Dodaj do ulubionych

Polinezja przez Stany

01.10.06, 10:05
Witam :)

Czy ktos z Was lecial na Polinezje Francuska przez USA? Jak to wyglada w
praktyce? Jakies rady? :)
Obserwuj wątek
    • iza42 Re: Polinezja przez Stany 01.10.06, 11:23
      W praktyce wyglada to tak ,ze leci sie do LA a stamtad do Papeete lub innych
      miejsc w Polinezji. Nie bardzo wiem jakie rady masz na mysli.
      • atamanek Re: Polinezja przez Stany 01.10.06, 16:36

Czy lepiej leciec ze stopem na Hawajach, czy bezposrednio? Jak sie przedstawia
        to cenowo, czasowo? Gdzie zatrzymac sie na pierwszy nocleg... itp, takie rady
        kogos, kto tam byl :)
        • s.wawelski Re: Polinezja przez Stany 01.10.06, 23:07
          Cos mi sie wydaje, ze wybor tego typu trasy przypomina nieco kupno samochodu
          uzywanego: wybierasz docelowo miejsce i szukasz trasy na swoja kieszen. Jezeli
          ten drugi parametr jest nieistotny, to wowczas sama sobie wybierasz trase
          wedlug wlasnego widzimisie. Nr 2: nawet jezeli ktos sie pochwali, ze taka trase
          odbyl i bylo tanio, wcale nie znaczy, ze Tobie sie uda to powtorzyc.
          Przykladowo masz bezposredni lot z LA do Papeete (9.5 godziny) na Air Tahiti
          Nui. Cena na dzien dzisiejszy:1500 USD.

Zycze pieknej pogody i w zamian oczekuje pieknych zdjec.

S.W.
          • atamanek Re: Polinezja przez Stany 02.10.06, 18:21

Smoku, to nie do konca tak :)
            Planuje jak zauwazyles nastepna podroz a wiem, ze dobre rady sa w cenie, wiec
            pytam :)
            Sama juz troche szperalam i wyobraz sobie znalazlam bilet z Warszawy do papeetee
            i powrot za 1900$, to chyba nie ejst wygorowana cena?:)
            • s.wawelski Re: Polinezja przez Stany 02.10.06, 22:53
              Gdy rzucilem okiem na globus, to wygladalo, ze rownie dobrze mozesz wracac do
              Polski przez Azje, bo Polinezja Francuska jest prawie w polowie drogi lecac z
              Polski przez Stany. Jezeli ja mialbym leciec wspomniana przez Ciebie trasa do
              Papeete to bym sie chyba dlugo nad cena nie zastanawial tylko bym zarezerwowal
              lot. Ciekawi mnie jaka jest trasa za wspomniana cene. Gdzie tym razem w USA
              chcesz sie zatrzymac?

S.W.
              • atamanek Re: Polinezja przez Stany 03.10.06, 17:33

Sek w tym, ze przez Azje wychodzi drozej (ciekawe czemu?), tak ustalilam w
                konsultacji z kolega pracujacym w biurze turystycznym. Azje zostawiam sobie na
                lata nastepne.
                Tym razem planuje dokladniej zoabczyc LAX i wdepnac do NYC (lubie to miasto, ma
                urok)oraz w miare mozliwosci Hawaje (ale to opcjonalnie).

Rezerwowac nie moge, bo kilka miesiecy bede odpracowywac ostatni wakacyjny
                wyjazd ;) w sumie to lubie chleb ze smalcem i z ogorkami ;)))
                Do tego chcialabym w ferie zimowe uciec do slonka chociaz na tydzien, a jak
                wiesz jakies koszty takich wojazy trzeba poniesci :)
            • Gość: frequentflyer Re: Polinezja przez Stany IP: *.acn.waw.pl 02.10.06, 23:49
              www.britishairways.pl/marzenia/
              papetee przez LAX widzę tam za PLN 3465 + opłaty - chyba wyjdzie poniżej 1900 USD?
              • atamanek Re: Polinezja przez Stany 03.10.06, 17:45

Serdeczne dzieki za link, niezla cena, zaraz sie dowiem, ile to trzeba doliczyc
                na podatki i inne oplaty :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka