Gość: murphy IP: *.spray.net.pl 14.07.03, 20:34 Czesc. Co sadzicie o biurze Triada? Wybieram sie z nimi do Turcji-moze ktos byl tam z Triada? Lub gdziekolwiek indziej... Jakie wasz opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: TRIADA - wasze opinie IP: *.crowley.pl 14.07.03, 20:57 Byłam z Triadą we wrześniu w Turcji na objeździe i wypoczynku 7+7. Z objazdu byłam bardzo zadowolona. Przewodnik bardzo fajny. Ciekawie opowiadał nam o zwiedzanych miejscach. Wszędzie byliśmy na czas. Autokar klimatyzowany.Rzeczywiście było tak jak opisują w katalogu. Było super polecam. Natomiast ten tydzień wypoczynku był już mniej fajny gdyż trafiliśmy do hotelu na można powiedzieć zadupiu. Trzy hotele na krzyż jeden sklep i nic po zatym. Do Alanii trzeba było dojeżdżać dolmuszami lub taksówkami.Jeżeli lubisz się zabawić lub wieczorami spacerowac wzdłuż morza to radzę ci wybierz hotel jak najbliżej większej miejscowości. Mimo to były to najbardziej udane wakacje w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: TRIADA - wasze opinie IP: hpcache:* 15.07.03, 07:29 Właśnie wróciłem z imprezy pobytowej z Triadą w Grecji i z mojego turnusu ze świeczką szukać zadowolonych. Rezydentki aroganckie, jedzenie fatalne, do tego totalny bajzel z samolotami. Ale może w Turcji jest lepiej. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tarar Re: TRIADA - wasze opinie 15.07.03, 10:00 Johny, kiedy byłeś ? Ja wróciłem 7.07 i uważam że było naprawde ok.Generalnie oczywiście były niedociągnięcia,ale za tą cene to absolutne mistrzostwo świata.Oni organizują wyjazdy samolotowe w cenie autokarówek-na które notabene w życiu bym nie pojechał.Możnabyło mieć zastrzeżenia do niektórych hoteli na trasie ale ja jechałem zwiedzić a nie liczyć gwiazdki w hotelach -a byli i tacy.Skromnie czysto to naistotniejsze- no i brawa dla p.Edyty przewodniczki Triady.Jedyny minus to na maxa dociśniety autokar-za dużo ludzi. A samoloty było ich kilka-ja zostałem dostarczony ( z rodziną) na czas i właściwy- Dzieki za fajny urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: TRIADA - wasze opinie IP: hpcache:* 15.07.03, 13:20 tarar napisała: > Johny, kiedy byłeś ? Ja wróciłem 7.07 i uważam że było naprawde ok.Generalnie > oczywiście były niedociągnięcia,ale za tą cene to absolutne mistrzostwo > świata.Oni organizują wyjazdy samolotowe w cenie autokarówek-na które notabene > w życiu bym nie pojechał.Możnabyło mieć zastrzeżenia do niektórych hoteli na > trasie ale ja jechałem zwiedzić a nie liczyć gwiazdki w hotelach -a byli i > tacy.Skromnie czysto to naistotniejsze- no i brawa dla p.Edyty przewodniczki > Triady.Jedyny minus to na maxa dociśniety autokar-za dużo ludzi. > A samoloty było ich kilka-ja zostałem dostarczony ( z rodziną) na czas i > właściwy- Dzieki za fajny urlop. Wróciłem wczoraj wieczorem. Generalnie nie mam zastrzeżeń do hotelu - mieszkałem w Paralii w Argo, choć miał być inny (o zmianie dowiedziałem się tuż przed hotelem - zaznaczam nie wykupywałem opcji TRAF). Co do cen - czy 2 tygodniowy pobyt za 1800/os to znowu taka tanizna? Dla mnie nie. Najlepsze było na lotnisku w tamtą stronę - poinformowano mnie że wylot jest o 12.50 - na miejscu pan stwierdził że nie ma nas na liście, ale na nasze szczęście jesteśmy zaplanowani na następny odlot za 2 godziny (w dodatku z międzylądowaniem w Krakowie). Wspomnę tylko, że nie jesteśmy z W-wy (2 godziny na dojazd) i mieliśmy ze sobą infanta. Ale to szczegół - przecież klient może sobie poczekać. Pan tylko stwierdził, że mamy szczęście że nie było odwrotnej sytuacji - tzn. gdyby odlot był wcześniej niż nam podano. Jak by tego było mało - na powrót dano nas na najpóźniejszy odlot (lądowanie po północy) mimo że stosownie wcześniej zgłaszaliśmy że jesteśmy z małym dzieckiem i chcemy uniknąć ponownego męczącego dla niego dnia i nocy. Po awanturze z rezydentkami (uwaga zwłaszcza na najstarszą z nich o nazwisku znanego niegdyś polskiego piłkarza - straszna arogantka) wreszcie w dzień odlotu zmieniono nam na korzystniejszą godzinę. Co do Edyty i kilku innych rezydentów nie mam większych zastrzeżeń, ale przez tą o której mówię aż żona dostała rozstroju nerwowego. Totalne dno, lekceważenie klienta - rozmawiała z tobą z papierosem w gębie, a jak nie miała ochoty to mogłeś co najwyżej podziwiać jej plecy. Jeżeli wybieracie się na Riwierę Olimpijską z Triadą - nie wykupujcie jedzenia - totalna mordownia (obiady miały być w pobliskiej tawernie a były w restauracji hotelowej z mało zjadalnym menu). Generalnie gratuluje tym którzy trafili dobrze - mój turnus był w większości mało zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
tarar Re: TRIADA - wasze opinie 15.07.03, 14:06 No coż ,faktycznie troche przegięcie.Mogę mówić jedynie o swoich pozytywnych doświadczeniach z Triadą.Inna sprawa ,że wiekszość ludzi na wyjazdach turystycznych to jakaś chołota,wieczni malkontenci-może to spowodowało,że ta rezydentka była "lewa".Absolutnie ją to nie usprawiedliwia.Jak jade niewiele oczekuje od rezydenta ,bo jak sie naoglądam co ci ludzie z rezydentami wyprawiają to wolę sam sobie wszystko załatwić.Czasem aż wstyd być polakiem. najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.28 Re: TRIADA - wasze opinie 15.07.03, 15:07 tarar napisała: > No coż ,faktycznie troche przegięcie.Mogę mówić jedynie o swoich pozytywnych > doświadczeniach z Triadą.Inna sprawa ,że wiekszość ludzi na wyjazdach > turystycznych to jakaś chołota,wieczni malkontenci-może to spowodowało,że ta > rezydentka była "lewa".Absolutnie ją to nie usprawiedliwia.Jak jade niewiele > oczekuje od rezydenta ,bo jak sie naoglądam co ci ludzie z rezydentami > wyprawiają to wolę sam sobie wszystko załatwić.Czasem aż wstyd być polakiem. > najlepszego zgadzam się w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: TRIADA - wasze opinie IP: hpcache:* 15.07.03, 15:27 Zgoda, że niektórzy trują dupe o głupi brudny ręcznik w hotelu, ale do cholery chyba nie jest metodą bycie opryskliwym i złośliwym w stosunku do każdego kto do nich po coś przyjdzie. Generalnie wygląda to tak, że siedzą sobie dwie rezydentki i szczebioczą do siebie a jak ktoś do nich podejdzie zrobią minę jakby ktoś im specjalnie przeszkadzał w pracy. Rozmowa z klientem to jest ich praca - na pewno często niewdzięczna, ale jak chcą pracę miłą, łatwą i przyjemną to źle wybrały zawód. Rezydent powinien swoją aparycją rozładować każde napięcie a nie je potęgować. Jak zachęcały do wykupowania wycieczek to były miłe ale już na wycieczkach bywało różnie. Podobno na jakiejś wycieczce (chyba na Olimp) zostawiły jedną spóźnioną turystkę, która zabłądziła i pojechały z resztą w niekompletnym stanie do bazy. To niewybaczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: TRIADA - wasze opinie IP: 212.191.130.* 15.07.03, 09:52 Właśnie wróciłam z Turcji 7+7. Było super: jedzenie, przewodniczka, program. Były pewne niedociągnięcia organizacyjne na początku - przy wylocie. Służę konkretniejszymi informacjami w razie potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
hibcio Re: TRIADA - wasze opinie 15.07.03, 12:46 Gość portalu: ola napisał(a): > Właśnie wróciłam z Turcji 7+7. Było super: jedzenie, przewodniczka, program. > Były pewne niedociągnięcia organizacyjne na początku - przy wylocie. > Służę konkretniejszymi informacjami w razie potrzeby. W sierpniu jadę na taka imprezę i już nie mogę się doczekać. Powiedz na co zwracać szczególną uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.28 Re: TRIADA - wasze opinie 15.07.03, 10:01 Biuro uczciwe, solidne, byłam dwa razy w różnych krajach i było ok. Jedyne co, to musisz się dokładnie dowiedzieć o hotel, pani sprzedająca wycieczki poinformowała mnie, że ten, w którym będę mieszkać jest w centrum Alanii, niestety był 2,5 km za miastem ((( Triada z tego co wiem nie ma hoteli w samym mieście, więc możesz wylądować w takim, gdzie do centrum jest 15 - 20 km. Oczywiście co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: TRIADA - wasze opinie IP: *.acn.pl 15.07.03, 13:55 Dorotko i bardzo dobrze, że za miastem. W miescie jest bardzo goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.28 Re: TRIADA - wasze opinie 15.07.03, 15:03 z miastem niby nie??? w Alanii nie ma różnicy czy w centru czy nie, skwar wszędzie jednakowy Gość portalu: Beata napisał(a): > Dorotko i bardzo dobrze, że za miastem. W miescie jest bardzo goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murphy Re: TRIADA - wasze opinie IP: *.spray.net.pl 15.07.03, 19:23 hm.. zalezalo nam na hotelu w centrum, no i wybralismy Puren-podobno jest w centrum rozrywek...moze jednak nie? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anta Re: TRIADA - wasze opinie IP: 150.254.84.* 21.07.03, 13:00 Ja tez wybralam Puren...we wrzesniu. Sprawdzalm na mapie, ktora przywiozl kolega w ubieglym roku- jest w centrum. A kiedy lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
2castro Re: TRIADA - wasze opinie 15.07.03, 11:09 Jestem ich agentem-sprzedaje imrezy od 4 lat-polecam ludzie zazwyczaj wracają zadowoleni.W mojej prywatnej ocenie nr.1 na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: TRIADA - wasze opinie IP: 212.160.156.* 16.07.03, 13:32 Moja kolezanka miała z Triadą kłopoty. Zmieniony został termin wyjazdu na wycieczkę (dodam, że o dzień wczesniej), o czym Triada jej nie poinformowała.Wyobraście sobie jej wciekłość kiedy czekała na autobus, który odjechał dzień wczesniej. Inni moi znajomi tez narzekali, szczególnie na chamskich rezydentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: TRIADA - wasze opinie IP: 212.160.106.* 16.07.03, 14:25 Nie byłem z triadą- teraz sie zastanawiam.Natomiast opinie typu "słyszałem" ,"ktoś powiedział""moi znajomi" są delikatnie mówiąc do d.... Dużo bardziej cenne są opinie ludzi którzy byli i -obiektywnie bądż nie - oceniają.Bo ja np. jeżdząc z różnymi biurami widziałem a nie słyszałem jak sie zachowują turyści do tzw"chamskich rezydentów".Wiele winy jest po naszej - turystów_stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: TRIADA - wasze opinie IP: *.geofizyka.torun.pl 17.07.03, 12:29 Nie radzę jechać z Triadą. Wyjeżdżałam za granicę z różnymi biurami ale to co robi Triada w Hiszpanii to jest skandal, najgorsze apartamenty (nory albo dziuple śmierdzące, brudne) zepsute lodówki, brudna pościel i to wcale nie za małe pieniądze. Ja z nimi już nigdy nie pojadę i nikomu nie życzę takiego urlopu - nerwy i nieprzyjemności.Takich nabranych na piękne zdjęcia w folderach było bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek K. Re: TRIADA - wasze opinie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 12:42 Witam ! Możesz napisać gdzie były takie warunki i ile płaciłaś za imprezę ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: TRIADA - wasze opinie IP: hpcache:* 17.07.03, 12:47 No proszę a więc widać, że jest więcej niezadowolonych z usług Triady. Wydaje mi się że chcą podreperować swój budżet kusząc niezłymi cenami i dobrymi warunkami a rzeczywistość okazuje się jednak inna na miejscu. Jednak takimi działaniami to mogą co najwyżej podzielić los Aladina, bo za chwilę nikt nie będzie chciał z nimi jechać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mea25 Re: TRIADA - wasze opinie 17.07.03, 13:03 A moze warto sprawdzić, czy hotele/apartamenty oferowane przez Triadę są również w ofercie innych biur? Ja jadę z Triady, owszem, znam różne opinie na jej temat (pozytywne i negatywne), ale uspokajam się tym, że hotel, do którego jadę jest w ofercie Scan Holiday i Neckermanna. Poza tym informacji na temat hotelu szukałam w internecie, katalogi biur zawsze są przekoloryzowane. Nie należy opierać się tylko na opinni biura, z którego się jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: TRIADA - wasze opinie IP: hpcache:* 17.07.03, 13:05 Słusznie! Tylko żeby nie spotkała cię taka niespodzianka jak mnie gdzie przed samym hotelem dowiedziałem się o zmianie miejsca mojego pobytu. Co prawda ja miałem to szczęście że ten drugi hotel był równie dobry co zamawiany, ale nigdy nie wiadomo ... Odpowiedz Link Zgłoś
mea25 Re: TRIADA - wasze opinie 17.07.03, 14:18 Gość portalu: Johny napisał(a): > Słusznie! Tylko żeby nie spotkała cię taka niespodzianka jak mnie gdzie przed > samym hotelem dowiedziałem się o zmianie miejsca mojego pobytu. Cóż, to jest jedyna rzecz, której się obawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: TRIADA - wasze opinie IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 17.07.03, 14:44 mea25 napisała: > A moze warto sprawdzić, czy hotele/apartamenty oferowane przez Triadę są > również w ofercie innych biur? > Ja jadę z Triady, owszem, znam różne opinie na jej temat (pozytywne i > negatywne), ale uspokajam się tym, że hotel, do którego jadę jest w ofercie > Scan Holiday i Neckermanna. Poza tym informacji na temat hotelu szukałam w > internecie, katalogi biur zawsze są przekoloryzowane. Nie należy opierać się > tylko na opinni biura, z którego się jedzie. Ja nie znalazłam tych hoteli w ofercie Neckermanna! Chyba hotel o tej samej nazwie Tres Carables jest, ale w innej miejscowości na Costa Dorada. Odpowiedz Link Zgłoś
mea25 Re: TRIADA - wasze opinie 17.07.03, 16:16 Gość portalu: Jolanta napisał(a): > > > Ja nie znalazłam tych hoteli w ofercie Neckermanna! Chyba hotel o tej samej > nazwie Tres Carables jest, ale w innej miejscowości na Costa Dorada. Jakich "tych"? bo chyba nie rozumiem.... ja przecież nie wymieniam z nazwy żadnego hotelu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek K. Re: TRIADA - wasze opinie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 13:03 Sztuką jest obiektywnie ocenić wrażenia, biorąc pod uwagę koszty imprezy do jakości otrzymanych usług. Nie ma biur, co do których usług nie byłoby uwag. Dodatkowo ogólna ilość ocen jest proporcjonalna do ilości organizowanych imprez - może to pobieżnie wywołać błędną ocenę. Pozdrawiam. P.S. Nie pracuję w Triadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: TRIADA - wasze opinie IP: *.crowley.pl 17.07.03, 13:21 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Nie radzę jechać z Triadą. Wyjeżdżałam za granicę z > różnymi biurami ale to co robi Triada w Hiszpanii to jest > skandal, najgorsze apartamenty (nory albo dziuple > śmierdzące, brudne) zepsute lodówki, brudna pościel i to > wcale nie za małe pieniądze. Ja z nimi już nigdy nie > pojadę i nikomu nie życzę takiego urlopu - nerwy i > nieprzyjemności.Takich nabranych na piękne zdjęcia w > folderach było bardzo dużo. Ponieważ właśnie wybieram sie z Triadą w sierpniu na wycieczke do Hiszpanii 7+7 z pobytem w apartamentach Arcos w Alcossebre - zaniepokoiła mnie Twoja opinia. Czy mółbyś sprecyzowac jakie apartamenty miałes na myśli, mam nadzieję że nie te które ja wybrałem pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: TRIADA - wasze opinie IP: *.crowley.pl 17.07.03, 13:23 Ponieważ właśnie wybieram sie z Triadą w sierpniu na wycieczke do Hiszpanii 7+7 z pobytem w apartamentach Arcos w Alcossebre - zaniepokoiła mnie Twoja opinia. Czy mółbyś sprecyzowac jakie apartamenty miałes na myśli, mam nadzieję że nie te które ja wybrałem pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: TRIADA - wasze opinie IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 17.07.03, 14:39 Cześć Max! Jadę na "7+7 Hiszpania" we wrześniu też się mocno zaniepokoiłam po przeczytaniu opinii na forum. Daj znać jak wrócisz w sierpniu z tego wyjazdu. Trochę mnie wkurzją ludzie, którzy piszą było żle, a nie napiszą co (pogoda, hotel, towarzystwo, autokar, realizacja programu zwiedzania). Miłego pobytu, pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: TRIADA - wasze opinie IP: 212.160.106.* 17.07.03, 15:11 Coś znalazlem o Hiszpanii z Triadą pod adresem.Koleś pisze że było super. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=6513803&a=6513803&v=2&strona=0 zresztą ja z nimi jeżdze i poza małymi wpadkami nigdy sie nie zawiodłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: TRIADA - wasze opinie IP: 212.160.106.* 17.07.03, 15:12 Jak widać jest ok forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=6513803&a=6513803&v=2&strona=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anta Re: TRIADA - wasze opinie IP: 150.254.84.* 21.07.03, 13:13 ja bylam w ubieglym roku z Triada na Lazurowym wybrzezu i...bylo wspaniale. Tak swietnego pilota nie spotkalam, zalatwial nam wszystko, organizowal mnostwo wycieczek (placilo sie tylko za wstepy i komunikacje miejska), spotkan (np. wieczorek powitalny na plazy). Bylo na prawde b. fajnie. Teraz wybralam Turcje i mam nadzieje,ze tez sie nie zawiode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: TRIADA - wasze opinie IP: 217.153.60.* 21.07.03, 15:00 osotnio młodsza siostra mojego kolegi podczas całego pobytu na obozie dla dzieci musiał spać z koleżanką w jedym łóżku ponieważ było mniej miejsc niż dzieci!!!!!!! paranoja!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dralu Re: TRIADA - wasze opinie IP: 212.160.106.* 21.07.03, 15:48 Chyba ,że np. chcieli spać ze sobą.A łóżek było pewnie więcej niż dzieci.Cóż,sam jeżdziłem na wyjazdy młodzieżowe-wiec młodzi sie nie zmienili Odpowiedz Link Zgłoś