Gość: Iremaxxx IP: *.idea.pl 30.06.05, 23:06 WITAM, MUSZĘ WYJECHAĆ W DRUGIEJ POŁOWIE LIPCA NA DWA TYGODNIE. MYŚLAŁEM O MEKSYKU, ALE PODOBNO POGODA WTEDY JEST NIE NAJLEPSZA... JAKIE INNE OPCJE PROPONUJECIE? DZIĘKI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krafla Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? IP: *.waw.tgc.pl / 212.244.73.* 01.07.05, 11:35 idealny czas na Peru, Boliwie. Polnocna czesc Chile i Argentyny tez maja wtedy dobra pogode. W niektorych rejonach Afryki tez jest wtedy sucho. W Japonii jest lato. Moze okresl przynajmniej jakie rejony Cie interesuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iremaxxx Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:26 Z tego co widze, to Meksyk bedzie wilgotny, gorący i deszczowo-huraganowy. Moze rzeczywiscie Zanzibar/Kenia lub Bali/Indonezja? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
besir1 Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? 01.07.05, 11:44 ogolnie rzecz biorac - miedzyzwrotnikowy pas polkuli poludniowej- spojrz na globus i szukaj szczegolnie terenow w poblizu Zwrotnika Koziorozca. Pamietaj tylko , ze jadac zbyt daleko na poludnie od yego zwrotnika, szczegolnie w klimacie bardzo suchym bedziesz sie musiala spodziewac niskich temperatur- zwlaszcza w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:11 Tanzania, Zanzibar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stasio Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? IP: *.mofnet.gov.pl 01.07.05, 12:56 Ogólnie nad Morzem Śródziemnym, a już Cypr, Turcja, Kreta to 100% że nie będzie deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
dunia77 Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? 01.07.05, 17:06 Blizej: M. Srodziemne, W. Kanaryjskie, Egipt Dalej: Indonezja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iremaxxx Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:28 czyli Bali byłoby w drugiej połowie lipca ok? Dzisiaj pogoda tam podobno średnia (sprawdzalem oferty last minute na ltur.de) dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
dunia77 Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? 02.07.05, 14:59 No coz... to sa jednak okolice rownika, wiec pogoda _zawsze_ jest srednia w porowaniu do takiego Egiptu :-) Ja bylam dwa razy w Azji w porze suchej i zawsze popadalo, takie blekitne bezchmurne niebo to nie jest chleb powszedni. Ale wracajac do pytania: tak, na Bali jest teraz pora sucha, mniej wiecej do konca wrzesnia, polowy pazdziernika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dp:) Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? IP: *.nespo.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 14:32 Hmm...tak sobie myślę... na Saharze nie powinno padać... Odpowiedz Link Zgłoś
iza42 Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? 02.07.05, 22:04 Bardzo stosowna pora aby odwiedzic wyspy Polinezji na poludniowy Pacyfiku. Polecam francuska Polinezje . Wyspy Cooka, Samoa , Fidji oraz inne w tym regionnie. Dobra pogoda , nie ma cyklonow , pada niewiele. Widoki wspaniale , ludzi duzo mniej niz w zatloczonej Europie. Wiele by o tym mozna pisac... Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_1971 Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? 04.07.05, 12:29 Idealna pora do odwiedzenia Afryki - teraz tam jest zima , wiec temperatury znosne. A tam prawie nigdy nie pada. Zgadzam sie z przedmowca i polecam Tanzanie i Zanzibar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? IP: 148.234.25.* 05.07.05, 18:52 ja wlasnie jestem od tygodnia w meksyku i jeszcze ani jednej chmurki nie widzialam ponoc pora deszczowa znaczy tyle co 15 min deszcz jestem w monterrey jest upalnie kolo 40st c i blekitne niebo wiec goraco polecam meksyk Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_99 Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? 22.07.05, 22:48 Arica - Chile. Tutaj nigdy nie pada. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? 23.07.05, 17:03 w kilku innych miejscach Chile tez nie:) ******************************* www.polcom.cl/patagonia volvina.blog.onet.pl smakosze.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_99 Re: GDZIE W LIPCU BEZ PORY DESZCZOWEJ??? 25.07.05, 14:25 Owszem, ale nie ma jak Arica. www.panamericanahoteles.cl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) KANADA - ONTARIO - gorąco, super pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 16:41 sprawdx sam jak nie wierzysz - tropik więcej info turystycznych: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25252 Odpowiedz Link Zgłoś