie dajcie sie nabrac

W lipcu temp bardzo wysokie (mi najlepiej bylo na lezaku pod parasolem na
            plazy). W nocy tezn cieplutenko (swetry nie potrzbne).

Inne rady: targujcie sie ile mozecie, odchodzcie, to pobiegna za Wami. Dobra
            cena to 50-60% ceny poczatkowej. Dobry cytat: "chocbys sie targowal ile wlezie,
            wiedz, ze i tak dwa razy przeplacisz".

jak jeszcze cos Ci sie przeypomni , to napisz

pozdrawiam
            100krotka"

Pozdrawiam
            Mirek

p.s. czy ktos mieszkal w hotelu Turquoise w Sharm El Sheikh i wie jak tam jest?
            • 100krocia Re: Exim Tours w sierpniu 23.08.02, 19:57
              Nie man nic przeciwko :)))

Jeszcze cos o Sharm
              Sharm El Sheikh sklada sie z dwoch center: centrum turystyczne Naama Bay i
              Stare Sharm - "Old Market". (polecam te pierwsze)
              "Old Market" jest to niejsce niezbyt ciekawe gdzie kurczaki zabijaja na
              ulicy. Bylismy tam tylko raz, przez 2 tygodnie, za to do Naama Bay
              jezdzilismy co drugi dzien.
              Naama Bay sklada sie ze sklepow z pamiatkami, restauracji, lokalnych biur
              podrozy, miejsc, gdzie mozna palic szisze...
              Jest tam cos w rodzaju domu towarowego i nazywa sie Namma Center.
              Kolo Mc Donalda jest najtanszy market (schodkami w dol). Litr wody
              mineralnej - 2 funty, 1.5 coli - 4 funty>
              Aha, najlepiej kupcie w Polsce sobie maske, fajke i pletwy, bo tam nie
              oplaca sie wypozyczac!!!! (Za 3 dni wypozyczenia mozna kupic to sobie) a ja
              nie wyobrazam sobie pobytu bez ogladania tych przecudownych rybek i
              koralowcow.

pozdrawiam 100krocia
              • Gość: Mirek Re: Exim Tours w sierpniu IP: *.metronet.pl 23.08.02, 23:49
                Jeszcze raz dziekuje Ci 100krocia za informacje.

Chetnie bym jeszcze cos przeczytal od Ciebie :-)))

Pozdrawiam,
                Mirek
                • 100krocia Re: Exim Tours w sierpniu 24.08.02, 09:56
                  Jak chcesz sie jeszcze czegos dowiedziec, to napisz co Cie interesuje.

Zazdroszcze Ci, ze dopiero tam jedziesz. Ja bym zamienila ten miesiaz wakacji,
                  ktory mi zostal na 3 dni spedzone na plazw i w morzu w Sharm :)))

pozdrawiam
                • 100krocia Re: Exim Tours w sierpniu 24.08.02, 10:15
                  Aha, jeszcze jedna rada. Jak chcesz w pelni cieszyc sie z pobytu w tym
                  niezwyklym kraju to badz bardziej tolerancyjny na niektore sprawy, przede
                  wszystkim czystosci. Ja mieszkalam w hotelu *****. Mielismy w pokoju czajnik
                  bezprzewodowy, kawe, herbate i cukier. Za tym cukrem przyczlapalo do nas kilka
                  mrowek (jakies 6 podczas 2 tygodni - mieszkalismy na parterze). Pozabijalismy
                  je i na tym sie skonczylo. Nie zepsulo to nam pobytu, ani zdania na temat
                  hotelu, biura, czy samego Egiptu. Nie ma co goraczkowac sie ma malutkie
                  szczegoliki, podczas gdy cala reszta jest OK.
                  Na poczatku tez stwierdzilismy, ze nie bedziemy dawac bakszyszy chlopakowi
                  soprzatajacemu nasz pokoj (bo mu za to placa). Jadnak po 4 dniach, gdy
                  wrocilismy z Kairu i zastalismy w naszym pokoju tone jedzenia, reczniki
                  fikusnie poskladane i przystrojone kwiatami zostawilismy 2 funty i tak juz
                  robilismy co 2, 3 dni. Za to nasz pokoj byl sprzatany zawsze jako pierwszy. Jak
                  wracalismy ze sniadania w pokoju czekala na nas kolejna niespodzianka ulozona z
                  recznikow i pidzam. Pod koniec dostalismy takze maly papirus.

W Egipcie nie jest tak mocno przywiazywana waga do czyctosci jak w Europie i
                  nie sadze, ze walczac z tym cos sie wskura, oprocz nieudanych wakacji i zluch
                  wspomnien ala gosc karol

pozdrawiam
                  • Gość: Mirek Re: Exim Tours w sierpniu IP: *.metronet.pl 24.08.02, 10:26
                    100krocia napisała:

> Aha, jeszcze jedna rada. Jak chcesz w pelni cieszyc sie z pobytu w tym
                    > niezwyklym kraju to badz bardziej tolerancyjny na niektore sprawy, przede
                    > wszystkim czystosci. Ja mieszkalam w hotelu *****. Mielismy w pokoju czajnik
                    > bezprzewodowy, kawe, herbate i cukier. Za tym cukrem przyczlapalo do nas
                    kilka
                    > mrowek (jakies 6 podczas 2 tygodni - mieszkalismy na parterze). Pozabijalismy
                    > je i na tym sie skonczylo. Nie zepsulo to nam pobytu, ani zdania na temat
                    > hotelu, biura, czy samego Egiptu. Nie ma co goraczkowac sie ma malutkie
                    > szczegoliki, podczas gdy cala reszta jest OK.
                    > Na poczatku tez stwierdzilismy, ze nie bedziemy dawac bakszyszy chlopakowi
                    > soprzatajacemu nasz pokoj (bo mu za to placa). Jadnak po 4 dniach, gdy
                    > wrocilismy z Kairu i zastalismy w naszym pokoju tone jedzenia, reczniki
                    > fikusnie poskladane i przystrojone kwiatami zostawilismy 2 funty i tak juz
                    > robilismy co 2, 3 dni. Za to nasz pokoj byl sprzatany zawsze jako pierwszy.
                    Jak
                    >
                    > wracalismy ze sniadania w pokoju czekala na nas kolejna niespodzianka ulozona
                    z
                    >
                    > recznikow i pidzam. Pod koniec dostalismy takze maly papirus.
                    >
                    > W Egipcie nie jest tak mocno przywiazywana waga do czyctosci jak w Europie i
                    > nie sadze, ze walczac z tym cos sie wskura, oprocz nieudanych wakacji i zluch
                    > wspomnien ala gosc karol
                    >
                    > pozdrawiam
                    >
                  • Gość: Mirek Re: Exim Tours w sierpniu IP: *.metronet.pl 24.08.02, 10:39
                    Witam Cie 100krocia podczas kawy porannej

Mam pytanko, czy tam jest 220V w gniazdkach (tak jak u nas)?

Pozdrawiam
                    Mirek

P.S. A propos mrowek... to mi sie Telimena z Pana Tadeusza przypomniala :-)))
                    • 100krocia Re: Exim Tours w sierpniu 24.08.02, 10:46
                      Hejka :))

Tak. Gniazdka 220V. Te male plaskie wtyczki pasuja, ale nie wiem, czy te duze
                      okragle tez, bo jest inne uziemienie (takie druciki na dole i gorze kontaktu -
                      widzialam takie tez na Wegrzech).

A co do mrowek, to te egipskie sa wieksze (1,2 cm). Ale i tak nic nie przebije
                      tych egipskich karaluchow (5 cm). Na szczescie nie bylo ich w hotelu (bardzo
                      boje sie karaluchow). Widzialam je raz w jakims kanale jak szlam do sklepu.
                      brr, az mnie ciarki przechodza :))))

pozdrawiam
                      • Gość: Mirek Re: Exim Tours w sierpniu IP: *.metronet.pl 24.08.02, 11:04
                        Jestes 100krocia nieoceniona!!!

Jak cos Ci przyjdzie do glowy to napisz jeszcze, bo ja juz nie wiem o co
                        pytac :-))
                        Narazie musze wyskoczyc po kasety do kamery.

Pozdrowka
                        Mirek
                        • Gość: Yarek Re: Exim Tours w sierpniu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 24.08.02, 17:57
                          100krociu!!!!!
                          w jakim byłaś hotelu i z jakim biurem ????

myśle o wypadzie na tydzien - może wybiore egipt, a mam do wyboru Gran Canarie,
                          Teneryfe lub wlaśnie egipt !
                      • Gość: Mirek Re: Exim Tours w sierpniu IP: *.metronet.pl 24.08.02, 11:09
                        Aha, przypomnialo mi sie... Moze pamietasz jakies zwroty po arabsku?
                        • 100krocia Re: Exim Tours w sierpniu 24.08.02, 11:50
                          Mam kilka napisanych w Przewodniku Pascala, ale nic z tego nie uzywalismy.
                          Kazdy z kim rozmawialismy znal angielski, ale jak chcesz, to moge Ci napisac
                          kilka zwrotow, ale dopiero jutro, bo za pol godziny jade na urodziny.

pozdrawiam
                          • Gość: Yarek Re: Exim Tours w sierpniu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 24.08.02, 17:59
                            100krociu - w jakim byłaś hotelu i z jakim biurem ???
                            a co do robali - to niestety zawsze może się jakiś przypałętać, do mojego
                            pokoju na Gran Canarii kilka razy zaglądał jakiś duży żuczek z podwórka ale nie
                            zabiłem go tylko obserwowałem bo w polsce takiego nie widziałem :-)))
                            • 100krocia Re: Exim Tours w sierpniu 25.08.02, 10:59
                              Juz pisze!

Bylam z Exim Tours w miescie Sharm El Sheikh w hotelu Hilton Waterfalls
                              Resort*****. Jest on polozony na klifie w "dzielnicy" Ras Um El Sid. Jest tam
                              przepiekna rafa koralowa. Jakies 30 m jest plytko, a potem jest urwanie w dol
                              (sciana z rafa). W poblizu byl tez zolw morski.
                              Polecam Ci ten hotel (jedzenie przepyszne)

pozdrawiam
                              • Gość: Yarek Re: Exim Tours w sierpniu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 25.08.02, 14:49
                                tak się zastanawiam, jak wygląda kwestia bankomatów w Sharm el Sheikh i
                                Hurghadzie ?
                                chcialbym poleniuchowac i odpocząc - oczywiście byc w egipcie i nie widziec
                                piramid - więc trzeba tez pojechac na wycieczke :-)))
                                a jak z "zemstą faraona " ???
                                czy hotel w którym byłaś to Hilton Shark Bay resort ? - jest cos takiego w
                                katalogu ScanHoliday ??
                                • 100krocia Re: Exim Tours w sierpniu 25.08.02, 19:30
                                  Hej !

Nie bylam w Hilton Shark Bay tylko w Hilton (Sharm) Waterfalls Resort (W Sharm
                                  El Sheikh sa 4 Hiltony). W Sharm w centrum jest 6 bankomatow (visa,
                                  mastercards, maestro..). W hotelu tez mozna placic karta. My jedlismy wszystko
                                  i nie bylo nam nic oprocz bardzo malego klopociku zoladkowego, co sie w polsce
                                  tez zdaza. Nie zniechecilo nas to jednak przed jedzeniem tych przepysznych
                                  owocow i ciast dawanych na kolacje.

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka