upierdliwy_dziad 08.04.04, 19:40 Lubię Galouises'y - za smak :) Kiedyś uwielbiałem Kenty - jednak od wielu lat nie mogę ich znaleźć w żadnym supermarkecie lub kiosku. Nawet w sklepach tytoniowych nie mogę ich dostać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18lipiec Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 08.04.04, 21:23 Marlboro mentolowe,lub LM ogolnie wiekszosc mentoli bo nie czuje roznicy. Lubie tez West Ice. Kochalam SALEMY Slim ale ich juz nie ma. Popalam tez Slimy mentolowe oraz wszelkie inne jak chce mi sie palic i nie mam to nie wybrzydzam jak mnie ktos poczestuje, no chyba ze to pop lub mocny. Odpowiedz Link
towot Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 06.06.06, 10:56 SALEMY SLIM pojawiły się spowrotem!! Lekko inne opakowanie i importowane. Jak narazie do kupienia (tylko tam widziałem) w Galerii Kazimierz w Krakowie w In medio. To również wg mnie najlepsze jakie dotąd paliłem w Polsce. Odpowiedz Link
lancedance Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 09.04.04, 16:58 Davidoff "białe" za lekkość i smak. Nie ma lepszych papierosów. Z mocniejszych doznań lubie "czerwone" Marlboro i "ciemne" Davidoff-y. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
lancedance Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 15.05.04, 09:11 Ostatnio zamiast Davidoff-ów kupiłem Rothmans-y i zakochałem się w ich smaku. Są mocne a mimo to nie czuć tego, zapach i smak użytego tytoniu wskazuje na pierwszą jakość produktu. Jedyny mankament to cena 7,00 zł, ale Davidoff-y, Marlboro nie są dużo tańsze więc czasami może warto zaszaleć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
tripper Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 16.04.04, 15:38 marlboro mentholowe - od dlugiego czasu. kiedys byly salemy one i byly genialne. czasem lucky strike lights - bardzo lubie. kenty nie smakuja mi w ogole podobno w warszawie pojawily sie silk cut'y - ktos je widzial? to chyba papierosy nieomal kultowe ;) Odpowiedz Link
pamparampa ... 16.04.04, 18:42 Pewnego wiosennego dnia w jednym ze sklepów Champion znalazłem Camele-medium... Dziwna sprawa... przecież od wielu lat nie ma w Polsce Cameli, a te były wyprodukowane pod Warszawą w Piasecznie. Zalegały na magazynie, czy to jakieś wstępne podchody do ponownego wkroczenia na rynek ? Szczerze mówiąc nie mam swojej ulubionej marki. Z reguły opieram się na trzech tytoniowych markach- Chesterfield, Marlboro i czasami Lucky Strike... Natomiast Rothmanns'y kupuję przed długimi dyskusjami na tematy polityczne:) Odpowiedz Link
anuska73 Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 19.04.04, 11:30 Kenty kupisz na każdej (? przynajmniej w Warszawie) stacji shella. JA nie palę od 1.03. ale też mi "smakowały" a tak wogóle to od x lat Marlboro najpierw czerwone potem białe ... mam nadzieję,że to już przeszłość Odpowiedz Link
curz Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 20.04.04, 17:17 Od dluzszego juz czasu tylko Marlboro Lights, a zaczynalem z LM lights... rok temu przed wakacjami palilem Westy ICE'y potem na jesien Davidoffy lights... Ogolnie to najbardziej lubie Marlboro choc czasami na dyskotece nie maja mojej ulubionej marki to zdarza sie ze kupie Lucky Strike'i lights, ktore tez sa calkiem calkiem, inny smaczek, ale tez dobry :) A tak w ogole to najbardziej smakowaly mi Marlboro wloskie :) Odpowiedz Link
dessand Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 02.05.04, 17:37 George Sand oczywiście. Za smak, smołę, kopa, barwę i długość. Odpowiedz Link
hm` Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 02.05.04, 22:05 Zawsze czerwone... Kiedys Carmeny, ale w wakacje 2001 roku sie popsuly..pozniej Sobieskie...a teraz rzucilem.. pozdr. hm` Odpowiedz Link
folkatka Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 13.05.04, 12:46 Lucky Strike lighty. Dla mnie - bezapelacyjnie Odpowiedz Link
balkanski_czopek Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 13.05.04, 17:14 Gitanes i Gauloises - ale te z czarnego tytoniu, których nie ma w PL Winston Marlboro Odpowiedz Link
reirei Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 14.05.04, 13:08 marlboro light- sa smak, lekki i subtelny ale i konkretny, dla mnie w sam raz, kiedyś spróbowałam golden super light-czułam sie jakbym paliła sam papier, a z zwykłe marlboro tzn, czerwone-są jak dla mnie za mocne. Aha a mentoli nie znoszę! Odpowiedz Link
inez_22 Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 20.05.04, 12:33 A ja PALIŁAM Westy Ice, non stop przez parę lat....Co najciekawsze początkowo pachniały mi gumą Orbit, hehe :) Odpowiedz Link
hagalla Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 17.09.04, 07:11 uwielbiam (za smak przede wszystkim a po drugie to sie do nich juz bardzo przyzwyczailam) lucky strike lights. i szalenczo lubie kioskarza u ktorego sie w nie zaopatruje, bo zauwazylam ze w przeciwienstwie do innych papierosow, za luckami sie trzeba czasami niezle nabiegac. Odpowiedz Link
magdzie Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 17.09.04, 12:25 pale od czterech lat...najpierw Davidoffy Lighty, pozniej Marlboro Lighty ( w tym 100's) teraz GoldenAmerican Lights...ostatnio zapalilam Marlboro Lighta i jakos dziwnie mnie 'zmulilo'...to chyba przyzwyczajenie tak działa... Odpowiedz Link
frytuss Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 07.10.04, 11:46 Długieee, czerwone.. oczywiście Marlboro. Z przyczyny prozaicznej; więcejpalenia..:) Odpowiedz Link
zdi Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 04.02.05, 10:29 bardzo dobre są długie marlboro czerwone to tak normalnie staram się palić jak chce coś dobrego to kupuje slimy waniliowe ale trudno dostać a od święta davidofy lajty Odpowiedz Link
settembrini Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 04.10.05, 16:35 tylko i wylacznie niebieskie kenty, nie maja brudnego posmaku, sa po prostu znakomite :) Odpowiedz Link
marquis Gauloises :-) 10.11.05, 22:45 Moje ukochane GAULOISES (czerwone, czyli te lżejsze). Bo mi smakują. Bo są francuskie. Bo mają tradycję. Odpowiedz Link
diablica.26 Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 21.12.05, 20:15 Vogue mentolowe - bo mniej smierdzą. Poza tym wole cienkie papierosy :) Odpowiedz Link
y_com Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 01.02.06, 20:27 Sorki gdzieś widziałem czarne papierosy... jaka to marka moze ktoś wie??? dzięki za pomoc... Odpowiedz Link
harry.angel Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 07.02.06, 20:52 Te czarne papierosy to chyba Sobranie Black Russian. Odpowiedz Link
recydywista4 Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 11.02.06, 09:44 czy ktoś może objaśnić mi sposób, technikę puszczania kółek z dymu? Nie pogardzę też linkiem do strony tłumaczącej jak wywołać to zjawisko.. Odpowiedz Link
fifion PRINCE 09.05.06, 22:41 Prince, Lucky Strike, HB, Davidof - za smak, "ubity" tytoń, wzornictwo opakowań oraz przede wszystkim bo tych marek nie palą dresy, karki , "biznesmeni". Odpowiedz Link
kopulos Re: PRINCE 10.05.06, 14:31 Niebieskie Czesie, czyli Chesterfields. Sam nie wiem, dlaczego:) Jak nie ma Czesi, to Pall Malle, a jak i tych nie- to L&M- wszystko w kolorze blue. Kiedyś chciało mi się szukać dupereli o Chesterfields i zauważyłem, że to jedna z najpopularniejszych "filmowych" marek. W takich Skazanych na Shawshank cały barter opiera się na Czesiach w mientkim opakowaniu:) Ale to zauważyłem długo po tym, jak zacząłem je palić:) Odpowiedz Link
tralala31 Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 10.05.06, 18:58 Mild Seven-kolega mi często przywozi z japonii kiedys u nas były a teraz juz nie ma, bardzo dobre faje to są, Czerwone Laki Strajki tez sa niezłe w smaku (A)GENT takie faje macedonskie mocne w smaku Odpowiedz Link
don_wasyl_79 Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 10.05.06, 19:25 Bezapelacyjnie Camel Filters,za charakterystyczny,niepodrabialny smak,no normalnie czuć tą pustynię i spocone wielbłądy:))) Marlboro Czerwone-smak idealny,pełny i wyważony,oprócz tego Gitanesy bez filtra oczywiście-pierwsze odczucie jest odpychające niemalże,smakują jak palona opona;)ale później nie można przestać o nich myśleć..we Francji jarałem ramę za ramą:) Z polskiego podwórka najbardziej cenię Mocne w obu wersjach.. na zdrowie;) Odpowiedz Link
catullus Gitanes i Coronas 02.06.06, 17:33 Zdecydowanie Gitanes (oczywiscie, że bez filtra) i raz w zyciu paliłem hiszpańskie Coronas (nigdzie indziej ich chyba nie mozna kupić). Mocne jak diabli, ale jaki smak... A Camele... tęsknię za ich smakiem, ale nie tym, który był, gdy znikały. Papierosy nie smakuja tak, jak powinny, niestety. Za bardzo je "lightują" Odpowiedz Link
sygnet20 Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 11.05.06, 00:28 ja osobiscie pale od 5 lat...i najlepsze moim skromnym zdaniem sa lucky strike czerwone bo maja tradycje...czasem jak sie nie zaopatruje w moim sklepie to marlboro czerwone ewentualnie chersterfieldy rownierz czerwone...czasem jak jakas dluga nocna dyskusja to rothmasy abo dunhile z importu....cenie je za to ze (a pale glownie importowane gdyz sklep z wyrobami tytoniowymi sporowadzanymi - camele tez sa:) )maja oryginalny smak i kazda z marek ma swoja tradycje. i tak np lucky strike palili zolnierze amerykanscy i francuscy podczas I i II wojny swiatowej(marka powstala w 1892) marlboro palili wojacy amerykanscy w koreii i wietnamie zas dunhile i rothmasy to ulubiona marka angielskich oficerow...oraz wielu osob zajmujacych sie sprawami powaznymi..zas chestery to marka uwielbiana wsrod amerykanskich nastolatkow co do cameli to nie mam pojecia o nich ale sa specyficzne w smaku. pozdrawiam. ps. amerykanie maja jedne z najlepszych tytoni na swiecie w polaczeniu z tymi ktore rosna w krajach afryki rownikowej i bliskiego wschodu daja kopozycjce Boska... Odpowiedz Link
referee Rothmans King Size Hard 11.05.06, 16:29 te fajki palilem latami i to duzo, za duzo. Z dnia na dzien rzucilem palenie i jestem happy. Odpowiedz Link
schnute Phillip Morris 14.05.06, 11:37 ale Galouises'y tez moga byc, sa odrobine tansze:-) Czerwone, ale zolte kiedys tez lubilam:-) Czasami robie sobie skrety z tytoniu Manitu albo American Spirit, pycha. Odpowiedz Link
braineater Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 14.05.06, 16:43 Ludzkie Strajki, czerwone oczywiście, za bezbłędny dizajn paczki, za moc robiącą dziury w płucach w sposób perfekcyjny, za to, że sa po prostu najlepsze z tych, co da sie na codzień kupić Natomiast z kategorii ogólnoeuropejskiej ukochane od lat i kupowane przy każdej mozliwej okazji hiszpańskie Ducados - tak właściwie latynoski odpowiednik naszych Fajrantów, z grubo ciętego, bardzo ciemnego, bardzo aromatycznego tytoniu i tak kopiące w organ oddechowy, że gdy je palę spożycie mi spada ze standardowych 2 paczek dziennie do jednej i paru petów. P:) Odpowiedz Link
bdx65 Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 15.05.06, 09:41 R1 - bo najsłabsze, ale jakie drogie... Odpowiedz Link
the_sound_of_silence Re: Wasze ulubione marki papierosów [z uzasadnien 15.05.06, 21:46 Pall Mall Red - przez praktycznie cztery szczytowe lata mojego palenia właściwie tylko one :) Za smak pełny, "męski" - choć jestem kobietą ;) i chyba przede wszystkim za to, że jak wypalę jednego, to nie muszę od razu odpalać drugiego :) Ludzie żyjący w stresie wiedzieć będą, co mam na myśli ;) Poza tym każda wycieczka za granicą kończy się Camelami - tak więc przychylam się do opinii przedmówców :) Pozdrawiam Odpowiedz Link