Gość: ebrius IP: *.chello.pl 27.02.07, 20:59 Czy byliście? Wybieram sie do Kazahstanu i planuje tez zwiedzenie kawalka zachodnich Chin. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kornel-1 Re: zachodnie Chiny? 28.02.07, 00:56 Gość portalu: ebrius napisał(a): > Czy byliście? > Wybieram sie do Kazahstanu i planuje tez zwiedzenie kawalka zachodnich Chin. W sierpniu 2005 moja droga przez Kazachstan i Xinjiang prowadziła tak: Ałmaty- Żarkent-Horgo-Yinning-(przełom Yili)-Kucza-Kaszgar-Yarkand-Kargilik-Hotan-Niya- Qiemo-(pustynia Takla Makan)-Urumczi-Turfan-(ruiny Jiaohe)-Urumchi Szczegółowa relacja, ceny, zdjęcia na mojej stronie. Kornel kornel-1.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebrius Re: zachodnie Chiny? IP: *.chello.pl 28.02.07, 15:18 dzieki za odp. Przeczytalem twoja relacja-super Ja mam trochę inna trasę w planie:ust-kamenogorsk-aktogaj-tacheng-urumqi- turpan, nie wiem czy jechać aż do mogao ku,bo Buddy naoglądałem się w Tajlandii? Mam na to 2 tyg Niepochlebnie piszesz o przewodniku pascala.Więc co polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: zachodnie Chiny? 28.02.07, 20:11 Gość portalu: ebrius napisał(a): > nie wiem czy jechać aż do mogao ku,bo Buddy naoglądałem się w Tajlandii > Mam na to 2 tyg Jeśli zdecydujesz się na trasę wokół Takla Makan, to 2 tygodnie ledwo ci wystarczą. Ujgurzy to muzułmanie więc klimaty są bardzo "arabskie" (co zresztą widać na moich zdjęciach). > Niepochlebnie piszesz o przewodniku pascala.Więc co polecasz? Moje zastrzeżenia dotyczyły głównie tego, że w Pascalu zabrakło wielu prowincji opisywanych w LP. Natomiast nie mogę kategorycznie wypowiadać się o jakości opisu Xinjiangu, Gansu i Qinghai w obu przewodnikach. NB, Rough Guide z 2005 ma jeszcze mniej opisanych prowincji. Jeśli ograniczasz się do zachodnich Chin - po prostu kup najnowsze wydanie jednego z tych przewodników ;-) Kornel Odpowiedz Link Zgłoś