atamanek 01.10.06, 10:05 Witam :) Czy ktos z Was lecial na Polinezje Francuska przez USA? Jak to wyglada w praktyce? Jakies rady? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza42 Re: Polinezja przez Stany 01.10.06, 11:23 W praktyce wyglada to tak ,ze leci sie do LA a stamtad do Papeete lub innych miejsc w Polinezji. Nie bardzo wiem jakie rady masz na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: Polinezja przez Stany 01.10.06, 16:36 Witam :) Czy lepiej leciec ze stopem na Hawajach, czy bezposrednio? Jak sie przedstawia to cenowo, czasowo? Gdzie zatrzymac sie na pierwszy nocleg... itp, takie rady kogos, kto tam byl :) Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: Polinezja przez Stany 01.10.06, 23:07 Cos mi sie wydaje, ze wybor tego typu trasy przypomina nieco kupno samochodu uzywanego: wybierasz docelowo miejsce i szukasz trasy na swoja kieszen. Jezeli ten drugi parametr jest nieistotny, to wowczas sama sobie wybierasz trase wedlug wlasnego widzimisie. Nr 2: nawet jezeli ktos sie pochwali, ze taka trase odbyl i bylo tanio, wcale nie znaczy, ze Tobie sie uda to powtorzyc. Przykladowo masz bezposredni lot z LA do Papeete (9.5 godziny) na Air Tahiti Nui. Cena na dzien dzisiejszy:1500 USD. Zycze pieknej pogody i w zamian oczekuje pieknych zdjec. S.W. Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: Polinezja przez Stany 02.10.06, 18:21 Witam :) Smoku, to nie do konca tak :) Planuje jak zauwazyles nastepna podroz a wiem, ze dobre rady sa w cenie, wiec pytam :) Sama juz troche szperalam i wyobraz sobie znalazlam bilet z Warszawy do papeetee i powrot za 1900$, to chyba nie ejst wygorowana cena?:) Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: Polinezja przez Stany 02.10.06, 22:53 Gdy rzucilem okiem na globus, to wygladalo, ze rownie dobrze mozesz wracac do Polski przez Azje, bo Polinezja Francuska jest prawie w polowie drogi lecac z Polski przez Stany. Jezeli ja mialbym leciec wspomniana przez Ciebie trasa do Papeete to bym sie chyba dlugo nad cena nie zastanawial tylko bym zarezerwowal lot. Ciekawi mnie jaka jest trasa za wspomniana cene. Gdzie tym razem w USA chcesz sie zatrzymac? S.W. Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: Polinezja przez Stany 03.10.06, 17:33 Witam :) Sek w tym, ze przez Azje wychodzi drozej (ciekawe czemu?), tak ustalilam w konsultacji z kolega pracujacym w biurze turystycznym. Azje zostawiam sobie na lata nastepne. Tym razem planuje dokladniej zoabczyc LAX i wdepnac do NYC (lubie to miasto, ma urok)oraz w miare mozliwosci Hawaje (ale to opcjonalnie). Rezerwowac nie moge, bo kilka miesiecy bede odpracowywac ostatni wakacyjny wyjazd ;) w sumie to lubie chleb ze smalcem i z ogorkami ;))) Do tego chcialabym w ferie zimowe uciec do slonka chociaz na tydzien, a jak wiesz jakies koszty takich wojazy trzeba poniesci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Polinezja przez Stany IP: *.acn.waw.pl 02.10.06, 23:49 www.britishairways.pl/marzenia/ papetee przez LAX widzę tam za PLN 3465 + opłaty - chyba wyjdzie poniżej 1900 USD? Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: Polinezja przez Stany 03.10.06, 17:45 Witam :) Serdeczne dzieki za link, niezla cena, zaraz sie dowiem, ile to trzeba doliczyc na podatki i inne oplaty :) Odpowiedz Link Zgłoś