Gość: Zbyszek IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 20:07 Zastanawiam się nad wycieczką z biura "Opal-Travel" do Indii i Nepalu. Czy ktoś uczestniczył w takiej lub podobnej imprezie organizowanej przez nich. Jeśli tak - czy warto jechać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: b.g. Re: biuro IP: 192.168.229.* 28.01.02, 13:41 Z Opalem mam niestety niemile skojarzenia. Tez mialam tam podejscie. tyle ze myslelismy o europejskim wypadzie. Obsluga zenada - nie potrafili udzielic zadnych informacji wykraczajacych poza cytaty z katalogu. Wogole tylko jedna osoba chciala z nami rozmawiac = waska specjalizacja pracownikow - takze jak pan byl niedostepny to pracownicy prosili by dzwonic do biura az "tego pana" zastaniemy... No comments. Poza tym przyjaciele w trakcie zalatwiania podrozy uslyszeli od pracownikow "przeciez to Panstwu zalezy na wyjezdzie bardziej niz nam, my i tak zbierzemy komplet". Wiem tez, ze byla w zeszlym roku grupa, ktora pojechala do Ameryki Pld "w ciemno" - przewodnik musial zalatwiac wszystko sam na miejscu. Troche za duzo "wrazen" za takie pieniadze. Ja sie skutecznie wyleczylam z "Opala". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMJ Re: biuro IP: 10.128.133.* 05.02.02, 23:46 Z Opalem byliśmy już za granicą trzy razy. Kilka lat temu w Holandii (autobusem na długi weekend), trzy lata temu w Tajlandii i w ubiegłym roku w Iranie. Ta ostatnia wyprawa - najlepsza jaką miałem w życiu. Absolutnie kompetentny przewodnik (więcej takich), bez żadnych problemów, wspaniała wycieczka. Z Opalem pewnie nie warto jechać na zwykły wypoczynek - ale na "ciekawskie" trasy - na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś