Dodaj do ulubionych

LONDYN ANGLIA HELP !!!

IP: 195.116.220.* 11.02.03, 10:46
sluchajcie moze ktos wie jak traktuja ludzikow na granicy ktorzy maja wbita
pieczatke odmowy do kanady w paszporcie nowym a w starym 3 odmowy do us. mam
zamiar poleciec do londynu i stad pojawilo sie moje pytanie czy na lotnisku
tez tak trzepia? i co najlepiej im pokazac jakie dokumenty ile kasy prosze o
odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: acton Re: LONDYN ANGLIA HELP !!! IP: *.net.pl 11.02.03, 11:39
      Możesz mieć pewne uzasadnione obawy. To, że lecisz samolotem, a nie coachem,
      nie znaczy, że będziesz miał mniej problemów z celnikami. Starym paszportem bym
      się raczej nie chwalił, chyba, że masz tam jeszcze kilkadziesiąt pieczątek
      innych krajów, które by świadczyły o tym, że podróżujesz turystycznie po
      świecie. Jak im udowodnisz, albo dasz dozrozumienia w sposób jednoznaczny, że
      jedziesz w celach turystycznych (wiesz co powiedzieć na granicy, np. co
      będziesz zwiedzać, ile masz kasy, do kogo jedziesz i kim on jest, ile
      zarabiasz, gdzie pracujesz itp.) to powinieneś wjechać. Na 75% spytają się
      dlaczego dostałeś odmowę wjazdu i na to też musisz mieć odpowiedź.
    • Gość: acton Re: LONDYN ANGLIA HELP !!! IP: *.net.pl 11.02.03, 11:46
      Aha, odnośnie dokumentów. Koniecznie bilet powrotny i jak lecisz samolotem to
      tej samej linii lotniczej, bo będą się czepiać. Fajnie jakbyś był studentem, to
      jakiś ISIC, czy Euro 26 też by się przydało. Z tym ja jeździłem i mi
      wystarczało. Musisz znać swoje miejsce zamieszkania, czyli mile widziana
      rezerwacja hotelu. Jeśli chodzi o kasę, to im więcej tym lepiej. Absolutne
      minimum to jakieś 200Ł, ale jak masz już parę latek, to jak na niestudenta to
      raczej mało, zwłaszcza, że leisz samolotem. Część kasy można mieć w gotówce,
      ale pokaźną kwotę warto też mieć na karcie (karty sprawdzają!).
      • Gość: desperat Re: LONDYN ANGLIA HELP !!! IP: 195.116.220.* 11.02.03, 12:21
        ok powiem tak studentem nie jestem a mam 25 lat co to znaczy ze sprawdzaja
        karty??? a jeszcze jedno mam tam kumpla ktory jest angolem i do niego chce
        jechac
        • radzio_pl Re: LONDYN ANGLIA HELP !!! 11.02.03, 13:20
          ... na Landing Card wpisz adres kumpla... jak się spytaja kto mieszka pod tym
          adresem to mów prawdę...

... mogą poprosić Cię o Bank Statement... czyli dokument z banku dot. stanu
          konta... najlepiej mieć kartę Citibank lub podobną...

... odmowa wizy do Kanady może im troche przeszkodzić, ale nie powinna mieć
          wpływu na decyzję immigration officer....

... starego paszportu nie sprawdzą...
        • Gość: acton Re: LONDYN ANGLIA HELP !!! IP: *.net.pl 11.02.03, 14:10
          Gość portalu: desperat napisał(a):

> ok powiem tak studentem nie jestem a mam 25 lat co to znaczy ze sprawdzaja
          > karty??? a jeszcze jedno mam tam kumpla ktory jest angolem i do niego chce
          > jechac

Dla nich będziesz idealnym kandydatem do pracy na czarno:) No ale nie ma co
          pękać. Jeśli spytają ile masz ze sobą kasy (b. prawdopodobne), a mówisz że kasę
          masz na karcie kredytowej, to oni mogą to sprawdzić ile tam masz. Byłem czegoś
          takiego świadkiem w Dover. Samolotem powinno być łatwiej, bo już z tego wynika,
          że masz nieco więcej kasy, niż ci co jadą autobusami. Jeśli powołasz się na
          adres swojego kumpla (zakładam, że podasz ten adres jako adres zamieszkania),
          to oni mają prawo sprawdzić ten adres i np. zadzwonić do Twego kumpla i
          skonfronować to co im powiesz. Oczywiście to są czarne scenariusze, wielce
          prawdopodobne, że poprostu spytają się tylko o cel podróży i piecząteczka
          gotowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka