Gość: KASIaL IP: *.rybnet.pl 03.09.03, 17:37 JAKIE PAMIATKI WARTO PRZYWIEZ Z TUNEZJI ,PROSZE ROWNIEZ O PRZYKLADOWE CENY Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aneta Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? IP: *.telpol.net.pl / 172.16.6.* 03.09.03, 18:03 Mozesz przywiesc sobie np. plecak ze skory wielbłada ja z 48 utargowałam na 15 DT.Roze pustyni sa rozne ceny zalezy jak sie z nimi targujesz warto bo mozna ubic swietna cene,maja bardzo ładne figurki,popielniczki.oczywiscie pluszowego wielbłada bardzo duzego kupiłam za 30 DT a małego za 1 DT wszystko utargowane. sa fajki wodne sisze od 4DT za mała do 15 DT za duza tyton do fajki 2DT fifki #DT Co cie jeszcze interesuje??/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIaL DO ANETY IP: *.rybnet.pl 03.09.03, 21:43 dziekuje za informacje,a czy orientujesz sie jakie sa ceny torebek ze skory? i czy bedac w tunezjii,mozna jesc owoce ,czy pic soki nie narazajac sie na powiklania zalądkowe i zatrucia,czy wyglada to tak jak egipska"zemsta faraona":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej [...] IP: *.client.attbi.com 04.09.03, 00:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: DO ANETY 04.09.03, 09:50 Gość portalu: KASIaL napisał(a): > dziekuje za informacje,a czy orientujesz sie jakie sa ceny torebek ze skory? Ja kupowałam bardzo eleganckie skórzane torebki firmy BIZARE w Tunisie w sklepie Magazin General. Płaciłam od 26 do 29 DT. Takie same torebki były w Sousse w Soula Center (przy Medinie) i kosztowały po 45 DT. Warto kupić sobie też zasuszonego skorpiona w drewnianym pudełeczku z szybką. To taki mały dreszczyk emocji :) Swojego kupiłam w górach Atralas za 2 DT. > > i czy bedac w tunezjii,mozna jesc owoce ,czy pic soki nie narazajac sie na > powiklania zalądkowe i zatrucia,czy wyglada to tak jak egipska"zemsta faraona": Jadłam i piłam owoce bez ograniczeń i nic mi nie było przez dwa tygodnie :) Mało tego, przy naszym hotelu na ulicy był taki stragan, w którym wyciskano świeże owoce i sprzedawano na szklanki. Za szklankę soku z pomarańczy lub truskawek płaciłam 0.80 DT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Do KasiL IP: *.telpol.net.pl / 172.16.6.* 04.09.03, 14:21 Torebki ze sory sa po ok 50DT cena wywoławcza ale od 50 nawet do 70% mozesz sobie utargowac ceny torebek sa bardzo zroznicowane ale jak sie potargujesz to tani kupisz {byc stanowcza w targowaniu} Soki i owoce mozna jescmy jedlsmy i nic nam sie nie działo. Moj syn tez jadł i nic mu nie było.Zycze udanego wypoczynku.A gdzie jedziesz?/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIaL tunezja IP: *.rybnet.pl 04.09.03, 16:42 WYBIERAM SIE DO SUSSE,ale czekam wlasnie na jakies last minute i w przyszlym tygodniu lece,jezeli macie jakies ciekawe praktyczne informacje dotyczace pobytu to piszcie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnienienia Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? IP: *.crowley.pl 04.09.03, 20:23 W ubiegłym roku byłam w Sousse(było super!!!), co do zakupów, to przywiozłam sobie super torebke(17DT- po długim targowaniu sie na suku), szisze(faja wodna- 20DT- kryształowa, targowanie trwało około godziny), dwa gliniane dzbanki (kupione podczas wycieczki na Sahare w Matmacie-5DT), fajne były klapki, ale nie kupiłam. Gdybys chciała kupic sobie cos ze złota, srebra czy jakis wyrób z koralem to tylko w Soula Center, na suku(bazarku), jest taniej, ale czesto sprzedaja wyroby podrabiane. A kupilismy jeszcze 2kg owoców kaktusa(rewelacja!!!sa dostepne we wrzesniu, teraz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? IP: mieszko.pl.u* 05.09.03, 13:14 Potwierdzam - należy uważać na oszustów. Przykłady: srebrne naczynia - "srebro" odchodzi wraz z folią, w którą było zapakowane; zestawy przypraw - piasek pokolorowany farbą, niestrawne. Darek Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? 04.09.03, 21:23 niedługo (otwarcie w październiku lub listopadzie) powstanie w Warszawie KARAWANSERAJ. CENTRUM KULTURY ARABSKIEJ, w którego skład będzie także wchodzić sklepik z różnego typu arabskimi przedmiotami - z najróżniejszych miejsc, po przystępnych cenach...instrumenty muzyczne, ubrania, ozdoby, biżuteria, przedmioty skórzane, henna itp. itd. Gość portalu: KASIaL napisał(a): > JAKIE PAMIATKI WARTO PRZYWIEZ Z TUNEZJI ,PROSZE ROWNIEZ O PRZYKLADOWE CENY > > Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? 04.09.03, 23:51 beduinka napisała: > niedługo (otwarcie w październiku lub listopadzie) powstanie w Warszawie > KARAWANSERAJ. CENTRUM KULTURY ARABSKIEJ, w którego skład będzie także wchodzić > sklepik z różnego typu arabskimi przedmiotami - z najróżniejszych miejsc, po > przystępnych cenach...instrumenty muzyczne, ubrania, ozdoby, biżuteria, > przedmioty skórzane, henna itp. itd. > > Czy możesz napisać, gdzie będzie to centrum i ten sklepik? Jestem zainteresowana! Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? 05.09.03, 00:00 chiara76 napisała: > beduinka napisała: > > > niedługo (otwarcie w październiku lub listopadzie) powstanie w Warszawie > > KARAWANSERAJ. CENTRUM KULTURY ARABSKIEJ, w którego skład będzie także > wchodzić > > sklepik z różnego typu arabskimi przedmiotami - z najróżniejszych miejsc, > po > > przystępnych cenach...instrumenty muzyczne, ubrania, ozdoby, biżuteria, > > przedmioty skórzane, henna itp. itd. > > > > > Czy możesz napisać, gdzie będzie to centrum i ten sklepik? Jestem > zainteresowana! Będzie na Jelonkach - Osiedle Przyjaźń...na razie ten budynek jest w trakcie generalnego remontu...i otwarcie jest planowane na październik (inshaallah)...będzie to budynek tuż koło Colorado... Będzie tam kawiarnia/ herbaciarnia/ palarnia fajek wodnych + podstawowe przekąski, agencja turystyczna, sklepik, miejsce na różnego typu wystawy, imprezy itp. wszystko urządzone w arabskim stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? 05.09.03, 09:34 Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. Mam zamiar się tam wybrać:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? 05.09.03, 14:50 chiara76 napisała: > Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. Mam zamiar się tam wybrać:) Pozdrawiam! TYLKO POCZEKAJ DO OTWARCIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej [...] IP: *.client.attbi.com 05.09.03, 15:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MareK Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? IP: 213.241.19.* 08.09.03, 14:57 Bardzo dobry pomysł. Osobiście pamiątki z wczasów, dla rodziny, zazwyczaj kupuję w Warszawie. Znacznie lepsza jakość ;) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: pamiatki z TUNEZJII-co i za ile? 08.09.03, 15:56 dobre podejście... ;-P Gość portalu: MareK napisał(a): > Bardzo dobry pomysł. Osobiście pamiątki z wczasów, dla rodziny, zazwyczaj > kupuję w Warszawie. Znacznie lepsza jakość ;) > Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś