Dodaj do ulubionych

pamiatki z TUNEZJII-co i za ile?

IP: *.rybnet.pl 03.09.03, 17:37
JAKIE PAMIATKI WARTO PRZYWIEZ Z TUNEZJI ,PROSZE ROWNIEZ O PRZYKLADOWE CENY

Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Aneta Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? IP: *.telpol.net.pl / 172.16.6.* 03.09.03, 18:03
      Mozesz przywiesc sobie np. plecak ze skory wielbłada ja z 48 utargowałam na 15
      DT.Roze pustyni sa rozne ceny zalezy jak sie z nimi targujesz warto bo mozna
      ubic swietna cene,maja bardzo ładne figurki,popielniczki.oczywiscie pluszowego
      wielbłada bardzo duzego kupiłam za 30 DT a małego za 1 DT wszystko utargowane.
      sa fajki wodne sisze od 4DT za mała do 15 DT za duza tyton do fajki 2DT fifki
      #DT Co cie jeszcze interesuje??/
    • Gość: KASIaL DO ANETY IP: *.rybnet.pl 03.09.03, 21:43
      dziekuje za informacje,a czy orientujesz sie jakie sa ceny torebek ze skory?

i czy bedac w tunezjii,mozna jesc owoce ,czy pic soki nie narazajac sie na
      powiklania zalądkowe i zatrucia,czy wyglada to tak jak egipska"zemsta faraona":)
      • Gość: maciej [...] IP: *.client.attbi.com 04.09.03, 00:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • czarodziejka1 Re: DO ANETY 04.09.03, 09:50
        Gość portalu: KASIaL napisał(a):

> dziekuje za informacje,a czy orientujesz sie jakie sa ceny torebek ze skory?

Ja kupowałam bardzo eleganckie skórzane torebki firmy BIZARE w Tunisie w
        sklepie Magazin General. Płaciłam od 26 do 29 DT. Takie same torebki były w
        Sousse w Soula Center (przy Medinie) i kosztowały po 45 DT.

Warto kupić sobie też zasuszonego skorpiona w drewnianym pudełeczku z szybką.
        To taki mały dreszczyk emocji :) Swojego kupiłam w górach Atralas za 2 DT.

>
        > i czy bedac w tunezjii,mozna jesc owoce ,czy pic soki nie narazajac sie na
        > powiklania zalądkowe i zatrucia,czy wyglada to tak jak egipska"zemsta
        faraona":

Jadłam i piłam owoce bez ograniczeń i nic mi nie było przez dwa tygodnie :)
        Mało tego, przy naszym hotelu na ulicy był taki stragan, w którym wyciskano
        świeże owoce i sprzedawano na szklanki. Za szklankę soku z pomarańczy lub
        truskawek płaciłam 0.80 DT

• Gość: Aneta Re: Do KasiL IP: *.telpol.net.pl / 172.16.6.* 04.09.03, 14:21
        Torebki ze sory sa po ok 50DT cena wywoławcza ale od 50 nawet do 70% mozesz
        sobie utargowac ceny torebek sa bardzo zroznicowane ale jak sie potargujesz to
        tani kupisz {byc stanowcza w targowaniu} Soki i owoce mozna jescmy jedlsmy i
        nic nam sie nie działo. Moj syn tez jadł i nic mu nie było.Zycze udanego
        wypoczynku.A gdzie jedziesz?/ Pozdrawiam
        • Gość: KASIaL tunezja IP: *.rybnet.pl 04.09.03, 16:42
          WYBIERAM SIE DO SUSSE,ale czekam wlasnie na jakies last minute i w przyszlym
          tygodniu lece,jezeli macie jakies ciekawe praktyczne informacje dotyczace
          pobytu to piszcie

pozdrawiam
    • Gość: agnienienia Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? IP: *.crowley.pl 04.09.03, 20:23
      W ubiegłym roku byłam w Sousse(było super!!!), co do zakupów, to przywiozłam
      sobie super torebke(17DT- po długim targowaniu sie na suku), szisze(faja wodna-
      20DT- kryształowa, targowanie trwało około godziny), dwa gliniane dzbanki
      (kupione podczas wycieczki na Sahare w Matmacie-5DT), fajne były klapki, ale
      nie kupiłam.
      Gdybys chciała kupic sobie cos ze złota, srebra czy jakis wyrób z koralem to
      tylko w Soula Center, na suku(bazarku), jest taniej, ale czesto sprzedaja
      wyroby podrabiane.
      A kupilismy jeszcze 2kg owoców kaktusa(rewelacja!!!sa dostepne we wrzesniu,
      teraz).
      • Gość: dg Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? IP: mieszko.pl.u* 05.09.03, 13:14
        Potwierdzam - należy uważać na oszustów.
        Przykłady:
        srebrne naczynia - "srebro" odchodzi wraz z folią, w którą było zapakowane;
        zestawy przypraw - piasek pokolorowany farbą, niestrawne.

Darek
    • beduinka Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? 04.09.03, 21:23
      niedługo (otwarcie w październiku lub listopadzie) powstanie w Warszawie
      KARAWANSERAJ. CENTRUM KULTURY ARABSKIEJ, w którego skład będzie także wchodzić
      sklepik z różnego typu arabskimi przedmiotami - z najróżniejszych miejsc, po
      przystępnych cenach...instrumenty muzyczne, ubrania, ozdoby, biżuteria,
      przedmioty skórzane, henna itp. itd.

Gość portalu: KASIaL napisał(a):

> JAKIE PAMIATKI WARTO PRZYWIEZ Z TUNEZJI ,PROSZE ROWNIEZ O PRZYKLADOWE CENY
      >
      > Z gory dziekuje
      • chiara76 Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? 04.09.03, 23:51
        beduinka napisała:

> niedługo (otwarcie w październiku lub listopadzie) powstanie w Warszawie
        > KARAWANSERAJ. CENTRUM KULTURY ARABSKIEJ, w którego skład będzie także
        wchodzić
        > sklepik z różnego typu arabskimi przedmiotami - z najróżniejszych miejsc, po
        > przystępnych cenach...instrumenty muzyczne, ubrania, ozdoby, biżuteria,
        > przedmioty skórzane, henna itp. itd.
        >
        >
        Czy możesz napisać, gdzie będzie to centrum i ten sklepik? Jestem
        zainteresowana!
        • beduinka Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? 05.09.03, 00:00
          chiara76 napisała:

> beduinka napisała:
          >
          > > niedługo (otwarcie w październiku lub listopadzie) powstanie w Warszawie
          > > KARAWANSERAJ. CENTRUM KULTURY ARABSKIEJ, w którego skład będzie także
          > wchodzić
          > > sklepik z różnego typu arabskimi przedmiotami - z najróżniejszych miejsc,
          > po
          > > przystępnych cenach...instrumenty muzyczne, ubrania, ozdoby, biżuteria,
          > > przedmioty skórzane, henna itp. itd.
          > >
          > >
          > Czy możesz napisać, gdzie będzie to centrum i ten sklepik? Jestem
          > zainteresowana!

Będzie na Jelonkach - Osiedle Przyjaźń...na razie ten budynek jest w trakcie
          generalnego remontu...i otwarcie jest planowane na październik
          (inshaallah)...będzie to budynek tuż koło Colorado...
          Będzie tam kawiarnia/ herbaciarnia/ palarnia fajek wodnych + podstawowe
          przekąski, agencja turystyczna, sklepik, miejsce na różnego typu wystawy,
          imprezy itp. wszystko urządzone w arabskim stylu...
          • chiara76 Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? 05.09.03, 09:34
            Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. Mam zamiar się tam wybrać:) Pozdrawiam!
            • beduinka Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? 05.09.03, 14:50
              chiara76 napisała:

> Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. Mam zamiar się tam wybrać:) Pozdrawiam!

TYLKO POCZEKAJ DO OTWARCIA!!!
              • Gość: maciej [...] IP: *.client.attbi.com 05.09.03, 15:30
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: MareK Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? IP: 213.241.19.* 08.09.03, 14:57
            Bardzo dobry pomysł. Osobiście pamiątki z wczasów, dla rodziny, zazwyczaj
            kupuję w Warszawie. Znacznie lepsza jakość ;)
            Pozdrowienia
            • beduinka Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? 08.09.03, 15:56
              dobre podejście...
              ;-P

Gość portalu: MareK napisał(a):

> Bardzo dobry pomysł. Osobiście pamiątki z wczasów, dla rodziny, zazwyczaj
              > kupuję w Warszawie. Znacznie lepsza jakość ;)
              > Pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka