Dodaj do ulubionych

POLECAM WSZYSTKIM ZATOKĘ ALKUDYJSKĄ

IP: *.pl 20.07.02, 08:54
Polecam wszystkim Zatoke Alkudyjską na Majorce. Przepiekna plaża, wszędzie da
się dojechać bez problemu w godzine, wydawało nam sie, że lepsze hotele niż w
na południu )(tam są blokowce).
Bylismy w zeszłym roku z Neckermannem w Hotelu Alcudia Park (Iberostar).
Patrz: www.iberostar.com

Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: POLECAM WSZYSTKIM ZATOKĘ ALKUDYJSKĄ IP: *.corp.redshift.com 21.07.02, 04:59
      Wybieramy sie we wrzesniu wlasnie przez Neckermanna do IberostarPark w Alcudia.
      Dzieki za pozytywne informacje. Czy pokoje/mieszkania sa przydzielane po
      przyjezdzie czy po wykupieniu w Polsce? Moze masz obserwacje i porady. Czy w
      okolicy sa sklepy, restauracje. Jakie polecasz. Tez jakie byly ceny na Mojorce
      w porownaniu z Hiszpania?Jak z wynajmem auta ? Czy wypozyczalnia jest w poblizu?
      Ja mieszkam w USA ale spotykam sie z rodzina wlasnie na Majorce. Pozdrawiam.
      • Gość: MM Re: POLECAM WSZYSTKIM ZATOKĘ ALKUDYJSKĄ IP: *.pl 21.07.02, 10:08
        My byliśmy w czerwcu więc był bardzo drogo, początek sezonu.
        W hotelu na początku było tak. Dostaliśmy pokoje z tyłu budynku (polskie
        rodziny-3), ale kiedy poszłam do recepcji i poprosiłam o pokój od strony
        basenu, a nie smietnika nie było problemu, otrzymałam taki jaki chciałam.
        Trochę może męczą do 12 w nocy programy animacyjne, ale można się przyzwyczaić.
        Obok hotelu jest pełno różnych badziewiastych sklepików, jak na całym swiecie,
        ale w Porcie (15 minut autobusem - przystanek obok hotelu) jest kilka fajnych
        sklepów. My zakupy zrobiliśmy również can Picaford (troche firmowych sklepów i
        chyba taniej) oraz w Playi.
        Vis-a-vis hotelu są dwa fajne puby, jeden dla dzieci -super, ubawiliśmy się
        fantastycznie, drugi z karaoke. Uważam, że na Teneryfie są o wiele fajniejsze
        puby.
        Za to jest najładniejsza plaża na całej wyspie, około 500 metrów płytko,
        muszle, sporty wodne (zresztą można sie przekonać oglądając film hotelu na
        stronach iberostara). Ja byłam zadowolona z tego urlopu, niemiałam się do czego
        przyczepić choćbym chciała, a myslę, że jestem wymagającym turystą, tzn. nie
        lubię syfu w pokojach i restauracji. Tu było wszystko O.K. Przytyłam 4 kilo,
        których do tej pory nie moge zrzucić, poznałam fantastycznych ludzi, z którymi
        w tym roku jedziemy razem na urlop na Krete. I mamy nadzieje, ze ta przyjaźń
        przetrwa.
      • Gość: Aga Re: POLECAM WSZYSTKIM ZATOKĘ ALKUDYJSKĄ IP: *.pl 21.07.02, 11:14
        Gość portalu: Ola napisał(a):

> Wybieramy sie we wrzesniu wlasnie przez Neckermanna do IberostarPark w
        Alcudia.
        > Dzieki za pozytywne informacje. Czy pokoje/mieszkania sa przydzielane po
        > przyjezdzie czy po wykupieniu w Polsce? Moze masz obserwacje i porady. Czy w
        > okolicy sa sklepy, restauracje. Jakie polecasz. Tez jakie byly ceny na
        Mojorce
        > w porownaniu z Hiszpania?Jak z wynajmem auta ? Czy wypozyczalnia jest w
        poblizu
        > ?
        > Ja mieszkam w USA ale spotykam sie z rodzina wlasnie na Majorce. Pozdrawiam.

My wypożyczylismy samochód przez Neckermanna, cena była prawie identyczna.
        Na miescie jest bardzo dużo wypożyczalni samochodów.

• Gość: Ola Re: POLECAM WSZYSTKIM ZATOKĘ ALKUDYJSKĄ IP: *.corp.redshift.com 21.07.02, 20:05
          Serdecznie dziekuje za wszystkie informacje.
          MM - czy braliscie reczniki hotelowe itd na plaze? Czy lepiej to
          kupic/przywiezc? Czy latwo dostac owoce swieze w poblizu?
          Aga, ile placilas za auto? Czy tylko sa z reczna skrzynia biegow?
          Pozdrawiam
          • Gość: MM Do Oli IP: *.pl 21.07.02, 23:23
            Ja miałam ręczniki (zawsze mam tak jakoś z przyzwyczajenia), ale można było
            wypożyczyć ręczniki na leżaki za kaucją w recepcji. Na plaży leżaki kosztowały
            wtedy około 10 marek, czyli 20 zł. Ale brałam swoje lub te z pokoju.
            Dodatkowo w każdym pokoju były koszyki plażowe (takie jak sklepowe, tyle, ze z
            napisem Iberostar). Obok hotelu jest market, ceny chyba tanie bo wszyscy sie
            tam zaopatrywalismy zarówno w owoce jak i alkohol-piwo, wino (pyszne) i nikomu
            nie przeszkadzało, że wnosimy to do hotelu.
            My samochód wypożyczyliśmy ze zwykłą skrzynią biegów (pamietam, że za jeden
            dzień za Opla płaciłam ok. 100 złotych, bardzo tania benzyna). Na miescie jest
            bardzo dużo wypożyczalni, ale wszystkie mają mniej wiecej takie same ceny. Też
            wypożyczałam przez Neckermanna.
            • Gość: MM Re: Do Oli IP: *.pl 21.07.02, 23:42
              Gość portalu: MM napisał(a):

> Ja miałam ręczniki (zawsze mam tak jakoś z przyzwyczajenia), ale można było
              > wypożyczyć ręczniki na leżaki za kaucją w recepcji. Na plaży leżaki
              kosztowały
              > wtedy około 10 marek, czyli 20 zł. Ale brałam swoje lub te z pokoju.
              > Dodatkowo w każdym pokoju były koszyki plażowe (takie jak sklepowe, tyle, ze
              z
              > napisem Iberostar). Obok hotelu jest market, ceny chyba tanie bo wszyscy sie
              > tam zaopatrywalismy zarówno w owoce jak i alkohol-piwo, wino (pyszne) i
              nikomu
              > nie przeszkadzało, że wnosimy to do hotelu.
              > My samochód wypożyczyliśmy ze zwykłą skrzynią biegów (pamietam, że za jeden
              > dzień za Opla płaciłam ok. 100 złotych, bardzo tania benzyna). Na miescie
              jest
              > bardzo dużo wypożyczalni, ale wszystkie mają mniej wiecej takie same ceny.
              Też
              > wypożyczałam przez Neckermanna.

Jeszcze jedno, jesli macie dzieci to w stolicy jest sklep Walta Disneya. Moje
              dziecko oczywiscie naciągnęło mnie na sporą sumke, ale rzeczywiscie warto pewne
              rzeczy kupić, bo nigdzie takich nie widziałam, chyba tylko w Paryzu.
              W Can Picaford jesat fajny sklep NafNafa (też spore zakupy i 3/4 tańsze niz w
              Polsce). Nie radze robic zakupów na lotnisku, bo na miejscu jest wszystko
              tańsze, tzn. kosmetyki, alkohol itd.
              Nie ma sensu też iść na ich targ w Alcudii-beznadzieja. Nie ma też sensu jechać
              do Inki (skóry) -straszne ceny i nic ciekawego.

Zwiedzanie:
              1. Safari - takie sobie, ostatecznie można zajrzeć
              2. Jamy (nie pamiętam jak to sie nazywało)w chyba Cala Millor (lub okolice)-
              super, polecam !!!!!!!! (bylismy sami, bilety można kupić bez problemy, bylismy
              około 11)
              3. Wycieczka na zachodnie wybrzeże - super, polecam !!!!!!!!! (góry, kanion,
              statek, stara kolejka jadąca wśród pól pomarańczy i cytryn-ten zapach pamietam
              do dziś)
              4. Resztę wyspy zjeździliśmy samochodem. Próbowalismy trzy razy dostac sie do
              katedry w stolicy i niestety nie udało nam się, zawsze była zamknięta.
              5. Bylismy również na pokazie delfinów na prośbe mojej córki i niestety uważam,
              że tragedia. Na Teneryfie jeśli ktoś widział wcześniej pokazy w Loro Parku lub
              w Aquaparku sto razy lepsze. Tutaj dno. Szkoda pieniędzy.
              6. W miasteczku wodnym nie bylismy bo zabrakło nam czasu, ale ci co byli
              mówili, że też takie sobie.
              7. A Alcudii jest dyskoteka - super. Wyszlismy o 5 rano. Prawie sama płec męska
              z całego swiata (nawet najpierw myslałam, że jakaś gejowska, ale nie). Takie
              powodzenia w życiu nie miałam, chetnie bym to powtórzyła.

Pozdrawiam Olu.
              • Gość: MM Re: Do Oli IP: *.pl 24.07.02, 20:38
                Olu, a może bedziesz do mnie pisać prywatnie na adres: turystka.mm@wp.pl
                Tam podam Ci swój prawdziwy adres e-mailowy. Tutaj wszyscy wszystko widzą, a po
                co?
            • Gość: Ola do MM IP: *.corp.redshift.com 22.07.02, 06:43
              Serdecznie dziekuje za informacje. Moze same moje pytania wydaja sie dziwne ale
              nieznam hotelowych regul w Europie.
              Tutaj w Kalifornii sie przyzwyczailam ze nigdy nie biore recznikow itp.
              Twoje informacje sa bardzo pomocne.

> napisem Iberostar). Obok hotelu jest market, ceny chyba tanie bo wszyscy sie
              > tam zaopatrywalismy zarówno w owoce jak i alkohol-piwo, wino (pyszne) i
              nikomu
              Nie wykupilismy posilkow bo z doswiadczenia wiemy ze nigdy nie mielismy na nie
              czasu i nie chcielismy byc zwiazani godzinami posilkow. Wynika ze w pobliskim
              sklepie mozna zakupic zywnosc. Czy polecasz jakies bliskie od hotelu knajpki?

> My samochód wypożyczyliśmy ze zwykłą skrzynią biegów
              To znaczy ze musimy sie nauczyc jezdzic :-( Ja znam tylko automatyczna.

(Jeszcze jedno, jesli macie dzieci to w stolicy jest sklep Walta Disneya.
              Bedzie male dziecko , bratanek, z Polski. Duza szansa ze towary W Disneya na
              Majorce moga byc tansze niz w Disneyland u nas.
              Nie ma sensu też iść na ich targ w Alcudii-beznadzieja. Nie ma też sensu jechać
              do Inki (skóry) -straszne ceny i nic ciekawego.
              Dzieki. Wszyscy opowiadali o tych wyrobach. To tak jak z winem francuskim.
              Tansze czesto u nas niz we Francji.

3. Wycieczka na zachodnie wybrzeże - super, polecam !!!!!!!!! (góry, kanion,
              statek, stara kolejka jadąca wśród pól pomarańczy i cytryn-ten zapach pamietam
              do dziś)
              To brzmi ciekawie i bardzo kalifornijnie.
              Próbowalismy trzy razy dostac sie do
              katedry w stolicy i niestety nie udało nam się,
              O ktorej otwieraja? Ile czasu wam zajmowal dojazd do Palma De Mallorca?

7. A Alcudii jest dyskoteka - super. Wyszlismy o 5 rano. Prawie sama płec męska
              z całego swiata
              To brzmi rownie dobrze. Zostawimy meza i brata w hotelu i pojdziemy ze
              szwagierka.
              Wogole wydaje mi sie ze Neckermann jest dobrym organizatorem i jak ta opinia
              sie potwierdzi to myslimy o Grecji w 2003r.
              Serdecznie pozdrawiam. Sluze wszelkimi informacjami o USA a szczegolnie
              Kalifornii.

• Gość: MM Re: do MM IP: *.pl 24.07.02, 20:23
                Są obok jakieś knajpki, ale chyba lepsze sa w porcie. Dojazd zajmuje około 15
                minut. Do Palmy jechałam samochodem (około 40 minut) i autobusem 2 razy (około
                1,5 godziny). Uwaga w niedziele jest wszystko pozamykane, troche bylismy
                zaskoczeni, bo uwazałam, ze to kraj nastawiony na turystów, ale widać lubia
                odpoczywać. Wino pyszne (szczególnie takie z wisniową etykietą, niestety nie
                pamiętam nazwy, ale rocznik 2000)i uważam, ze jedzenie w hotelu również.
                Dyskoteka, na która pojechalismy była pomiedzy hotelem a portem (mniej wiecej
                w połowie drogi). Ja lecę w sobote na Krete. Wybrałam jakis nowy hotel z
                katalogu Big Blue (de lux) ze wzgledu na to, ze słyszałam o brudzie, który jest
                w hotelach 3 i 4 gwiazdkowych. mam nadzieje, ze bedzie dobry (widziałam, że
                jest w katalogu TUI i Neckermanna - niemieckich).

Samochody: moze sa ze skrzynią automatyczna, nie wiem.
              • Gość: MM Re: do Oli IP: *.pl 24.07.02, 20:27
                Niestety nie byłam nigdy w USA i Kanadzie, może w przyszłosci. Nie mam do kogo
                tam pojechać. Takie wyjazdy niestety nie planuje sie poprzez biura podrózy
                tylko raczej prywatnie, a to już ogromne koszty (szczególnie hoteli).
                Ja zwiedzam świat razem z dzieckiem, wszędzie ją zabieram od kiedy skończyła 3
                latka (teraz 9) i nie puściła by mnie samej.
                • Gość: MM Re: do Oli IP: *.pl 13.08.02, 10:00
                  Olu mam nadzieję, że juz wróciłas. Nappisz jak było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka