Gość: Dejmon01 IP: 195.94.197.* 25.11.02, 14:52 Chcialbym sie w najblizsze wakacje wybrac nad Bajkal. Moze ktos organizuje taka wyprawe lub ma jakies namiary (oczywiscie w rozsadnej cenie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mR Re: BAJKAŁ- POSZUKUJE ORGANIZATORA WYCIECZKI IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.02, 18:11 ja rowniez sie chce wybrac ale bez wycieczki - pociagiem - zaczynam zbierac rozne informacje Odpowiedz Link Zgłoś
dejmon01 Re: BAJKAŁ- POSZUKUJE ORGANIZATORA WYCIECZKI 26.11.02, 10:00 wycieczka - mam na mysli wlasnie wyprawe - moze byc pociagiem - rowniez zbieram inforamcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acton Re: BAJKAŁ- POSZUKUJE ORGANIZATORA WYCIECZKI IP: *.w / *.net.pl 26.11.02, 13:19 400$ za 5 tygodni. Nie płać więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lacis Re: BAJKAŁ- POSZUKUJE ORGANIZATORA WYCIECZKI IP: *.lo9.szczecin.pl 27.11.02, 14:39 w 2000 byłem pod Murmańskiem, w tym roku byłem w Tuwie, a w 2001 byłem nad Bajkałem. Myślę że posiadam durza wiedzę i doświadczenie w organizowaniu wyjazdów do Rosji i na Wschód. Jedziecie do grodna, lub Brześcia stamtąd do Mińska. Z mińska w sezonie letnim jest raz w tygodniu pociąg do Irkucka [chyba we wtorek - około 16.00 - ale to sobie sprawdźcie w www.express-2.ru]. Pociąg jedzie 4,5 doby. Kupcie sobie płackartny - bo o 40% tańszy od kupejnego i fajniejszy. Jedyny mankament to to,że chodzą tam nowe wagony w których otwierają sie tylko małe lufciki, a jak działa klimatyzacja - szkoda gadać - więc mozecie się czuc jak w łaźni. Z pamięci nie podam wam ceny - ale płackart powinien kosztować coś koło 200zł w jedna stronę. Z Irkucka raniusieńko chodzą "elektryczki" do sljudianki - a stamtąd, to już jak chcecie - albo kolejną elektryczką do Bajkalska, albo nawet do Wydrino [kolejną elektryczka dojedziecie do Ułan-Ude] - to wszystko wzdłóż Bajkału. Albo w nocy jest elektryczka do ... - nie pamiętam nazwy miejscowości, ale to naprzeciwko Listwianki - tyle, że po drugiej strony Angary. Jak będziecie mieli szczęście to w pociągu wezmą was dobrzy ludzie i przenocują w domu w jednej z wiosek nad Bajkałem [ja właśnie tak miałem - ale nie pytałem się o nocleg, tylko o podpowiedź gdzie się rozbić namiotem]. Po drodze w wielu miejscach ludzi rozbijaja sienad samym jeziorem. Gdybyscie chcieli wiedzieć coś jeszcze to podajcie swoje adresy elektroniczne - to do was napiszę [bo na forum wchodzę żadko -mam mało czasu] Lacis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mR Re: BAJKAŁ- POSZUKUJE ORGANIZATORA WYCIECZKI IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.02, 22:51 chcialbym zobaczyc bajkal i zachaczyc o Chiny moze tez o Kamczatke. -moze wiesz ile kosztuje mniej wiecej w dolarach albo euro przejazd na Kamczatke lub Irkucka ? mam pare pytan - moj adres mrx@op.pl - z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
dejmon01 Re: BAJKAŁ- POSZUKUJE ORGANIZATORA WYCIECZKI 28.11.02, 10:52 Dzieki za informacje. Prosze o wiecej: damianpi@o2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: BAJKAŁ- POSZUKUJE ORGANIZATORA WYCIECZKI IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 13:47 tez tam byłem i tez mam kilka info. na ten temat - wiadomosci z 2000 roku. Bajkał + Sajany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mR Re: BAJKAŁ- POSZUKUJE ORGANIZATORA WYCIECZKI IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.02, 19:42 dzieki Lacis sprawdz poczte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajuna Re: BAJKAŁ- POSZUKUJE ORGANIZATORA WYCIECZKI IP: *.chello.pl 02.12.02, 19:37 Czesc! Jezdze prawie co roku latem do Ulan-Ude z dzieckiem, na miesiac, dwa... Poniewaz to moja ojczyzna. Jezeli chcecie, moge tez udzielic informacji. W tym roku bylismy w Goriacinskie - to "kurort" nad Bajkalem z goracym zrodlem. Bylo wspaniale. To nie ten sam Bajkal, nie jest przy kolei, ktora psuje widoki;)) Zazwyczaj tu wsiadamy do Poloneza do Moskwy. Jechalismy w ta strone 4 doby pociagiem w 4-osobowym przedziale;) Tak naprawde ta podroz pociagiem tylko dla wytrwalych;) Tak naprawde przelot samolotem nie jest o wiele drozszy, akurat na samolot nie bylo biletow na 3 kolejne dni, dlatego zdecydowalam, ze pojedziemy koleja. Zawsze kupuje bilety w serwis centrum,przy kazdym dworcu, drozej o jakies 4-5 dolarow, za to nie ma godzinnych koleek i sa miejsca do odpoczynku, obok toalety, w niektoryh proponuja napoje i przy kasie stoi fotel;)) Podroz plackartem, czyli caly wagon w jednej kupie polecam tym, co sie nie boja o bagaze w nocy albo jada wieksza paczka zadna przygod i nowych znajomosci, poznacie wtedy roznobarwne postacie rosyjckiej rzeczywistosci;)))) Ja w tym momencie szukam mozliwosci rezerwowania biletow na samolot tutaj, albo telefonicznie z Moscwy. Aeroflot chyba odpada, bo ceny chyba jak w Locie. W Rosji teraz cala masa linii lotniczych, i sa duze znizki, czasem 50% za kupno biletu w obie strony. Goriacinsk polecam, to 150 km od Ulan-Ude, jedzie sie 3-6 godzin w zaleznosci- padalo czy nie:))) Ale mam dobra wiadomosc;) Siostra napisala, ze wreszcie zrobili dobra droge. Bylam zachwycona, bo woda tym latem w miare byla ciepla, plaza tam- to piasek, i woda po pas z kilometr a dno piaszczyste. Radze jechac w sierpniu, zazwyczaj lato w Buriacji jest upalne, wiec woda sie nagrzewa, w tym roku, co bylo zadkoscia, nawet kapalismy sie nago w nocy:))A potem grzelismy sie u ogniska. Mozna tam palic ogniska wszedzie i grylowac;) Tak ze romantyka pelna;) Woda lodowata, czysta, ale na brzegu czlowiek szybko sie nagrzewa w tym upale. Wogole wszchodnia czesc Bajkalu jest bardziej "dzika", nie bylam ze strony Irkutska, tam, mowia, warunki bardziej przystosowane dla zachodnich turystow;) Naprzyklad- ten Goriacinsk- to zwykla wiocha zabita deskami;)))Co do widokow, to miejscowi z Goriacinska powiadaja, ze ich widoki to nic w porownaniu z Barguzinom;) Ale to dalej na polnoc, nie bylam tam. Kto ma wiecej ze soba forsy, moze w Ulan-ude wykupic "putewku" w taki osrodek w Goriacinskie- w cenie lecznicze procedury, odchudzanie i czyszczenie organizmu;) Mysle ze na kieszen polaka nie jest tak drogo. Nas bylo 5-ro, wiec wynajelismy domek przez znajomych. Codziennie do Bajkalu z miejscowego PKS odjezdzaja prywatne 9-11 osobowe busiki,tak ze z transportem teraz jest wreszcie lepiej;) Tak ze zycze powodzenia i jak najlepszych wrazen! Chetnie sluze pomoca;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lacis pociagi i samoloty IP: *.lo9.szczecin.pl 11.12.02, 13:55 KONKRETY!!! Ile to jest to niewiele więcej za samolot niż za pociąg. Bo płackart z Oskwy do Irkucjka będzie kosztował jakieś 2tyś - góra 2,3tys. rubli, a samolot ILE????? Chyba że dla kogoś pociąg to tylko "eswe" w "firmiennom" pociągu - ale w takim razie porównujmy to z ceą wynajęcia prywatnej awionetki... I nie ma co straszyć losem bagaży w nocy - płackartem jechałem nie mniej niż 30 razy i w zyciu nie miałem kłopotu z bagażem - a zazwyczaj jeżdżę SAM!!! A że mozna poznać specyficzne rosyjskie typy - to chyba dobrze, w końcu po coś się do tej Rosji jedzie!!! W płackarcie jest o wiele bezpieczniej niż w kupejnym - bo wszystko jest na widoku wszystkich i trzeba wyjątkowego desperata - albo bandy by coś złego się stało (ja jeszcze na taki przypadek nie trafiłem - mimo kilkudizesięciu przejazdów) - czego o kupejnym nie da się powiedzieć. Lacis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: BAJKAŁ- POSZUKUJE ORGANIZATORA WYCIECZKI IP: *.ig.pwr.wroc.pl 11.12.02, 13:08 WYBIERAM SIE W LUTYM NA SYBRIE (IRKUTSK) ALE CHOLERNIE BOJE SIE LATAC SAMOLOTEM - NIE WIEM JAK SPRAWDZIĆ ILE KOSZTUJE BILET NA POCIAG Z MOSKWY ALE GDY WYKUPIE GO W MOSKWIE A NIE W WARSZAWIE. POPRZEDNIO BYLAM Z GRUPA I MIELISMY ZNIZKE A POZA TYM TO BYLO 2 LATA TEMU. jAK BYS MI MOGL PODAC INFORMACJE BEDE WDZIECZNA. pOZDRAWIAM CIEPLUTKO! Agnieszka. awidawska@wroclaw.home.pl PS: Jesli ktos wybiera sie w okolicach koniec stycznia / poczatek lutego do Irkutska lub przynajmniej do Moskwy prosze o kontakt - moze wspólnie spędzimy te urocze dni w pociagu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konik Re: BAJKAŁ- POSZUKUJE ORGANIZATORA WYCIECZKI IP: *.wsercumiasta.wroclaw.net.pl 02.12.02, 19:54 Polecam siberian.dream.vg/wycieczki/ - strona organizatora. Cena jest o wiele nizsza niz u innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warzywicho Re: BAJKAŁ- POSZUKUJE ORGANIZATORA WYCIECZKI IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 11:35 Polecam ofertę chorzowskiego biura "TOP". W tegorocznej ofercie była 23-dniowa wyprawa nad Bajkał za ok. 800 USD. Sprawdźcie sami www.top.turystyka.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: BAJKAŁ- POSZUKUJE ORGANIZATORA WYCIECZKI IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 12:32 Biuro Janter z Warszawy: www.janter.com.pl na stronie akurat tego nie ma, ale robią to i tanio. Taniej niż Chorzów. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś