Gość: Piotr IP: *.nyc.rr.com 26.11.03, 04:12 Wszystko na temat tego kontynentu poczawszy od przygotowan przed wyjazdem az do pobytu w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kly Re: Australia 26.11.03, 04:28 Oszalales Piotrze? Daj nam szanse. Pytaj konkretniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzis Re: Australia IP: 207.34.88.* 26.11.03, 06:12 Piotrusiu, kup sobie miekka poduszeczke na droge, bo od dlugiego siedzenia w samolocie robia sie odciski na d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Australia IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 26.11.03, 17:24 Zdis ma racje, podroz jest okrooopna. Szkoda ze w zostaje pamieci na dluzej niz same wrazenia z kontynentu. Jak cie stac, to zrob przerwe w podrozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanarek Re: Australia IP: *.w-b.pl 27.11.03, 13:04 A ja się nie zgadzam. Podróż jest rzeczywiscie dość długa, ale wszystko jest kwestią właściwego nastawienia. Można się naprawdę dobrze wyspać, co jest ważne gdy przybywamy tam rano. Można tez obejrzeć kilka filmów i w sumie czas leci szybko. dodatkowy plus to taki, że teraz lot 10-12 godzinny wydaje mi się bardzo krótki pozdrawiam i życzę wspaniałych wrażeń z wycieczki.Naprawde jest to kraj bardzo łatwy jesli chodzi o organizację podróży. Warto kupić przed wyjazdem "KANGURPASS" jeśli planuje się zwiedzanie większej części kontynentu. Noclegów mnóstwo i na każdą kieszeń, pomocne biura informacji turystycznej, dużo informacji drukowanych i wyjątkowo sympatyczni i pomocni współturyści. Odpowiedz Link Zgłoś
budowlaniec15 a jak jest z wizami? 27.11.03, 13:36 A jak jest z wizami do Australii? Czy czeka się długo i cała procedura jest bardzo skomplikowana - (wystarczy wyciąg z konta i zaświadczenie o zatrudnieniu). Czy trzeba wykazać duże oszczędności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: a jak jest z wizami? IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.11.03, 16:00 Wize dostaje sie od reki. Nie wiem ile trzeba miec na koncie aby wydali wize. Wazne aby przekonac urzedniczke, ze jedzie sie tylko turystycznie. Wydawanie wizy trwa moze z 10 minut! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: Australia IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 03.12.03, 21:27 Duuuuuuzy kraj! Ja bylam w okolicy Cairns i Sydney ,2 tygodnie intensywnego zwiedzania a czuje ,ze nie zobaczylam wiele. Sydney uwazam za piekne miasto-polozenie jak San Francisco, a elegancja Londynu. Koniecznie sugeruje rejs statkiem, podejscie pod slynna opere/robi wrazenie! Jeszcze lepiej pojsc na spektakl-my dostalismy bilety na nastepny dzien, wiec warto sprobowac/, wejscie na obrotowa wieze, przechadzke po historycznej dzielnicy the Rocks,oraz odwiedzenie plazy Bondi. Duzo ciekawego poza miastem-szczegolnie slynne Blue Mountains/Niebieskie Gory/ze swoimi 3 Siostrami/to 3 szczyty dla niewtajemniczonych/, nie wspominajac przeuroczych winiarni.Jeszcze niedaleko miasta jest rezerwat ze wsystkimi "australijskimi" zwierzetami/tu trzymalam koale na rekach i karmilam kangury/. Cairns to zupelnie inny swiat niz Sydney- obowiazuje stroj kapielowy, bo goraco i duszno/bylam w sierpniu-w Sydney bylo ok 17C, w Cairns 30C/. Same miasteczko to swietna baza wypadowa na pobliskie wyspy. My spedzilismy jeden dzien na platformie na srodku oceanu wsrod wielkie rafy koralowej,gdzie mozna bylo plywac z maska, butla lub statkiem ze szklanym dnem. Bardzo ciekawa byla tez wycieczka do Kurandy, starym pociagiem,wysoko w gorach. Jest tam mnostwo atrakci- zwiedzanie amfibia lasu deszczowego,piknik z kangurem z grilla,bazar z aborygenskimi wyrobami,no i oczywiscie pokaz tancow aborygenskich. Naprawde warto tam pojechac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Australia IP: *.westpointautos.com.au / 203.38.92.* 03.12.03, 23:58 kiedy masz zamiar leciec? - moim zdaniem wiosna australijska jest najlepsza pora na zwiedzanie. jaka czesc Australii cie interesuje? moja mama otrzymala wize nie jezdzac nawet do ambasady. Cala procedura trwala 2 tygodnie pozdrowienia z Brisbane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoli Re: Beata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 14:08 Czesc Beata, pozdrow ode mnie Brisbane!! Mieszkalam tam dokladnie rok temu przez miesiac i do tej pory wspominam bardzo milo wieczory spedzone w centrum w pubach :) az mi sie cieplej zrobilo jak pomysle o cudownej pogodzie jaka wtedy byla. A propos wizy ja dostalam bez problemu po przedstawieniu zaswiadczenia o udzielonym urlopie z firmy i wyciagow bankowych (z reguly zadaja 1000A$ na miesiac) pozdrowiam Yoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Beata IP: *.westpointautos.com.au / 203.38.92.* 05.12.03, 00:46 jak najbardziej pozdrowie Brisbane pogoda w tym roku nie jest taka wspaniala ale pub'y sa wciaz OK trzymaj sie zdrowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIO Re: Beata IP: 61.95.54.* 11.12.03, 05:28 Hej Beata, Nie znam Cie ale na Clayfield nie jest daleko. A gdzie Ty mieszkasz? POzdrowiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Beata IP: *.westpointautos.com.au / 203.38.92.* 12.12.03, 03:20 mieszkam bardzo blisko centrum Brisbane w Toowong Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owalny Re: Australia IP: 211.63.65.* 11.12.03, 08:46 ciolku a o "Internet search engine" slyszales???? Np. Altavista albo Yahoo. Wpisz co sie interesuje i dostaniesz od ch.. inormacji Odpowiedz Link Zgłoś