Dodaj do ulubionych

Egipt? Tylko nie z Eximem

20.08.03, 19:58
Jestesmy wlasnie w Sharm z Eximem i to, co sie dzieje, to jeden wielki
skandal.
Mielismy wylot z Katowic 14.08 2 tyg. all inc. w Tropicana Grand Oasis. Juz w
Sharm okazalo sie, ze nie ma miejsc w hotelu i przenosza nas do Tropicana
Grand Azur. Hotel fajny, ale zostalismy tam tylko 4 dni, bo... tylko na tyle
dni Exim zalatwol nam pobyt.
Potem przenisaeli nas do Piramisa. To jeden wielki syf!!!! Hotel-moloch,
glosno jak na dworcu centralnym w W-wie.
Rezydent - jakis k..s zlamany wcale najpier ni echcial z nami gadac i
wmawial nam, ze wszystko jest OK, a ten hotel jest the best. I faktycznie -
robale na podlodze, do plazy z jakis kilometr w pichu i potem po schodach.
Wzieslimy tego arabusa za pysk i jutro przenosi nas do Hurghady, bo w SSH
jak twierdzil, nie bylo hoteli.
Nie chcial tez podpisac reklamacji, ale i tak bedziemy sie z Eximem szarpac.
Nasza rada dla wyjezdzajacych z Eximem do Egiptu - NIE UFAC!!!!
Okazalo sie, ze oni placa tym hotelom dopiero po naszym wyjezdzie (naszym,
czyli turystow z Eximu) i hotelarze maja Exim w dupie.
Sorry za emocjonalny list, ale nasze wku...nie jest wielkie, bo kazdy z nas
zaplacil za te wczasy 3300 PLN - to najdrozsza opcja i wyjazd w Eximie.
Pozdrawiam,
Tomasz
Obserwuj wątek
    • oryginal Re: Egipt? Tylko nie z Eximem 21.08.03, 03:21
      Przede wszystkim - nie dać się. Wielokrotnie na tym forum nie zgadzałam się z
      ludźmi, którzy już przed wyjazdem narzekali albo którym nie podobał się piasek
      na plaży.
      Ale zmiana hotelu na miejscu jest skandaliczna. Jeszcze bardziej - zmiana
      miejscowości. To naprawdę skandal. Ja szczerze mówiąc nie zgodziłabym się na
      zmianę miejscowości, po prostu nie spakowałabym się i nie ruszyłabym tyłka.
      Siłą mnie nie wezmą.
      A rezydenta zmuś do podpisania kwitka. Nie że od razu na miejscu reklamacja,
      ale niech podpisze coś w stylu - przenosze klienta tu i tu, bo to i tamto.
      Klient nie wyraża na to zgody. Albo zróbcie też wspólną listę wszystkich osób,
      tkóre nie chcą być przenoszone.
      Nie dajcie się.
      • czytelnik22 Re: Egipt? Tylko nie z Eximem 21.08.03, 07:13
        Ale ja to tak zrozumiałem, że to on, szkoda słów na nazywanie go bo wystarczy
        przeczytać jego post żeby wiedziec jaki poziom reprezentuje, cytuję "wziął
        arabusa za pysk" i arabus przenosi go do Hurghady, więc to on zażądał tego
        przeniesienia.
        PZDR
        • Gość: ania Re: Egipt? Tylko nie z Eximem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.03, 08:05
          Zgadzam sie ze takie rzeczy sie zdazaja z eximem bo sama w zeszlym roku to samo
          przezywalam a ze mna caly turnus ktory przylecial do hurgady i ludzie kilka
          miesiecy wczesniej rezerwowali hotele a na lotnisku okazalo sie ze znalezlismy
          sie w hotelach ktorych wogole nie bylo w ofercie biura.
          Skandal. Rozzalenie tych ludzi i bunt na lotnisku nie pomogly bo panie
          rezydentki uciekly do autokarow i wogole nie chcialy wyjasniac sprawy.
          No i nie mielismy wyboru.
          Hotele oczywiscie o nizszym standrarcie o 1* lub 0,5* to chyba w ramach
          oszczednosci.
          Napisalismy reklamacje i oczywiscie bez odzewu dopiero po interwencji odpisali
          i przyznali nam rabat 5% na kolejne imprezy z eximu.
          Zalosne! Mysle ze nie nalezy dawac sie oszukiwac.
          Walczcie o swoje prawa. Kazdy jedzie na urlop zeby odpoczac i nie myslec o
          niczym i masz prawo wymagac zeby biuro zapewnilo ci komfortowy bezstresowy
          urlop.
          • Gość: NITKA Re: Egipt? Tylko nie z Eximem IP: *.zywiec.plusnet.pl 21.08.03, 08:49
            Nie tylko zmianę hotelu, ale i zmianę godzin wylotu - tym samym skrócenie
            pobytu o dwa dni - przeżyłam z Eximem w Tunezjii.
            Złozyłam reklamację. A właściwie to już dwie! Hotel, który mi przydzielili
            zdażyła odwiedzić policja turystyczna, a obecnie nie ma go już w ofercie biura.
            A jak mi dadzą 5% rabatu na inne imprezy z eximem to icch wysmieję, bo już
            nigdy, nigdzie nie zamierzam się z tymi oszustami wybierać!

Pozdrawiam
            Nitka
            nitka80@o2.pl
        • tosz Re: Egipt? Tylko nie z Eximem 21.08.03, 10:07
          czytelnik22 napisał:

> Ale ja to tak zrozumiałem, że to on, szkoda słów na nazywanie go bo wystarczy
          > przeczytać jego post żeby wiedziec jaki poziom reprezentuje, cytuję "wziął
          > arabusa za pysk" i arabus przenosi go do Hurghady, więc to on zażądał tego
          > przeniesienia.
          > PZDR
          Drogi Czytelniku22,
          postaw sie na naszym miesjcu - placimy kupe kasy za wczasy, potem nastepuje
          pasmo wpadek ze strony biura Exim, i to sa nasze pieniadze i nasz urlop.
          Wiec wybacz, ze nie stosowalem ogolnie przyjetych norm w pisaniu listow czyli
          epistolografii.
          Awantura trwala kilka godzin w Piramisie i mam nadzieje, ze Exim straci
          koncesje turystyczna.
          W Sharm jest bardzo wielu Polakow wystawionych przez to biuro do wiatru
          • Gość: M Re: Egipt? Tylko nie z Eximem IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 10:36
            Jest mi przykro, że trafiliście na piekło w Egipcie. To samo się dzieje co roku
            w sierpniu. Dziwi mnie jednak Twoja opinia o Hotelu Piramisa.
            Mamy hotel o takiej nazwie w ofercie Neckermanna, jest położony bezpośrednio
            przy plaży w miejscowości Shark Bay, Nec daje mu NNNN i jest w wersji All
            Inclusive. Miejscowa kategoria tego hotelu to 5*.
            Czy jesteście pewni, że dobrze robicie nie przyjmując zamiany i przenosząc się
            do Hurghady???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka