Dodaj do ulubionych

festa brasil - imprezy

11.01.06, 12:26
Czy ktoś może wypowiedziec się na temat działalności stowarzyszenia
miłośników rzeczonej kultury "festa brasil" i imprezach przez nich
organizowanych? Wyczytałam na ich stronie o cyklicznych imprezach środowych w
klubie paprotka...
Obserwuj wątek
    • arpa1 Re: festa brasil - imprezy 14.01.06, 06:35
      Nie wiem, czy mysle o tym samym, ale chyba tego typu imprezy dawniej bywaly w w-
      wie na sienkiewicza (organza, lemon..). Ponoc cult-attache BR wspolpracowal.
      Raz w czasie takiego czegos tam bylem i moge zaswiadczyc ze "festa" - owszem,
      niczego sobie!! Ale "Brasil" - ?? pewnie chodzilo o dekoracje i koszulki
      barmanow/kelnerek. I oczywiscie muzyka.
      W organzie chyba przynajmniej do niedawna wciaz odbywaly sie jakies tematyczne
      imprezy raz na jakis czas, byc moze teraz paprotka to przejela? niestety, nie
      wiem.
      Moja siostra twierdzi, ze gdzies na Jasnej widziala (ponoc przypadkowo, w
      jakims barze) tance "brazylijskie", i to w wykonaniu pan, ktore w jej opisie
      mogly uchodzic za "mulatas".
      (Te wszyskie informacje sa oczywiscie 1+ rok stare)

Obym sie mylil (co do zakresu),
      Zreszta chyba cos juz na tym forum bylo o BR-podobnych imprezkach,
      pzdr
      • coatlicue Re: festa brasil - imprezy 14.01.06, 12:11
        tak więc w Paprotce grać będzie DJ Szynszyl czyli Paweł Kucharczuk, ten sam co
        grywał (bo nie wiem czy nadal gra) w Organzie. Więc może byc podobnie. Na festas
        organizowanych przez festebrasil byłam nieraz i mogę powiedziec, że festa fescie
        nierówna. Bywały imprezy takie gdzie bawiłam się do rana a i były takie, na
        których nudziłam się okrutnie..Oststnio mam wrażenie, że zabrakło im juz
        inwencji bo za każdym razem na ekstra imrezach (czyli nie tych które odbywaja
        się co tydzień) program wygląda tak samo: DJ Szynszyl bądź DR Grintomb grają (ja
        osobiście preferuję Grintomba :P), Bateria Nova i pokaz Axe Bahia. Co do pokazów
        Axe to ja już zdążyłam się przekonać nie raz, nie dwa a nawet więcej, że to że
        na zaproszeniu czy relkamie jest napisane, że pokaz będzie to wcale nie znaczy ż
        tak będzie faktycznie. Czasem pokazu nie ma wcale, czasem, tak jak to było na
        mikołajkach brazylijskich, pokaz urządziły panny z SHO. Nie mówę, że fajnie nie
        tańczą, owszem, ale to nie to samo co pokaz samby w wykonaniu rodowitych
        Brazylijczyków (Andre i Adriana) lub choć pół-krwi (jak Marta)..
        Ale też uważam, że duuuuużo zależy od ludzi, z którymi idziesz sie bawić.
        Aa, co do muzyki to jest ona gł brazylijska jeśli chodzi o język, choć na
        mikołajkach muszę przyznac było parę ładnych hitów :) Nie są to muzycznie
        czysto-brazylijksie imprezy, pojawia się też trochę salsy, reggaetonu, co ja
        popieram bo kocham się bawić do takiej muzyki. Ale jeśli liczycie na cztso
        brazylijską imrezę, gdzie będziecie słuchać tylko i wyłącznie axe, pagode, forro
        itp. to w Polszy nie napotkacie chyba... A szkoda bo Ci co się uczą samby
        brazylijskiej nie mają jej za bardzo gdzie wykorzystać (na przykład porównując z

licznymi salsotekami)...
        pozdr!
        • arpa1 Re: festa brasil - imprezy 14.01.06, 20:07
          Domyslam sie, ze to ten sam Szynszyl i Adriana, ktorzy nadaja w soboty w radiu
          jazz:
          www.jazzradio.lgmedia.pl/index.php?name=prog&oId=18
        • irminha Re: festa brasil - imprezy 15.01.06, 23:07
          Obrigadinha! Dzięki za super wyczerpującą odpowiedź:-))) Zgadzam się w
          zupełności, że najlepszym zapalnikiem udanej imprezy jest właściwe towarzystwo
          choć oczywiście byłoby wskazane, żeby i muzyka była ta właściwa. Pomimo
          wszelkich za i przeciw wybieram się w najbliższą środę, by na własnej skórze
          przekonać się, ile z prawdziewego ducha Brazylii mają te imprezy. Pozdrawiam
          • pistonshill Re: festa brasil - imprezy 16.01.06, 21:21
            Może nie będzie to najbardziej obiektywny głos w tej sprawie (ze względu, że sam
            jestem członkiem 'rzeczonego'Stowarzyszenia Kultury Brazylijskiej) ale wypowiem
            się na temat środowych imprez w Paprotce. Jest to kontynuacja imprez DJ Eda
            Szynszyla z Organzy, które odbywały się w czwartki. Z różnych względów zostały
            przeniesione na środy do innego klubu. Na razie w nowym miejscu odbyły się dwie
            imprezy, z czego na ostaniej 11 stycznia świetne pokazy dali Axe Bahia Show oraz
            najlepsza grupa batucadowa ze Szczecina - Sambal. Osobiście bawiłem się bardzo
            dobrze aczkolwiek na pewno te imprezy nie zyskały jeszcze takiej sławy jak
            poprzednie czwartkowe. Mam tylko nadzieję, że będzie jeszcze lepiej. W tym
            tygodniu natomiast impreza będzie miała charakter bardziej kubański :)

Co do innej sfery działalności Festa Brasil zapraszam na naszą stronę
            www.festabrasil.pl
            Już niedługo nasza impreza Night Flight to Brasil, podczas której do wygrania
            będzie bilet do Brazylii. Po więcej info zapraszam na stronę.
            Pozdrawiam i zapraszam,
            Paulo
            www.festabrasil.pl
          • arpa1 Re: festa brasil - imprezy 24.01.06, 05:55
            i jak impreza?
        • szahedebetryszko Re: festa brasil - imprezy 24.01.06, 13:48
          >>>>Oststnio mam wrażenie, że zabrakło im juz inwencji

a moze po prostu brazylia sie juz zaczyna przejadac i nie ma juz tak, ze
          wystarczy aby w klubie byly zolte sciany i juz jest po brazylijsku. moze
          koniunktura na brazylie sie konczy to i pomyslow brakuje. na szczescie zawsze
          mozna wrocic do dzwiekow hinduskich (czy jakie one tam byly w epoce
          przedbrazylijskiej)
          • brasilka2 Re: festa brasil - imprezy 24.01.06, 20:32
            szahedebetryszko napisał:

> a moze po prostu brazylia sie juz zaczyna przejadac

Mam nadzieję, że nie - od lutego rusza moja rodzinna szkoła nauki jazdy po
            brazylijsku: żółte samochody, brazylijska flaga i te klimaty ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka