Gość: Ryszard IP: 10.0.0.25, 213.76.242.* 26.02.01, 17:59 Proszę o praktyczne wskazówki, gdzie pojechać, gdzie spać, gdzie i co jeść. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jackotac Re: Bułgaria IP: *.chello.at 02.03.01, 23:11 ^Bulgaria niestety stala sie niebezpiecznym krajem, .odradzam spanie w namiocie, hotele stosunkowo drogie , a kwatery prywatne trudne do znalezienia, minely czasy gierkowskie, . lepiej szukac innego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bułgar Re: Bułgaria IP: *.neseber.comnet.bg 18.03.01, 17:04 Czy Pan (i) moze pokazac konkretne fakty? Czasy nie sa gierkowskie, ale sa kwasniewskie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Bułgaria IP: 62.98.65.* 18.04.01, 17:20 Gość portalu: jackotac napisał(a): > ^Bulgaria niestety stala sie niebezpiecznym > krajem, .odradzam spanie w namiocie, hotele stosunkowo > drogie , a kwatery prywatne trudne do znalezienia, > minely czasy gierkowskie, . lepiej szukac innego kraju nieprawda,w zeszlym roku byli znajomi i mowili ze jedzenie i picie b. tanie inne przyjemnosci-dyskoteki,sporty wodne-tez tanie. sa biura podrozy ,ktore organizuja wakacje w nowych pensjonatach czy niewielkich hotelach swiezo zbudowanych(faktem jest ze lepiej nie jechac do tych z lat 70- tych).biura organizuja tez przeloty-w sumie to wychodzi taniej niz wakacje w polsce. poza tym bulg.to nie tylko morze ale gory ,monastyry..... co jesc?????????? dziwne pytanie -trzeba kupic przewodnik ,a tam juz jest opisana typowa kuchnia bulgarska zreszta z cenami. odnosnie niebezpieczenstwa-a czy w polsce to tak bezpiecznie???????? w neapolu tez trzeba uwazac na zlodziei-jesli chce sie jechac na bezpieczne wakacje to radze wybrac sie do skandynawii(raczej prowincja))i pieknie,i bezpiecznie-jedyny ewentualny minus :ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: Bułgaria IP: *.e-point.pl 08.05.01, 17:48 Najlepiej zostać w domu - w miare bezpiecznie, nie w namiocie, tanio... Gość portalu: jackotac napisał(a): > ^Bulgaria niestety stala sie niebezpiecznym > krajem, .odradzam spanie w namiocie, hotele stosunkowo > drogie , a kwatery prywatne trudne do znalezienia, > minely czasy gierkowskie, . lepiej szukac innego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bułgar Re: Bułgaria IP: *.neseber.comnet.bg 29.03.01, 19:18 www.podroze.pl/Index1.xml?dokument=art01-04-2001 i P.T.U. "MARO" Sp. z o.o. 43-100 Tychy, ul. Ciasna 1 tel./fax (0-32) 219-10-32, 219-10-56, 227-52-68 e-mail: maro@maro.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Bułgaria IP: 62.98.65.* 18.04.01, 17:23 oni podobno oferuja hotele z lat 70-tych, natomiast z wroclawia leci sie do nowowybudowanych hoteli Odpowiedz Link Zgłoś
qba22 Re: Bułgaria 05.05.01, 21:06 Bylem 2 razy przez ostatnie 2 lata w wakacje - nie bede gadal wiec glupot ze kraj niebezpieczny itp. Nad morzem spac tylko na kwaterach prywatnych (cena w sierpniu '99 - 4 dm/os/noc ; '00 - 5 dm/os/noc) Nie ma sensu szukac czegos innego ani brac namiotow. Baby (np. w Carevie bo tam bylem i to POLECAM!!!) stoja na przystanku i rzucaja sie na turystow wychodzacych z autobusu oferujac czyste pokoje z posciela kolo morza , bija sie o ciebie, ale Uwaga!!! Na Balkanach trzeba sie potargowac! Zawsze!!! W Turcji nawet o wode w sklepie. Co zobaczyc, to odsylam do przewodnikow - mi wystarczylo Morze (meduzy; ryby; nurkowanie; slance ; niskie ceny [obiad 5-7 dm; owoce 1,3 dm za kg winogron]) itp..... Polecam tylko dojazd glupi my jechalismy 3 dni pociagiem; w bulgarii sa tanie kuszetki np. Sofia - Burgas z kuszetka 15-20 dm max. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażynka Re: Bułgaria IP: *.pec.poznan.pl 10.05.01, 15:11 wskazówki nie będą praktyczne - pozwolę sobie jednak na garść impresji: bułgarię odwiedziłam w 97 roku i wzbudziła mój zachwyt - wszystko jednak zależy od oczekiwań i potrzeb dotyczących wakacji i podróżowania mnie zafascynowali ludzie - swą otwartością, skłonnością do pomocy, radością... piękna przyroda - riła - przecudne góry - nie należy jednak liczyć na wysoki standard schronisk i być przygotowanym na to, że jeśli są zapełnione to nie obowiązuje powszechna u nas zasada "podłogi"; rilski monastyr - koniecznie należy zobaczyć poza tym: nesebyr, iwanowo, veliko tyrnowo trzeba smakować smaki tego kraju - w przenośni i dosłownie i cieszyć się, że jeszcze nie został zepsuty powszechną TURYSTYKĄ!!! życząc przyjemnych i pełnych pozytywnych zaskoczeń wakacji - pozdrawiam grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażynka Re: Bułgaria IP: 10.0.0.* / 213.76.242.* 26.05.01, 10:37 Napisz trochę więcej. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Bułgaria IP: 213.134.150.* 22.06.01, 00:00 Ktoś tu bzdety wypisuje. W Bułgarii byłem nie tak dawno. Cudo i miód. Ludzie mili, kwatery na każdym kroku, plaża czysta i mało ludzi, winko dwa złote, flaszeczka wódeczki cztery. Czysto i spokojnie. Summa sumarum japiszony co to ja panie nie jestam niech jadą gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vladisla Re: Bułgaria IP: 212.5.150.* 18.05.01, 15:15 Nessebar ( Nesebyr ) to chyba największy zabytek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojrey Re: Bułgaria IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00 Byłem w Bułgarii w 2000 roku...mile byłem zaskoczony i bezpieczeństwem i poziomem usług.Wolnych kwater na dobrym poziomie cała masa.Czyste plaże,niskie ceny i bardzo dobre jedzenie.... Odpowiedz Link Zgłoś