Dodaj do ulubionych

Okolice Ko Samui

30.12.16, 01:15
Witajcie,

Lecimy w sierpniu na Ko Samui z przesiadka w Singapurze. Poki co, mamy jedynie lot.

Doradzcie prosze:

Gdzie sie zatrzymac z 6-latkiem? Pn/pd/wsch/zach czesc wyspy?
Jak wyglada komunikacja miedzy wyspami/ladem?
Czy ktos sie orientuje, ile w Singapurze kosztuje przejechanie taxi 10 km?

Wszystkie rady mile widziane.
Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • tomekkret2 Re: Okolice Ko Samui 02.01.17, 16:18
      Ja spalem w hotelu Ibis Bophut. Sa baseny i blisko to rybackiej wioski. Najlepsze plaze to Chaweng i Lamai, bo piasek jest bialy i woda plytka. Na wyspe lata linia Bangkok Airways i Silk Air oraz laczone polaczenia samolot-prom czy autobus np; Air Asia. Ta druga opcja jest zwykle tansza.
      • miss_paradox Re: Okolice Ko Samui 04.01.17, 23:36
        Dzieki Tomek,

Loty juz mamy, wlasnie z Silk Air.

Co do Lamai to slyszalam o nagabujacych ladyboys, Chaweng tez mi odradzano.
        Suma sumarum na Ko Samui zabukowalam
        hotel Smile House w Bhohut.
        Druga polowe urlopu bedziemy w Ko Phanang, tu tez rady co do hotelu beda mile widziane.

O taxi w Singapurze pytam, bo bedziemy mieli noc tam przed wylotem do domu i sa dwie opcje, nocowac na lotnisku (maja takie boxy z lozkiem, ktore mizna wynajac), albo hotel w miescie, stad pytanie o cene taxi.

Pozdrawiam
        • miss_paradox Re: Okolice Ko Samui 04.01.17, 23:37
          A jeszcze pytanie o wynajem auta, taniej na miejscu, czy online przed wylotem?
        • tomekkret2 Re: Okolice Ko Samui 05.01.17, 20:18
          Ja osobiscie lubie Bophut i rybacka wioske z nocnym marketem. Kolo Bophut jest fajna plaza Meanam z palmami I bez wiekszych hoteli. My jezdzilismy taksowka albo takimi shared taxi songthaew, ktore zatrzymujesz na ulicy, a jak chcesz wysiasc naciskasz dzwonek. Kursuja one z Bophut do Lamai/Chaweng. My wynajelismy taxi z kierowca na dzien za ok. 60 euro. Tylko musicie sobie przygotowac plan wycieczki, bo na wyspie sa tez psudo atrakcje jak Teatr Malp czy bardzo drogie akwarium. Na Koh Phangan nie bylem ale prom plywa z przystani Big budda.
        • muchospatatos Re: Okolice Ko Samui 12.01.17, 13:44
          Bylem 2 razy w Lamai 9raz 3 dni a raz 5) i ani razu nie spotkalem sie z Ladyboyami...wg mnie miasteczko i plaza sa bardzo fajne...ja wahalem sie miedzy lamai i Bophut i wybralem jednak lamai a za rok tam wrocilem....i mysle ze kolejnym razem jesli bedzie taki na Koh samui to bedzie Lamai...
          Mnie odradzono Chaweng...w zeszlym roku jadac z bordong do lamai (zaczelismy od Koh Phangan) przejezdzalem przez Chaweng i nie zaluje ze tam sie nie zatrzymalem choc znalazlem fajny hotel...
          Tak wiec ja rekomenduje Tobie lamai z piekna plaza....
          Na Koh Phangan poszukaj dobrze byscie byli zadowoleni bo nieraz jest bardzo plytkie morze....my wlasnie tak mielismy ze rano odplywalo ale wieczorem bylo tuz przy domku bambusowym z klima na samej plazy...hotel w ktorym bylismy mial tez basen co bylo super rozwiazaniem i on byl bardzo ok, smaczne jedzenie i spokoj..ale miasteczko nie do porownania z np LAMAi....mam na mysli Baan Tai na wyspie Phangan, hotel jest 700 metrów od miejsca, w którym odbywają się imprezy Black Moon Culture
    • derbsy Re: Okolice Ko Samui 03.02.17, 21:56
      autobusy są ponoć bardzo tanie i dosyc szybko można sie nimi przemieszczac

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka