j.zab 22.06.04, 14:55 Jutro będzie mój 29 dc @ narazie nie ma więc zrobię test może akurat, chociaż nie chcę robić sobie nadzieji.. Może któraś z Was jutro również spróbuje będzie mi raźniej! Pozdrawiam Was gorąco! Justyna Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balbine Re: jutro test... 22.06.04, 14:57 Ja zrobię test dopiero za 7-8 dni, więc nie wiem, czy będziesz chciała tyle czekać Trzymam kciuki za Twoje dwie kreski. Odpowiedz Link
kika_kika Re: jutro test... 22.06.04, 15:25 ja robię za 8 dni... bo chyba nie będę mogła dłużej wytrzymać tzn będzie to 3 dni przed spodziewną @ ale... co tam... KIKA trzymam za nas kciuki!! Odpowiedz Link
iwka901 Re: jutro test... 22.06.04, 18:36 kurcze , ja robię w czwartek, bo dziś robiłam pre -test i wyszła blada kreska.Jednak już nie dowierzam tym bladym kreseczkom, chociaż na teście napisane jest , że wynik jest na tak, nawet jeśli kreska jest mało widoczna. W poprzednim cyklu miałam 3 blade , a @ jednak przyszła. Odpowiedz Link
j.zab Re: jutro test... 22.06.04, 20:06 ja w zasadzie to nie wierze żeby jutro pojawiły się te magiczne dwie kreski.. ale test już zakupiłam i napewno go zrobie i postaram się cieszyć z każdego rezultatu- nawet z jednej kreski ale jakby były dwie było by super .. Odpowiedz Link
alice1 Re: jutro test... 23.06.04, 07:46 I jak tam wyniki teściku?) Pozdrawiam, Alicja Odpowiedz Link
dwa_wiatry Re: jutro test... 23.06.04, 13:50 No własnie? Gdzie wyniki? Żeby nas pocieszyć? Odpowiedz Link
j.zab niestety 23.06.04, 14:47 Niestety nie udało się jedna niebieska kreska - trudno.. będe próbować w lipcu.. Śmutno mi buu bo wszystko prysneło jak bańka mydlana. Dołączam do wszystkich starających się w lipcu tym razem wierzę że nam się uda! Odpowiedz Link
aniulekq Re: niestety 23.06.04, 15:09 Nie poddawaj się! Tyle sie naczytałam o tych przekletych testach! Sama dzis oczywiscie zrobiłam i też 29 dzień cyklu i co? I krecha jak nic. Ale poczekam i zrobię za parę dni drugi, może się uda? Masz jakies objawy? Odpowiedz Link
j.zab Re: jutro test... 23.06.04, 18:15 Obecnie moim jedynym objawem jest pobolewajacy brzuch tak jak na @ i wiekszy apetyt a tak poza tym to juz chyba nic - piersi bolaly => juz nie bola. Ja testowac zamierzam sie dopiero w... nastepnym cyklu, ten juz spisalam na straty.. i czekam na @. A u Ciebie aniulekq jakie objawy? Odpowiedz Link
aniulekq Re: jutro test... 23.06.04, 20:15 Objawy jak co miesiąc, duże, bolące piersi,pobolewanie w dole brzucha, jakis taki dziwny, obfity, śluz, szyjka macicy nisko, no i temka 37,1 od 6 dni. Nie łudze się za bardzo, chociaz jestem świeżo po laparo więc liczę na cud, bo jak nie to leczenie endometriozy ( Acha cykle mam dośc długie ok 35 dni, więc chyba pośpieszyłam się z tym testem. A jak u Ciebie z cyklami? Naturalne starania czy stymulowane? Odpowiedz Link
j.zab Re: jutro test... 23.06.04, 21:00 Starania - naturalne, a co do sluzu to u mnie akurat tyle co kot naplakal ale czuje ze @ pojawi sie pewnie w nocy albo jutro .. Skoro u Ciebie cykle ok 35 dni to masz jeszcze szanse skoro tempka ok 37 ! To moj drugi test w tym cyklu- pierwszy 22dc to bylo dopiero u mnie pospieszenie sie ) Wlasnie przed chwilka spotkalam kolezanke z duuuuzym brzusiem (w przyszlym tyg ma rozwiazanie) -i podotykalam sobie go troszke dla poprawy humorku ) Tez chce taki brzusio .. Odpowiedz Link
balbine Re: jutro test... 24.06.04, 09:13 Też chcę brzusio! I mam nadzieję, że wszystkie dziewczyny z tego forum będą miały ładne, duże brzuszki Już siedzę jak na szpilkach, bo we wtorek mam planowany termin @ i jeśli nie przyjdzie, to lecę po test i po drodze do domu czule do niego przemawiam, żeby pokazał 2 kreski. Mężowi się coś poplątało i myślał, że @ miałam mieć w ten wtorek i dzisiaj rano zaczął mnie delikatnie podpytywać, czy nadal się opóźnia, czy idziemy kupić test, itd. Odpowiedz Link
aniulekq Re: jutro test... 24.06.04, 17:29 Bądzcie dobrej mysli! Ja też mam przyjaciółkę , która rodzi za 3 tygodnie, brzuszek ma obmacany chyba ze 100 razy, ciagle podsiadam jej miejsce i inne takie zabobony ) No i w sobotę widziałam boćka! Odpowiedz Link
izu7 Re: jutro test... 24.06.04, 17:48 Hmmm, bociek sprawdza sie tylko jesli widziałaś go w locie.... Odpowiedz Link
j.zab fatalnie sie czuje.. 24.06.04, 18:41 Dzisiaj przyszla @ ale to chyba najgorsza @ jaka mialam w zyciu.. Wczoraj wieczorem pojawily sie plamienia zwiastujace @ , dzisiaj rano do tego doszly potworne bole brzucha ale takie ze myslalam ze wygryze kawalek biurka! a do tego co chwile bladlam, zalewaly mnie poty i ledwo co umialam ustac na nogach..Wzielam 1 nospe, potem 2,3 i nic! Na szczescie zwolnilam sie z pracy i poszlam spac..juz jest troche lepiej ale bardzo mnie to zaniepokoilo bo plamienie jest dosyc skape jak na @. Ciazy nie podejrzewam, piersi nie bola i test tez negatywny. Odpowiedz Link
aniulekq Re: fatalnie sie czuje.. 24.06.04, 19:16 Ja miałam tak samo w poprzednim cyklu, lekarz podejrzewał ciążę biochemiczną, bo wcześniej wyszedł test pozytywnie.Strasznie cierpiałam, jak nigdy! Potem miałam laparo i przyczyną tych bóli była endometrioza-tak powiedział lekarz po zabiegu. Odpowiedz Link
j.zab Re: fatalnie sie czuje.. 24.06.04, 22:49 Jak u Ciebie? objawy sa? napisz kiedy sie ponownie testujesz to bede trzymac za Ciebie mocno kciuki! Odpowiedz Link
aniulekq Re: fatalnie sie czuje.. 25.06.04, 10:19 Objawy jak na razie są, codziennie mierze tempkę i aż boje sie patrzeć na ten termometr czy tempka nie spadła! Dziś 8 dzień po owu, więc poczekam jeszcze do poniedziałku-wtedy się wszystko rozstrzygnie! Ale jak siebie znam to pewnie jutro już będę latać z testami! Pozdrawiam Cie! Bądz też dobrej mysli i wygladaj boćków! Odpowiedz Link
kika_kika Re: fatalnie sie czuje.. 25.06.04, 12:26 zrób zrób ja jestem 7 dni po owu.. i czekam do poniedziałku.... ale jak Ty zrobisz to ja tez. Pozdrawiam starająco, KIKA Odpowiedz Link
annia30 Re: jutro test... 25.06.04, 12:33 Dołączam do Was dziewczyny ). Też chce zrobic test w poniedzialek, o ile nie przyjdzie @. Mam juz 40 dzien cyklu, co prawda odtsawilam 3 cykle temu tabletki anty, wiec moze mi sie organizm rozregulowal, ale mam nadzieje, ze jednak może... Wczoraj zrobilam teścik - wyszla bardzo blada druga kreseczka, mizerniutka. dzis rano powtorzylam test, znowy druga kreska ledwo widoczna, ale przebija.. Staram sie jeszcze nie cieszyc, bo wiadomo jak jest z testami. W poniedzialek robie trzeci, moze wyjdzie ladna kreska. To do poniedziałku, co) Odpowiedz Link
aniulekq Re: jutro test... 25.06.04, 17:48 No to dziewczyny w poniedziałek zobaczym czy przybedzie 3 obywateli! Trzymam kciuki za nas wszystkie!!! Odpowiedz Link
j.zab obawy.. 25.06.04, 20:46 Bede trzymac za Was kciuki mam nadzieje ze sie uda! Mnie dopadly jakies szare mysli.. zastanawiam sie czy starac sie w tym cyklu o dzidzi czy nie..Bardzo bym chciala zostac mamusia ale zastanawiam sie czy wybralam odpowiedni moment na tak powazna decyzje.. Dostalam 3 miesiace temu dobra, ciekawa prace i na dodatek w budzetowce. Zarobki jak wiadomo do wysokich nie naleza ale prace sobie bardzo chwale i kierowniczka tez super babka !Tak sie zastanawiam moze powinnam skoncentrowac sie na pracy, niz na dziecku..? Chociaz chec posiadania dziecka jest silniejsza.. a moze nie powinnam sie tym tak martwic bo pewnie by sie wszystko jakos dalo ulozyc.. juz sama niewiem, umowe mam do konca marca 2005 a jak zajde w ciaze i jej nie przedluza to co wtedy? juz sama niewiem co robic? Odpowiedz Link
dwa_wiatry Re: obawy.. 25.06.04, 21:01 Kochana! To najpoważniejsza decyzja w Waszym życiu. Powołanie na swiat nowego czlowieka! Dziecko zmienia zycie rodziców pod każdym względem i warto się nad tym zastanowić. Jednak, jesli zdecydujesz się na posiadanie dziecka, szczęśliwie je urodzisz - to miłość macierzyńska wynagrodzi wszystko. Macierzyństwa nie da się z niczym porównać, nawet ze stratą pracy. Zdaję sobie jednak sprawę, jak ważna jest praca w dzisiejszych czasach i jak dotkliwy moze być jej brak.Ale jedno wiem, dla mojej córki warto było stracić pracę (którą straciłam, wracając z wychowawczego). Nie żałuję! pozdrawiam Odpowiedz Link
aniulekq Re: obawy.. 25.06.04, 21:05 Justynko kochana! Nie oglądaj się na pracę!Jest ważna ale nie najważniejsza. Trzeba to rozpatrywac w innych kategoriach. Z własnego przykładu: też pracuję w budżetówce juz 4 rok. Po 2 latach pracy pomyślałam, że może waro się postarac o dzidzię. No i tak sie staram do dziś. Nigdy nie wiadomo jak się w życiu ułozy, a wiele moich koleżanek wybrało drogę kariery zawodowej i teraz żałują, bo latka lecą, diagnozują się i nic nie wychodzi. Moja radą dla Ciebie jest staranie się na równi z rozwojem kariery. Daj szansę losowi-niech sam zadecyduje. Przytulaj się bez obserwacji, kiedy bedziesz miec ochotkę i nie marwt sie na zapas co bedzie! pozdrawiam! Odpowiedz Link
j.zab Re: obawy.. 25.06.04, 21:34 Macie racje praca jest wazna ale nie najwazniejsza! W tym cyklu dam sobie na luz, bez goraczkowych oczekiwan na zrobienie testu, szukania non stop coraz to nowszych objawów ciazy itp. Nie bede niczego planowac co ma byc to bedzie! Chociaz wiem, ze widzac te male dzieciaczki w pracy ( bo pracuje w szpitalu dzieciecym)z pewnoscia znowu wpadne w ta manie wyszukiwania objawow noi znajoma urodzi w tym czasie a jak zobacze jej malego synka to bede chciala dziecko zaraz juz ))zreszta ktora z nas tutaj obecnych by juz nie chciala ... Jeszcze jedno dzisiaj bedac na zakupach w hipermarkecie przechodzac obok ubranek dla dzieci zazartowalam i mowie do mojego pratnera , ze moze bysmy juz kupili jakies ubranko a on : do tego czasu to mole by je dawno zjadly. Tez mi zart z jego strony Odpowiedz Link
aniulekq Re: obawy.. 25.06.04, 22:03 No no żart naprawde srednio udany! Justynko zycze Ci powodzenia i oby następny cykl trwał 9 pieknych miesięcy! Odpowiedz Link
aniulekq Re: obawy.. 27.06.04, 20:02 Melduje się przed czasem testowania, bo wczoraj przyszła @, takze moje marzenia w tym cyklu sie nie spełniły Ale intensywnie działania zaczynam w przyszłym cyklu,jadę na wakacje, zaopatrzona w testy owulacyjne A za was jutro będę trzymac mocno kciuki! Odezwijcie się jaki wynik! Odpowiedz Link
kika_kika Re: obawy.. 28.06.04, 12:26 Ja dziś miałam spadek tempki o 3 kreski.... z 37,4 na 37,1 i ... jeszcze nie robie test, czekam jescze - ile się da.. zobaczymy czy jutro tempka skoczy do góry na swoje miejsce. Boję się rozczarowania i tego oczekiwania na kolejne owu Pozdrawiam, KIKA - co chce już małe Kiczki... Odpowiedz Link
kura17 Re: obawy.. 28.06.04, 12:30 kika_kika napisała: > Ja dziś miałam spadek tempki o 3 kreski.... z 37,4 na 37,1 i ... jeszcze nie > robie test, czekam jescze - ile się da.. zobaczymy czy jutro tempka skoczy do > góry na swoje miejsce. Boję się rozczarowania i tego oczekiwania na kolejne > owu Kika, mi tez temp spadla 1-2 dni przed spodziewana @... ... a teraz jestem w ciazy! (szczegoly w moim watku "smutno, znowu nie jestem w ciazy?...") 3mam kciuki, jesli nie teraz, to nastepnym razem. nie mozna sie poddac temu terrorowi ciazy! wiem, ze trudno, sama przez to przechodzilam, ale naprawde trzeba wyluzowac! najlepiej znalezc sobie jakies zajmujace zajecie ja jak bylismy na wakacjach (duuuuuzo ruchu), to malo myslalam, a bylo o czym, bo tuz na poczatku wakacji byla owu i przytulanie... ale te 2 tyg do @ zeszly szybko, bo mialam glowe zajeta czym innym no i @ przyszla przed terminem... ... ale za miesiac juz nie Odpowiedz Link
kika_kika Re: obawy.. 28.06.04, 12:53 no... ja jestem 4-5 dni przed @ i zobaczymy co to będzie... kurko, tez chciałabym mieć fasolcie w brzuszku... spałam osttanio popołudniami, piersi są gigantyczne - ale tak mam co miesiąc - no i przez pierwsze 6 dni po owu bolał brzuszek,.. terz mniej i rzadziej - czasem coś zakłuje, albo pociągnie... tak jak przed @. Oby tym razem nie przyszła @... Zdrowo zazdroszszczę prześli jakieś ciążowe zarazki Pozdrawiam KIKA Odpowiedz Link
kura17 Re: obawy.. 30.06.04, 09:30 kika_kika napisała: > Zdrowo zazdroszszczę przesli jakies ciazowe zarazki oczywiscie wysylam WSZYSTKIM! ja tez jestem bardzo szczesliwa, ale rowniez bardzo sie boje... jedna ciaze juz stracilam... Odpowiedz Link
j.zab Re: obawy.. 29.06.04, 16:53 Szkoda aniulekq ze przyszla ta cholerna @ ! mialam nadzieje, ze przynajmniej Tobie sie powiedzie w tym cyklu.. ale tak czasami bywa, ze nie wszystko mozna miec tak od razu.. u mnie dzis 6 dc i juz nie moge sie doczekac do przyszlego tygodnia na owu jestem tym dzisiaj tak przejeta i podekscytowana rownoczesnie! moja znajoma wlasnie wczoraj urodzila chlopczyka przez cc ( 4600 wazyl taki byk !) malego jeszcze nie widzialam ale tez nie moge sie doczekac kiedy pozna swoja ciotke! Wiesz jakos mam przeczucie, ze tym razem sie nam powiedzie i bedziemy mogly sie cieszyc tymi upragnionymi 2 kreseczkami Za inne dziewczynki, ktore jeszcze czekaja na zrobienie testu goraco pozdrawiam i 3mam kciuki! Justyna Odpowiedz Link
balbine Re: jutro test... 28.06.04, 09:20 A jutro mój 29 dc i jeżeli nie pojawi się @, idę do apteki po test. Na razie czuję się, jakby @ miała jednak się pojawić - boli mnie lekko dół brzucha, miałam dzisiaj kłopoty ze snem, jestem jakaś rozdrażniona. Niestety, to dla mnie typowe objawy przy @. Ale dopóki nie przyjdzie, nie będę się martwić Tylko schudnę od biegania do łazienki, żeby sprawdzić, czy paskudna @ nie przyszła Odpowiedz Link
damda Re: jutro test... 29.06.04, 17:03 Umnie tak samo jak u was boje się zrobić testu i czekam i myśle ,że @ przyjdzie.Również bolą mnie piersi od kilku dni i są strasznie powiększone oraz brzuch dzisiaj 30 d.c więc jeszcze kilka dni już tyle razy się rozczarowałam czekam już 2,5 roku.Chwilami mam dziwne bule brzucha jak łaskotanie ściskanie może to przez to ,że cykl był z CLO.Sama już tego nie rozumiem . Pozdrawiam was serdecznie. Odpowiedz Link
madziulaz Re: jutro test... 30.06.04, 10:41 Czesc Dziewczyny, u mnie tez cykl na CLO...i juz 35 d.c. boli mnie brzuch od dnia kiedy mialam dostac @...ale nie ma zadnych innych "dziwnych" objawow.. Boje sie zrobic testu..i przeciagam ten moment.. Łykam Duphaston, a on wydłuza mi baaaardzo cykle, do 45 dni.. Chyba sie jednak odwaze i zrobie ten test... Trzymajcie kciuki pozdr. Odpowiedz Link
j.zab :-)) 30.06.04, 18:13 Dziewczynki wlasnie wrocilam ze szpitala - jak wspomnialam wczesniej kolezanka urodzila w poniedzialek synka i bylam ich dzisiaj odwiedzic. Maly jest sliczny i co najwazniejsze zdrowy!Tak sie napalilam, ze juz nie moge sie doczekac kiedy ujrze na tescie upragnione 2 kreski i kiedy moja dzidzia bedzie juz tak blisko mnie! Od razu po odwiedzinach polecialam do apteki po folik ! Pozdrawiam J. Odpowiedz Link